بازار مسکن در سراسر کشور سکته کرد
معاملات کشوری آپارتمان با حداقل یک فصل تاخیر نسبت به تهران، اوایل امسال رونق گرفت؛ اما جهش قیمتها در این بازار باعث سلب امکان خرید برای تقاضای مصرفی در شهرهای بزرگ و سکته سراسری بازار در خرداد شد.
دنیای اقتصاد: معاملات کشوری آپارتمان با حداقل یک فصل تاخیر نسبت به تهران، اوایل امسال رونق گرفت؛ اما جهش قیمتها در این بازار باعث سلب امکان خرید برای تقاضای مصرفی در شهرهای بزرگ و سکته سراسری بازار در خرداد شد.
آمار اولیه از گزارش رسمی مربوط به معاملات کشوری ملک مسکونی حاکی است خرداد امسال متوسط قیمت مسکن در مناطق شهری ۱۰ درصد نسبت به اردیبهشت افزایش یافت که این میزان رشد قیمتی ۲ واحد درصد بیشتر از تورم ماهانه مسکن در تهران بوده است. تحقیقات میدانی از کلانشهرها، سختی شرایط خانهاولیها را نشان میدهد.
سرایت جهش قیمت مسکن شهر تهران به سایر شهرها منجر به افت حجم خرید و فروش آپارتمان و سکته سراسری معاملات ملک در کشور شد.
برآوردها از اطلاعات مربوط به آمار اولیه گزارش رسمی تحولات بازار مسکن در بهار ۹۷ و همچنین نتایج تحقیقات میدانی به عمل آمده نشان میدهد، بازار کشوری معاملات مسکن اگرچه از ابتدای امسال با یک فصل تاخیر در مقایسه با تهران، وارد فاز رونق شد، اما در خرداد ماه افت ماهانه ۱۰ درصدی حجم معاملات خرید را تجربه کرد.
به این معنا که نه تنها معاملات مسکن شهر تهران در خردادماه نسبت به اردیبهشت ماه با رشد منفی ۸ درصدی روبهرو شد، بلکه در سایر شهرها نیز این رشد منفی با شیب تندتری در آمار معاملات خرید واحدهای مسکونی قابل مشاهده است.
افت ماهانه حجم معاملات خرید مسکن در شهر تهران از بهمن ۹۶ در پی دو مرحله پرش ماهانه قیمت در آذر و دی، کلید خورد و در ماههای بعد بهصورت سریالی ادامه یافت. به این ترتیب دامنه افزایش حجم معاملات خرید آپارتمان که از اواخر پاییز در پایتخت آغاز شده بود از بهمن ماه محدود شد و این وضعیت در ماههای بعد نیز ادامه پیدا کرد.
به دنبال تحولات اخیر بازار معاملات مسکن شهر تهران، آمار اولیه گزارش رسمی تحولات کشوری بازار مسکن در بهار ۹۷ حاکی است، حجم معاملات خرید واحدهای مسکونی در شهرهای کشور، خرداد امسال به ۳۷ هزار و ۸۳۶ فقره رسید که این میزان در اردیبهشت ماه امسال، ۴۳ هزار و ۱۳۷ فقره معامله خرید مسکن بود که نشان دهنده افت ۱۲ درصدی حجم معاملات خرید واحدهای مسکونی در شهرهای کشور در خردادماه ۹۷ در مقایسه با یک ماه قبل-اردیبهشت ماه-است.
این در حالی است که میانگین کشوری قیمت مسکن خرداد امسال در مقایسه با اردیبهشت ماه ۱۰ درصد رشد کرد که رشدی قابل توجه محسوب میشود؛ یافتهها براساس تحقیقات میدانی صورت گرفته از بازار مسکن ۴ کلانشهر تبریز، شیراز، اصفهان و مشهد نشان میدهد تورم ماهانه ۱۰ درصدی بازار کشوری مسکن هماکنون منجر به عقبنشینی متقاضیان مصرفی از بازار ملک به فاصله کمتر از یک فصل از ورود بازار مسکن این شهرها به فاز رونق شده است.
این در حالی است که آمارها نشان میدهد خرداد امسال قیمت مسکن در شهرهای کشور در مقایسه با مدت مشابه سال قبل-خرداد ۹۶-معادل ۳۰ درصد افزایش یافت.
بازار کشوری مسکن درحالی با تورم ماهانه ۱۰ درصدی در خردادماه مواجه شد که تورم ماهانه مسکن شهر تهران در این ماه ۸ درصد گزارش شد و طی ماههای اخیر در هیچ زمانی به سطح ۱۰ درصدی نرسیده است؛ با این حال، آمارهای موجود از حجم معاملات خرید مسکن در شهر تهران و بازار مسکن کشور نشان میدهد نبض خرید وفروش مسکن در کشور در مقایسه با پایتخت ضربان بیشتری دارد.
به این معنا که اگرچه حجم معاملات خرید مسکن در شهرهای کشور خرداد امسال در مقایسه با اردیبهشت ۱۲ درصد کاهش یافت، اما این میزان کاهش در پایتخت معادل ۲۱ درصد بوده است. حجم معاملات خرید مسکن در کشور خرداد امسال در مقایسه با خرداد سال گذشته ۲۳ درصد افزایش یافت. اما در شهر تهران حجم معاملات خرید آپارتمان در همین بازه زمانی با افت ۳ درصدی روبهرو شد.
نظر کاربران
سکته که چه عرض کنم، کلا خوابیده، آخه با این قیمتهای غیر واقعی و خارج از عرف و درآمد قشر مصرف کننده غیر از این هم چیزی دیگه ای خارج از تصور نیست،والا ما که به عنوان قشر مشاور املاک داریم مگس میپرونیم
اهن و مصالح به حدی رفته بالا که پول خرید واحد را باید بابت رهن یک واحد پرداخت کرد
مسکن بدتر از اینم میشه
من خودم در شهر اورمیه هستم قیمت مسکن روز به روز افت پیدا مکنه
80درصد خرید مردم از ترسشونه خیلیها چشم بسته معامله میکنن میترسن مسکن تموم شه به اینه نرسه بعضیها هم امروز میخرن فردا میفروشن پنجاه درصد سود میکنن خدا برکت بده حالا کارگر بیچاره برو 30سال کار بکن خدا روزی رسونه !!!!!!!! قیمت محله های پست کشیده بالا نزدیک با شهرکها شده قیمتها دل بخواهیه
تعدادی از سرمایه داران خانه خریدن تا به قیمت بالاتر بفروشند که غافل از اینکه مصرف کننده توان خربد نداره و نه تنها سودی نکردند بلکه با انتظار فروش تا سالها نیز نه تنها ضرر مالی، بلکه ضرر جسمی و روحی هم خواهد کرد و نتیجه میگیریم که در واقع چیزی از خانه های مورد فروش میلیونی کم نشده و حتی اضافه هم شده، یعنی اینکه اصلا بازار مسکن رونقی نداشته که بخواد سکته کند.
دروغ مصلحتی رونق مسکن با امار دروغ معاملات ان بیشتر به خاطر این است که سازندگان مسکن و سرمایه داران را فریب داده و توهمی کرده نه تنها اپارتمانهای نیمه ساخته را سریعا تکمیل کنند، بلکه به ساخت هر چه بیشتر مسکن نیز با سرعت هر چه تمامتر رو بیاورند، و این دروغ مصلحتی رونق نیز خیلی جواب داده و جادو میکند تا به خانه های خالی اضافه گشته و باعث افت شدید قیمت مسکن و بفروش نرفتن خانه ها تا سالیان سال گردد، در صورتی که مستاجران وقتی توان پرداخت رهن و اجاره خانه را ندارند چگونه میتوانند با این قیمتهای سرسام اور کاذب نجومی خانه بخرند؟!.
نخیر، سرمایه داران فریب نمیخورند و رو مسکن سرمایه گذاری نمیکنند، زیرا خیلی خوب میدانند که با خروج امریکا از بر جام و با سرمایه گذاریهای تسلیحاتی عربستان احتمال جنگ موشکی و اتمی و شیمیایی خیلی زیاد است که خانه ها متحمل خسارات و ویرانیهای زیادی خواهند شد که دیگر ان موقع کسی مجانی هم خانه نخواهد گرفت.
نخیر، جنگ هم به این زودیها اتفاق نمیفتد و حداقل چند سال طول میکشد.
بهتر. بزار اینقدر نخرن تا همه خونه هاشون باد کنه روی دستشون. مردم سود جویی که به هموطن خودشون رحم نکنن همون بهتر خونه هاشون خراب بشه روی سرشون. فکر کردن کسی پول مفت داره حالا تو خونتو بزار متری 100 میلیون، ببینم کی میتونه ازت بخره
سرمایه گذاری در مسکن هم بیشتر از چند سال طول میکشد و اکثر خانه های خالی بیش از ده سال است که به فروش نرفته است و سرمایه گذاری در مسکن بسیار ریسک بزرگی است که با مال و جان و روح ادم سروکار دارد که وقتی به فروش نروند نابود کننده است.
نابودی کامل بازار مسنک نزدیکه
به زودی به خاطر قحطی در ایران خانه ها را حراج هم بکنید کسی نمی خره
از پارسال تا حالا هیچ رونقی در بخش مسکن اتفاق نیافتاد. اینکه چند نفر بیشتر به بنگاهی ها مراجعه کردند یا خانه خریدند دلیل رونق مسکن نیست! مسئولان مربوطه هم وقتی آمارهای کاذب را می دادند اسم پیش رونق را بکار می بردند و هدف شان فقط گرانی کاذب چند برابری مسکن بود تا بهمراه مشاوران املاک کلاش سود باد آورده نجومی به جیب بزنند و این آرزو را به گور می برند و به کاهدان زنده اند!!!
بعضی ها هم تلاش کردند کرانی کاذب را به بازارهای دیگر مانند ارز و سکه وصل کنند ولی هرکاری کردند نچسبید!! وقتی دیدند جواب نمیدهد گرانی کاذب را به افزایش قیمت مصالح ساختمانی مانند میلگرد و آهن نسبت می دهند که این ترفند هم جواب نمی دهد چون هر چقدر هم مصالح گرون شده باشد نمی تواند قیمت هر متر مسکن را نهایتاً بیشتر از ده هزار الی بیست هزار تومان افزایش بدهد و قابل چشم پوشی هم هست!
تنها عامل گرانی کاذب مسکن شارلاتان بازی و طمعکاری مسئولان مسکن و مشاوران املاک کلاش و سازندگان و فروشندگان بود.
سقوط بیش از 3 برابری قیمت مسکن حتمی است!