روز تولد «مریم میرزاخانی» جهانی شد
اتحادیه بینالمللی انجمنهای ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، روز تولد مرحوم "مریم میرزاخانی"، سوم ماه می (۱۳ اردیبهشت) را روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری کرد.
خبرگزاری ایسنا: اتحادیه بینالمللی انجمنهای ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران، روز تولد مرحوم "مریم میرزاخانی"، سوم ماه می (۱۳ اردیبهشت) را روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری کرد.
دکتر مژگان محمودی، دبیر کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران با اعلام این خبر گفت: این پیشنهاد در جلسه عمومی بانوان اتحادیه بینالمللی انجمنهای ریاضی جهان در روز ۹ مرداد به تصویب رسید.
وی افزود: متن این پیشنهاد را اعضای کمیته بانوان به کمک دکتر رحیم زارع نهندی و دکتر سیاوش شهشهانی تهیه کردند و دکتر دانشخواه نیز آن را در دومین کنفرانس بانوان ریاضیدان جهان در برزیل ارائه کرد.
محمودی خاطرنشان کرد: این موفقیت را به جامعه ریاضی کشور، به ویژه بانوان ریاضیدان تبریک میگوییم.
به گزارش ایسنا، مریم میرزاخانی، ریاضیدان ایرانی و استاد دانشگاه استنفورد در ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۵۶ در تهران متولد شد و در سال ۲۰۱۴ به دلیل انجام تحقیقات در زمینه «دینامیک و هندسه سطوح ریمانی و فضاهای پیمانهای آنها» برنده مدال فیلدز به عنوان بالاترین جایزه در ریاضیات شد. وی نخستین زن و نخستین ایرانی برنده مدال فیلدز بوده است.
زمینه تحقیقاتی وی مشتمل بر نظریه "تایشمولر"، هندسه "هذلولوی"، نظریه "ارگودیک" و هندسه "همتافته" بوده است.
مریم میرزاخانی در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سالهای ۱۹۹۴ (هنگکنگ) و ۱۹۹۵ (کانادا) شد و در این سال به عنوان نخستین دانشآموز ایرانی جایزه نمره کامل شد.
وی نخستین دختری بود که به تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت. میرزاخانی سپس در سال ۱۹۹۹ کارشناسی خود را در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکترای خود را در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مکمولن از برندگان مدال فیلدز گرفت.
وی به عنوان یکی از 10 ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس در آمریکا و به عنوان «ذهن برتر» در رشته ریاضیات تجلیل شد.
میرزاخانی برنده جوایزی چون جایزه «ستر» از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳، جایزه کلی و مدال فیلدز در سال ۲۰۱۴ است. وی از یازدهم شهریور ماه ۱۳۸۷ (اول سپتامبر ۲۰۰۸) در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشتهٔ ریاضیات بوده و پیش از آن نیز به عنوان استاد دانشگاه پرینستون مشغول به فعالیت بوده است.
وی در اسفندماه ۱۳۷۶ در بیست و دومین دوره مسابقات ریاضی دانشجویی که در آن تیمی متشکل از میرزاخانی، ایمان افتخاری و حسین نمازی حضور داشتند، رتبه اول کشور را کسب کرد.
اتوبوس حامل این تیم که از اهواز راهی تهران بود، به دره سقوط کرد و 6 نفر از دانشجویان نخبه ریاضی دانشگاه صنعتی شریف شامل آرمان بهرامیان، رضا صادقی - برندهٔ دو مدال طلای المپیاد جهانی - علیرضا سایهبان، علی حیدری، فرید کابلی، دکتر مجتبی مهرآبادی و مرتضی رضایی دانشجوی دانشگاه تهران جان باختند و مریم میرزاخانی از جمله دانشجویان بازمانده از این سانحه بود.
این نابغه ریاضی ایران پس از چهار سال مبارزه با بیماری سرطان سینه در بیستوسوم تیر ماه 1396 دار فانی را وداع گفت.
نظر کاربران
یادش گرامی .افتخار ایران
پاسخ ها
البته آقای کوچر بیرکار که از روستایی دورافتاده و به صورت پناهنده در انگلیس ساکنه امسال این جایزه رو گرفت که ارزشمندتر بود با توجه به شرایطش ولی هیچکس ازش تقدیر نکرد در ایران!!حتی یه پلاکارد هم جلوی درب منزل خونه پدریش نصب نکردند
آقای شهروز:
چونکه آقای فریدون درخشانی که اسمش و عوض کرد و پناهنده سیاسی شد، از ایران نفرت داره. ایشون بعد از بردن جایزه هم آرزو کرد که این افتخارش باعث شادی 40 میلیون قوم کرد بشه، بدون هیچ اشاره ای به کشور ایران.
آقای کاربر 15:41 اولا ایشون اظهار نفرت از ایران نکرده ثانیاً ایشون در ایران کولبر بوده و هیچ جا بهش کار نداده مجبور بوده بره به عنوان پناهنده سیاسی بدون انجام کار سیاسی!!باید بهش حق بدین چون در ایران بهش بها ندادن نه ارگان دولتی نه شخصی !!تبعیضها باعث موارد شده نه مثلا کوچر بیرکار!!مقصر کسایین که موجب تبعیض شدن
شهروز جان جواب كاربر بدون نام رو ندادي.
ايشون كه مليتش ايراني و قوميتش كرد هست چرا بايد بعد از دريافت جايزه هيچ نامي از ايران نبره؟
باشه از دولت متنفر هست قبول (لااقل هفتاد و پنج ميليون از هشتاد ميلون ايراني الان هم عقيده با ايشون هستن) ولي از كشوري كه توش به دنيا آمد هم متنفر هست؟
آقای شهروز: به عنوان یک انسان از موفقیت آقای
بیرکار خوشحالم ولی دلیلی برای خوشحالی به عنوان یک ایرانی نمیبینم. ایشون کاملا به ما فهموندن که خودشون رو ایرانی نمیدونن. پس دلیلی برای افتخار برای ما نمیمونه. امیدوارم ایشون هر جا هستن موفق باشن و به درجات بالا برسن.
مگه کسی تو ایران از مریم میرزا خانی تقدیر کرد که از کوچر بیرکار تقدیر کن
موقع مرگ خانم میرزا خانی همین جا بعضی از همین کامنت گذار ها تا اونجایی که تونستن بهشون توهین کردن حتی بعد از مرگش
من اگه جای بیرکار بودم جایزه رو تقدیم به مردم انگلیس میکردم بخاطر مهمان نوازیشون و اینهمه امکاناتی که برای تحصیل من مهیا کردن بدون هیچمنتی(صرفا جهت اطلاع).گرچه زنده یاد
میرزاخانی هم جایزه رو تقدیم به کورتیس مک مولن سرپرست وقت دانشگاه هاروارد و خانواده خودشون کردن و نامی از ایران و ایرانی نیاوردن.شاید یکی از دلایل نیاوردن نام ایران از طرف اقای بیرکار همین دیدگاههای نژادپرستانه عده ای از ما ایرانیهاست
لایک 16:27
همون بهتر که برن اینجا به این اشخاص بها داده نمیشه چون پاید پارتیت قوی باشه یا مال مردم خور باشی واز خدا بی خبر
تو ایران دیه اون نصف مرد هست
اینو گفتم شرم کنید
پاسخ ها
چه ربطی داره آخه ، چه کسی میتونه از دیه خودش استفاده کنه که این تبعیض باشه
منظورش اینکه توی این سیستم بخاطر جنسیتش نمیتونست همچین پیشرفتی کنه
فقط ای کاش زنده بود ی مسئله ریاضی رو برام حل میکرد یکی هست میگه تحریما 20 درصد فوقش 30 درصد در اقتصاد و وضع موجود تاثیر داشته ولی چطور میشه که اونور توی آمریکا ی کلمه میگن اینور 100 درصد توی قیمت اجناس تاثیر میزاره؟!
خیلیم ربط داره
چون مردو دارای ارزش بالاتری میدونن
دیش بیشتره
چون میگن با مرگ مرد،موجود مهم تری از زن
از دنیا رفته
پس دیه بیشتری به زن بدین
چون باارزشه از بین رفته
ارثشم نصفه چون کلا بازم اون باارزشه باید سهم بیشتری داشته باشه
بقیه حرفا هم که مرد چون نان اوره
و چیزای دیگه
برای ساکت کردن زنهاس
دوست عزیز دیه بر مبنای جنسیت تعیین نشده بر مبنای وظیفه تعیین شده. در ثانی مردی که دیه اش دو برابر زن هست بعد از مرگ دیه به زن و بچه میرسه با خودش که توو گور نمیبره. اتفاقا اگر کمی تعقل کنیذ و از روی کینه حرف نزنید این به نفع زن هست. و شأن زن حفظ شده
دقیقا از کدوم شان حرف میزنی
من که پای حرف هر زنی میشینم شاکیه
اگه زن تو ایران احترام داشت
مرض داشتن الکی شاکی باشن
در مورد شهادت چی میگین؟ شهادت یک مرد برابر شهادت دو زن هست. چقدر تحقیرآمیز.
بعضی ها خودشونو زدن به اون راه هر چی که گفته میشه فقط یاد گرفتن بگن چه ربطی داره
چرا ربط نداره چرا نمیفهمین تبعیض بده چرا نمیفهمین انسانها برابر هستن چرا تا کی قراره تو این جهل خود خواسته باقی بمونید و برای حق نشون دادن این تبعیض های کثیف دلایل کثیف تر بیارید
آقای تعقل مهربان خوردن دیه عین خوردن زهر حلائل میمونه اونچه که مهمه اینه که امروزه زنها کشته میشن و مردهای قاتل بیوجدان به دلیل مابه التفاوت دیه خیلی راخت آزاد میشن
اون دیه مرد مال خودش و خانواده اش این دلایل من در آوردی ارزونی خودتون ما تبعیض نمیخوایم ما مهربانی و عطوفت مردانه نمیخوایم
حتی مهربانی مردها داستان دوستی خاله خرسه اس اینو بفهمید دیگه با این حرف ها کسی گول نمیخوره
دوره حرف زدن و ماست مالی کردن گذشته
واقعیت چیزی غیر از تحلیل های یه عده مغز فندقیست و دیگه دوره باور این مغز فندقی ها گذشته
این حکم خداست
و در حکم خدا ذره ای اشتباه نیست
مشرک و کافر هم کم نداریم که با خدا و کتاب و عترت دشمنه
نمیدونم تایید میشه یا نه
دلم میخواد امثال تورو زیر کفشام له کنم
روحش شاد یادش گرامی.
واقعا دیگه حرفی ندارم واسه گفتن
خدا روحش رو قرین رحمت کنه ..
چه فایده حالا که دیگه از دنیا رفته. تازه اگه واقع بین باشیم همه افتخاراتش مال ایالات متحده محسوب میشه و نه ایران.
اگه تو ایران بود واسه استخدام تو پیام نور یه شهرستان مرزی هم تو گزینش ردش میکردن.
پاسخ ها
موافقم ..
دقیقا من خانمی رو میشناسم که زاهدان زندگی می کنه واقعا میتونم بگم یه نابغه ریاضی هست به دلیل آوردن بالا ترین نمره ها در کارشناسی، ارشد رو بدون گزینش وارد شده و باز هم با بالا ترین نمره ها ارشد رو تموم کرده و متاسفانه الان همسر پسر دایی خیاطش شده و مادر یه پسر و کل زندگیش خلاصه شده به بچه داری و شوهر داری
واقعا آدم حیفش میاد همچین استعدادهایی این طور تو این کشور میسوزن و نابود میشن و هیچ استفاده ازشون نمیشه یعنی اگر این خانم تو اروپا و آمریکا بود یا حتی راهی برای رفتن داشت سرنوشتش میشد خونه داری و بچه داری ؟
نه بابا ديگه خالي نبنديد! خيلي از المپياديا كه به ايران برگشتند الان هيات علمي دانشگاه هاي معتبرند و البته رو اعصاب دانشجو قدم مي زنند
خدا را شکر که تو دنیا یه جایی پیدا کرد که بتونه قبل از مرگش یه کاری انجام بده و از فرصتش استفاده کنه.
افتخار ایران و جهان روحت شاد. خداوند به خانواده ات صبر عنایت کند.
((راستی مسئولینمان در ایران برای این نابغه بزرگ ریاضی چه کردند؟؟؟؟؟؟))
پاسخ ها
تا در توان داشتن حقشو پایمال کردند
بزرگترین حقش این بود تو کشور خودش رشد کنه که امکانات واسش نبود
مسئولین از خداشونه مزاحم نداشته باشن.از فرار مغزها حمایت میکنن
نذاشتن یه خیابان تو تهران به اسم مریم باشه چون ادرس خونش مشخص نبود ....
پاسخ ها
چون زنه سخت گیری میکنن دیگه
خانواده ش موافقت نكردند مصاحبه ي پدرش رو بخونين
مرگ بر انگلیسی ها ی کثیف
مریم رو اونها کشتن
پاسخ ها
توهم زدیا
بسه بابا توهم
جنس موادها خیلی بد شده بعد تحریماابه نظر میرسه
افتخار ایران
روحش شاد
خدا رحمتش کنه انشالله و انشالله انتخاب این روز موجب شادی روح مرحومه بشه
دولت ایران باید خجالت بکشه که باعث فرار مغزها میشه و حتی یادی هم ازشون نمیکنه. باعث تاسفه
میرزا خانی دیگه کیه ؟؟!!اپه ایرانیه پس اونور چیکر میکرد؟؟!!!!