۷۷۰۰۵۰
۱۹ نظر
۵۰۱۹
۱۹ نظر
۵۰۱۹
پ

وضعیت قرمز در شمال کشور

سرنوشت بخش زیادی از هزاران تن زباله شمال به دریای خزر و جنگل‌ها ختم می‌شود و این موضوع می‌تواند تغییرات فراوانی در چرخه‌های زیست‌محیطی ایجاد کند.

خبرآنلاین: هجوم، جمع زیادی از گردشگران به شمال کشور در تعطیلی‌های مختلف تاثیرات زیست‌محیطی بر این منطقه داشته است؛ هرسال زباله‌های زیادی در این استان تولید می‌شود و هنوز هیچ سیستم مناسبی برای بازیافت زباله در آن وجود ندارد.

همین موضوعات باعث شده تا وضعیت روز‌به‌روز بدتر شود، عیسی کلانتری رئیس سازمان محیط‌زیست در این رابطه گفته بود: متاسفانه شمال کشور در حال غرق شدن در پسماند‌ها است و جایی برای دفن نداریم.

۱۴ درصد زباله ایران، در کنار دریا

این موضوعی است که آمار مختلف هم آن را تایید می‌کند. در چند سال گذشته در استان‌های شمالی کشور میزان تولید زباله به شدت افزایش پیدا کرده و به وضعیت قرمز رسیده است.

میزان تولید زباله در برخی استان‌های شمالی:

وضعیت قرمز در شمال کشور

با این حساب که روزانه در کل ایران، 50هزار تن زباله تولید می‌شود، یعنی 14درصد زباله‌های کشور در این 3 استان شمالی تولید می‌شود.

وضعیت قرمز در شمال

سیروس وطنخواه، دبیر ستاد توسعه انرژی معاونت علمی و فناوری در این رابطه در گفتگویی با ایسنا وضعیت استان‌های گیلان و مازندران را فوق بحرانی دانست. دبیر ستاد توسعه انرژی اضافه کرده که «آمار شیوع بیماری‌های مختلف رابطه معناداری با میزان زباله‌ها دارد» و آن را «هشدار خطرناکی» دانسته که باید اقداماتی برای رفع این مشکل صورت گیرد.

بیماری‌های همچون کزاز، حصبه و شبه حصبه، انگل‌های روده‌ای، اسهال‌های خونی، فلج اطفال، سالک پوستی و احشائی و ... ازجمله بیماری‌های هستند که از طریق آلودگی‌های ناشی از مواد زائد جامد در آب، هوا و خاک حاصل می‌شوند.

وضعیت قرمز در شمال کشور

از سویی سررنوشت بخش زیادی از این هزاران تن زباله هم به دریای خزر و جنگل‌ها ختم می‌شود و این موضوع می‌تواند تغییرات فراوانی در چرخه‌های زیست‌محیطی ایجاد کند.

سخنگوی مجمع نمایندگان مازندران، در این رابطه به ایسنا گفت: زمانی ۱۰۴ گونه آبزی در دریای خزر زیستمند بوده اما به واسطه ورود زباله و شیرابه‌های آن به دریا برخی از این گونه‌ها منقرض شده است. جنگل‌های مازندران دارای قدمتی طولانی با گونه‌های کمیاب بوده اما طی سالیان گذشته به دلیل دپو زباله در این جنگل‌ها برخی گونه‌ها در این جنگل منقرض شده و تنها می‌توان در کتاب‌های تاریخ به جستجوی این ارقام کمیاب نشست.

گفته می‌شود حیوانات وحشی مختلفی هم در شمال کشور در خطر انقراض هستند.

مسعود تجریشی، معاون محیط‌زیست انسانی هم در خصوص وضعیت پسماندها در شمال کشور گفت: متاسفانه در شمال کشور نه تنها با مشکل شناسایی مکان برای جمع‌آوری پسماند مواجه هستیم، بلکه بلا استثنا می‌توانیم در تمام رودخانه‌ها شیرابه‌های فاضلاب را ببینیم و اگر یک باران ببارد، رودخانه‌ها به شیرابه پسماند تبدیل می‌شوند.

در رابطه این وضعیت ایجاد شده، بیشتر گردشگرانی که حجم زیادی از زباله را در شمال کشور رها می‌کنند مقصر شناخته می‌شوند، اما بخش دیگر ماجرا نبود تجهیزات درست برای بازیافت زباله است.

تنها راه حل؛ با زباله‌سوز، بدون انرژی

یکی از تجهیزاتی که در چند سال اخیر اظهارات زیادی در رابطه با ساخت آن در مازندران انجام شد، زباله‌سوز است؛ در چند سال گذشته بارها اخباری مربوط به ساخت زباله‌سوز در این استان منتشر شد و بعد این اخبار لغو شود.

تجریشی در این رابطه توضیح داد: رئیس جمهور درباره پسماندهای شمال کشور دستور داد که به صورت ویژه پیگیری شود در حال حاضر نیز کارگروه مشترکی تشکیل شده است و وزارت کشور برنامه‌های خود را در این خصوص ارائه داده است. متاسفانه بزرگترین مشکل در شمال کشور این است که نمی‌توان این پسماندها را دفع کرد و باید سوزانده شوند، برای سوزاندن نیز سرمایه‌گذار باید مطمئن باشد برق تولید شده از سوخت پسماند اقتصادی است.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به چالش‌های پیش‌روی زباله‌سوزی در شمال کشور گفت: چالش بزرگ ما در بحث زباله‌سوزی در شمال کشور بین وزارت کشور و وزارت نیرو است، به دلیل اینکه برق تولید شده از زباله سوزها بسیار گران‌تر از برق توزیعی توسط این وزارتخانه است. بنابراین وزارت نیرو معتقد است برق تولید شده از زباله سوزها توجیه اقتصادی برای این وزارتخانه ندارد.

اما هرچقدر این بحث‌ها برای ساخت و نحوه دریافت انرژی از زباله‌سوز ادامه دار تر باشد. شمال در زباله بیشتری غرق می‌شود. به همین دلیل کلانتری راه جدیدی برای مقابله با بحران پیشنهاد کرده: «شمال کشور قربانی پسماند است، باید پسماندها سوخته شود و تقاضا داریم بی خیال تولید انرژی شوید.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ببینم یه راهی پیدا نمی کنید که اینم بندازید گردن نظام

    پاسخ ها

    • بدون نام

      واقعیت اینکه اگر شهرداری دلش بحال سرسبزی گیلان و مردمش میسوخت اقدام میکرد و زباله ها رو که در کشورهای پیشرفته بهش میگن طلای کثیف و اونهارو باز سازی میکرد
      الان در دنیا اینگونه مسایل حل شده است اگر بخواهند.

    • بدون نام

      پس تقصیر عمه توئه؟ادعای مدیریت جهانی داریم بعد نمی‌تونیم آشغال جمع کنیم.

  • شمتای

    همه این آلودگی بخاطر بی فرهنگی مسافران است خصوصا تهرانی‌ها وبقیه که میان اینجا را مثل خودشان بکند میکشم طهران را بکند کشوندن حالا نوبت شماره با ما خودمان بخاطر سلامتی بجهامو درس نظافت ب این جماعت لاابالی بدیم

    پاسخ ها

    • اسی

      هنوز نمی تونی درست تایپ کنی

    • بدون نام

      شما خودت اول برو چند بار دیکته بنویس نمیخواد به بقیه درس یاد بدی

  • ایرانی

    فرهنگ غلطمون ، ادعای همه چی داریم ولی دریغ از دوزارش . ما ایرانی ها متاسفانه از تمدن بدوریم حالا بگید نه و فلان و بهمان
    گرچه سیستم حکومتی کمر به نابودی شمال بسته تا به قول خودش جلوی گناه ( تفریح و شادی ) مردم بگیره

  • بی نام

    اینم تقصیر آمریکا و اسراییل است .

  • بدون نام

    مملکت را به نابودی کشوندید ...

  • بدون نام

    قرمز بارونه

  • بدون نام

    بازیافت زباله از بزرگ ترین وسود اورترین صنایع جهان است ... ژاپن از دیگر کشورها زباله وارد می‌کنه ... نعمت ... استفاده کنید... بدبختها ...کیا شدن مسولین مردم..

  • اکبر جوجه

    ساده نباش عمو با این حرفها میخواهند مهاجرت به شمال کمتر بشه!

  • بدون نام

    اخبارداغ یعنی اگه نظرمنودرج نکنی راست میگم دیگه تهرونیهاهمه مفت خورن

  • 7

    خدا دونست به خر شاخ نداد حکایت ماست

  • بدون نام

    دولت بی عرض وبی غیرت ومردم بی فکر همین میش

  • ایرانی

    بنده خودم امسال شهرستان رستم اباد در یکی از روستاها یک منزل اجاره کردم برای تعطیلات تابستان.
    با توجه به این که من شخصا نسبت به پاکیزگی محیط زیست حساس هستم.به وضیعت پاکیزگی محیط زیست دقت می کردم.به طوری که اگه جایی هم برای تفریح میرفتیم.علاوه بر زباله های خودمون یه گونی هم از زباله های ریخته شده اطراف محل تفریح جمع می کردم.و متاسفانه به این نتیجه رسیدم که اهالی بومی مناطق روستایی بیشتر از مسافرین بی دقتی مینمودن.ونسبت به شرایط محیط زیستشون بی اهمیت بودن.واین مشکل انباشت زباله رو که در مناطق شمالی کشور شاهدیم.نمیشه به گردن گردشگرها بیاندازیم.اما اگه اهالی مناطق شمالی نسبت به این موضوع حساس باشن و سخت گیری کنند مسافرها هم رعایت میکنند.

  • علی

    کاری که مسافران با طبیعت شمال کردند قوم مغول نکردند.
    بخدا ما که وطن ما اونحاست جرات نمی کنیم دوماه یکبار به شما سفر کنیم.
    آدم دلش به درد نیاد وقتی می بینه مسافران بعد از تفریح تمام زباله ها را به هر طریق در طبیعت رها می کنند.
    سهم ما از این وضعیت فقط زباله هست.
    خاک بر سر مسئولین بی عرضه مازندران و گیلان.
    یک مشت خائن بی لیاقت در مسند نشسته فقط به فکر منافع خودشانند.

  • بدون نام

    دیروز رفتم ساحل بابلسرورزش ساحل پر از زباله مسافرای عزیز که بدون هزار تومن عوارض میان شمالو به گند میکشن و زباله هاشونو ارزونی ما میکن

  • بدون نام

    خود هر شهری باید قانون خودش راه داشته باشد هردمبیلی شود به گند کشیده شود از ماه گفتن بود

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج