چرا مردم دلارها را به بازار نیاوردند؟
یک کارشناس اقتصادی معتقد است: «رکود در اقتصاد وجود ندارد، زیرا هنگامی که نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد. رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.»
یک کارشناس اقتصادی معتقد است: «رکود در اقتصاد وجود ندارد، زیرا هنگامی که نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد. رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.»
مهدی تقوی، در پاسخ به این پرسش که بهتر است در شرایط کنونی برای اینکه تیم اقتصادی دولت بهتر عمل کند، نهادگراها روی کار باشد یا لیبرالها؟ در واقع اقتصاد کشور بهتر است دست چه جریان فکری بیفتد؟ گفت: اصلا نمیدانم اکنون لیبرالها و یا نهادگراها در جامعه چه کسانی هستند، بنابراین دولت باید برنامهریزی کند که کدام گروه (لیبرالها یا نهادگراها) چه قسمت و بخشی را اداره کنند.
وی افزود: اما باید در نظر داشت که لیبرالها ممکن است اقتصاد را مانند نظام سرمایهداری اداره کنند که برای ممانعت از این مساله، دولت میتواند ترکیبی از این گروهها را تشکیل داده و امور را به آنها بسپارد.
این اقتصاددان درباره این موضوع که گفته میشود شاهد رکود در بسیاری از بخشها هستیم، تاکید کرد: رکود وجود ندارد، زیرا هنگامیکه نرخ رشد اقتصاد مثبت باشد، در نتیجه رکودی وجود ندارد؛ رکود در دولت نهم و دهم وجود داشت، زیرا نرخ رشد اقتصاد منفی بود و اقتصاد در سرپایینی قرار گرفته بود.
عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در مورد نوسانات نرخ ارز و سکه و طلا ادامه داد: در مورد افزایش نرخ طلا و سکه باید گفت این مساله به طور معمول متاثر از نرخ بازارهای جهانی است که امکان دارد در سایه آن قیمت سکه و طلا افزایش یابد.
اما در مورد بالا رفتن نرخ ارز باید گفت در گذشته صرافان ارز میفروختند و اگر کسی برای خرید دلار مراجعه میکرد، بسیاری از این صرافان میگفتند دلار نداریم؛ در حالی که در میادین و... عدهای از جوانان بیکار با سر و وضع معمولی مشغول فروختن دلار بودند و در نیتجه صرافان با این گفته که دلار ندارند، زمینههای افزایش قیمت دلار را فراهم کردند و قیمت ارز را بالا بردند.
تقوی تصریح کرد: در نهایت با بدتر شدن اوضاع بازار ارز، بانک مرکزی وارد ماجرا شد و نرخ ارز را به ۴۲۰۰ تومان تغییر داد؛ البته در این مسیر به عهدهای نیز دلار ۴۲۰۰ تومانی نیز پرداخت شد، اما اکنون دلار در بازار به قیمت ۱۱ هزارتومان خرید و فروش میشود.
وی خاطرنشان کرد: در روز ۱۱شهریور نرخ خرید دلار ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان بود و دلار در این روز به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش رسید و حتی ممکن است نرخ دلار در روزهای آینده باز هم بالاتر رود که این مساله از نظر اقتصادی اصلا توجیه ندارد.
این اقتصاددان بیان کرد: براساس بررسیهای بنده در تاریخ ۲۳ اسفند ۹۶ هر دلار استرالیا ۳هزار و ۸۵۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۳هزار و ۸۸۰ تومان به فروش رسیده؛ در حالی که در ۱۰ شهریور ۹۷ دلار استرالیا به قیمت ۸هزار و ۵۰ تومان خرید و فروش شده و دلار آمریکا نیز اکنون به قیمت ۱۰هزار و ۹۰۰ تومان خریداری شده و به قیمت ۱۰هزار و ۹۹۰ تومان به فروش میرسد که نرخهایی بسیار عجیب و غریب و دور از ذهن است.
تقوی در مورد تاثیر ابلاغ و اجرای بسته ارزی دولت برای کنترل نرخ بازار گفت: احتمالا اگر مردم حرفهای دولت را قبول داشتند، دلارهای خود را به بازار میآوردند و بدین صورت نرخ ارز کاهش مییافت، اما عکس این ماجرا اتفاق افتاد و حتی ممکن است در روزهای آینده نرخ ارز بالاتر رود.
نظر کاربران
چون میترسن مثل سری قبل دولت بخوره یه آب هم روش
پاسخ ها
زرنگی مردم بیاورند شما بخری فوتینا
نمی دونم
پاسخ ها
چون مسولان ایرانبا ژاپن و کره و المان زمین تا اسمان فرق دارند اعتمادشان همه زیر سواله
چون در مملکت ما ملی گرایی مرده.
تو مثلا اقتصاددان هستی خیر سرت؟ اصن فهمیدی چی گفتی بیسواد؟
پاسخ ها
اتفاقا خوبم میفهمه جناب کارشناس دولتیییییییی و حامی دولت
گشتيم نبودنگردنيست ،اگرهم داشتم صدسال سياه نميدادم
ار دولت کاری ساخته نیست وقتی مردم به هم رجم نمیکنن حرف مجری من وتو میشه ملاک آنها و میرن دلار احتکار میکنن نتیجه دلار بیست هزارتومان بشه هم تعجب نباید کرد میگن دولت مقصر بابا کره جنوبی ریس جمهورش دزد بود به بیست سال زندان محکوم شد ولی مردمش در همان زمان بخاطر بحران اقتصادیشان دلار احتکار نکردن واقتصادشدنو نجات دادن حتی دلار شون تحویل بانکها دادن هرچند که الان دولت چوب زرنگی دفعه قبلشو میخوره
چرا خود ولت دلارها را به بازار نیاوردند؟ میخواد ارزان بخره بعد گران بفروشه.
شما بجای اقتصاد دانی بهتر شلغم بفروشی با این تحلیلت
بیارن که چی بشه. یه مبلغی هم بذارین روش و بفرستین وسه سوریه و یمن و فلسطین و حزب الله و . . .؟
اعتماد به دولت فوق العاده کاهش پیدا کرده و دلیل اصلی اون هم وجود نمایندگانی در مجلس است که بدون تخصص در همه مسایل غیرمرتبط دخالت میکنند و جو جامعه را به هم میریزند و اعتماد سرمایه گذار را کاهش میدهند. انتقال دلار به بانکها با وضعیتی که در کشور ما وجود دارد از همه نظر به ضرر افراد هستند و چرا باید در جنین وضعیتی که مسئولین بیکفایتی خودشون را سر سرمایه دارها میشکونند، و متاسفانه اکثر عوام هم همین تفکر را دارند، سرمایه دار بیاد و به این سیستم اعتماد کنه
جای این اظهارنظرهای صدمن یه غازفکری بحال معیشت مردم کنید
شما که میبرید ازما اجاز می گیرید ...
مگه مردم دیوانه شدند که دلارهای شون به بازار بیاورند