چریکهای کت و شلواری، بلای جان دولت روحانی!
احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق نوشت: دولت اصلاحات پُر از چریکهای کتوشلواری بود که در زمان بازنشستگیشان به دولت روحانی پیوستند. این چریکهای کتوشلواری با ادعای توانِ تغییر به میدان سیاست آمده بودند. اما در این مسیر هریک به سرنوشتی دچار شدند.
احمد غلامی، سردبیر روزنامه شرق نوشت:
دولت روحانی دولت بستهای است که باوری به راهیابی طبقات دیگر به بدنه و هرم دولت ندارد. همین رویکرد موجب میشود دولتِ روحانی، دولتی ایدئولوژیک باشد با اینکه اصولگرایان در کابینه او نقشی ندارند، با این تبصره که نمیتواند از مزایای یک دولت ایدئولوژیک استفاده کند.
دولت اصلاحات قصد داشت دولتی استراتژیک باشد؛ دولتی با چهرههای متنوع از طبقات متفاوت که توان مضاعفی به دولت میداد. بهدلیل حضور چهرههای متنوع از طبقات متفاوت، دولت اصلاحات با بیشترین تنش در حد فاصل دو عرصه استراتژیک و ایدئولوژیک پدید آمد.
دولت اصلاحات پُر از چریکهای کتوشلواری بود که در زمان بازنشستگیشان به دولت روحانی پیوستند. این چریکهای کتوشلواری با ادعای توانِ تغییر به میدان سیاست آمده بودند.
اما در این مسیر هریک به سرنوشتی دچار شدند، سرنوشتی که اینک دولت اصلاحات را از اصلاحطلبان کنونی متمایز میکند. وقتی از اصلاحطلبان حرف میزنیم مصداق بارز آن دیگر دولت اصلاحات نیست. دولت اصلاحات حتی اگر میخواست، نمیتوانست ایدئولوژیک باشد، چه آنکه جنس و جَنم و سازوکار آن را نداشت.
اینک بعد از گذشت سالها میتوان ادعا کرد بحران هر ۹روزه که رئیس دولت اصلاحات از آن مینالید، دسیسه یا توطئهای علیه او و دولتش نبود، بلکه ماحصلِ برخورد اجتنابناپذیر دو دیدگاه استراتژیک و ایدئولوژیک بود؛ منازعهای که هرگز به پایان نخواهد رسید مگر آنکه یکی در دیگری هضم شود.
روحانی از منازعه این دو جریان در دولت اصلاحات درس گرفت و بر آن شد تا با چریکهای کتوشلواری کارِ چریکهای کاپشنپوش را انجام دهد. او میخواست با ظرافت، رویکرد استراتژیک و ایدئولوژیک را با هم تلفیق کند. این تلفیق در مذاکرات هستهای نتیجه داد و بایدها و نبایدها در کنار امکانها و ناامکانها کنار یکدیگر نشستند.
بدیهی است در صورت تفاهم و توافقی جدی این همنشینی امکانپذیر نمیشد، هرچند بعد از پایان مذاکرات بهخصوص در روزهایی که هنوز حسن روحانی پیروز میدان بود، جدایی این دو رویکرد ناخواسته به وقوع پیوست و بعد از بدعهدی آمریکا رویکرد ایدئولوژیک در نزد دولت روحانی دست بالا را پیدا کرد.
دولت روحانی دولت بلاتکلیفی است که برخی وزرای آن با رویکردی استراتژیک - توان تغییر- پا به میدان گذاشتهاند اما کاری از پیش نمیبرند. آنان نه چریکهای کتوشلواری دولت اصلاحاتاند و نه چریکهای کاپشنپوشِ دولت احمدینژاد. آنان در وضعیتی به سر میبرند که ناچار با تغییر شرایط تغییر موضع میدهند.
پس هرگونه تغییری در کابینه قبل از تغییر رویکرد در دولت روحانی بینتیجه خواهد بود. از خوشاقبالی روحانی است که شرایط جهانی به سمتی میرود که او هریک از این دو رویکرد را اتخاذ کند، حامیان عرصه دیگر را نیز میتواند با خود همراه کند.
نظر کاربران
روحانی نه استعفا میدهید نه از طرف مجلس استیضاح میشوی به خاطر ایران کناره گیری کن ایران را به خاک سیاه نشاندی برو تا مردم اقدام نکرده اند .
پاسخ ها
توفکرمیکنی شخص دیگه جای روحانی بیادمملکت درسه میشه نه جانم معلومه خیلی ساده لوحی به ۴۰سال گذشته یه مروری بکن تاببینی کاملا دراشتباهی