۷۷۹۲۰۴
۵ نظر
۵۰۱۴
۵ نظر
۵۰۱۴
پ

انتقاد از تجارت چمدانی اتباع بیگانه در کشور

غلامرضا شرفی (عضو کمیسیون انرژی مجلس) گفت: ارزش پول ملی کشور چند برابر نسبت به پول کشورهای منطقه کاهش و در مقابل، هزینه‌ها افزایش یافته است. در چنین شرایطی، اتباع کشورهای منطقه مانند عراق به دلیل به به‌صرفه بودن خرید در ایران، مایحتاج روزانه خود را از بازار ما تامین می‌کنند. متاسفانه از آنجا که برای کنترل خرید اتباع خارجی از بازار ایران، ساز و کار مشخصی وجود ندارد، این خریدها کاستی‌هایی در منطقه ایجاد کرده است.

خبرگزاری ایلنا: طی روزها و هفته‌های اخیر، گزارش‌هایی از کمبود کالاها و اقلام مصرفی اساسی و روزمره مردم در آبادان و توابع آن همچون اروند منتشر شده است. در این گزارش‌ها ذکر شده که باتوجه به کاهش ارزش پول ملی کشور در قیاس با دیگر کشورهای منطقه، اتباع این کشورها (برای مثال، مردم عراق) در سطح وسیعی، از بازار داخل ایران خرید می‌کنند. حتی گفته شده که برخی فروشندگان بازارهای این شهرها در ازای دریافت ارز، بیشتر متمایلند کالایشان را به اتباع غیرایرانی (عراقی) بفروشند تا خود شهروندان ایرانی.

غلامرضا شرفی (نماینده حوزه انتخابیه آبادان و عضو کمیسیون انرژی مجلس) در این‌باره گفت: ارزش پول ملی کشور ما، طی چند ماه اخیر، چند برابر نسبت به پول کشورهای منطقه کاهش یافته و هزینه‌های مختلف افزایش یافته است. برای مثال، قبلا هزینه کرایه ماشین برای یک نفر از شلمچه به نجف، نهایتا به ۴۵ هزار تومان می‌رسید اما اکنون بالغ بر ۲۰۰ هزار تومان شده است. این امر موجب عدم توازن در عرضه و تقاضا شده به این صورت که براساس ارزش پول اتباع کشور همسایه، کالاهای ما بسیار کم‌بها شده است. در چنین شرایطی، اتباع کشورهای منطقه مانند عراق با توجه به به‌صرفه بودن خرید در ایران، مایحتاج روزانه خود را از بازار ایران تامین می‌نمایند.

برای کنترل خرید اتباع خارجی در کشور، ساز و کار مشخصی وجود ندارد

وی اظهار داشت: متاسفانه از آنجا که برای کنترل خرید اتباع خارجی از بازار ایران، ساز و کار مشخصی وجود ندارد، کاستی‌هایی ایجاد می‌شود. گفتنی است در اواسط ماه رمضان، به‌خاطر بالا بودن تقاضا برای اقلام پروتئینی، این اقلام به‌مدت چند روز در بازار، کاملا نایاب شدند. این اتفاق ناشی از آن بود که اتباع بیگانه به راحتی می‌آیند و خرید خودشان را انجام می‌دهند و متعاقبا، صاحبان سوپر مارکت‌ها از بعضی از اقلام مانند روغن، رب گوجه، برنج و مرغ به طور کامل خالی می‌شوند.

بین سبد مصرفی خانوار و هزینه‌کرد زندگی اختلاف فاحشی ایجاد شده

شرفی ادامه داد: اکنون قیمت ماهی نیز چند برابر شده است. ماهی شوریده متوسط که زمانی کیلویی بیست‌هزار تومان بود، اکنون با قیمت کیلویی ۶۰-۷۰ هزار تومان نیز یافت نمی‌شود. قیمت ماهی راشگو بالای ۱۴۰-۱۵۰ هزار تومان و ماهی شیر بالای صد هزار تومان است. این قیمت‌ها از توان و اندوخته مردم بیرون هستند. اکنون بین سبد مصرفی خانوار و هزینه‌کرد زندگی روزمره‌ مردم اختلاف فاحشی ایجاد شده است.

وی بیان داشت: به هرحال، براساس حسن همجواری با دیگر ملل و کشورهای منطقه، به این امر مفتخریم که ایران منطقه امنی شده که هم به لحاظ کیفیت و هم خاطر کمیت، به راحتی می‌توان به بازار آن اعتماد کرد اما شرایط توازن به کف جامعه بازمی‌گردد. کف جامعه، مردم هستند؛ یعنی مردم باید حس کنند که در یک تراز نسبی خوب قرار گرفته‌اند. وقتی مردم دست‌شان از اصلی‌ترین و حد متوسط‌ترین امکانات خالی بشود، متاسفانه این توازن نسبت به مردم رشد منفی پیدا می‌کند و باعث می‌شود یکسری دل‌نگرانی‌ها، اجحاف‌ها و بالا رفتن قیمت‌ها، به وجود آید.

باید یک گزارش ملی از منطقه تهیه و به افکار عمومی ارائه شود

عضو کمیسیون انرژی مجلس افزود: به‌نظر من، اصحاب رسانه و کارشناسان، باید به این منطقه و شهرهایی مثل آبادان و توابع آن بیایند و تحقیقاتی میدانی در خصوص، وضعیت معیشتی مردم، قدرت خرید آنها و... صورت دهند و آن را در قالب یک گزارش ملی به افکار عمومی ارائه دهند چراکه یک‌چنین اقدامی؛ منشا اثر بیشتری خواهد بود. انجام این دست اقدامات مورد حمایت ما نیز خواهد بود.

وی تاکید کرد: نباید اجازه داد در کشور؛ سلیقه‌ای و جزیره‌ای عمل شود. باید طوری باشد که اقدامات مدیران و تصمیم‌گیران کشور به زیر ذره‌بین آگاهان و ریزبینان برود. رسانه‌ها نباید با کسی در انتقاد کردن تعارف داشته باشند. آنها باید ضعف‌ها و نواقص کار را به اطلاع افکار عمومی برسانند و سلیقه‌ای عمل نکنند.

نماینده مردم آبادان خاطرنشان ساخت: این یک مزیت و افتخار است که کشورهای منطقه به ما اعتماد داشته باشند و از لحاظ کمیت، کیفیت، قیمت و دسترس‌پذیری، بازار کشور ما را برای خرید نیازهایشان انتخاب کنند. حال که اینها را داریم باید از آسیب‌های احتمالی جلوگیری کرده و آنها را تا حد امکان کاهش دهیم. اموری همچون میزان رفت‌و‌آمدها و مبادلات، میزان کالاهایی که معامله می‌شوند، پاسخگویی به نیازهای بازار، امکان عمده‌فروشی و یا خرده‌فروشی در قالب تجارت چمدانی و... را باید مورد بررسی قرار دهیم. اکنون اتباع بیگانه در کشور ما، در حال انجام تجارت چمدانی هستند و ۴۰۰-۵۰۰ دلار خرج می‌کنند و می‌روند.

وی اظهار داشت: من خودم موردی را سراغ دارم که یک خانواده عراقی، دوماه پیش، طی یک سفر دو روزه به ایران به اندازه هفتاد میلیون تومان اقلامی همچون خشکبار، مواد خوراکی، قالی و... خریداری کردند و به کشورشان بردند. چه تعداد از شهروندان ما، قادرند در عرض دو روز، به اندازه هفتاد میلیون خریداری کنند؟! در عرض ۵ سال هم، یک شهروند آبادانی نمی‌تواند هفتاد میلیون تومان خرید کند. یک چنین مسائلی است که به خلاء در بازار داخل کشور دامن می‌زند.

وی تصریح کرد: اینکه بر انجام یک کار میدانی گسترده در این منطقه تاکید دارم، به‌خاطر تنویر افکار عمومی و حتی مسئولان است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • سلام سانسورچی

    فکر کردن به این موضوع خیلی دردناکه خیلی .مسئولین محترم و عوامل امر.من بجای امثال شماها بودم میرفتم میمردم

  • ارش جهانی

    عملا داره کشور ما غارت میشه چون پول ملی ارزش نداره. باید چاره ای اندیشید

  • شهروند خرمشهری

    تمام این جریانا واقعیت داره ، بیاید ببینید داره فاجعه میشه

  • بی نام

    این عراق کی دست ازسرمردم ایران برمیدارد خداداند

  • بدون نام

    اخه توچی برنامه داریم کشوربی دروپیکرهرخارجی میخوهادقاچاقی میاد وهمه جا۶ماه زندان دار ولی اینچاراحت کارمیکنن وازدواج زندگی بایدبگیم

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج