کشورهای ساحلی خزر آماده برای تقسیم دریا
یک پایگاه اینترنتی روسی نوشت: پنج کشور حاشیه دریای خزر برای تقسیم این دریا آماده شده اند و در اجلاس آتی سران خزر این اتفاق رخ خواهد داد.
خبرگزاری ایرنا: یک پایگاه اینترنتی روسی نوشت: پنج کشور حاشیه دریای خزر برای تقسیم این دریا آماده شده اند و در اجلاس آتی سران خزر این اتفاق رخ خواهد داد.
پایگاه اینترنتی روسی«ورسیا» روز یکشنبه نوشت: اجلاس سران خزر که ۱۲ ماه اوت (۲۱ مرداد)در آکتائو قزاقستان برگزار می شود به چگونگی تقسیم دریای خزر بین پنج کشور ساحلی خزر شامل ایران، روسیه، فزاقستان، ترکمنستان و جمهوری آذربایجان پاسخ قطعی خواهد داد.
این رسانه روسی افزود: انتظار می رود در این اجلاس، سران پنج کشور ساحلی خزر کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را امضا کنند. بخش سیاسی و اقتصادی این سند اصول واحد بازی در خزر برای پنج کشور ساحلی در دسترسی به سهم خود در منابع نفت، گاز، ماهی و سایر منابع دریا را قانونی کند.
«از آغاز دهه ۹۰ میلادی بیش از ۵۰ دیدار ازجمله در عالی ترین سطح برای کسب توافق درباره دریای خزر برگزار شد.»
رسانه روسی نوشت:در زمان حاضر مقام های کشورهای ساحلی خزر نسبت به نتایج اجلاس آینده خوش بین هستند. به گفته وزیر خارجه روسیه شرکت کنندگان در نشست وزیران کشورهای حاشیه خزر که اواخرسال گذشته در مسکو برگزار شد در مورد همه مسائل کلیدی کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر به توافق رسیدند.
در گزارش رسانه روسی به توافق روسیه، قزاقستان و جمهوری آذربایجان برای تقسیم بندی بستر دریای خزر اشاره شده است که چند سال پیش به دست آمد و سران این سه کشور به دو کشور دیگر پیشنهاد کردند که این نوع تقسیم بندی را بپذیرند.
بر اساس آن، محدوده های دریایی پنج کشور ساحلی با خط میانی با فاصله ۲۵ مایلی از ساحل تعیین می شود.
رسانه روسی با بیان اینکه ایران ممکن است انگیزه لازم برای تایید کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر را نداشته باشد، نوشت: احتمال حرکت تعجب انگیز از طرف ایران در این مورد وجود دارد.
استانیسلاو پریتچین رئیس مرکز مطالعات آسیای میانه و قفقاز انستیتو شرق شناسی روسیه گفت: ایران ممکن است در صورتی با رژیم حقوقی دریای خزر موافقت کند که با جمهوری آذربایجان بطور مشترک به بهره برداری از منابع نفت و گاز دریای خزر بپردازد.
وی در همین حال به مشکل موجود در این زمینه با خروج آمریکا از برجام و اعمال تحریم های جدید علیه ایران اشاره کرد.
رسانه روسی در پایان گزارش خود جلوگیری از استقرار پایگاه های نظامی خارجی در خزر را از نکات مهم کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر خواند که مانع از ایجاد پایگاه ناتو در قزاقستان می شود و برای روسیه مهم است.
نظر کاربران
کدامین دریا و کدام خزر . دریایی که زمانی صددرصد متعلق به ایران بود توسط روسهای جانی و مزور جمع شد .استفاده ایران از دریای خزر فقط اینه که هر از گاهی چند نفر از هموطنان عزیزمون داخلش غرق میشن و دیگر هیچ
تا 25 مایل که خط سیاسی و مرزی هست که هیچ کشور حق ورود به حریم یکدیگر رو ندارند
مشکل از اینجا شروع میشه در بقیه خطوط هر دفعه سهم ایران کمتر نیشود
در حال حاضر ایران کمتر از 10 درصد در اختیار دارد
وکشور روسیه بیشترین سهم دارا است
یه جورای سهم ما رو گرفته که سهمش زیاد شده
تقدیم به سانسورچی کلا محتوا رو تغییر بده
شروع به فروش ایران!
در این راستا حق شنا در سواحل جنوبی نیز به مردم ایران داده شد
باسلام چرا تا بحال اسمی از تقسیم دریایه خضر نبود مگر آیا این دریا در گذشته تقسیم نشده بود پس مسولین ما دعوت می شود از خواب قفلت بیدار شوند این موضوع بستگی دارد به ملا قات خصوصی پوتین و تراپ و بدانید از طرف تراپ ختر نیست وخطر ایران از طرف روبای مکار روس هست وبا توجه به ما گرفته گی آنهم دیدیم این گرفتگی از طرف افغانستان ودریایه خضر شروع شد وحالا چطور شده هر سالی می خواهند یکمرتبه دریایه خضر را تقسیم نمایند
امیدوارم همونطور که مسئولین مصمم به ایستادن در مقابل زورگویی آمریکا هستن در مقابل روسیه هم بایستن!
ننگ بهتون که آب هم به تاراج دادید.تاریخ درمورد شما همچون مغول ها وبی کفایت تراز سلطان حسین واحمدشاه خواهد نوشت.
باید هرچه زودتر سهممان از دریای کاسپین را به پوتین بدهیم تا ما را از سوریه بیرون نیندازند
اگر کار تقسیم دریای خزر عملی شود به اندازه رود خانه ای سهم ایران میشود .
دریای خزر تکه تکه کردید فقط برای خوش آمد روسیه روسیاه ننگی دیگر برتاریخ اضافه شد لعنت برروسیه کاش قدرت داشتم سرپوتین رابرسینه اش قرارمیدادم تا ازاین خوابها واسه ایرانم نبیند
از همین الان سهم ما معلومه.
پاسخ ها
با این بی لیاقتی که در نگهداری خزر داشتیم وخشک کردن ان معلومه که سهممون خیلی کم خواهد بود که البته درستش هم همینه که کم باشه
فکر کنم سهم ایران کمتر از۵درصد باشه
خدا کنه واس ایران هیچی نذارن ! یه خاطر حفظ محیط زیست و حفظ دریا وحفظ اکوسیستم منطقه هم که شده ما راضی هستیم نگهداری از خزر را بقیه همسایگان لایقتر بعهده بگیرن
این اجلاس همیشه زمانی برگزار میشه که ایران در اوج ضعف قرار داشته باشه و نتونه سهم مساوی از دریا رو به خودش تعلق بده، یکبار در دوره احمدی نژاد به ایران بجای ۲۰% فقط ۱۴%تعلق گرفت، ولی عملا ۷.۵%درصد بود....احتمالا میخوان این مقدار رو رسمی کنن.