کاسبان تحریم، این روزها به دنبال چه هستند؟
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم یک اقتصاددان نوشت: با خروج آمریکا از برجام شرایط اقتصادی کشور تغییر کرده است. انتظار میرود در ماههای آینده درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت کاهش یابد و بر عرصههای مختلف زندگی مردم تأثیر بگذارد.
روزنامه شرق در یادداشتی به قلم یک اقتصاددان نوشت: با خروج آمریکا از برجام شرایط اقتصادی کشور تغییر کرده است. انتظار میرود در ماههای آینده درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت کاهش یابد و بر عرصههای مختلف زندگی مردم تأثیر بگذارد.
محدودیت در مناسبات بانکی بینالمللی و دشواری ورود درآمدهای ارزی به کشور شرایط نامساعد کنونی را تشدید کرده است. مردم هم درباره آینده نگران هستند.
تجربه سالهای ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ و واردات لوازم آرایشی و بهداشتی به جای دارو، تخصیصنیافتن ارز برای واردات دارو که سبب اعتراض خانم دستجردی، وزیر بهداشت و درمان دولت احمدینژاد نیز شده بود و فربهشدن «کاسبان تحریم» که فریاد آقای روحانی، رئیسجمهور، نیز از عملکرد آنان به آسمان بلند شد؛ همهوهمه در حافظه مردم زنده است.
بسیاری از خانوادهها نگران عزیزان بیمار خود هستند.
خانمی ۶۵ساله گلایه میکرد که همسرش مبتلا به آب سیاه است و برای جلوگیری از نابینا شدن او باید روزانه سه بار قطره مخصوصی را در چشمش بریزد و پسرش هم گرفتار بیماری اماس است. او در هفتههای اخیر برای تهیه قطره چشم همسر و داروهای اماس فرزندش با مشکل مواجه شده است. حتی در داروخانه ۱۳ آبان نیز قطره چشم را پیدا نکرده است.
این مادر بهحق نگران است که اگر پسرش داروی دورهای اماس را بهموقع تهیه نکند، با خطر فلج پا مواجه خواهد شد. او از آنهایی که مردم را به صبر و تحمل دعوت میکنند، میپرسد داروهای ضروری را از کجا باید تأمین کرد؟
بسیاری از خانوادههای ایرانی با مشکل بیکاری سرپرست خانوار یا فرزندان دستبهگریبان هستند. با افزایش نرخ تورم و کاهش قدرت خرید نگراناند که چگونه باید اجاره خانه را بپردازند و هزینههای روزافزون زندگی را تأمین کنند.
دیپلماسی فعال برای جلوگیری از گسترش تحریمها از مهمترین راهکارهای دولت برای کاهش نگرانیهای مردم است. درعینحال اعمال سیاستهای مناسب برای جلوگیری از بروز بحران در تأمین کالاهای اساسی، ازجمله دارو، ایجاد شفافیت و اعتمادسازی برای گذر از این دوران دشوار ضروری است.
هرچند اختصاص ارز چهارهزارو ۲۰۰ تومانی برای واردات انواع کالاهای غیرضروری سود هنگفتی را به جیب واردکنندگان سرازیر کرد؛ ولی ایجاد شفافیت و اعلام اسامی واردکنندگان و نوع کالاهای وارداتی گامی اساسی در راستای تصحیح رفتار فرصتطلبانه واردکنندگان و جلب اعتماد مردم در شرایط حساس کنونی است.
دولت باید بهروشنی تأمین دارو و دیگر کالاهای اساسی مورد نیاز مردم را در اولویت قرار داده و از طریق همکاری گسترده با سازمانهای مردمنهاد و مطبوعات و رسانهها برای انتشار اخبار واردات و تخصیص ارز و البته کمبودهای مردم، مانع از آن شود که «کاسبان تحریم» از شرایط کنونی و نگرانیهای بحق مردم سوءاستفاده کنند.
نظر کاربران
هنوز شروع نشده که بسیاری از این آشفته بازار یک شبه میلیاردر شدند
خودتان بهتر میدانید اخه دولت اگر یه کاری کرده بود که نمیکنه اخه من نمیدونم مواد خوراکی وغیره چراباید ارزتعلق بگیره ماهم اگه فریادبزنیم کسی صدای مارانمیشنوه حالا تحریم وبرجامم بهانه شده
ببخشید کاسبان تحریم ملت که نیستن....خود اعضای دولت نامحترم هستن...بربد یقشون بگیرید...اگر وصل به خدا نیستند و توانش را دارید