صادرات ۱ میلیون بشکهای نفت ایران در ماه گذشته
وب سایت خبرگزاری آمریکایی "بلومبرگ" در گزارشی تحلیلی به بررسی وضعیت صادرات نفت ایران و جایگزینی احتمالی نفت ایران از سوی دیگر تولیدکنندگان جهانی نفت پرداخته است.
عصر ایران: وب سایت خبرگزاری آمریکایی "بلومبرگ" در گزارشی تحلیلی به بررسی وضعیت صادرات نفت ایران و جایگزینی احتمالی نفت ایران از سوی دیگر تولیدکنندگان جهانی نفت پرداخته است.
در این گزارش آمده است صادرات نفت ایران در ماه سپتامبر به ۱ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته است. این کاهش در حالی است که ایران از ابتدای سال جاری میلادی تا زمان خروج یکجانبه آمریکا از برجام، به طور متوسط روزانه ۲.۵ میلیون بشکه نفت روانه بازار جهانی کرده است.
بر اساس این گزارش، موقعیت برخی خریداران نفت ایران از هم اکنون معلوم شده است؛ کشورهای ژاپن و کره جنوبی به طور کامل واردات نفت از ایران را به صفر رساندهاند و پیشبینی میشود هند نیز تا ماه نوامبر صادرات نفت خود از ایران را متوقف کند.- بلومبرگ این پیش بینی را در حالی مطرح کرده که هنوز تکلیف خرید نفت هند از ایران قطعی نشده و مقامات دو کشور اظهارات متناقضی در این باره دارند.-
بر اساس این گزارش، نفت ایران سنگین است و هر نفتی در دنیا قابلیت جایگزینی آن را ندارد به جز نفت ۳ کشور روسیه، عربستان سعودی و عراق که کیفیتی مشابه نفت ایران دارد.
دولت روسیه اعلام کرده میتواند ۳۰۰ هزار بشکه ظرفیت مازاد روانه بازار کند و عراق نیز در سال جاری میلادی با افزایش ظرفیت تولید از میدان نفتی "رومیله" خود، ۲۳۰ هزار بشکه به ظرفیت تولید خود افزوده و هماکنون - در ماه سپتامبر- پس از عربستان سعودی بزرگترین صادر کننده نفت عضو اوپک با تولید روزانه ۴.۶۶ میلیون بشکه نفت است.
عربستان سعودی نیز که بزرگ ترین صادر کننده نفت به بازار جهانی است روزانه ۱۰.۴ میلیون بشکه تولید نفت دارد که اعلام کرده قادر است ظرفیت تولید نفت خود را به ۱۲.۵ بشکه در روز برساند.- این ادعایی است که دولت عربستان مطرح کرده و عملی بودن آن با شک و تردیدهایی روبرو است اما بلومبرگ به تردیدها در این باره اشارهای نکرده است.-
ایالات متحده آمریکا هم که نفت سبک دارد تولید نفت خود را امسال به حدود ۱ میلیون بشکه در روز افزایش داده و پیشبینی میشود روند افزایش تولید نفت آمریکا در سال ۲۰۱۹ نیز ادامه داشته باشد.
با این حال به نوشته بلومبرگ هنوز موضع چین به عنوان بزرگ ترین وارد کننده نفت ایران مشخص نشده است. چین روزانه بیش از ۸۰۰ هزار بشکه نفت از ایران میخرد.
اتحادیه اروپا هم مشغول رایزنی با ایران برای باقی ماندن تهران در برجام است و روی طرحی برای خرید نفت و تبادلات مالی با ایران در حال مذاکره است.
در دور سابق تحریمها (بین ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵) ایالات متحده آمریکا توانست صادرات نفت ایران را به کمتر از ۱ میلیون بشکه در روز کاهش دهد. در آن دوره اتحادیه اروپا هم از تحریمها حمایت میکرد و واردات خود از ایران را به صفر رسانده بود اما در تحریمهای جدید دولت ترامپ که هدف آن صفر کردن صادرات نفتی ایران است، اتحادیه اروپا در کنار واشنگتن نیست.
از سوی دیگر هدف دولت اوباما از تحریم نفتی ایران صفر کردن صادرات این کشور نبود و در صورت کاهش پلکانی و تدریجی خرید نفت، معافیتهایی به خریداران نفت ایران میداد اما دولت ترامپ قصد دارد صادرات نفت ایران از ماه آینده میلادی (۴ نوامبر- ۱۳ آبان) را به صفر رسانده و تا اینجای کار معافیتی به خریداران نفت از ایران نداده است.
نظر کاربران
جالبه ما این همه واردات از کره جنوبی داریم خودرو لوازم الکترونیک و برقی. و کره از اولین کشورهایی است که واردات نفت از ایران را صفر کرده است
بایددیگه ازکره جنوبی هیچ اجناسی واردنشه
اگر واردات از کره را به صفر برسانیم شاید تا حدودی ضرر اقدام کره را جبران کرده و این کشور را متوجه اقدامات خصمانه خودش کنیم
یاران چه غریبانه
رفتند از این خانه