بررسی استیضاح «شریعتمداری» در کمیسیون صنایع
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس از بررسی طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه روز(سه شنبه ) این کمیسیون خبر داد.
خبرگزاری تسنیم: حجتالاسلام سید جواد حسینیکیا عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از بررسی طرح استیضاح محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت در این کمیسیون خبر داد و گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده قرار است تا در جلسه روز (سهشنبه ۳ مهر) طرح استیضاح وزیر صنعت در این کمیسیون بررسی شود.
وی با بیان اینکه وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه حضور مییابد، افزود: در این نشست، طراحان استیضاح، سؤالات خود در محورهای استیضاح مطرح و وزیر پاسخهای خود را ارائه میدهد.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: در صورتی که استیضاحکنندگان از توضیحات وزیر قانع شوند، این طرح از دستورکار خارج میشود و در غیر این صورت طرح استیضاح وزیر برای بررسی در جلسه علنی پارلمان تقدیم هیئت رئیسه میشود.
حجت الاسلام حسینیکیا با بیان اینکه طرح استیضاح شریعتمداری در ۱۵ محور تدوین شده است،گفت: ضعف مدیریت، عدم کنترل و مدیریت بازار و همچنین افزایش بیرویه قیمتها از جمله محورهای استیضاح آقای شریعتمداری است.
برای استیضاح وزیر«صمت» ۲ طرح استیضاح تقدیمهیئت رئیسه مجلس شده است، یکی با ۷۲ امضا با محوریت نابهسامانیهای بازار خودرو و رکود در بخش تولید و دیگری با ۱۲ امضا که قرار است پس از بررسی در کمیسیون صنایع و معادن در قالب یک طرح استیضاح جمعبندی شود.
بر اساس این گزارش متن طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت به شرح زیر است:
هیئترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی
اینجانبان امضاکنندگان ذیل به عنوان نمایندگان ملت در مجلس شورای اسلامی به استناد اصل ۸۹ قانون اساسی و ماده ۲۲۲ آییننامه داخلی مجلس به دلایل ذیل تقاضای استیضاح آقای محمد شریعتمداری وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت را داریم. خواهشمند است دستور فرمایید برابر مفاد آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی اقدامات لازم مبذول شود.
۱- عدم کنترل و مدیریت بازار و در نتیجه افزایش بیرویه قیمتها و احتکار کالا.
۲- عدم مدیریت صحیح بر تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی که منجر به تعطیلی و کاهش ظرفیت تولید هزاران واحد صنعتی و کارگاههای صنفی تولیدی شده و نهایتاً باعث اخراج صدها هزار کارگر و مهندس گردیده است.
۳- عدم مدیریت کافی بر تأمین حق بافندگان فرش دستباف، عدم پوشش کامل بیمه قالیبافان و ضعف در حفظ جایگاه فرش ایران در بازار جهانی.
۴- عدم پیشگیری از گرانفروشی محصول واحدهای صنعتی بزرگ که به نوعی وابسته به دولت هستند از جمله ذوبآهن، پتروشیمیها، فولادسازیها و...
۵- ضعف مدیریت بر تکمیل بهرهوری و اعمال قانون در شهرکها و نواحی صنعتی که منجر به معطل ماندن سرمایههای ملی شده است.
۶- عدم اجرای مصوبه دولت در فروردین ۹۷ برای اجرای کامل شناسه رهگیری در فرصت دو ماه که زمینه برای به هدر رفتن میلیاردها دلار ۴۲۰۰ تومانی را فراهم نموده است.
۷- عدم انجام کامل وظایف قانونی در مبارزه با قاچاق کالا و ارز خصوصاً طرح شناسه رهگیری.
۸- عدم ثبت همه مجوزهای صنفی در پایگاه مجوزهای کسب و کار موضوع قانون اصل ۴۴ قانون اساسی.
۹- بیتوجهی به اجرای اقتصاد مقاومتی.
۱۰- وجود فساد و رانت در واردات خودرو و ثبت سفارش برای دریافت ارز.
۱۱- عدم نظارت بر صنایع خودروسازی کشور که سبب گرانفروشی، احتکار خودرو و به همریختگی بازار شده است.
۱۲- عدم شفافیت و وجود ضعف در نظارت بر فعالیتهای ایمیدرو.
۱۳- ضعف مدیریت در بهرهبرداری صحیح از معادن و اخذ حقوق کامل بیتالمال از معادن.
۱۴- عدم اجرای کامل برنامهها و محورهای اصلی اعلامی به مجلس شورای اسلامی در زمان رأی اعتماد شامل:
**بهبود محیط سرمایهگذاری و فضای کسب و کار
**توسعه سرمایهگذاری داخلی و خارجی
**رفع موانع، تثبیت و ارتقای رونق تولید و توانمندسازی بخش خصوصی
**توسعه صادرات غیرنفتی
**ارتقای سهم و نقش فعالیتهای معدنی در تولید ناخالص داخلی
**بهسازی و ساماندهی نظام بازرگانی داخلی
**بهبود و توسعه روابط تجاری بینالمللی
**ارتقای بهرهوری عوامل تولید
**توسعه فناوری، نوآوری و تحقیق و توسعه
**پشتیبانی و مشارکت در ایجاد و توسعه زیرساختهای تولید
**مدیریت واردات و همکاری و پیگیری مجدانه در مبارزه با قاچاق
**ارتقای توانمندی منابع انسانی شاغل و موردنیاز
**بازنگری معماری سازمانی
۱۵- عدم حمایت از صنعت کشتیسازی که باعث تعطیلی صنعت مذکور شده.
نظر کاربران
ای کاش به جای این همه اشکلات مدیریتی این پیر بازمانده از تبار رفسنجانی یکی فقط یکی از خدماتش به مردم رو میگفتین که بدونیم اصلا برای چه تا الان وزیر باقی مونده یعنی اگه یه باغچه میدادین به این یه خرابه تحویل گرفته بودین وزیرای دیگه هم از همین دستن روحانی و جهانگیری و نوبخت و همتی و سیف هم که اصلا جای بحث نزاشتن چیزی که عیان است.....
پاسخ ها
شما فکر میکنید برای مردم کار میکنند اشتباه کردی وضع مالی قبل از وزیر شدن تا الان را برو بررسی کن متوجه میشی که او برای کی کار میکند.
بابا بزاری کنار این اقا را خودرو 40 ملیونی کرده 100 تومان گگرانی بیداد میکند چرا کسی به داد مردم نمیرسد
اگر یک درصد از این موارد در کشورهای دیگه اتفاق افتاده بود خود وزیر کنار می رفت تازه اگر در ژاپن بود وزیر خودکشی می کرد البته در ایران مدیران مملکت برای کنار نرفتن خودکشی می کنند ولی در آخر می بینیم که وزیر صنعت با این همه ناکارآمدی باز هم ابقا می شود و اگر یک درصد استیضاح شود خیالش راحت است که در صنایع خودروسازی کشور به عنوان هیئت مدیره پستی تشریفاتی برای خود یا کسی که معرفی می کند با حقوق بالا و مادام العمر دریافت می کند
چند ماهه که وضعیت بازار خودرو نابسامانه هیچ کی پاسخگو نیست استیضاح این جور آدما حق قانونی یه ملته نمیتونید باشه لااقل بیاید منو استیضاح کنید. عجب دولت بی درو پیکری داریم تو خوردن از هم سبقت میگیرن تو رسیدگی وانجام دادن کارمثل خر تو گل موندن
جلسه گذاشته می شود اگر توانست به دیگران رشوه کلان بدهد می ماند چون با این همه اتهام و ناکارآمدی توجیهی ندارد که استیضاح نشود مگر اینکه در پشت پرده کسانی از ایشان حمایت کنند که نفوذ آنها بالاتر از مجلس باشد
فقط دنبال جنگ افروزی تو منطقه هستن دریغ از یکم کار مثبت تو مسائل اقتصادی کشور هر گروه و فردی اندازه ای که تیغش میبره بلا سر مردم میاره
این جور مدیران به مملکت و مردم خیانت می کنند ولی بار خود را می بندند و به خاطر خوش خدمتی به خودرو سازان اگر هم استیضاح شوند در پستی دیگر و حقوقی بالاتر مشغول به خیانت می شوند ، در صورتی که اگر عدالت باشد باید این وزرا محاکمه شوند ولی در مملکت چون فساد سیستماتیک شده و در تمام سطوح مملکت رسوخ کرده است ، کسی جرات اقدام ندارد مثل وزیری که از وزارت نفت به خاطر خقوق دادن بالا به نمایندگان پرده برداشت ولی وزارت نفت گفت این نماینده ماهی ۲۷ میلیون حقوق از وزارت نفت می گیرد و در آپارتمان ۲۹۰ متری شرکت نفت ده سال نشسته است . ببینید حتی وقتی همدیگر را رسوا می کنند چقدر بی قانونی و حیف و میل بیت المال بر ملا می شود ، مردم کجای این پازل هستند ؟
هیچکس استیضاح نشه ایی یارو توپوله حتما باید استیضاح و اخراج بشه، رانتی و بی لیاقت