۷۶۹۹۶۱
۱۶ نظر
۵۰۱۲
۱۶ نظر
۵۰۱۲
پ

چرا کره‌ای‌ها به حرف آمریکا گوش کردند؟

کره جنوبی نخستین مشتری نفتی از میان سه خریدار بزرگ نفت ایران بود که به درخواست آمریکا برای توقف واردات نفت ایران عمل کرد.

خبرگزاری ایسنا: این کشور آسیایی ماه میلادی گذشته هیچ واردات نفتی از ایران نداشت، در حالی که طبق آمار کشتیرانی و رهگیری نفتکش که توسط بلومبرگ گردآوری شده است، در ماه ژوییه ۱۹۴ هزار بشکه در روز از ایران واردات داشت.

اگرچه مصرف‌کنندگان بزرگ شامل چین و هند خرید از ایران را محدود کرده‌اند، اما کره جنوبی یک گام جلوتر رفته و پیش از این‌که تحریم‌های آمریکا علیه ایران در چهارم نوامبر اجرایی شود، خریدش را متوقف کرده است.

چرا کره‌ای‌ها به حرف آمریکا گوش کردند؟

دولت دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا، پس از این‌که در ماه مه از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران خارج شد با اعلام بازگشت تحریم‌ها علیه تهران خواستار توقف واردات نفت ایران از سوی متحدان واشنگتن شد. اجابت درخواست آمریکا از سوی کره جنوبی ممکن است نفوذ واشنگتن روی این کشور شمال آسیا را نشان دهد.

دولت کره جنوبی که در یک جنگ چند دهه‌ای در شبه جزیره کره گرفتار شده بود، برای تحت فشار قرار دادن کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، برای رها کردن برنامه هسته‌ای خود به آمریکا متکی است. روابط سیاسی با آمریکا به معنای آن است که کره جنوبی نمی‌تواند درخواست ترامپ از متحدانش برای اتخاذ یک سیاست سخت گیرانه علیه ایران را نادیده بگیرد. کیم جائه کیونگ، محقق موسسه اقتصاد انرژی کره، در این باره اظهار کرد: حفظ روابط با آمریکا برای کره جنوبی حائز اهمیت است. امنیت ملی کره جنوبی به اتحاد نظامی با آمریکا بستگی دارد که باعث شده این کشور سریعا به کاهش واردات از ایران بیش از این‌که مذاکرات میان دو دولت کامل شود، مبادرت کند.

موضع رسمی دولت کره جنوبی در خصوص تحریم‌های ایران این است که این کشور به مذاکره با آمریکا به منظور دریافت معافیت ادامه می‌دهد. اگرچه دولت ترامپ موضع خود را اندکی ملایم کرده و از درخواست به صفر رساندن واردات نفت ایران عقب‌نشینی کرده و اعلام کرده معافیت‌ها را مورد بررسی قرار خواهد داد، اما هنوز معافیتی اعطا نشده و خریداران با خطر قطع دسترسی به سیستم مالی آمریکا پس از مهلت تعیین شده در اوایل نوامبر مواجه هستند.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا، پنج‌شنبه گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در دهلی‌نو اظهار کرد: ما معافیت‌ها را در جایی که لازم باشد بررسی خواهیم کرد، اما انتظار ما این است که خرید نفت خام ایران از سوی تمامی کشور‌ها به صفر برسد در غیر این صورت آن‌ها هدف تحریم قرار خواهند گرفت.

اگرچه روابط بین ترامپ و کیم در فاز اول دوران رییس جمهور آمریکا تیره بود، اما روابط دیپلماتیک از آن زمان رو به گرمی گذاشته و با دیدار تاریخی میان رهبر دو کشور که ماه ژوئن در سنگاپور انجام شد، به اوج خود رسید. مون جائه این، رییس جمهور کره جنوبی، در این باره اظهار کرد: ترامپ برای کشاندن کره شمالی به پای میز مذاکره درخور اعتبار بالایی است. اوایل ماه میلادی سال جاری کیم به نمایندگان کره جنوبی گفت که آماده است تدابیر جدی‌تر برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود را بپذیرد و خواهان یک اعلامیه با آمریکا برای پایان رسمی جنگ کره است.

برای نخستین‌بار نیست که ترامپ کره جنوبی را تحت فشار قرار می‌دهد. وی این کشور آسیایی را برای مازاد تجاری در سال ۲۰۱۷ هدف انتقاد قرار داد و این کشور را در سال پیش از آن در فهرست کنترل ارزی قرار داد. یک مقام دولتی کره جنوبی در واکنش به این فشارها، اعلام کرد که این کشور امکان افزایش خرید انرژی از آمریکا را بررسی خواهد کرد و چند ماه بعد وزیر انرژی کره جنوبی اعلام کرد خواهان قرار گرفتن آمریکا در واردات خود است.

اگرچه هفته گذشته پمپئو در دهلی نو اظهار کرد که خوشحال می‌شود که ببیند محصولات آمریکایی بتواند شکاف ناشی از کمبود عرضه ایران را پر کند، اما جایگزین کردن نفت ایران برای پالایشگاه‌ها به این سادگی نخواهد بود، زیرا کیفیت گرید‌های آمریکایی مشابه نفت ایران نیست.

ونگین چین، تحلیلگر بازار نفت در شرکت مشاوره FGE در سنگاپور در این باره گفت: کره جنوبی تحریم‌های آمریکا علیه ایران را به دلایل متعدد شامل امنیت ملی و تجارت رعایت خواهد کرد. شرکت‌ها نمی‌خواهند با نقض تحریم‌ها ریسک مجازات آمریکا را به جان بخرند. پالایشگاه‌های کره جنوبی ناچار خواهند بود واردات نفت ایران را جایگزین کنند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چون عقل داشتند

  • بدون نام

    چرا اینقدر به خودت زحمت دادی و مطلب نوشتی .
    تمام کشورها از آبان ماه به بعد صفر می کنند.
    وای به ما مردم مظلوم..........

  • بدون نام

    چون نمیخوان تحریم بشن به خاطر ایران به فکر ملتشان هستن همه کشورها که مثل ایران نیستن که بخوان ملت وکشورشان را فدای چهارتا عرب بکنن چون اعراب بدون خون وخونریزی فرهنگشان را بر ملت ما غالب کردن تمام اسمهای ایران عربی شده ویه اسم اصیل ایرانی مانداریم

  • بی نان

    چون که مثل ما احمق و متوهم و لجباز نیستند چون که با تدبیر و فکر و عقلانیت به دنبال پیشرفت کشورشان و اسایش مردمانشان هستند .... چون که اسایش و راحتی مردمشان اولویت اول واخرشان است

  • بدون نام

    چون انها از داشته هایشان استفاده می کننند و ما از نداشته هایمان ، در ضمن صادرات انها به ایران از طریق کشور ثالث ادامه می یابد .

    پاسخ ها

    • سهراب

      یعنی کشور ثالث آنقدر خره که بخاد تحریم آمریکا را به جان بخره

  • بدون نام

    چون آنها اولا مصلحت کشور مردم رادر نظر میگیرند یه جورایی عقلشان کار میکند

  • Hudson

    حالا از فردا تقاضا برای کالای کره ای ۱۰۰۰ برابر میشه، بابا نخرید تو رو خدا، Samsung, kia نخرید نخرید نخرید تا حساب کار دستشون بیاد، به خدا نخرید ضربه میخورن

  • بدون نام

    چون به منافع ملتشون فکر میکنن مگه روحانی نگفت صادرات نفت شفر بشه ال میکنیم بل میکنیم الان دیگه تقریبا صفره حالا جرات دارید تکون بخورید

  • بدون نام

    اين هم باز فريب از كشور ثالثي خريداري مي كنند

  • بدون نام

    چون وطن پرستن

  • محمدنژاد

    حال که کره جنوبی متٵثر از فشارهای امریکا واردات نفت از ایران را صفر کرده شایسته است ما هم اجازه واردات محصولات کره ای را به کشور ندهیم!

  • بدون نام

    کره جنوبی زمانی در تحریم بود اما ایران با توجه به تحریم ها به کره جنوبی پشت نکرد و به اون ها نفت فروخت حالا امروز اولین کشوری که پشتشو به ما کرد کره جنوبی بود ..... سرزنششون نمی کنم کشورا باید به فکر خودشون باشن و ایرانم صدقه نداد پولشو گرفت ولی کاش یک ذره معرفت داشتن و اولین نبودند

  • ایرانی.

    حداقل این دولت بی عرضه ومفلوک مقابله به مثل کنه وواردات وسایل الکترونیکی ولوازم خانگی وگوشی موبایل کره جنوبی روممنوع کنه.بازارایران یکی ازمعدودبازارهای عمده وسایل خانگی والکترونیکی وگوشی موبایل کره دردنیاس. مسلمابااین کارهم دولت کره وهم کمپانیهای عظیم کره ای نظیرسامسونگ وال جی و....دچارضرروزیانهای هنگفت میشن. اقای روحانی یک جو غیرت بخرج بده لطفا.

  • محمدی

    درسته هرکس به فکر منافع خودش است ولی مسولین ما به فکر عربها.درود برکسی که دلش برای ایران وایرانی می تپد

  • بدون نام

    اگه اوناوطن پرستن شماهم وطن پرست شو ببین چه میشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج