۷۷۲۶۴۳
۹ نظر
۵۰۰۹
۹ نظر
۵۰۰۹
پ

واکنش روحانیت به ورود سیاست در عزاداری‌ها

نسبت میان مداحان و روحانیت از موضوعاتی است که طی سال‌های اخیر همواره مورد بحث و نظر بوده است. طی سال‌های اخیر و با گسترش سبک‌های جدید در مداحی و ورود مداحان جوان، همواره از طرف روحانیت اصیل هشدارهایی درخصوص مجالس روضه و عزاداری داده شده است تا با خرافات و مسائل غیرشرعی آلوده نشوند.

خبرآنلاین: نسبت میان مداحان و روحانیت از موضوعاتی است که طی سال‌های اخیر همواره مورد بحث و نظر بوده است. طی سال‌های اخیر و با گسترش سبک‌های جدید در مداحی و ورود مداحان جوان، همواره از طرف روحانیت اصیل هشدارهایی درخصوص مجالس روضه و عزاداری داده شده است تا با خرافات و مسائل غیرشرعی آلوده نشوند.

كي از مواردي كه همواره مورد توجه روحانيت بوده حفظ حرمت مجالس عزاداري است و برخي از مراجع معظم تقليد و روحانيون با سابقه معتقدند كه ورود مداحان به مصاديق مسائل سياسي افتي براي اين مجالس است. در زير نگاهي داريم بر برخي از مواضع اتخاذ شده در اين خصوص.

آيت‌الله ناصر مكارم‌شيرازي: غلطيدن در جناحها به صلاح مجالس عزاداري نيست

غلطيدن در جناحها و به نفع آنها در مجالس سخنراني کردن به صلاح مجالس عزاداري نمي‌باشد.

نبايد خطيبان و واعظان اهل بيت(ع) در مراسم‌هاي عزاداري خودبه نفع فلان کانديدا تبليغات کنند که اين مسئله باعث ضايع شدن مجلس و فروپاشي ارزشهاي عزاداري خواهد شد...

آيت‌الله ابراهیم اميني: شعارهاي تند زيبنده مجالس اباعبدالله نيست

تقاضاي من از همين عزيزان{مداحان و منبريها} اين است که مردم را به وحدت دعوت کنند. به کنار گذاشتن اختلافات دعوت کنند. مردم را خوش بين به يکديگر کنند. کاري نکنند که به اختلافات دامن زده شود و زيادتر شود و نشود ديگر جلوي آن را گرفت. تلاش کنند هر چه مي‌توانند بين مردم الفت و محبت ايجاد کنند.

جناح هاي سياسي و هيئت ها سعي کنند که در اين مراسم اباعبدالله اين مراسم مقدس را به يک حرکاتي که زيبنده نيست آلوده نکنند. از شعارهاي تند و تفرقه انگيز جدا اجتناب کنند. و اين ها غير از تفرقه چيز ديگري نيست. نکشيد مجالس مقدس اباعبدلله را به شعارها و مجالس اينجوري که زيبنده مجالس اباعبدالله نيست.

قطعا خود اباعبدالله هم راضي نيست... {اميدوارم}حداکثر استفاده را از اين مجالس ببريم . مجالسمان آلوده به مسايل سياسي نباشد. مجالسمان خاص گريه براي اباعبدالله باشد.

حجت‌الاسلام مسعود عالی: روي مصاديق انگشت گذاشتن ناشی‌گری است

در اینكه مداح نباید از مسائل سیاسی دور باشد، شك نیست؛ چون دیدگاه نابی كه امام (ع) ارائه داد و ما آن را دیدگاه اهل بیت (ع) می‌دانیم، چه در مداحی و چه در سخنرانی باید بیاید؛ منتهی گاهی افراط می‌شود. گاهی دیدگاه‌های خاص اعمال می‌شود. گاهی روی مصادیق انگشت گذاشته می‌شود؛ نه معیارها. اینها ناشی‌گری است.

طبیعی ‌است، مردم به مسائل سیاسی حساس هستند، می‌فهمند و واکنش نشان می‌دهند. زبانی است كه منطق روی آن نیست. مسائل را احساسی بیان‌كردن، مداحی را تخریب می‌كند؛ وگرنه در اینكه نهضت عاشورا به قول حضرت امام (ره) بعد سیاسی‌اش مهم است، شكی نیست. معیار قراردادن آن عیبی ندارد. اشعاری كه ظلم‌ستیز باشد و حتی معیارهای اجتماعی را مطرح كند، خوب است؛ ولی به مصادیق واردشدن، ضربه می‌زند.

آیت الله سيداحمد خاتمي: دفاع از نظام آري، جناح‌بازي خير

نمى‌‏گوییم مجالس مذهبى ما همانند كانونهاى حزبى محل جار و جنجالهاى سیاسى باشد، امااینكه در رابطه با اصل نظام اسلامى بى تفاوت باشند این آسیب جدى است. نظامى كه با رنجهاى بسیار بدست آمده‏است. جلسات عزادارى اهل بیت كاملاً سیاسى بود هم تولّى داشت و هم تبرى. در شرایط آنچنانى دیدند تبرى كارسختى بود اما داشتند...

... آفت هميشگيِ سياست، جناح‌بازی بوده است. بايد مسائل سياسی را بدون ورود به مسائل جناحی مطرح كرد. چگونه؟ محور، بايد تحليل‌های رهبر معظم انقلاب باشد. بحمدلله ايشان در مقاطع مختلف، روشن‌ترين مواضع را بيان كرده‌اند. ما همان‌ها را تحليل كنيم، بگوييم مراد ايشان چيست. ... بر اين اساس، معتقدم اگر مباحث بصيرتی در هيئت‌های ما كمرنگ شود، قافيه‌ی تبيين معارف اسلامی را باخته‌ايم.

بگذاريد با افتخار صبغهٔ انقلابی و ولايتی هيئت حفظ بشود. مي‌گويند حكومتی هستيم؛ بله كه حكومتی هستيم. امروز حكومت، حكومت دينی و اسلامی است. حكومت طاغوت نيست كه عار باشد. تقويت حكومت اسلامی و تقويت حكومت دينی يك افتخار است. متأسفانه در برخی مجامع آن‌چنان تبليغ مي‌كنند كه انگار حكومتی بودن عار است؛ نخير افتخار است. نظام، اسلامی و يادگار شهيدان است و حمايت از اين يادگار، افتخار است.

آیت‌الله سيداحمد علم‌الهدی: با محافظه‌كاري حرف‌هايتان را نزنيد

امروز مقام معظم رهبري در شرايط و مظلوميتي قرار دارند که حضرت مسلم ابن عقيل در کوفه قرار داشت... شما{مداحان} بايد به صورت جدي وارد خدمت شويد و اگر حساسيتي درمقابل اين جريان ها{ي معارض} نداشته باشيد، امام حسين نوکري شما را نمي خواهد.

دشمن همه امکانات خود از قبيل رسانه ها، اينترنت و ماهواره را براي تهاجم بسيج کرده است. لذا شما مداحان بايد حواستان جمع باشد گرفتار جنگ نرم دشمن نشويد و با محافظه کاري حرفهايتان را نزنيد.

حجت‌الاسلام محمدتقي رهبر: طبيعي است كه به مسائل حاضر هم اشاره‌ای بشود

تریبون‌ها متعلق به امام حسین است و تمام گفت وگوها باید پیرامون نهضت امام حسین ودرس‌های عاشورا باشد. اما طبیعی است وقتی سخنرانی، وقایع تاریخی را بیان می‌کند اشاره‌ای به مسایل زمان و عصر حاضر هم می‌کند.

البته نباید از این تریبون‌ها نام افرادی برده شود و به گونه‌ای نباشد که تمام بحث‌های مربوط به نهضت امام حسین(ع) را کنار گذاشته و روی بحث‌های سیاسی متمرکز شوند.

یکی از نکات منفی که ممکن است در استفاده سیاسی از تریبون‌های عزاداری بوجود آید این است که یکی موافق و یکی مخالف صحبت می‌کند و در نتیجه مردم به مقاصد نهضت امام حسین(ع) توجه نمی‌کنند.

از طرفی دینمان همانطور که امام(ره) و شهید مدرس فرمودند از سیاست جدا نیست. از این رو چنانچه بخشی از وقایع عاشورا، منطبق با برخی حوادث زمان باشد، می‌توانیم آنها را مطرح کنیم

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    هیچکس حق ندارد در کار روحانیت دخالت کند چون این فشر زحمتکش مخلوق خاص خداوند هستند و می توانند در تمام امور زندگی بشر یت دخالت کنند،.

  • بدون نام

    بله

  • رضا

    دهه اول محرم باید به شکل واقعی خود برگزار گردد.... باید فلسفه عاشورا و رویکرد امام حسین (ع) در خصوص جامعه و مردم بصورت دقیق اشاره شود ... اینکه ما بخواهیم به خاطر امام حسین فقط اشک بریزیم هیچ تحولی در ما و جامعه ایجاد نخواهد کرد... به قول آقای دکتر الهی قمشه ای : امام حسین در منتهی الیه و بالاترین درجات قرار گرفته و تمامی ملائک در خدمت این برگزیده خدا هستند، این بزرگوار همیشه زنده است و همواره زندگی و روح و روان ما متاثر از رویکرد اجتماعی و سیاسی امام حسین (ع) است .... باید از این فرصت دهه اول محرم به خوبی استفاده کرد و فقط حادثه کربلا یادآوری نگردد...

  • بدون نام

    فعلا که روحانیت توی هر مسئله ی دخالت میکنه

    مسائلی مثل سیاست و... که از درکش عاجز هستند و علمش رو ندارند




    شجاع و خدا ترس باش نمایش بده

  • بدون نام

    مداح ها پادشاهانه زندگی میکنند در عرض یک ماه در امد ۵ سال و دارند وقتی مداح پولی باشه خب معلومه جذب گروه های سیاسی میشه
    این ها عامل گناه و گمراهی مردمند اومید وارم مردم روزی به این نتیجه برسند که مداح پرستی رو کنار بزارن .مداحان امروزی برابر با کاهنان معبد زمان حضرت یوسف
    اگر انسان معنای واقعی انسانیت را بفهمد همین کافی ست امام حسینم هدفش همین بود که بشر بر بشر ظلم نکند

  • .

    دین از سیاست جدا نیست

  • مغلطه

    احتمالا منظورشون این بود که راه سیاست رو به عزاداریها وا کنش

  • بدون نام

    پس چرا امام جمعه ها همیشه سیاسی حرف می زنند

  • بدون نام

    اکثرا تو همه چی دخالت میکنن ولی دوست ندارن کسی تو کارشون دخالت کنه اگر میشد همه چی جای خودش بود و هرکسی در امور وابسته و مرتبط با تخصصش کار میکرد الان وضعمون این نبود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج