۷۶۳۱۸۱
۸ نظر
۵۰۱۲
۸ نظر
۵۰۱۲
پ

ترفند بانک‌ها برای جلوگیری از فرار سپرده‌ها

این روزها و در زمان سررسید سپرده‌های مدت‌دار یک ساله، بانک‌ها روش‌های مختلفی برای نگهداشت سرمایه و جلوگیری از فرار سپرده‌ها به‌کار می گیرند؛ از تمدید کوتاه مدت سپرده‌ها با سودهای بالا گرفته تا انتشار اوراق و تقسیط بازپرداخت سپرده‌ها.

ایسنا: بانک مرکزی شهریور پارسال بانک‌ها را مکلف کرد که نرخ سود سپرده بانکی که با نرخ‌های متفاوت از مصوبه شورای پول و اعتبار پرداخت می‌شد را به حداکثر ۱۵ درصد کاهش دهد.

البته این تکلیف با یک فرصت حدود ۱۱ روزه برای بانک‌ها همراه بود و آن‌ها توانستند در این مدت با در نظر گرفتن سودهای بالا و همچنین انتقال حساب‌های کوتاه مدت به بلندمدت از خروج بخشی از سپرده‌ها جلوگیری کنند. تا اینکه در ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۶ شبکه بانکی مکلف به رعایت نرخ سود ۱۵ درصدی شد.

اکنون با توجه به فرار رسیدن زمان سررسید سپرده‌های بلندمدت که اغلب با نرخی بالاتر از ۱۵ درصد در سال گذشته در بانک‌ها جابه‌جا شده بود، این نگرانی برای بانک‌ها به‌وجود آمده که مشتریان بخواهند به جای تمدید سپرده‌های خود که سود آن به ۱۵ درصد کاهش می‌یابد، سرمایه را به بازارهای دیگر از جمله سکه و ارز سوق دهند. از این رو در این روزها بانک‌ها به هر ترتیبی تلاش می‌کنند منابع را جذب کرده و مانع از خروج آن شوند.

مشتریان بانک‌ها می‌گویند وقتی که برای دریافت مبالغ بالای خود به بانک‌ها مراجعه می‌کنند، با اصرار آن‌ها برای ماندگاری سپرده روبه‌رو می‌شوند. حتی طرح‌های تشویقی به آنان پیشنهاد می‌شود و در مواقعی که عزم خود را برای خروج سپرده عزم می‌کنند، با مقاومت بانک‌ها مواجه‌ می‌شوند؛ به طوری که در نهایت به آنان گفته می‌شود سپرده به طور یک جا تحویل داده نمی‌شود و در چند مرحله پرداخت خواهد شد که این موجب گله مشتریان برخی از بانک‌ها شده است.

از چندی پیش نیز برخی بانک‌ها شروع به انتشار گواهی سپرده ۱۸ درصدی کرده و سودی حدود سه درصد بالاتر از سپرده ۱۵ درصدی را پیش روی مشتریان قرار دادند تا آنان را به نگهداشت سرمایه در بانک‌ها ترغیب کنند.

البته این از نگاه برخی مدیران بانکی اقدام درستی نیست، زیرا هزینه بانک‌ها را با توجه به سود تسهیلات که در حال حاضر ۱۸ درصد است بالا برده و موجب زیان خواهد شد.

البته در جریان نگهداشت سپرده در بانک‌ها، بانک مرکزی نیز به کمک آمده و در روزهای گذشته در بخشنامه‌ای اعلام کرد که بانک‌ها می‌توانند سپرده‌های باز شده در فاصله دوم تا ۱۱ شهریورماه ۱۳۹۶ را تا یک ماه دیگر تمدید کنند تا بعد از این مدت برای ادامه مسیر تصمیم‌گیری لازم انجام شود.

به هر صورت با توجه به التهاباتی که در ماه‌های گذشته در بازار ارز وجود داشته و کارشناسان نیز عمده دلیل آن را حجم بالای نقدینگی و عدم ماندگاری منابع در بانک‌ها می‌دانند، شبکه بانکی به هر صورت که شده در تلاش برای نگهداری سپرده‌هاست.

این‌که بانک‌ها تا چه حد در این فرایند موفق بوده و مردم ترجیح دهند به جای سرمایه‌گذاری در بازار سکه و ارز به سود بانکی قناعت کنند و از سودهای البته پر ریسک بازارهای موازی چشم پوشی کنند، موضوعی است که تا حدی ابهاماتی را با خود به همراه دارد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    باارسال نشدن کلمنت دلسوزانه جلواتفاق بزرگ رانمی توان گرفت

  • اکبرزاده

    بابا یکی به مردم و بانکا تفهیم کنه اینهمه سپرده را بانک براچی میخواد خود مردم مگه چلاغن که سرمایشونو تو بورس ویا مستقیم سرمایه گذاری کنن . تمام ریشه بدبختی ملت و دولت همین سیاست بانکهاست . یکی اینو عوض کنه مگه اگه ازهمین امروز نرخ بهره را ۴ درصدکنن مردم پولهاشونم بکشن بیرون چکار میتونن بکنن؟ اخرش میندازن توچرخه تولید.الان مگه نه اینکه دارن بزرگترین گناه ینی نزول خوری را به مردم القا میکنن ولی حاشایی ازاین کارندارن؟ چرا کسی با اجرای بزرگترین گناه هیچ کاری نداره و بی تفاوتن؟

  • بدون نام

    22درصد شده خیلی هم خوب شد

  • بدون نام

    ای وای.. مثل آدمی که داره غرق میشه دستش رو به آب میگیره نره پایین... آنقدر گند زدین که دیگه هیچی کارساز نیست براتون

  • بدون نام

    ای وای.. مثل آدمی که داره غرق میشه دستش رو به آب میگیره نره پایین... آنقدر گند زدین که دیگه هیچی کارساز نیست براتون

  • صادقی

    اقای ( الف ه ) و اقای (م ه)
    فرهنگیان زیادی هستند که بعد از ۳۰ سال بازنشسته شدند ولی هنوز مستاجر هستند.
    چطور حاضر شدید پول این قشر فقیر نگه داشته شده را بالا بکشید. ..... سرطان سرطان سرطان بگیرید!!

  • ترسو

    در سيستم بانكي و پولي جهان آزاد ، معمولا ، بانكهاي ورشكسته ، سود بالاتري به سپرده ها مي پردازند !
    وگرنه ، براي نگهداري از پول و سرمايه مشتري ، بايد مبلغي هم دريافت كنند .

  • بدون نام

    حرون خوری و حرومزاده گری یک قانونه برای بلنکها کارخانجات تولید خودرو و بسیاری از اصناف البته فقط در ایران اسلامی با سیستم بانکداری اسلامی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج