ممنوعیت کشت برنج در ۱۴ استان کشور
وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به ممنوعیت کشت برنج در ۱۴ استان کشور و مجوز کشت صرفا در دو استان گیلان و مازندارن درباره این ممنوعیت توضیح داد.
خبرگزاری مهر: وزارت جهاد کشاورزی درباره انتشار خبری با عنوان «ممنوعیت کشت برنج؛ تکرار تجربهای شکست خورده» اعلام کرد: براساس مصوبه کارگروه ملی «سازگاری با کم آبی»، هیئت وزیران در جلسه مورخ ۶/۱۲/۹۶ پیشنهاد تشکیل کارگروه ملی سازگاری با کم آبی را تصویب و در اسفند ماه سال ۹۶ کنترل سطح زیر کشت بهاره و زمستانه و اعمال محدودیت یا ممنوعیت کشت برنج (خارج از استانهای گیلان و مازندران) با توجه به محدودیتهای منبع آبی در حوزههای آبریز را به جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، و پنج عضو دیگر این کارگروه ابلاغ کرده، ضمن اینکه تشکیل این کارگروه با توجه به شرایط کاهش منابع آبی کشور انجام شده است.
اعلام ممنوعیت کشت برنج در ۱۴ استان کشور
این ممنوعیت در ۱۴ استان اعلام شده و صرفا در دو استان گیلان و مازندران اجازه کشت داده میشود.
کشت جایگزین نیز همزمان پیشنهاد شده است و در استان پرآبی مثل گلستان، بهجای برنج، سویا و پنبه برای کشت پیشنهاد داده شد. همچنین، در راستای مقابله با خشکسالی در استانهای جنوبی کشور که تبخیر آب در آنها زیاد است، بهجای برنج، کشت کینوا، ارزن و کنجد برای کشت پیشنهاد شد که نسبت به برنج محصولاتی کمآببر هستند و حتی در زمینهای درجه سه هم کشت میشوند. ارزن به دلیل نیاز کم به آب سطحی و زیرسطحی حتی بهصورت دیم هم کشت میشود؛ لذا معیشت کشاورزان با این ممنوعیت به تمامی از بین نرفته است، چرا که با کشت جایگزین تا حدود ۸۰ درصد درآمد قبلی جبران میشود. بنابر این، ادعای تعطیل کردن تولید غذا و معیشت کشاورزان حرفی غیرمنطقی است.
بدیهی است که در شرایط کم آبی کشاورزان چگونه انتظار دارند که همانند سالهای پرآبی، به کشت محصولات آب بر ادامه دهند در حالیکه کشت جایگزین با آب بری کمتر، امکان پذیر است.
ضمناً این ممنوعیت برای موارد توسعهای انجام شده است و با کشتهای جدید مقابله شده است. لیکن در مواردیکه امکان گسترش کشت وجود نداشته است و یا از منابع آبی زیرزمینی استفاده نمیشود، حدالامکان جلوگیری نشده است تا معیشت کشاورزان منطقه حفظ گردد.
در زمینی که بهلحاظ توان تولید محصول، حائز رتبه یک و یا رتبه دو باشد میتوان برنج کاشت. در زمینی که میتوان محصول پرآبی مثل برنج کشت کرد حتما محصولی مثل ارزن، کلزا و یا کینوا هم به عمل میآید.
نظر کاربران
کشاورزی, آب رو توی ایران نابود کرد . نه تنها برنج بلکه هر آنچه که آب زیاد مصرف میکنه تا بدست بیاد, باید کشتش رو ممنوع کنن
میگن کشت برنج ممنوع هست ولی متاسفانه زمینهای اطراف سدها هر چند کم آب با قیمت زیاد واگذار یا اجاره داده میشه و میرن برنج میکارن مثل کامفیروز استان فارس .... وقتی عبور میکنی از این مناطق میبینی اینها رو
فقط گیلان و مازندران خونشان رنگی تر هست، کور خوندید مطمعن باشید برنج شمال کیلویی 1000تومان هم شود کسی طالبش نیست و خرید نمیکنه بخصوص ما جنوبی ها چون با زبون بازی میخواهید امتیاز از همه مردم و استان های دیگر بگیرن.
برنج کشت نشود آب نیست!ازخارج هم وارر نشود یادرمقطعی اجازه ورود داده می شود!؟حالا پرتغال فروش راپیداکنیدکه باعث افزایش قیمت برنج وارداتی می شه ومجوز میدهدکه قطعا یاامضاطلایی است یااقازاه یا ازشوهران ازماه بهترون!؟سه سال دیگه بیشتزوقت ندارند!؟
شما با سیاست گذاری های اشتباهتون کشاورزی این مملکتو نابود کردید. کشاورزان شهرستان شوش اندیمشک و دزفول بعد از گذشت بیش از 50 روز هنوز قسط دوم پول گندمی که به نرخ مصوب سه سال پیش ازشون خریداری شده. هنوز پرداخت نشد. واقعا این ننگ نیست ظلم نیست!
برنج یعنی خسارت به آب خوردن .
بابا آب نیست والاسلام حالا برید بکارید برنج پاکستانی خیلی عالی است .
راه دیگر برای افزایش بیکاران
دعا کنید به مقامی برسم خودم مشکلات را حل میکنم
...لرستان نیمی از زمینای حتی دیم رفته زیرکشت برنج که باموتورهای گوناگون به کشت اب میرسونن شیراز خوزستان همدان ایلامم کشت بزنج دز سطح وسیع دارن اگه راست میگن تمام کشت وازبین ببرن
آره دیگه ممنوعش کنن تا تجار و آقازادهها و دلالها با ارز ۴۲۰۰تومانی واردش کنن و با ارز ۸۵۰۰ بفروشن
در شهرستان لنجان استان اصفهان با اینکه آب خوردن خوب ندارن ولی مثل هر سال برنج کاشته اند.