۷۴۶۷۲۴
۱۸ نظر
۵۰۲۴
۱۸ نظر
۵۰۲۴
پ

دقیقاً دلیل شهرت این افراد چیست؟

یک جامعه‌شناس با مطرح کردن دلایل شهرت دو چهره علیرضا بیرانوند و مریم میرزاخانی در مقابل شاخ‌های اینستاگرام، تفاوت شهرت این افراد را با یکدیگر مقایسه و تحلیل کرد.

ایسنا: یک جامعه‌شناس با مطرح کردن دلایل شهرت دو چهره علیرضا بیرانوند و مریم میرزاخانی در مقابل شاخ‌های اینستاگرام، تفاوت شهرت این افراد را با یکدیگر مقایسه و تحلیل کرد.

دقیقاً دلیل شهرت این افراد چیست؟

فردین علیخواه بیان کرد: علیرضا بیرانوند با مهار کردن ضربه پنالتی رونالدو در مسابقه ایران- پرتغال، شهرت فزاینده‌ای یافت. درخششِ توانایی این بازیکن تیم ملی ایران موجب شد تا افکار عمومی نسبت به او بیشتر کنجکاو شود. بیرانوند به‌تدریج بخش‌هایی از زندگی خود را با طرفدارانش در میان گذاشت و توضیح داد که درخشش او نه حاصل ماه‌های منتهی به مسابقات جام جهانی، بلکه حاصل چندین سال تلاش بی‌وقفه بوده است.

او ادامه داد: هرچند دوربین‌های رسانه‌های جمعی صرفاً محصول نهایی(علیرضا بیرانوند) را به نمایش گذاشتند ولی این محصول حاصل رنج‌ها، صبوری‌ها و تلاش‌هایی است که بیرانوند در زندگی خود پشت سر گذاشته تا درنهایت تبدیل به دروازه‌بانی شود که در آن مسابقه دیدیم.

این جامعه شناس اضافه کرد: شادروان مریم میرزاخانی، استاد دانشگاه استنفورد هم همین ویژگی را داشت. او با تلاش‌ها و خلاقیت‌هایش در ریاضی، اولین زنی بود که جایزه جهانی جان چارلز فیلدز را در سال ۲۰۱۴ دریافت کرد. البته او در دوره دبیرستان نیز مدال طلای المپیاد ریاضی را دریافت کرده بود. این موفقیت‌ها باعث شد تا مریم میرزاخانی در بین ایرانیان به شهرت برسد.

علیخواه گفت: در این دو مثال، افکار عمومی نخست با «مهارت و توانایی» یا آنچه «دستاورد» نامیده می‌شود، آشنا سپس کنجکاو شد تا درباره زندگی این دو بیشتر بداند. این نوع شهرت، قابل سرزنش، یک‌شبه و باد آورده نیست. این شهرت نتیجه یک مسیر طولانی است که در نقطه‌ای از زمان به بار نشسته است. این شهرت؛ احترام هم به دنبال دارد و شهرتی تحسین‌برانگیز است. جامعه به نشانه احترام از جایش بلند می‌شود، می‌ایستد و ساعت‌ها برای بیرانوند یا میرزاخانی کف می‌زند. در شبکه‌های اجتماعی ندیده‌ام که کسی جز ستایش، چیزی درباره این دو بنویسید.

او بیان کرد: در مقابل، دریکی دو سال گذشته در شبکه‌های اجتماعی شاهد افزایش زنان و مردانی هستیم که دلیل شهرتشان را دقیقاً نمی‌دانیم. برای مثال زنانی که کاربران شبکه‌های اجتماعی آنان را «پلنگ» می‌نامند در اینستاگرام روزبه‌روز بیشتر می‌شوند. آرایش بسیار مبالغه‌آمیز، اندام‌های جراحی‌شدۀ صورت، لب‌خوانی با یک آهنگ پاپ به همراه تکان دادن آرام دست‌ها(معمولاً انگشت اشاره رو به دوربین) و البته انتشار یک پست روزانه که زندگی بسیار عادی و روزمره آنان را به نمایش می‌گذارد و حرف زدن با فالورها و دیگر هیچ! همچنین تصاویر مردانی که عموماً رکابی بدن‌سازی پوشیده‌اند، بدن خود را تاتو یا خالکوبی کرده‌اند و رفتارهایی دارند که شاید خارج از فضای مجازی آن را به‌سختی انجام دهند!

این جامعه شناس گفت: هرچند انواع مختلفی از «شاخ‌های اینستاگرامی»، وجود دارد ولی با گشت‌وگذار در صفحات آنان در اینستاگرام و مشاهده تعداد فالورهایشان، یک سؤال بیش‌ از پیش به ذهن هر ناظری خطور می‌کند، دقیقاً دلیل شهرت این افراد چیست؟ گاهی اوقات حتی ممکن است با دیدن این شاخ‌ها عصبانی شویم چرا که نمی‌توانیم ذائقه فرهنگی حاکم بر جامعه را تشخیص دهیم. از خودمان می‌پرسیم که آیا شاهد انحطاط و زوال فرهنگی هستیم؟ چه شده است که بعضی از مردم هرروز به صفحه این افراد که فاقد هر نوع مهارت و هنری (اعم از طراحی، آواز، رقص، آشپزی، دابسمش، و...) هستند سر می‌زنند؟

علیخواه که این مطلب را در صفحه شخصی‌اش در فضای مجازی منتشر کرد، با بیان اینکه پرسش مذکور یک دلیل بیشتر ندارد، اعلام کرد: معمولاً فرد باید استحقاق یا شایستگی شهرت را داشته باشد. شهرت باید توجیه‌پذیر باشد. منظور آن است که باید پاسخ قانع‌کننده و موجهی برای این پرسش یافت که این فرد دقیقاً به چه دلیلی صاحب شهرت شده است؟ آیا مانند بیرانوند یا میرزاخانی دستاورد اکتسابیِ مشخصی دارند؟ فالورها دقیقاً در او چه یافته‌اند؟

او ادامه داد: علیرضا بیرانوند و مریم میرزاخانی نمونه مطلوبی از یک شهرت توجیه‌پذیر و مثبت‌اند. درخششِ (در ابتدا) توانایی و دستاورد بیرانوند و میرزاخانی باعث شد تا عموم مردم درباره زندگی خصوصی آنان کنجکاو شوند. در مقابل، شاخ‌های اینستاگرام، دقیقاً برعکس این دو، مدام وجهی از زندگی خصوصی خود را فاش می‌کنند تا شاید از این طریق دستاوردی کسب کنند!! دوربین تلفن همراه مدام در گوشه‌های زندگی خصوصی‌شان می‌گردد تا شاید چیز دندان‌گیری برای نمایش بیابد.

این جامعه شناس گفت: احترام، مهم‌ترین تفاوت شاخ‌های اینستاگرام با نمونه‌هایی مانند علیرضا بیرانوند و مریم میرزاخانی است. کامنت‌های صفحات شاخ‌های اینستاگرام مملو از فحش و بدوبیراه به آن‌هاست. آنان مدام «نشان می‌دهند» و فحش می‌خورند! علیرضا بیرانوند و مریم میرزاخانی نمونه‌ای از یک آدم مشهورِ محترم و در مقابل، شاخ‌های اینستاگرامی نمونه آشکار یک فرد مشهورِ (صرفاً) موجودند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بسیار عالی

  • وانک لاعلاخلق عظیم

    بابا ول کنید الکی باپنالتی گرفتن کردینش برهوت پس اگر بازیکن فاتح جام جهانی 19 ساله داشتیم چیکارش میکردین بیرانود همش یک پنالتی شانسی گرفت

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چرا

    • خانمی

      سانسورچی من یه جوابی به این دادم .خواهشا بزارش...

  • بدون نام

    کاملا درسته, بخصوص بچه ها نباید در معرض این جریان بزرگ انگاری افراد حقیر قرار بگیرن تا بتونن الگوهاشون رو از بین افراد واقعا بااستعداد و ارزشمند انتخاب کنن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آدم. حقیر زبون خودت هستی برگرد به گذشته خودت ببین خودت کی بودی درد سیره فقط

    • بدون نام

      راست میگه اینا حقیره

  • مجید

    آفرین..
    متن جالب ومختصروعاقلانه ای بود در مورد شهرت واقعی وکاذب افراد .....کاش اکثریت مردم مطلب را بخوانند وعمیقا درک کنند...

  • بی نام

    مطلب جالبی بودایکاش واقعاالگوپذیری نوجوانان وجوانان ماامثال این دوبزرگوارباشندنه افرادی که ازسرعقده های درونی حاضربه مطرح کردن خودباشندولوبه شکلهای مبتذل نظیرتتلووغیره

  • مهتاب

    خشم شب کجاست؟

    پاسخ ها

    • بدون نام

      بیشتر در بخش سرگرمیه

  • بدون نام

    هیچی زیادی بی سوادن اصولا مردم به ادمای بی سواد و به درد نخور علاقه دارن...وضع رای دادنشونو نمیبینین.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اگه یه بی سواد تونسته مدال طلای المپیاد ریاضی بگیره و استاد دانشگاه های معتبر دنیا باشه ای کاش ما هم بی سواد بودیم

    • بدون نام

      جدی؟؟؟چند نفرو دیدی اسم نفر اول المپیاد ریاضی یا فیزیکو بدونه؟

  • شهروند

    شهرت شاخهای مجازی دقیقا شبیه شهرت مجریان وهنرپیشگان سینمایی وتلویزیونی هستند این تیپ از افراد صرفا چون در سینما یارسانه ملی دیده میشن مشهور هستند ولی فی نفسه کارایی برای جامعه ندارند از اونجاییکه فضای مجازی محلی شده برای کسانیکه دست دارند دیده بشن پس بمرور دیده میشن ومشهور میشن ونکته قابل تاملش هم اینه که که هیچ ارگانی توانایی ممیزی ونظارت استصوابی رو توش نداره

  • بدون نام

    احسن مرحبا جدا ازمطالب زیبایت درمورد این دوبزرگوار یکی که به رحمت ایزدی پیوست اما امیددارم جوانان ما درورزش علیرضا را الگو خودقرارداده ودرعلم مرحوم میرازخانی را روحش شاد دروود بر بیرانوند چطوری کریس

  • بهروز

    شهرت باید همراه باسواد و دانش باشد معروفیت انسان اگر بر ماده یا همان جسم باشد با یک سرماخوردگی از بین میرود به نظر من ورزش اگر با توانای سنجیده شود با گذشت زکان تحلیل میرود ولی اگر معرفت چاشنی ان باشد هیچ چیز حتی زمان هم مانع ان نمیشود مانند پهلوان تختی

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تو خیلی فیلسوفی واقعا حیف شدی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج