واکنش سازمان محیط زیست به ماهیگیری چینیها
به دنبال حواشی ایجاد شده درباره فعالیت صیادی کشتیهای چینی در دریای عمان و نگرانیها در مورد آسیبهای زیست محیطی این کار، مدیرکل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه احتمال گرفتار شدن گونههای در معرض خطر انقراض دریای عمان در تورهای صیادی وجود دارد بر ضرورت تجهیز شناورها به ابزارهای کاهش صید ضمنی تاکید کرد.
خبرگزاری ایسنا: به دنبال حواشی ایجاد شده درباره فعالیت صیادی کشتیهای چینی در دریای عمان و نگرانیها در مورد آسیبهای زیست محیطی این کار، مدیرکل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه احتمال گرفتار شدن گونههای در معرض خطر انقراض دریای عمان در تورهای صیادی وجود دارد بر ضرورت تجهیز شناورها به ابزارهای کاهش صید ضمنی تاکید کرد.
داوود میرشکار در گفتوگویی به این پرسش که آیا سازمان حفاظت محیط زیست در جریان فعالیت صیادی شناورهای چینی در دریای عمان قرار داشته است، پاسخ منفی داد و اظهار کرد: طبق قانون حفاظت و بهرهبرداری از آبزیان، سازمان شیلات ارزیابی ذخایر آبزی را انجام میدهد و نسبت به برداشت پایدار آبزیان اقدام میکند بنابراین حضور کشتیهای چینی در دریای عمان باید توسط سازمان شیلات و سازمان بنادر و دریانوردی کنترل و رصد شود.
بهرهبرداری از دریای عمان نباید به قیمت نابودی ذخایر آبزی باشد
وی در مورد آسیبهای زیست محیطی صیادی کشتیهای چینی در عمق ۲۰۰ متر دریای عمان گفت: هر فعالیت انسانی تاثیرات نامطلوب خود را بر محیط زیست کره زمین میگذارد.
برای مثال نمیتوانیم از ساکنان کره زمین بخواهیم که هیچ زبالهای تولید نکنند چون تولید زباله جزو جداییناپذیر زندگی بشر است و تنها کاری که میتوان انجام داد این است که موضوع پسماند را کنترل و مدیریت کنیم تا حیات روی کره زمین به شکل پایدار ادامه یابد.
این وضعیت در مورد مباحث مربوط به شیلات نیز صادق است. به این معنا که باید بتوانیم از منابع شیلاتی به شکل پایدار استفاده کنیم تا ضمن حفظ زیستگاهها از ذخایر موجود کشور نیز بهر ببریم و بهرهبرداری از این زیستگاهها به قیمت نابودی ذخایر آبزی نباشد.
مدیرکل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این پرسش که آیا احتمال آسیب به گونههای در معرض انقراض دریای عمان از طریق صید کشتیهای چینی وجود دارد یا خیر؟ گفت:
مطمئنا در تورهای صیادی، احتمال گرفتار شدن گونههای در معرض خطر انقراض مثل انواع پستانداران دریایی از جمله دلفینها، کوسه ماهیان و حتی لاک پشتهای دریایی وجود دارد بنابراین کاهش صید ضمنی باید مورد توجه سازمان شیلات قرار گیرد و با تجهیز شناورها به ابزارآلات لازم، صید ضمنی را به حداقل برسانند.
سازمان حفاظت محیط زیست از سازمان شیلات درخواست مستندات کرد
میرشکار در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست برای حفظ زیستگاه دریای عمان و جلوگیری از آسیب به گونههای در معرض انقراض این زیستگاه چه اقدامی انجام داده است، اظهارکرد:
درخواست کردیم که سازمان شیلات گزارشهای مربوط به میزان صید، تنوع گونههای صید شده و میزان صیدهای ضمنی را به سازمان حفاظت محیط زیست گزارش دهد همچنین با توجه به گفتههای مقامات سازمان شیلات، تمامی برداشتها از دریای عمان برداشتهای پایدار است و میزان برداشتها و انتخاب محل صید بر مبنای ارزیابی ذخایر آبزی این منطقه بوده است.
سازمان حفاظت محیط زیست این مستندات را از سازمان شیلات درخواست کرده است.
مدیرکل دفتر زیستبومهای دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان در مورد بحث نظارت بر صیادی دریای عمان توسط کشتیهای چینی تاکید کرد: علاوه بر سازمان کشتیرانی که در منطقه این موضوع را رصد میکند، سازمان حفاظت محیط زیست هم در صورت تخریب زیستگاه ورود خواهد کرد اما در حال حاضر چون صیادی دریای عمان در اعماق صورت میگیرد، سازمان حفاظت محیط زیست تجهیزات لازم را برای نظارت در اختیار ندارد.
نظر کاربران
کلر دیگه از بیخ خراب شده.
اون از عراقیا که کشور ما رو تایلند تصور کردن.
اون از چینیا که خلیج فارس رو به یغما بردن.
راستی خزر هم مهریه خانم پوتین شد.
دیگه از هیچکی ۶یچ توقعی نداشته باشید.
ایران شده ویران
گوشت قربانی هر کس یجاشو میکنه و میفروشه
بخور بخوره
امیدوارم همون نظارتی که روی ساخت سد گتوند شد تو بحث شیلات و هر برداشت بی رویه غیرکارشناسی و بدون نظارت فعال از منابع نسل های آینده تکرار نشه
ازکارشماکسی سردزنمی اورد همیشه گرفتارافراط وتفریط هستید وتعادل درهیچ کاری ندارسدانشاالله خدا هملنطورکه قدرت دراختیارتان گذاشت قدرت راازدست بس کفایتتان بستاند تاهزکس پی کارخودش ر
وقتی تجهیزات برای نظارت ندارین اصلا نباید مجوز به کشتی های چینی میدادین مالکیت کشتی با هر کی باشه یا هرچقدر پول بده.نظارتی هم که میشه همه میدونیم چطوره مثل نظارتی که تا حالا روی تمام پروژه های مخرب و غلط انجام شده و نتیجه فقط نابودی کشور بوده.چرا مجلس ورود نمیکنه دولت چرا کاری نمیکنه همه مردن
چوب حراج به مملکت زدند یکی بخر ۱۰۰ تا ببر
آقای پرفسور سازمان شیلاتی که بارها وجود کشتیهای چینی در دریای عمان تکذیب کرده اند ،حالا شما خود آنها را مسئول بررسی وضعیت صید آنها میکنید مگر خود محیط زیست بازرس ندارد؟
این دولت مردان روحانی حتی به موجودات زنده دریاها هم رحم نمی کنند شرم بر اینها
سازمان شیلات رسما دروغ میگوید....همانطور که مستقیمآ در صدا و سیما این قضیه رو انکار کرد....حالا مستندات رو از آدو دروغ گو میخواهید..؟
واگذاری دریا به چینی ها رامتوقف کنید قاجارها
یعنی چی که دریارواجاره دادن حرام غیرقانونی ونه منطقی نه سیاسی فقط حماقت
آقایون چینی ها با چه اجازه ای وارد ابهای ایران شدن کی این اجازه رو به چینی ها داده . دولت و نظام حق ندارن ثروت مردم ایران رو به. کسی اجاره. بدن .پول این اجاره دادن ها کجا خرج میشه .توجیب کی میره .نکته دوم آقای زنگنه وزیر نفت برای چی کارگر ساده چینی با حقوق بالا میاری توخوزستان و غیره کار کنند.مگه این مملکت جوون بیکار نداره.لطفا بیاید. جواب ملت رروبدین .