راه اندازی گشت مبارزه با احتکار و گرانفروشی
روزنامه «ایران» از جزئیات طرح مقابله با اختفای کالاهای وارد شده با ارز دولتی گزارش می دهد.
روزنامه «ایران» از جزئیات طرح مقابله با اختفای کالاهای وارد شده با ارز دولتی گزارش می دهد.
یک منبع مطلع در سازمان حمایت درباره چرایی ایجاد ستاد مبارزه با احتکار و اینکه چه تخلفهایی در کشور صورت گرفته است که دولت برای ایجاد چنین ستادی آستین بالازده است، گفت: بهطور قطع احتکارهای مختلفی در کشور صورت گرفته است و دولت برای آنکه به این تخلفها پایان دهد ستاد یاد شده را با فوریت تشکیل داد.
بهعنوان مثال در حوزه تلفن همراه کشفیات متعددی داشتیم. افرادی که ارز دولتی دریافت کردند اما از عرضه تلفن همراه در بازار امتناع کردند تا قیمتها افزایش بیشتری پیدا کند. در بخش نهادههای دامی، مواد اولیه و کالاهای سرمایهای نیز چنین تخلفهایی صورت گرفته است. در این میان در حوزه مواد غذایی احتکاری نداشتهایم. این افراد گردش پولی زیادی ندارند و کالایشان با تاریخ انقضا روبهرو است از اینرو امکان احتکار برای آنها بشدت کاسته میشود.
وی ادامه داد: برای پایان دادن به تخلفها ستاد تشدید مبارزه با احتکار و اختفای کلیه کالاهای وارداتی یا تولید شده با مواد اولیه وارداتی با نرخ رسمی شکل گرفت و بواسطه آن گشت ویژه مشترک ایجاد شد. در این بازرسیها که روزانه خواهد بود فرد متخلف در لحظه مشخص شدن تخلف، اعمال قانون میشود. واحد پلمب و دستور توزیع ضربتی کالاها داده میشود. این اقدام و عمل ضربتی بدون مماشات است.
در مورد تمام کالاها این اقدام صورت خواهد گرفت. احتکار هر کالایی که به قصد افزایش قیمت یا خلل در روند عادی بازار باشد آن کالا مشمول قوانین احتکار خواهد شد. وی با بیان اینکه تمام انبارها، سردخانهها و واحدهای تولیدی توسط گشت ویژه رصد میشود، تصریح کرد: هر کالایی که توزیع آن با خلل همراه شود، با آن برخورد خواهیم کرد. هیچ مجموعهای حق ندارد بازار را بهم بریزد. دیگر هیچ حریم امنی برای متخلفان وجود ندارد.
نصب بنر بر سر در واحدهای گرانفروش و محتکر
سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران هم به گرانفروشان و محتکران اخطار داده و گفته است در صورت تخلف با پارچهنویسی تخلف آنها عیان خواهد شد. همچنین عنوان شده است به منظور ایجاد ثبات و آرامش در سطح بازار با بهرهگیری از تمامی ظرفیتها و برقراری گشتهای مشترک بازرسی با ارگانهای ذیربط نظارت و بازرسی لازم صورت گیرد.از طرفی مردمی که با جمله عدم فروش کالا از سوی فروشندگان روبهرو شدند به وزارت صنعت اطلاع دهند تا بازرسان پیگیریهای لازم را انجام دهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران در مورد اینکه بازار به نظر او چه شرایطی دارد، گفت: از نظر مواد غذایی هیچ مشکلی وجود ندارد چرا که دولت بخوبی به همه اطمینان داده است که کمبودی وجود ندارد و ارز دولتی برای آنها قطع نخواهد شد. در این مدت هم واردکنندگان بدون مشکلی ثبت سفارش خود را دنبال کردند.در مورد سایر کالاها هم با سامانههای ارزی که تشکیل شده است، مشکلی نخواهیم داشت. در هر صورت اولویت دولت حمایت از تولید داخلی است.
نظر کاربران
نهایتا این جور آدما یه پول گنده ای میدن به گشت و دهانشون را میبندن حالا شما هر چی میخواید گشت مبارزه با احتکار بزار. همه چیز از ریشه خرابه.
البته اگه به حرف نباشه شما ازکجا میدونی دررابطبه بامواد غذایی احتکار نشده وچیزای دیگه چی بالاخره که گران شده که همنیجور که میگن زنگ بزنید شکایت کنید خدا کنه که واقعیت داشته باشه فقط ادمارامنصوب نکرده باشند
با سلام
با نظارت مستقیم و حضوری از طرف دولت همه مشکلات حل خواهد شد ۰ ضمنا تعامل و دادو ستد با از ما بهتران ، بدون تاثیر نخواهد بود ۰
خواهشاً از بالا شروع کنید از تولید کنندگان و واردکنندگان سپس عمده و خورده فروشان نه اینکه برای تظاهر چهار تا بچه بی آموزش را ول کنید تو دست و پای خورده فروش بیچاره
هر وقت صحبت از محدودیت و نظارت باشد معمولا فساد رخ میدهدپس باید ماموران نظارتی دولت هم نامحسوس کنترل شوند تا خدای نکرده دچار رشوه و چشم پوشی نشوند.
همه این بگیر و ببند ها مقطعی بوده و هیچ دردی را دوا نمی کنه و یک مشت آدم را مقداری پول نصیبشان میکنه و بعد ازمدت کوتاهی همه چیز به روز اول برمیگردد هرچی راهم گفته که حق گران کردنش را ندارد فردای همان روز بدون اهمیت به حرف مسئول مربوطه با وقاحت زیاد کار خودشان را می کنند اگر واقعا میخواهید کنترل کنید یکی دونفر مفسدان اقتصادی را معرفی و اعدام کنید