۷۶۳۸۶۳
۲ نظر
۵۰۰۷
۲ نظر
۵۰۰۷
پ

ظریف: کمک مالی اخیر اروپا در ازای برجام نیست

محمدجواد ظریف ، به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت صبح روز یکشنبه در برنامه تلویزیونی حالا خورشید حضور یافت.

انتخاب: محمدجواد ظریف ، به مناسبت فرا رسیدن هفته دولت صبح روز یکشنبه در برنامه تلویزیونی حالا خورشید حضور یافت.

در این برنامه صبحگاهی که هر روز صبح با اجرای رضا رشیدپور از شبکه سوم سیما پخش می شود ،محمد جواد ظریف ضمن تشریح عملکرد دستگاه دیپلماسی کشور ، به سوالات مرتبط با مسائل منطقه و عرصه بین‌الملل پاسخ می‌دهد.

وزیر خارجه کشورمان در ابتدای این برنامه که رضا رشیدپور، مجری حالا خورشید با اشاره به اینکه این دومین گفت‌وگوی وی با وزیر امور خارجه است پرسید این گفت‌وگو چه تفاوتی با گفت‌وگوی قبلی داشته است، تصریح کرد: آن گفت‌وگو در شرایطی انجام شد که تازه برجام به نتیجه رسیده بود و اجرای آن آغاز شده بود.

توقعات مردم از برجام بالا بود و شاید ما هم در دولت و برخی از رسانه‌ها در افزایش این توقعات نقش داشتیم. امروز شرایط باتوجه به خروج آمریکا و فضای روانی که ایجاد شده متفاوت شده است. یک تلاش داخلی شد تا امید مردم به یاس تبدیل شود.

وی با بیان این که برجام یک پروژه‌ای بود که در کشور در سطح بالا در ارتباط با آن توافق شده بود، اظهار کرد:‌ برجام یک سری امکانات را برای کشور فراهم کرده بود و ما می‌توانستیم از این امکانات استفاده کنیم ولی دعوای سیاسی را انتخاب کردیم و این دعوای سیاسی باعث یاس و ناامیدی شد.

ظریف در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به تفاوت ایران با برخی از کشورهای منطقه تصریح کرد: برخی از کشورهای منطقه از طریق خرید امنیت، خرید تسلیحات و سلاح‌های هسته‌ای می‌خواهند خود را حفظ کنند ولی جمهوری اسلامی امنیت و پیشرفتش وابسته به مردم است.

برای همین است که چهل سال است دشمنان به مردم فشار می‌آورند. وظیفه دولت و وزارت خارجه این است که فشارها را کم کند. ما همه چیزمان از مردم است. امید مردم به آینده از هر چیزی مهمتر است. آمریکایی‌ها در حال حاضر بر روی فشار روانی و ایجاد جنگ روانی علیه ایران و شرکای بین‌المللی ایران متمرکز شده‌اند که به اهداف خود دست پیدا کنند.

وی در پاسخ به پرسش مجری این برنامه که آیا در برابر این فشارها راهکاری وجود ندارد؟ مردم اکنون می‌گویند برجام تمام شده و هیچ اتفاقی در زندگی آنها به واسطه این موضوع رخ نداده است؟ ادامه داد: ما در روابط بین‌الملل یک پلیس نداریم که هر کس تخلف کرد آن پلیس جریمه کند. البته روش‌های مختلفی برای پیگیری این تخلف وجود دارد. امروز می‌بینید که نزدیکترین متحدان آمریکا نیز در برابر آمریکا ایستاده‌اند و واقعیت این است که در صحنه بین‌المللی صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها قواعد حاکم را نقض می‌کنند.

این دیپلمات عالی رتبه‌ کشورمان با بیان این که آمریکایی‌ها مجبور شده‌اند که هیات‌های مختلفی را به نقاط مختلف دنیا جهت اعمال فشار به این کشورها در راستای کاهش روابط‌شان با ایران بفرستند به اقدام اخیر اتحادیه اروپا در اختصاص کمک ۱۸ میلیون یورویی به ایران اشاره کرد.

و گفت: این اقدام در راستای حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط صورت گرفته است البته عده‌ای در داخل فکر کردند که این مبلغ در ازای برجام پرداخته شده و در بوق ناامیدی دمیدند. در حالی که این ۱۸ میلیون یورو روش‌های همکاری را تبیین می‌کند و درراستای حمایت از شرکت‌های کوچک و متوسط است.

ظریف همچون گذشته به نقش شرکت‌های کوچک و متوسط در عرصه‌ی اقتصاد بین‌الملل اشاره کرد و افزود: متاسفانه همان طور که گفتم عده‌ای این کمک را ما به ازای برجام تلقی کردند در حالی که اشتباه بود. نماینده ویژه آمریکا در این ارتباط مصاحبه کرد و به این اقدام اروپایی‌ها اعتراض کرد .

وی با بیان اینکه ترامپ و آمریکایی‌ها به اهداف خود در مورد ایران نرسیده‌اند و درهمین راستا است که می‌بینیم پمپئو چندین بار سخنرانی کردد و ترامپ نمایش اجرا می‌کند برای مذاکره و گروه اقدام مالی علیه ایران در وزارت خارجه این کشور تشکیل می‌دهند ادامه داد:‌ برخی فکر می‌کنند این اقدامات از پیش تعیین شده است.

در حالی که آمریکایی‌ها باور نمی‌کردند که در برابر چنین قرارداد مستحکمی قرار داشته باشند که نتوانند آن را به هم بزنند. آنها فکر می‌کردند که با فشار می‌توانند ایران را از توافق هسته‌ای خارج کنند و یا اقدامی انجام دهند که ایران را متهم به نقض برجام کنند و شوی تلویزیونی نتانیاهو در ارتباط با نمایش سی‌دی ها در همین چارچوب بود.

ظریف در پاسخ به این سوال مجری که مردم اکنون با فشارهای زیادی روبرو هستند و با گفتار درمانی نمی‌شود کاری کرد . مردم اکنون می‌بینند که شرکت‌های بزرگ از جمله توتال از ایران خارج شده‌اند، خاطر نشان کرد: وقتی که توتال نیز قراردادی را می‌بندد این قرارداد را با شرکت‌های کوچک و متوسط می‌بندد یک مدیریتی در مورد آن می‌کند و امکانات فاینانس را فراهم می‌کند و این از روش‌های دیگر نیز قابل انجام است.

وی با بیان این که این یک واقعیت است که اقتصاد آمریکا یک اقتصاد بزرگ در دنیاست و نمی‌توان نقش آن را نادیده گرفت، ادامه داد: همان طور که گفتم سیاست‌ خارجی باید تلاش کند که بار را از دوش مردم بردارد. ما در یک صحنه واقعی زندگی می‌کنیم. سیاست خارجی همه چیز کشور نیست و همه کار را انجام نمی‌دهد. سیاست خارجی می‌تواند زمینه‌ای برای فشار بیشتر به کشور و یا برای برداشتن فشار و تعدیل آن فشارها باشد.

وزیر امور خارجه با تاکید بر این که مجموعه سیاست‌های یک کشور روابط خارجی را شکل می‌دهد، ادامه داد: کاری که دیپلماسی می‌تواند بکند این است که هزینه و اقدام را برای آمریکایی‌ها بالا ببرد .

این دیپلمات عالی رتبه کشورمان در واکنش به سوال دیگر مجری این برنامه مبنی بر این که مردم می‌پرسند که این همه کشور در دنیا هستند که روابط خوبی با دیگر کشورها دارند و فشاری بر روی آنها نیست ولی چرا در مورد ایران این گونه است و دائم وزرای خارجی ایران می‌گویند فشار بر روی ماست تصریح کرد:‌ یک دلیل وجود دارد این است که ما خودمان انتخاب کردیم که یک جور دیگر زندگی کنیم.

وی خطاب به جوانان کشور گفت: آیا شما دوست دارید که یک رئیس‌جمهور خارجی بیاید و بگوید که اگر من چتر حمایتی خود را از روی شما بردارم شما سه هفته دوام نمی‌آورید. قطعا هیچ ایرانی دوست ندارد این حرف را بشنود ولی ترامپ به صراحت در مورد برخی از کشورهای مطقه این حرف را می‌زند و واقعیت هم درمورد بعضی از کشورها این گونه است.

ظریف در پاسخ به سوال دیگر رضا رشیدپور مبنی بر این که عده‌ای معتقدند که ما بیشتر نگاه‌مان به خارج بوده مثلا این که آمریکا و اروپا چه کرده‌اند و یا چه میزان می‌خواهند به ما کمک کنند و داخل نادیده گرفته شده است و به آن توجه نشده است و احتمالا کشورهایی که ترامپ در مورد آنها صحبت می‌کند نیز در داخل کشورشان قدم‌های مثبتی بر نداشته‌اند گفت: واقعیت امر این است که اگر به تحولات داخل کشور در طول این ۴۰ سال و یا حتی ۵ سال اخیر نگاه کنیم می‌بینیم که ما در زمینه‌های مختلفی به خودکفایی رسیده‌ایم. اتفاقات مهمی در حوزه‌های صنعت و تکنولوژی کشور رخ داده است این تحولات مهم بوده است البته در دنیای کنونی هر چه قدر شما کار بکنید کافی نیست چرا که سرعت تحولات بین‌المللی بسیار زیاد است و ما باید این فعالیت‌ها را در شرایطی انجام می ‌دادیم که محدودیت‌ها نیز در برابر ما وجود دارد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که مردم وضعیت ترکیه را مثال می‌زنند و این که چرا ترکیه به عنوان یک کشور همسایه ما وضعیتش این گونه نیست اظهار کرد:‌ همین ترکیه شما دیدید که به خاطر فشارها در مدت بسیار محدودی ارزش پولش به یک سوم رسید.

وقتی فشارهای خارجی به کشورها وارد می‌شود این موضوع با محدودیت قانونی روبرو نیست و این فشارها تاثیر می‌گذارد ما تاکنون تا حد زیادی از این فشارها مصون مانده‌ایم و باید توجه داشت که در کنار این مسائل مجموعه‌ای از دعواهای بی معنای داخلی و اختلافات جو روانی ایجاد کرد و این مجموعه را تکمیل کرد. این فشارهایی که اکنون به مردم وارد می‌شود دارای مبنای اقتصادی است ولی باید توجه کنید که جدا از میزان نقدینگی شاخص‌های اقتصادی ما بدنیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    ببین ظریف؟ این که به خورد ملت میدی رو امثال خودتو خانوادت باور میکنن نه مردم!!!

  • کارمند

    مبلغ این کمک پول تو جیبی یکی زالوزاده ها هم نمیشه وقتی در یک روز۹میلیارد دلار گم بشه این پول حتی به ایران نخواهد رسید چون اشتهای مدیران ومسئولین فاسد خیلی زیاد شده البته اگه قناعت داشته باشند وبا هم بخورند قضیه حل میشه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج