هشدار «نفتی» ایران به هند
۰۳۹;مسعود رضوانیان رهقی۰۳۹; سرپرست سفارت ایران در دهلی نو هشدار داد : اگر هند نفت عربستان سعودی، آمریکا و روسیه را جایگزین نفت ایران کند، تهران نیز هند را از امتیازات ویژه نفتی خود محروم خواهد کرد.
خبرگزاری ایرنا: 'مسعود رضوانیان رهقی' سرپرست سفارت ایران در دهلی نو هشدار داد : اگر هند نفت عربستان سعودی، آمریکا و روسیه را جایگزین نفت ایران کند، تهران نیز هند را از امتیازات ویژه نفتی خود محروم خواهد کرد.
وی این سخنان را در میزگردی که از سوی 'جبهه اقلیت های هند' ترتیب داده شد ، ایراد کرد.
کاردار ایران در هند با اشاره به سیاست جدید آمریکا در قبال قرارداد هسته ای ایران (برجام) گفت: با توجه به شرایط منطقه، اقدامات آمریکا ، هم دوستان و متحدانش و هم کشورهایی را که دشمن آن قلمداد می شوند به یک میزان هدف قرار می دهد.
او درباره دلایل اصلی تصمیم آمریکا برای خروج از برجام گفت: این قرارداد هسته ای نشان دهنده پایان بیش از یک دهه بحران غیرضروری ناخواسته بود. این سند در واقع شاخه امیدی در غرب آسیا ایجاد کرد که گفت وگو و دیپلماسی هنوز هم می تواند کارساز باشد.
وی گفت: اگر قرار است برجام به حیات خود ادامه دهد پس کشورهایی که آن را امضا کرده اند و همچنین کشورهایی که در آن دخیل هستند باید اطمینان حاصل کنند که هرگونه خسارت به ایران بدون قید وشرط جبران خواهد شد.
رضوانیان تاکید کرد که اگر پس از اقدامات لازم، مشخص شود که حقوق مردم ایران که در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل و همچنین برجام مورد تاکید قرار گرفته است تامین نمی شود آنگاه ایران این حق را برای خود محفوظ می داند که هرگونه عملی برای پاسخگویی به اقدام غیرقانونی آمریکا را انجام دهد.
رضوانیان با اشاره به مشترکات تاریخی ایران و هند گفت: روابط تجاری هند و ایران به خصوص در نیم قرن گذشته نشان داده است که منافع هند و ایران به هم تنیده است.
وی از ایران که صاحب منابع عظیم نفت و گاز است به عنوان نزدیکترین و امن ترین منبع تامین انرژی هند نام برده و گفت: ایران همچنین یک بازار باز برای نیازهای هند مانند سوخت، اوره و گاز ال ان جی است و تهران به خوبی نیازهای هند را درک کرده است.
رضوانیان در ادامه سخنان خود به این نکته اشاره کرد که ایران در هر زمان که مقدور بود تلاش کرد به هند در زمینه های راهبردی مانند انرژی و ارتباطات کمک کند اما هند به طور کامل به تعهدات خود برای سرمایه گذاری در بندر چابهار عمل نکرده است.
وی افزود: در دور گذشته تحریم های آمریکا بین سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۵، ایران نهایت تلاش خود را برای حفظ امنیت صادرات نفت به هند انجام داد اما اگر هند بخواهد برای ۱۰ درصد از نیاز خود به نفت، نفت کشورهایی مانند عربستان سعودی، آمریکا، عراق، روسیه و غیره را جایگزین واردات از ایران بکند، آنگاه مجبور خواهد شد به تجارت با استفاده از ارز دلار بازگردد که این به معنی افزایش کسری بودجه جاری و محروم شدن از تمام امتیازاتی است که ایران تاکنون به هند ارائه کرده است.
رضوانیان همچنین در مورد تاثیر خروج آمریکا از توافق هسته ای یا برجام سخن گفت و اعلام کرد: یک جانبه گرایی آمریکا هزینه سنگینی را بر جهان تحمیل کرده است، یک جنگ در خاورمیانه سبب افزایش قیمت نفت خام خواهد شد که این امر بر قدرت های درحال رشدی مانند چین و هند تاثیر خواهد گذاشت.
سخنان این دیپلمات ارشد ایرانی چند روز پس از درخواست دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا از هند برای کاهش شدید واردات نفت از ایران منتشر می شود.
هند هنوز در مورد چگونگی پاسخ به نگرانی های آمریکا سخنی نگفته است. وزارت امور خارجه هند اعلام کرده است که با تمام طرف های درگیر برای تامین امنیت انرژی هند مشورت خواهد کرد.
نظر کاربران
فکر کنم هند هم دیگه نفت ما رو نمیخوره
ببینید سیاست خارجی ما چقدر ذلیل و بدبخت شده
مسئولان ما فکر میکنن با مرگ گفتن کاری درست میشه
تمام بدبختی و عقب افتادگی ملت از همین شعارهای تو خالی هست
پاسخ ها
گل گفتی
شما حساب کنید که چه امتیازاتی به هند داده در این چند سال تا هند فقط هوای ایران رو داشته باشه پس قبلا میگفتند ایران نفت ۲۰دلاری به هند میفروشد دروغ نبوده ومعلوم نیست چه امتیازات دیگری داده ،ودر اخر اینکه خدا کنه هند نفت ایران را نخرد تا لااقل نفتی برای ایندگان بماند وقتی از فروش نفت خیری به مردم نمیرسد همان بهتر که یک قطره هم به فروش نرود!