اما و اگرهای پرداخت ارز مسافرتی به متقاضیان
۳۱۲ میلیون دلار؛ عددی است که میزان کل ارز پرداخت شده بابت سفرهای خارجی را طی سه ماه نشان میدهد. این میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی به هر مسافر هزار یورو و به مسافران کشورهای همسایه ۵۰۰ یورو اختصاص یافته و با وجود طی مراحل سخت و نظارتهای دقیق برای پرداخت آن با حاشیههای زیادی همراه بوده است.
روزنامه ایران نوشت: ۳۱۲ میلیون دلار؛ عددی است که میزان کل ارز پرداخت شده بابت سفرهای خارجی را طی سه ماه نشان میدهد. این میزان ارز ۴۲۰۰ تومانی به هر مسافر هزار یورو و به مسافران کشورهای همسایه ۵۰۰ یورو اختصاص یافته و با وجود طی مراحل سخت و نظارتهای دقیق برای پرداخت آن با حاشیههای زیادی همراه بوده است.
براساس دستورالعمل بانک مرکزی تأمین و پرداخت ارز مسافرتی بهصورت اسکناس برای مسافران هوایی به مقصد کشورهای ارمنستان، جمهوری آذربایجان، بلاروس، استونی، لتونی، لیتوانی، گرجستان، قزاقستان، قرقیزستان، مولداوی، روسیه، تاجیکستان، ترکمنستان، اوکراین، ازبکستان، ترکیه، افغانستان، بحرین، قطر، کویت، پاکستان، عمان، امارات متحده عربی و قبرس به مبلغ ۵۰۰ یورو یا معادل آن به سایر ارزهاست؛ سقف این نوع ارز برای سایر کشورها بجز عراق به مبلغ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزهاست و ارز مورد نیاز زائران عتبات عالیات به دینار و به میزان ۲۵۰ هزار دینار عراقی تعیین شده است.
اما حالا در ادامه اصلاح سیاستهای ارزی، خبرها حاکی از تجدید نظر بانک مرکزی در سیاست ارز مسافرتی دارد. چند وقت پیش برای اصلاح سیاستهای ارزی، کالاهای وارداتی به ۴ گروه تبدیل شدند که براساس آن گروه اول و دوم که شامل کالاهای اساسی، واسطهای و سرمایهای است مشمول ارز رسمی شدند و قرار شد که گروه سوم کالایی ، تقاضای ارز خود را در بازار ثانویه ارزی تأمین کند. بازار ثانویه ارزی نیز در سامانه نیما و از محل ارز ۲۰درصد از صادرات غیرنفتی فعال است که در آن نرخ ارز بهصورت توافقی و برمبنای منطق بازار، عرضه و تقاضا، تعیین میشود. در حال حاضر در حالی که دلار در بازار آزاد حدود ۸هزار تومان است، در بازار ثانویه ارزی معاملات آن با حدود ۷۵۰۰ تومان صورت میگیرد.
برخی خبرها هم از نامه نگاری برخی از بانکها با شعب خود برای توقف پرداخت ارز مسافرتی حکایت میکند. حتی هفته گذشته بخشنامه صادره یکی از بانکها به شعب رسانهای شد که در آن عنوان شده بود باید از روز شنبه ۳۰ تیرماه پرداخت ارز مسافرتی متوقف شود، اگرچه کمی بعد موضوع توقف پرداخت ارز مسافرتی تکذیب شد اما هنوز هم شائبه آن وجود دارد.
تمام خبرها حکایت از آن دارد که احتمالاً بزودی پرداخت ارز ۴۲۰۰ تومانی به مسافران که عدهای از آن بهعنوان رانت ارزی تعبیر میکنند، حذف شود اما هنوز معلوم نیست که مسافران باید ارز مورد نیازشان را از چه محلی تأمین کنند. از سوی دیگر، دولت و بانک مرکزی بازار ارز آزاد را به رسمیت نمیشناسند و هر گونه معاملهای در آن بهعنوان قاچاق تلقی میشود و صرافیها حق خرید و فروش اسکناس ارز را ندارند.
در چنین شرایطی به نظر میرسد که تنها راه باقیمانده، تأمین ارز مسافرتی توسط بازار ثانویه ارزی باشد که نرخ ارز در آن رقابتی و توافقی تعیین میشود.
نظر کاربران
ارز مسلفرتی و ارز حجاج باید برداشته شود چون هر دو گروه توانایی مالی دارند که به سفر یا حج می روند.
دادن ارز دولتی به مسافران خیانتی بزرگ و نابخشودنی است به کسانی که توانایی سفرهای خارجی ندارند
این قانون مزخرف ارز خارجی به مسافران با نرخ دولتی باید هرچه زودتر توسط دولت بی تدبیر روحانی لغو شود
هرچه زودتر
پاسخ ها
آقا جون اجحاف یعنی چی ؟ کسی که ارز مسافرتی میگیره ارزو نمیاره تو کشور خرج کنه که اوطرف گیت تخویلش میدن پس حتما تو خارج از کشور خرج میکنه بعد ببخشید اینروزها که کللللل صرافیها تعطیل هستن کسی اگر کاری داره و باید بره خارج از سر قبر پدرت ارز بیاره ؟ فلسفه خارج رفتن از نظر شما فقط آنتالیا هست میدونم اما خیلیها بیمارند و بخاطر درمان به خارج از کشور میرن و اینو بدون فقیر جماعت هیچ حقی جلوی پولدار نداره به پولدار چه ربطی داره که شما کار نکردی و فقیر موندی تنها دلیل فقر فقط و فقط تنبلی هست یکم حیود نباشیم .
چرا چون تونمی تونی بری بخیل بودن هم حدی داره
ببخشید اگه نداشت که نمیرفت سفر خارجه هالا تفریحی یا کاری
فرقی نداره یکی دیگه میخات خوش بگزرونه مردم باید بسوزن
محض رضای خدا محض رضای خداکمی عاقل باشین .کسی که پول نداره که نمیره سفر خارج ،چرا باید دلار و یوروی که با بدبختی بدست اومده بدن به پولدارها که برن خارج برای تفریح (چه حج چه تایلند)؟؟؟؟چرا؟؟؟ شاید هم چون خودشون و بچه هاشون همیشه در حال سفر خارجن نمیتونن قطع کنن