حجتی: خریداری تعداد زیادی سکه جرم نیست
یک وکیل دادگستری با اشاره به بازداشت فردی موسوم به «سلطان سکه» گفت: اگر رفتاری مانند خریداری غیرمتعارف تعداد زیادی سکه به قید مجازات در قانون منع نشده باشد، فاقد عنوان مجرمانه محسوب میشود و نمیتوان هیچ یک از شهروندان را برای ارتکاب رفتاری که از نظر قوانین کیفری فاقد وصف مجرمانه است تعقیب کیفری کرد.
ایسنا: یک وکیل دادگستری با اشاره به بازداشت فردی موسوم به «سلطان سکه» گفت: اگر رفتاری مانند خریداری غیرمتعارف تعداد زیادی سکه به قید مجازات در قانون منع نشده باشد، فاقد عنوان مجرمانه محسوب میشود و نمیتوان هیچ یک از شهروندان را برای ارتکاب رفتاری که از نظر قوانین کیفری فاقد وصف مجرمانه است تعقیب کیفری کرد.
سیدمهدی حجتی در این باره اظهار کرد: شهروندان آزاد و مجاز هستند تا دارایی های نقدی خویش را در امور مشروع و اموری که توسط قانونگذار منع نشده است، سرمایه گذاری کنند و از سود این سرمایه گذاری بهره مند شوند؛ بنابراین نمی توان در حالی که از نظر قانونی خریداری عمده سکه به هر میزان و تعداد فاقد ممنوعیت بوده است، مبادرت به تعقیب کیفری افرادی کرد که جهت حفظ ارزش دارایی های نقدی خویش آن را به سکه یا طلا تبدیل کرده اند. چنین اقدامی در تعارض با اصل قانونی بودن جرم و ماده 2 قانون مجازات اسلامی ارزیابی می شود.
وی با اشاره به وضعیت ناپایدار اقتصادی در کشور و کاهش قدرت برابری ارزش پول ملی با ارزهای بین المللی گفت: طبیعی است وقتی که ارزش ریال در مقایسه با دلار به عنوان ارز مرجع بین المللی روز به روز کاهش بیشتری پیدا می کند، شهروندانی که دارایی آنها به صورت وجوه نقد، پس انداز شده است برای حفظ ارزش دارایی خویش تبدیل ریال به طلا یا ارزهای خارجی با ثبات را در دستور کار خود قرار دهند و هر کسی به اندازه میزان پس انداز نقدی اش دست به چنین کاری بزند.
حجتی تصریح کرد: نمی توان فردی را که بواسطه نقدینگی زیاد و اینکه تعداد زیادی سکه در بازار خریداری کند، در مقایسه با فرد دیگری که بواسطه نقدینگی کم صرفاً توانسته تعداد محدودی سکه خریداری نماید مجرم دانست.
این حقوقدان گفت: آنچه در بند 1 ماده 1 قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور جرم انگاری شده است، اخلال در نظام پولی یا ارزی کشور از طریق قاچاق عمده ارز یا جعل اسکناس یا وارد کردن یا توزیع کردن عمده آنها اعم از داخلی و خارجی و امثال آن است و نه در این قانون و نه در کتاب پنجم قانون مجازات اسلامی، خریداری سکه اصل و غیر تقلبی و توزیع و فروش بعدی آن جرم شناخته نشده است.
حجتی ادامه داد: از طرفی هیچ ضابطه ای نیز برای فروش محدود سکه به افراد بر اساس شماره ملی یا سایر مشخصات هویتی از طرف بانک مرکزی اعلام و ابلاغ نشده که حتی در صورت ابلاغ نیز چون بانک مرکزی مرجع قانوگذاری و جرم انگاری نیست، باز هم رفتارهایی از این قبیل را نمی توانیم جرم و مستلزم تعقیب کیفری بدانیم.
این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه اگر ثابت شود که منشاء وجوه نقد اولیه مرتکب، نامشروع بوده است و فرد این تعداد سکه را برای استحاله و گم کردن رد و منشاء وجوه نامشروع خویش خریداری کرده است متهم به ارتکاب بزه پولشویی خواهد شد، افزود: این موضوع در صورت اثبات، ارتباطی به اخلال در نظام اقتصادی کشور ندارد و در هر حال از شمول قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور خارج است؛ البته نافی آن نیز نخواهد بود تا اگر جرم یا جرایمی در راستای خریداری غیرمتعارف سکه صورت گرفته باشد؛ آن جرایم مستقلاً تعقیب شوند.
نظر کاربران
اونوقت رقص یه دخترتوخونش جرمه متاسفم براتون که توزندگی مردم سرک میکشین
پاسخ ها
به ساعت دقیق تمام نظرات نگاه کنید متوجه میشین یکی که مخالف حرفای درسته این آقای وکیله ، تمامی نظرات رو با اسمهای مختلف نوشته تا رد گم کنه
امو عزیرم هرچیزی قانون داره
موقع ثبت نام سکه حرفی از محدودیت نبود
پس نمیشه بعدا که قیمتش بالا رفت براش قانون نوشت
ثبت نام سکه مشروع ترین کاره، برای کسی که سرمایه داره و سرمایه اش رو داده به بانک مرکزی و از کشور خارج نکرده
آخه اگر به امنیت اقتصادی و ملی مملکت ضرر بزند اونوقت خیلی هم جرمه
بله مگه مردم میتوانند ۵۰ میلیارد تومان پول سکه بدهند ایشان یکی از آقا زاده هاست اعلام کنید چون از مردم نیست جرم نیست.
آقای حجتی عزیز خرید سکه برای عامه مردم جرم نیست ولی برای مسولیت و مدیران و افراد رانت خوار جرم که هیچ بلکه خیانتی بدتر از جاسوسی هستش افراد عامی در گذران معیشتی خود درمانده اند پس وقتی برای خرید سکه و سرمایه گذاری های کذایی ندارند!
عریزم وقتی احتکار سکه و ارز می کنند و میان بانکها را با پول زیاد خالی می کنند این جرم نیست و گرانی بوجود بیاورند پس نقص قانونی داریم آقای وکیل محترم.این چه حرفی است؟.!!
بهگمانمخودشسگهخریدهکهاینحرفمیزنه
اصلا تابلو نیست که پای آقازاده ای در میان است . برادر من این چه قانونیه . مگه اسلام در مورد احتکار قانون وضع نکرده و نگفته که محتکر مجرمه . ؟ حالا میخواد گندم باشه . گوشت باشه یا...... یا سکه . مهم اینه که این رفتار محتکرانه باعث عدم توازن بازار شده . چه خوب بلدید قانونو بپیچونید.
چرا تجاهل میکنید؟
اگر در حدی باشد که قصد کنترل بازار را داشته باشد قطعا جرم است!
بهم ریختن اقتصاد مملکت بزرگترین جرمه. تو چین با تخلفات کوچکتر از این طرف اعدام میشه و اینجوری داره میشه قدرت اول تجاری دنیا...
بله ایرادی نداره بشرط اینکه از بانک مرکزی یکجا نباشد البته مسئولین بی لیاقت وبی تدبیر ما مقصر اصلی هستند که به یک نفر 38000 سکه میفروشند واصلا هم فکر نمیکنند که بازار آشفته میشود
ولی مسولانی که این همه سکه را بهیکنفر دادند باید تعقیب شوند هدفشان په بوده که دلشان برای این فرد برحم امده چه کمکی به مملکت شد
هرکس به کشور ضرر بزند خیانت کرده
والا ما یه بار رفتیم مرغ دولتی بگیریم فروشنده گفت به هرنفر دوتا بیشتر نمیدیم که به همه برسه . میفهمی؟ مرررررغ . ارزش مرغ از سکه بیشتره!!!
عزیزان خیلی ساده است دولت به نقدینه گی دست مردم احتیاج داشته سکه حراج کرده قطعا سودی هم برده است و مردم هم به فراخور حال خود از کمترین مقدار تا بالاترین مقدار سکه خریده اند و اعتماد هم کرده اند حالا نباید حرفهای خلاف اعتماد زده شود بله در کشور ما خیلی از افراد با پولهای نامشروع تا عرش بالا می روند مثل کار قاچاق در تمام موضوعات ، نزول خوری ، استفاده از رانت و خلا های قانونی ، زمین خواری وامثالهم باید جلو این افراد گرفته شود .
وکیل و حقوقدانی که تو و امثال تو باشند وافرادی مانند شماها در راس امور قراربگیرند که رقص یک دختر را خیانت و از رانت ورانتخواری آقازاده ها حمایت کنند و اسمش بذارند سرمایه گذاری باید هم مملکت به این روز بیفته
اگه خرید سکه جرم بود زمان پیش فروش باید جلوش را میگرفتن نه الان که مردم سرمایه گذاری کردن.
هیچ کس نباید بپرسد این همه پول از کجا آمده
والا ما که قانون میخونیم. درحالت عادی کسی که سکه میخره، یک نوع سرمایه گذاری هست، وکاملا مشروع میباشد
ولی اگر نفر بیش نود درصد سکه دستش باشه،، این وصف مجرمانه خاصی دارد،واگر بخاد از کشور خارج کنه، تحت عنوان پولشویی مجازات میشود، نه اخلال در نظم اقتصادی،
قانون نقص های دارد ولی کسی که این کار میکنه، مسلما یک آدم معمولی نیست،فراتر از قانون باهاش برخورد کرد،