شورای تعیین قیمت بلیت تئاتر تشکیل میشود
مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد مذاکراتی برای تشکیل شورای تعیین قیمت بلیت های تئاتر انجام شده تا دیگر قیمت های غیراستاندارد و گران برای بلیت نمایش ها تعیین نشود.
خبرگزاری مهر: مدیرکل هنرهای نمایشی اعلام کرد مذاکراتی برای تشکیل شورای تعیین قیمت بلیت های تئاتر انجام شده تا دیگر قیمت های غیراستاندارد و گران برای بلیت نمایش ها تعیین نشود.
شهرام کرمی مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره قیمت گذاری بالای بلیت نمایش «میسیسیپی نشسته میمیرد» به کارگردانی همایون غنی زاده در تالار وحدت و نیاز به شکل گیری ساز و کاری قانونی برای تعیین کف و سقف بهای بلیت آثار نمایشی به خبرنگار مهر گفت: تا به حال تئاتر درگیر چنین وضعیتی نشده بود و در سالن های دولتی تئاتر نرخگذاری بلیت ها به صورت معقول بوده و نگرانی ایجاد نمی کرد ولی در این چند ساله با شکل گیری سالن های خصوصی نرخ گذاری بلیت ها باعث نگرانی شده است.
وی در پاسخ به اینکه چرا مانند سینما که قیمت بلیت سینماها به صورت قانونی در شورایی زیر نظر سازمان سینمایی تعیین و به سینماداران و دفاتر پخش ابلاغ می شود، عنوان کرد: ضرورت تشکیل شورای صنفی برای تعیین سقف و کف بهای بلیت آثار نمایشی احساس می شود. روز شنبه ۷ مهر و با مطرح شدن بهای بلیت نمایش «میسیسیپی ...» با دکتر شهرام گیل آبادی مدیرعامل خانه تئاتر صحبت کردم که هر چه سریعتر این شورای صنفی را تشکیل دهیم. همچنین با چند حقوقدان نیز برای راهکارهای قانونی راه اندازی این شورا گفتگو داشتم.
کرمی درباره این موضوع که تشکیل چنین شورایی تنها توسط خانه تئاتر نمی تواند تاثیرگذار باشد و باید به مانند شورای صنفی نمایش سازمان سینمایی متشکل از بدنه دولتی و همچنین نهاد صنفی باشد، بیان کرد: تنها صنف نمی تواند این شورا را تشکیل دهد و اداره کل هنرهای نمایشی و خانه تئاتر باید در کنار هم دارای چنین شورایی شوند. ضرورت ایجاد این شورا احساس شده و امیدوارم هر چه زودتر شکل بگیرد.
مدیرکل هنرهای نمایشی درباره اینکه باید سوبسیدهای حمایتی متولی دولتی تئاتر از تولیدات نمایشی بیشتر شود، توضیح داد: ما همین الان اگر نرخ بلیت را معقولانه یا غیر معقولانه ببینیم باز هم هزینه اجاره سالن و تولید نمایش را تامین نمی کند. ما در سال ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای حمایت از تولیدات تئاتری بودجه داریم که جوابگوی تعداد بالای گروه های تئاتری نیست و شاید یک پنجم هزینه های تولید یک تئاتر هم نباشد ولی نسبت به بضاعت خود سعی می کنیم به گروه های تئاتری توجه کنیم.
وی درباره این نکته که بخش اعظمی از هزینه های تولید برخی آثار نمایشی به دلیل دستمزد بالای بازیگران چهره ای است که در آنها حضور دارند و این روند نباید باعث شود تا فشار تامین هزینه های گزاف بر مخاطب تئاتر وارد شود، تصریح کرد: یکی از دلایل اعتراض به قیمت گذاری بالای بلیت تئاتر این است که نباید به مخاطب تئاتر فشار بیاید. ما نباید به سمتی برویم که تئاتر تبدیل به هنری لوکس شود. ما سعی می کنیم تا اعتبار محدودی که در اختیار داریم به صورت عادلانه تقسیم کنیم. از طرف دیگر تئاتر مدت ها است گریبانگیر این شده که برای فروش بیشتر سراغ چهره ها برود و این هزینه های تولید را بالا برده است.
کرمی تاکید کرد: باید حمایت های دولتی از تئاتر بیشتر شود ولی با محدودیت بودجه این توانایی را نداریم. چیزی که اهمیت دارد این است که هنرمندانی در تئاتر هستند که با پرهیز از شرایط تجاری آثار خود را تولید و به صحنه می بروند و در جذب مخاطب نیز موفق هستند. شاید نیاز باشد به این هنرمندان و تولیدات آنها توجه و حمایت بیشتری شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی در پایان سخنان خود درباره اینکه برخورد با نمایش «میسیسیپی نشسته می میرد» چگونه خواهد بود تا بهای بلیت این اثر نمایشی به رقم استانداردی برسد، اظهار کرد: از روز شنبه ۷ مهر که این موضوع مطرح شد به ماجرا ورود کردم و با آقای صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی صحبت کردم که با کارگردان اثر صحبت کند که بهای بلیت نمایش تعدیل شود. قرار است قیمت بلیت های نمایش پایین بیاید و بخشی از بهای بلیت های این اثر نمایشی را تعدیل کنیم.
نظر کاربران
فقط حرف. عمل هیچ
چرا میرن از بازیگران سینما که اتفاقا تئاتر هم بلد نیستند فقط به این دلیل که سلبریتی هستند استفاده میکنند تا مجبور شوند قیمت بلیط را دویست هزار تومان بکنند؟