۷۷۴۸۵۷
۲۲ نظر
۵۰۱۵
۲۲ نظر
۵۰۱۵
پ

نرخ سود چند بانک ۲۳ درصد شد

برخی از بانک های خصوصی که در سنوات قبل هم سردمدار افزایش نرخ سود بوده اند، بار دیگر نرخ های سود را برای جذب مشتری بالا برده اند آنهم بدون کسب اجازه از بانک مرکزی.

تسنیم نوشت: برخی از بانک های خصوصی که در سنوات قبل هم سردمدار افزایش نرخ سود بوده اند، بار دیگر نرخ های سود را برای جذب مشتری بالا برده اند آنهم بدون کسب اجازه از بانک مرکزی.

افزایش چراغ خاموش نرخ سود بانکی در برخی از بانک های خصوصی، هرچند موضوع جدیدی نیست ولی تکرار آن آنهم در شرایطی که بانک مرکزی با جدیت اعلام کرده هیچ اجازه ای به بانک ها برای افزایش نرخ سود نداده است، از اهمیت برخودار می شود.

تعدادی از بانک های خصوصی که نامشان هم برای بانک مرکزی و هم برای مردم آشناست، در روزهای اخیر بار دیگر نرخ سود سپرده های خود را افزایش داده اند و به مشتریان اعلام کرده اند که با سپرده گذاری در این بانک سود ۲۳ درصدی دریافت می کنند.

مشتریان یکی از این بانک ها باید حداقل ۱۵ میلیون تومان در شعب سپرده گذاری کنند و بعد از آن هر ماه می توانند سود ۲۳ درصدی خود را دریافت و برداشت کنند. این سپرده ها اسماً یک ساله باز می شود ولی مشتری می تواند مانند روز شمار از آن برداشت کند.

پرداخت سودهای بالای ۲۳ درصد درحالی در تعدادی از بانک های خصوصی انجام می شود که طبق مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود سپرده‌های یک‌ساله ۱۵ درصد و سپرده‌های کوتاه‌مدت ۱۰ درصد تعیین شده و بانک‌ها ملزم به اجرای این مصوبه سودی هستند.

در ماه های قبل که بانکهای خصوصی نرخ سود را افزایش داده بودند برخی از رسانه ها اعلام کردند که افزایش نرخ سود با مجوز رئیس کل بانک مرکزی به بانک ها انجام شده است ولی عبدالناصر همتی فوراً این خبر را تکذیب و تاکید کرد که هیچ اجازه ای برای افزایش نرخ سود از سوی بانک مرکزی داده نشده است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به انتشار برخی اخبار مبنی بر دستور بانک مرکزی برای افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی گفت: بانک مرکزی در زمینه افزایش نرخ سود که ۲۳ درصد شده هیچ دستوری ارائه و ابلاغ نکرده و فقط ما تاکید کردیم که تمدید یک‌ماهه قراردادها، منحصر به سپرده‌های ۲ تا ۱۱ شهریور ۹۶ بود اما معلوم نیست چرا این خبر اعلام شد؛ قطعا یک سری از خبر سازی در این حوزه منافعی در زمینه نرخ سود دارند که این صحبت را می‌کنند.

رقابت سودی بانک‌های خصوصی درحالی بار دیگر شدت گرفته است و بازار سودی نظام بانکی را به‌هم ریخته که بانک مرکزی بارها به بانک‌ها هشدار داده بود نباید از مصوبه شورای پول و اعتبار تخطی کرده و سودها را بالا ببرند.

استارت تخلف بانک‌ها از مصوبه سودی شورای پول و اعتبار بعد از تشدید تلاطم‌های ارزی در بازار زده شد و زمانی شدت گرفت که بانک مرکزی در بسته مدیریت بازار ارز مجوز انتشار اوراق گواهی ۲۰درصدی را برای دوره چندروزه به بانک‌ها داد.

۲۸ بهمن‌ماه سال قبل، بسته سیاستی بانک مرکزی برای کنترل بازار ارز در قالب سه طرح به‌اجرا در آمد که در مهم‌ترین آن انتشار اوراق گواهی سپرده با سود ۲۰ درصد قرار دارد. این اوراق در عمل تفاوتی با حساب سپرده ۱۵ درصد نداشته و حتی سود آن پنج درصد هم بالاتر بود. بانک مرکزی این نرخ را برای ایجاد جذابیت و کشاندن نقدینگی به‌سمت شبکه بانکی تعیین کرده بود تا بتواند تا حدی بازار ارز را کنترل کند.

گفتنی است، بانک مرکزی در زمان ابلاغ مصوبه سودی شورای پول و اعتبار به نظام بانکی بر اجرای سودهای مصوب از ۱۱ شهریورماه سال ۹۶ تأکید کرد و حتی در اطلاعیه‌ای از مردم خواست که تخلف‌های بانک‌ها در این زمینه را به این بانک گزارش دهند.

بانک مرکزی قبلاً اعلام کرده بود «که در سال‌های اخیر،‌ زمینه لازم برای تحقق کاهش نرخ سود بانکی فراهم شده است، چرا که نرخ تورم، کنترل و در آستانه تک‌رقمی قرار گرفته است و مؤسسات غیرمجاز فعال در بازار غیرمتشکل پولی نیز که همواره عامل اخلال در اجرای سیاست‌های پولی و بانکی بودند، به‌واسطه اقدام‌ها و تدابیر بانک مرکزی و سایر نهادهای نظارتی تعیین تکلیف شدند.

همچنین یکی از اولویت‌ها و برنامه‌های اصلی دولت دوازدهم حمایت از تولید ملی، افزایش اشتغال و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی است، بر این اساس همچنان از شبکه بانکی کشور انتظار می‌رود با اجرای دقیق سیاست‌های پولی کشور و پایبندی متعهدانه و مجدّانه به آن‌ها، زمینه رونق تولید و ایجاد اشتغال را در کشور بیش از پیش فراهم کنند.

از سوی دیگر، از هموطنان محترم نیز تقاضا می‌شود در این مسیر یار و همراه بانک مرکزی بوده و هرگونه تخلف بانک‌ها و مؤسسات اعتباری را در اجرای بخشنامه مربوط به نرخ سود، از طریق شماره تماس ۲۹۹۵۴۸۵۵-۰۲۱ به بانک مرکزی اعلام کنند. بدیهی است بازرسان بانک مرکزی نیز به‌صورت نظام‌یافته و مؤثر نسبت به نظارت بر اجرای دقیق بخشنامه اخیر اهتمام لازم را خواهند داشت».

با توجه به تشدید تخلف‌های سودی بانک‌های خصوصی باید دید که آیا بانک مرکزی به گزارش‌های دریافتی در این حوزه واکنش نشان داده و بازرسان این بانک گزارش تخلفات را به هیئت انتظامی بانک‌ها ارجاع داده‌اند یا خیر.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

اخبار مرتبط سایر رسانه ها

    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت برترین ها هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد

    نظر کاربران

    • امیر

      الان سودسی درصد هم کمه. چرا پونزده درصد میدن؟

      پاسخ ها

      • ت

        کجا 23درصد میده ما هم بذاریم؟

    • بدون نام

      خخخخ ... بانکداری اسلامی .... خخخخ .. مثل بقیه چیزاشون همه چی اسلام تو اسلام شده

    • بدون نام

      چرا الان خود بانک مرکزی اقدام نمیکنه بعدا نگه مردم طمع کردن حقشونه

    • Zzzzzzzzz

      با این تورم سود بانکی باید 30 تا 40 درصد بشود این به گفته بانک مرکزی بوده که گفته بودند سود بانکی باید نزدیک به نرخ تورم باشد مانند پارسال که تورم 10 درصد بود سودها هم از 10 تا 15 درصد بود و الان که تورم به اعتقاد کارشناسان بین 60 تا 95 درصد است پس سود 40 درصد کم هم هست چون مردم ممکن است سرمایه شان را از بانک خارج کنند و با سرمایه های سرگردان بازارهای دیگر را اشفته و نابسامان کنند

    • بدون نام

      بسیار کار خوبی کردن
      فقط مواظب باشند ورشکست نشن
      کارشون خوبه ولی

    • بدون نام

      مردم که پولهای کم دارند باید چکار کنند ؟؟؟ سپرده 15 درصدی یعنی اینکه ماهیانه 30 درصد افت ارزش پول سپرده گذار , چون حداقل ارزش پول ملی در این چند ماه 45 درصد پایین اومده

    • م ح

      چرا برای سود دادن زیاد پیگیر هستین ولی برای پول خوردن از سود اضافه برای وام و ضبط مقداری از وام مردم تا تضفیه آخرین قسط و ندادن وام ضروری و وان ازدواج این چنین پیگیر نیستین .... عجیبه نه ....

    • بی نام

      جالب است نرخ ارز را آزاد می‌کنند وقیمت فروش خودرو و لوازم خانگی و لوازم بهداشتی وکلیه کالا ها ی داخلی آزاد میشود و دولت هیچگونه نظارتی بر قیمت گذاری آنها ندارد و کمیاب هم هست بعد به سود بانکها که میرسد نظارت و تهدید و محاکمه بمیان می آید

      پاسخ ها

      • ناشناس

        مثالی است که میگوید پاداره را بگیر که بی پاهه سرجایش است

    • بدون نام

      خوب اسم بانک ا چیه ؟ حداقل بگید از الان بدونیم فردا بیدار نشیم ببینیم پولامون غیب شده

    • بدون نام

      بهترین کارو کردند سود هارو بالا بردند این دولت بیسواد
      باعث گرونی شد همه چی صد درصد گرون شده اینا میگن
      تورم 9 درصد مردم گوسفند فرض کردند

    • بدون نام

      شما فقط با اون بدبختایی که سپرده هاشون تو بانکها به یک چهارم رسیده یعنی سه چهارمش غیب شده گیر بدید که نکنه یکمی از ارزش پولاشون که کم شده با سود جبران بشه به اونایی که سکه وخودرو و.... خریدند یک شبه ارزش پولاشون سه برابر شده جایزه هم بدید

      پاسخ ها

      • س

        اونایی که به حرف های روحانی اعتماد کردن وهست نیستشون دود شد رفت هوا.

    • با حیا

      اینم از اقتصاد مقاومتی و بانکداری اسلامی تون! برید حیا کنید.

    • با حیا

      اینم از اقتصاد مقاومتی و بانکداری اسلامی تون! برید حیا کنید.

    • میلاد جلیلی

      سود دهی باعث میشود مردم دست از طلا و جواهر بردارند و نقدینگی و خواهان طلا و دلار کم میشود و قیمت ها کاهش میابد ما باید بین بد بدتر بد انتخاب کنیم نه بگیم بانک تخلف میکنه باز دمشون گرم

    • بدون نام

      با توجه به اینکه بانک مرکزی از سال گذشته شدیداً دنبال این است که مردم پولهای خود را از بانکها بیرون بکشند و در بازار دلار و سکه وارد کنند، به هیچ وجه اجازه افزایش سود نمی‌دهد. زیرا هدفش نابود کردن اقتصاد است. وگرنه من کارمند اگه ببینم سپرده بانکی جذابیتی نداره، میرم حاشیه طلا میخرم نه اینکه برم در کار تولیدی سرمایه گذاری کنم. حمایت از تولید بهانه است

    • بدون نام

      اگه کسی میدونه نام این بانک ها رابگه

    • بیزن نیک فر

      بنظرم باتوجه به خیانت بانک مرکزی به مردم وبوجود آوردن معضل اقتصادی کنونی مملکت صلاحیت ندارد که قانون گذاری کند بانک باید آتش به اختیار عمل کنند وبادادن سود بالا نقدینگی ها یکه باعث تورم ورکود می شود جمع اوری ومتمرکز کنند

    • محسن

      خوب کاری میکنن و توی این وصعیت اسفناک لااقل باعث میشه بخشی از نقدینگی بازار راهی بانکها بشه .کی میگه بده ؟؟؟!!!

    • شهروند

      اولاحمایت ازتولیدملی فقط یک بهانه است مگه کسی که صبح تا شب سر کاره و سرمایه ی کمی هم داره میتونه تولیدی راه اندازی کنه?وثانیانمیتونه سرمایشو باگوشه ی خانه یا بانک ۱۵درصدی نگه داشتن بی ارزش کنه?حتی با۲۳درصدهم ضرر میکنه

    ارسال نظر

    لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

    از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

    لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

    در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

    بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج