جایگزین پرداخت یارانه نقدی مشخص شد
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه مشترک با فراکسیون اشتغال و تولید از ارائه بن کالا به جای پرداخت یارانه نقدی به تدریج خبر داد و با اشاره به تهیه سیاست های اشتغال زایی، گفت: ۱۳۰ هزار شغل در معرض خطر است.
علی ربیعی با حضور در جلسه فراکسیون اشتغال و تولید مجلس به سؤالات نمایندگان درباره اشتغال، تولید و هدفمندی یارانه ها پاسخ داد.
در این جلسه ایرج عبدی نماینده مردم خرم آباد و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: لایحه قانون کار باید به گونه ای اصلاح شود که در شرایط فعلی کشور منجر به ایجاد اشتغال شود که این به عنوان یک دغدغه مطرح است.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: در برنامه های جنابعالی به عنوان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تا کنون مشاهده نکردیم برنامه ای برای کاهش تفاوت نرخ بیکاری بین استان ها داشته باشید، به عنوان مثال در یک استان نرخ بیکاری ۳۰ درصد و در برخی استان ها ۳ درصد است.
بیمه اجتماعی در قانون هدفمندی از سوی وزارت تعاون مغفول مانده
عبدی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره حذف یارانه برخی افراد خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: موضوعی که مطرح می شود حذف سه دهک برخوردار جامعه است به طوری که وزیر اقتصاد و رئیس جمهور از آ ن صحبت می کنند اما آنچه تاکنون مغفول مانده نقش وزارت تعاون و سازمان تأمین اجتماعی در بیمه اجتماعی است. چرا بیمه اجتماعی در هدفمندی یارانه ها مغفول مانده است؛ در این زمینه باید بحث شود و همانطور که در قانون هدفمندی یارانه ها ذکر شده بهترین موضوع در هدفمندی یارانه ها که ایجاد اشتغال، منفعت عمومی و مردم در آن لحاظ نیز شده بیمه اجتماعی است که امیدواریم به عنوان وزیر کار این موضوع را در نظر داشته باشید.
عبدی همچنین به ربیعی گفت: موضوع بعد این است که واقعا طرح جامع و نقشه راه برای بخش اشتغال نداریم.
اعتبارات ایجاد شغل در اختیار شورای عالی اشتغال است/ نقش "کارگر" باید پررنگ شود
در ادامه نیز سیدسعید زمانیان دهکردی نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: اشتغال محصول کار اقتصادی یک کشور است اما متأسفانه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را مسئول اشتغال می دانند در صورتی که پول، اعتبار و بسیاری از امکانات در اختیار شورای عالی اشتغال است که ریاست آن به عهده رئیس جمهور است.
وی ادامه داد:کارگر و کارفرما دو روی سکه هستند. یعنی اگر تنها یک طرف را در نظر بگیریم در طرف دیگر با شکل مواجه می شویم که خواهش من از جنابعالی این است که پررنگ شدن نقش کارگر در زمان های مختلف باید مدنظرقرار گیرد؛ ضمن اینکه نقشه راه برای اشتغال شهرستان ها، استان ها و کشور به چه شکل پیگیری می شود و درباره مواردی که درباره نظام آموزش مهارتی است چه اقداماتی در دستور کار است.
احمدی لاشکی: آمارهای درست ارائه دهید تا با احساسات مردم بازی نشود
احمدی لاشکی نماینده مردم چالوس نیز در ادامه جلسه خطاب به ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: نامه ای در باجه نمایندگان قرار داده شد که در آن میزان ایجاد شغل در ۶ ماهه نخست ارائه شده بود، این گونه آمارها خوب نیست؛ یکی از انتقاداتی که به دولت گذشته وارد بود درباره آمارهای نادرست بود. آمارهایی که ارائه می دهید صحیح باشد تا با احساسات مردم بازی نشود.
چگونه اعلام می کنید ۱۰ هزار و ۹۵۰ شغل ایجاد کردید
وی در ادامه به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: بر چه مبنایی اعلام می کنید ۱۰ هزار و ۹۵۰ اشتغال ایجاد کردید، من از شما درخواست می کنم اگر ۵۰ شغل ایجاد شده را به ما نشان دهید هنر کرده اید.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس افزود: بزرگی می گوید "آمارها دروغ نمی گویند دروغگویان آمار می سازند" من افرادی را می شناسم که وام تولید گرفته اند اما برای منزل خود مبل خریداری کردند. آیا شما آن را شغل محاسبه می کنید؟ در کدام منزل یکی از فرزندان خانواده در بازار کار مشغول شده است؟
این نماینده مردم در مجلس همچنین گفت: چه ضرورتی دارد که آمار از میزان اشتغال بدهید و با احساسات مردم بازی شود؛ خواهش ما این است با دقت بیشتری به موضوع اشتغال و آمارهایی که ارائه می شود توجه کنید.
بیمه کارگران ساختمانی باید مورد توجه قرار بگیرد
احمدی لاشکی افزود: بیمه کارگران ساختمانی یکی دیگر از موضوعاتی است که باید مدنظر باشد؛ قرار بود ۹۰۰ میلیارد تومان برای بیمه کارگران ساختمانی اختصاص یابد و حمایت کنید تا با این فضای سخت حاکم بر اشتغال حداقل کارگران مورد حمایت قرار گیرند.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در بخش پایانی اظهاراتش تأکید کرد: شما در غرب استان مازندران علی رغم میزان ورودی های زیاد به این استان تنها یک بیمارستان تأمین اجتماعی رازی احداث کردید که با توجه به این حجم جمعیت مهمترین مکانی که باید تقویت شود غرب استانن مازندران است. بیشترین حضور میهمان در این مسیر است و بیمارستان رازی نیز باید تقویت شود و نباید مانند یک درمانگاه باشد.
سه گام وزیر کار برای اشتغال
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بعد از شنیدن اظهارات نمایندگان در جلسه فراکسیون اشتغال و تولید مجلس گفت: باید با کمک فراکسیون یک کار مبنایی آغاز کنیم به طوری که در قالب یک برنامه ساخت یافته در چند گام اقداماتی با حمایت و همکاری فراکسیون انجام دهیم.
ربیعی ادامه داد: گام اول آشنایی فراکسیون با فضای اشتغال کشور باشد لذا در این راستا گزارش خوبی از وضعیت اشتغال و نقاط ضعفی که وجود دارد برای رئیس جمهور آماده کردیم.
سیاست های اشتغال در حال تهیه است
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: چهار سیاست اشتغال داریم که در این راستا سند توسعه استانی با کمک معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی در حال تهیه است که فراکسیون هم باید از ما حمایت کند.
وی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره تعاونی ها افزود: گزارشی درباره تعاونی ها نیز به فراکسیون ارائه می دهیم البته بنده در زمینه تعاونی ها آسیب شناسی کردم و قبل از تصدی گری در وزارتخانه در این زمینه پروژه اجرا کرده ام.
ربیعی در ادامه به سوالات و درخواست های نمایندگانی که پیش از وی از سوی آنها مطرح شد پاسخ داد.
تاییدعدم ایجاد ۱۰ هزار و ۹۵۰ شغل
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به سؤال احمدی لاشکی مبنی بر آمارهایی که درباره ایجاد ۱۰ هزار و ۹۵۰ اشتغال ارائه می شود گفت: اظهارات آقای لاشکی درست است این میزان اشتغال ناپایدار است بنابراین سه گام مذکور نیازمند تثبیت در فراکسیون اشتغال و تولید است و درباره تدوین سیاست های اشتغال و همچنین تعاونی ها در جلسات آینده بحث می کنیم.
بیمه کارگران ساختمانی با جدیت دنبال می کنم
ربیعی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بیمه کارگران ساختمانی و اختصاص ۹۰۰ میلیارد تومان برای آن گفت: این موضوع را با جدیت دنبال می کنم و شاید در این زمینه اعتباری دریافت کنیم اما واقعا باید اعتباری در اختیار ما قرار گیرد تا ما بتوانیم برای استان ها اختصاص دهیم.
توضیحات وزیر درباره نامه "آمار اشتغال" در کازیو نمایندگان
وی در پاسخ به انتقاد احمدی لاشکی مبنی بر قراردادن نامه ای از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مبنی بر ایجاد ۱۰ هزار و ۹۵۰ شغل افزود: این آمار برای مشاغل کوچک است؛ ما آسیب شناسی کردیم و منابعی نیز تامین شده اما بخشنامه کردیم که هیچ هزینه ای برای اشتغال فعلاً صورت نگیرد.
ربیعی ادامه داد: طی یک الی دو هفته مکانیزمی برای تسهیلات خوداشتغالی تعیین شده اما باز ۵۰ تا ۶۰ درصد منابع برای مواردی غیر از اشتغال هزینه می شود و هر مکانیزمی بگذاریم برخی از این تسهیلات در موارد دیگر مانند جراحی بینی هزینه می شود و پراید فردی به پژو تبدیل می شود.
ربیعی همچنین از ایجاد یک سیستم پشتیبان برای ایجاد اشتغال پایدار خبر داد و گفت: هنوز مکانیزم های مورد نظر برای اشتغال را اجرا نکردیم.
چالش های پرداخت یارانه نقدی از زبان وزیر
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه نیز درباره پرداخت یارانه ها گفت: آخر هر ماه دستگاه های دولتی به دنبال تأمین منابع برای پرداخت یارانه ها هستند تا این میزان را از وزارتخانه ها تامین کنیم و یارانه نقدی پرداخت شود.
قطعا شاهد تحول در کشور خواهیم بود
وی با اشاره به اینکه تنها یک درصد از منابع عمرانی اختصاص پیدا کرده است، افزود: نمایندگان از وضع بودجه اطلاع دادند اما معتقدم افرادی که در دولت حضور دارند اگر امکانات لازم فراهم شود حتماً با تدبیر و مدیریتی که وجود دارد تحول در کشور رخ می دهد و ناامید هم نیستیم.
بن کالا جایگزین پرداخت یارانه نقدی می شود
وزیر از برنامه جدید دولت برای پرداخت جایگزین پرداخت یارانه نقدی خبر داد و تصریح کرد: در زمینه یارانه ها به نتایجی رسیدیم که به جای پرداخت یارانه نقدی بن کالا ارائه دهیم.
ربیعی در ادامه درباره اشتغال گفت: گام اول در این راستا برای ایجاد اشتغال، سرمایه برای ایجاد ظرفیت مناسب و گام دوم حفظ سطح اشتغال واحدهایی که خطر تعطیلی آنها را تهدید می کند، است که در این راستا واحدها را شناسایی می کنیم.
۱۳۰ هزار شغل در معرض خطر
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه ۱۳۰ هزار شغل در معرض خواست، گفت: ۱۳۰ هزار واحد در معرض تعطیلی قرار دارند و اگر اعتباری اختصاص یابد در این واحدها تزریق می کنیم و اگر بتوانیم مشاغل کوچک را نیز ترمیم کنیم می تواند در جهت ایجاد اشتغال کمک شود.
ربیعی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره لایحه اصلاح قانون کار گفت: طی صحبتی که با کانون کارفرمایان داشتم اعلام کردند اشکالاتی در لایحه قانون کار وجود دارد و وزارت کار خسته شده و لایحه را به صورت ناقص به مجلس ارسال کرده، اما بدانید مسیر سختی پیش روی وجود دارد.
محجوب: آثار محدودی مواد قانون برنامه پنجم در لایحه اصلاح قانون کار مشاهده کردیم
علیرضا محجوب نیز خطاب به ربیعی گفت: براساس ماده ۷۳ قانون برنامه پنجم توسعه دولت موظف است تا پایان سال اول برنامه، اقدامات قانونی لازم برای اصلاح قانون کار و قانون تأمین اجتماعی و روابط کار را با رعایت موارد زیر به عمل آورد:
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس افزود: بند الف ماده مذکور به "انعطاف برای حلاختلاف کارگران و کارفرمایان و همسوکردن منافع دو طرف" تاکید دارد، بند ب درباره "تقویت بیمه بیکاری به عنوان بخشی از تأمین اجتماعی و شغلی کارگران با رویکرد افزایش پوشش و گسترش بیمه بیکاری و بیکاران در شرایط قطعی اشتغال" است و بند ج نیز به "تقویت همسویی منافع کارگران و کارفرمایان و تکالیف دولت با رویکرد حمایت از تولید و سهجانبه گرایی" تاکید دارد.
دبیر کل خانه کارگر با بیان اینکه در لایحه اصلاح قانون کار بندهای الف و ج دست نخورده باقی مانده است، افزود: اگر منظور دولت اجرا ماده ۷۳ قانون برنامه پنجم و بندهای عنوان شده در این ماده باشند ما آثار محدودی مشاهده کردیم و من از تک تک بندهای ماده ۷۳ نخواهم گذشت.
در ادامه جلسه فراکسیون اشتغال و تولید غلامرضا کاتب رئیس فراکسیون اشتغال و تولید گفت: هدف فراکسیون این است که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در راستای ماموریت های آن که اشتغال، تولید و رفع موانع کارگری است حمایت کنیم.
توافق فراکسیون اشتغال و تولید با وزیر کار برای برگزاری سه جلسه در آینده
وی به توافق برای سه جلسه آینده فراکسیون با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد و گفت: یک جلسه به ارائه برنامه های اشتغال و وزارتخانه تعاون، کار و رفاه اجتماعی اختصاص می یابد که در وزارتخانه برگزار می کنیم، جلسه دوم با موضوعیت تعاونی ها برگزار می شود و جلسه سوم نیز با موضوعیت هدفمندی برگزار شود.
کاتب تأکید کرد: قانون هدفمندی یارانه ها چند بند دارد که در حال حاضر تنها بند ۷ این قانون که به پرداخت یارانه نقدی است اجرا می شود و سایر بندها نادیده گرفته شده.
وی ادامه داد: همچنین فراکسیون نیز آماده همکاری با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی برای توجه بیشتر به بخش بیمه است.
رئیس فراکسیون اشتغال و تولید مجلس در پایان افزود: همچنین در خواست دیگر ما این است که لایحه اصلاح قانون کار براساس ماده ۷۳ قانون برنامه پنجم بررسی و به مجلس ارائه شود.
نظر کاربران
لطف کنید فکری هم به حال بیمه زنان خانه دار بکنید
خواهشمندیم به گوش مسوولین برسانید
یه عمره دارین شغل درس میکنید نمیخواد یارانه ها رو قطع کنید هر کس بیکاره بیکار میمونه خودتونم میدونید اگر قیمتها به 8 سال پیش برمیگرده اونوقت قطعش کنید
قیمت دلار را بیارید پایین قیمت مسکن برگرده به قیمتهای سابق خودبخود مردم میتونن دوباره مغازه بزنن مردم قدرت خریدشون بیشتر میشه نیازی هم به پرداخت یارانه نیست ضمن اینکه جلوی اختلاسهای میلیاردی را بگیرید ثروت این مردم را به باد ندهید همه چی روبراه میشه به حماس و قدس و افغانستان و کشورهای دیگه هم بذل و بخشش نکنید بدهید به همین مردم خودتون که از همه چی بیشتر نیاز دارن همه وضعشون خوب میشه دیگه نیازی به یارانه هم نیست میتونید اونوقت قطعش کنید
گویند که از این ماه یارانه دهیم
از مردم ری گرفته تا بانه دهیم
گر بودجه ما کفاف آنرا ندهد
یک گوجه به سرپرست هر خانه دهیم
اشتغال فراوان است ملی کارگر که نیاز کارباشد وجود ندارد کارکنان اشتغال پشت میز قلم بدست نیازدارند اگر میشد اشخاصی که بیمه بیکاری استفاده می کنند به کارگاه های که نیاز به کارگر معرفی میشد ویا به سازمان حرفه ای معرفی میشدند حالا متوجه میشدید کارهست کارگر جویای کار نیست
کوپن...دوباره کوپن ....دوباره صف..برگشتید به زمان موسوی که
واقعا درست میگی هر چی میکشیم از همین بذل و بخشش ها و دزدیاس وگرنه ما با این همه منابع نباید وضعمون اینطور باشه
کی گفته کوپن؟ مقاله روبحونید بن کالا! چون درموردکوپن تجربه خوبی نداریم. یارانه که بخش عمده ای ازمردم روش حساب میکنن قطع بشه؟دولت محترم یواشکی بگم عددروثابت نگه دارین بمرور کارایی خودش روازدست میده بشرطی که تورم همچنان روال صعودی روطی کنه.