۷۴۲۸۲۳
۱۶ نظر
۵۰۰۹
۱۶ نظر
۵۰۰۹
پ

مفاد بسته پیشنهادی اروپا به تهران چه بود؟

علی خرم، نماینده پیشین ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل می گوید: پس از تهدید نفتی ایران، در مذاکرات وین درباره برجام، کشورهای طرف مقابل فعلا به این نتیجه رسیده اند که بسته پیشنهادی بماند برای بعد. یعنی موافقت نکرده اند برای اینکه الان ارائه شود.

پایگاه خبری انتخاب: علی خرم، نماینده پیشین ایران در دفتر اروپایی سازمان ملل می گوید: پس از تهدید نفتی ایران، در مذاکرات وین درباره برجام، کشورهای طرف مقابل فعلا به این نتیجه رسیده اند که بسته پیشنهادی بماند برای بعد. یعنی موافقت نکرده اند برای اینکه الان ارائه شود.

علی خرم دیپلمات سابق ایران در گفت و گو با خبرنگار «انتخاب» درباره مذاکرات اخیر وزرای عخارجه کشورهای عضو برجام در وین و اینکه آیا این مذاکرات موفقیت آمیز بوده یا خیر، گفت: بحث پیروزی یا شکست نیست. بحث بر سر این است که اتحادیه اروپا یک روالی را برای خود در نظر گرفته تا انجام دهد، ایران هم یک روال دیگری را برای خود در نظر گرفته است.

او ادامه داد: به نظر می آید ایران انتظار دارد که در سیاست خارجی خود در هر مسئله ای آزادی انتخاب داشته باشد، اما اتحادیه اروپا این گونه فکر نمی کند. اروپایی ها فکر می کنند که اگر قرار است بیایند و پشت سر ایران بایستند و مقابل آمریکا قد علم کنند و هزینه سنگینی را به گردن بگیرند، در این صورت می خواهند که ایران روش هایی را در نظر بگیرد که ملاحظات اروپا نیز در آن باشد.

این تحلیلگر مسائل بین الملل افزود: همین داستان تهدیدی که آقای روحانی سهوا یا عمدا مطرح کردند، نگرانی های اروپا را تا حدی افزایش داد؛ تا جایی که وزیر خارجه فرانسه گفت ابدا هیچ گاه نباید سلاح هسته ای به دست ایران بیفتد که مثلا تهدید کند تنگه هرمز را می بندم.

خرم ادامه داد: چین کشوری است که خیلی به ندرت در مورد موضوعی اعلامیه می دهد یا اظهارنظر سیاسی می کند؛ اما درمورد تهدید ایران واکنش نشان داد و اعلامیه داد. آن طور که گفته شد در اتحادیه اروپا هم چین یکی از آن مخالفان بود که می گفت نبایستی این بسته را در شرایط فعلی که ایران در حال تهدید است، تحویل تهران داد. اینها همه دست به دست هم می دهد و کار را به اینجا می رساند. یعنی ما بدون آنکه متوجه شویم اثر حرفمان در دنیا چیست، صحبت هایی را مطرح می کنیم و تصور می کنیم مانند این است که بین خودمان آنها را مطرح می کنیم. در حالی که آنها این گونه فکر نمی کنند و درباره تک تک کلمات ما حساب می کنند.

خرم درباره اینکه آیا این صحبت ها به معنای عقب نشینی اروپا از قول های قبلی خود به ایران است، گفت: آن متنی که اروپایی ها به صورت غیررسمی داده بودند، موارد بسیار مثبتی به نفع ایران داشت. اما در آخرین لحظات آن را عوض کردند. این گونه که می گویند هم چین در این موضوع موثر بوده، هم روسیه هم اتحادیه اروپا.

او در پاسخ به این سوال که آیا متن مذکور را منوط به اتفاقی کرده اند؟، اظهار داشت: نه؛ گفتند باید فعلا دست نگه داریم و ببینیم رفتار ایران در چند ماه آینده چگونه است؛ در حالی که قرار بود بسته پیشنهادی را روز گذشته به ایران بدهند اما یک بیانیه کلی داده اند که جزییاتی ندارد.

خرم درباره مفاد بسته پیشنهادی غیررسمی اروپا که پیشتر قرار بود روز جمعه به ایران تحویل داده شود اما نشد، گفت: مثلا گفته بودند تضمین می کنیم که یک میلیون بشکه نفت را از ایران بخریم و حتی اگر خودمان نتوانستیم از آن استفاده کنیم، آن را به دیگری یعنی به خارج از اروپا می فروشیم. یا حاضر شده بودند ۱۰ میلیارد دلار در ایران سرمایه گذاری صورت بگیرد که شرکت های ایرانی و اروپایی بتوانند از آن استفاده کنند. این یک فرصت طلایی برای شرکت های ایرانی بود. یا اینکه خواسته بودند کمیسیون اقتصادی اروپا به ایران کمک بدهد.

او ادامه داد: البته اینها هر کاری هم می خواستند انجام دهند باز هم به FATF مربوط می شد. یعنی اگر FATF نباشد، آنها نمی توانند پول نفت را برگردانند یا نمی توانند سرمایه گذاری کنند. اگر FATF در ایران تصویب شده بود، آنها هر یک دلار یا یک یورویی که نفت ایران را می خریدند می توانستند بلافاصله به ایران منتقل کنند. حالا البته آلمان در این بین گفته کارهایی انجام می دهیم.

خرم درباره اینکه آیا سیاست روسیه در این مذاکرات در راستای سیاست این کشور در نشست اوپک بوده گفت: روسیه شدیدا موافق است که ایران تنگه هرمز را ببندد. زیرا نفت روسیه که از تنگه هرمز عبور نمی کند، در نتیجه نفت روسیه مرغوب می شود؛ قیمتش هم بالا می رود و می روند از این کشور با قیمت ۱۵۰، ۲۰۰ دلار می خرند. چه فرصتی بهتر و طلایی تر از این برای روسیه؟ پس روسیه هرقدر بتواند تشویق می کند که ایران برود تنگه هرمز را ببندد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بهتر بود ما هم سنگین ورنگین وبی سر وصدا بعد از خروج امریکا از برجام با همین بهونه ما هم خارج میشدیم واعلام میکردیم قصد غنی یازی محدود وصلح امیز را داریم و بعد سعی میکردیم وقت بخریم وارام ارام جلو بریم چون مطمئنن امریکا به محض اینکه یه ذره فشار به اروپا بیاره اروپا به طور کامل قولهاش را فراموش میکنه حتی اگه از لحاظ سیاسی هم رو حرفش بایسته شرکتای بزرگشون مخالف منافعشون عمل نمیکنن واز لحاظ اقتصادی ما ییم که متضرر میشیم وبرای ما هم مهم بحث اقتصادی برجام هست والا سیاست که برا هیشکی نون واب نمیشه وسیاست بدون اقتصاد یعنی کشک

  • آریا آریایی

    ظاهرا ایران خودش یه آمریکای ابرقدرت شده!کاش تنگه هرمز را ببندند،وسرداران مملکت توان اثبات ومقابله با جهان را داشته باشند

  • بدون نام

    موادش خوب معلومه گو خشک بوده که دادن خاک تو سرتون بشه ببندید تنگه هرمز را تا بیاد حساب دستشان ترسو نباشین یکم قدرتتون رو نشون بدین

  • نورا..

    بااین تهدید چرت وپرت روحانی همه چیز خراب شد حالا بفرمایید نفت بفروشید.تحریم ها تشدید میشوند هیچ کس ازترس امریکا یک قطره نفت ازایران نمیخرد وملت بدبخت ترازهمیشه...

  • رضاحاجیجان

    گفتن این که اگرنفت ایران تحریم شود تنگه هرمز را میبندیم نشانه ًضعف ودرماندگی این درسیاست خارجه است وقطعا کاررا برا ایران سختتر خواهد کرد

  • نوری

    تهدید به بستن تنگه هرمزهزینه گزافی براایران دارد .بااین کارروحانی بسته پیشنهادی اروپا که قراربود تحویل ایران دهد لغو شد الان مردم بدبخت چکارکنن بااین وضعیت اقتصادی .همه چیزگران شده خدابداد این ملت برس.حالا اگرواقعا عرضه دارید تنگه هرمزراباتمام قدرت ببندید چون ایران به اخرخط رسیده وچیزی براازدست دادن نداریم..این تحریم ها ۴ماه دیگه باتمام قدرت برمیگردن وبااین حال مهمترین انها تحریم نفته که اقتصاد ایران فلج خواهد شد.دیگرهیچ راهی وجود نداره بابستن تنگه راهبردی هرمز یاجنگ جهانی شروع میشه یادنیا باایران تعامل میکنه این ۲حالت

  • بهلول

    از من به شما نصیحت تا روحانی هست همین است.تمام صحبتها تمام سفرها تمام حرکاتها همه مشکل دار .نمیدانم نماینده ها از تعطیلات تابستان کی میان دیگر نزدیک فروپاشی و برگ ریزان است.

  • غلامحسین قائدی

    اگر این حرفها درست باشد باید به دستگاه عریض وطویل وزارت خارجه وبه مشاورین سیاست خارجی مسولین محترم یک کاراموزی دیپلماسی بورس تحصیلی داد.

  • بدون نام

    دو سه سال هم با این بسته ای که هرگز معلوم نمیشه حاوی چه موضوعی هست سر ملتو گرم کنید بعدشم خدابزرگه؛...

  • بدون نام

    مرگ بر روسیه

  • بدون نام

    حالا که روسیه هم خر شدهبا بسته شدن تنگه هرمز موافق هست پس با این خر را ابسار سرش کرد واورا جلو‌ انداخت برای بسته شدن تنگه هرمز وچهار هزار که آل سود حاجی را‌به شهادت رساند پس بهترین موقیط طلایی هست برای ایران تقاظای موشک بالستک فوق پیشرفته از روس برای منهدم کردن تنگه هرمز وقوای سه گانه آمده حمله به عال سودآخه این وهابیت داعشی ال سود را باید ریسمان بر گردنشان انداخت ورسوای خلقشان نمود با قدرت تمام

  • بدون نام

    اروپا اگه کاری میکرد توی این سیزده سال انجام میداد.اینها تصمیمی نیستند که یک شبه عوض بشن.بحث FATF رو به برجام نچسبون.
    برجام یه چیزه و FATF یه چیز دیگه

  • مهدی

    ای خداااااااااا ما مردم بدبخت چه کنیم...........
    هی سانسورچی سر جدت سانسورنکن

  • بدون نام

    پر از خالی

  • حرف تو حرف

    بسته پیشنهادی اروپا را که باز کنید خواهید دید که در این بقچه چیزی که به درد ایران بخورد نیست روسیه هم دیگه چطوری خیانتش را به شما ثابت کند فکر دیگری باید کرد

  • حرف حساب

    این متن ویکی پدیاست :در داخل تنگه هرمز سه قسمت ۱) آب‌های سرزمینی ایران (۱۲ مایل دریایی یا ۲۲ کیلومتر از ساحل ایران)، ۲) آب‌های سرزمینی عمان (۱۲ مایل دریایی یا ۲۲ کیلومتر از ساحل عمان) و ۳) آب‌های آزاد (۳ کیلومتر از میان آب‌های سرزمینی ایران و عمان) وجود دارد. دولت ایران نمی‌تواند برای بخش‌های دیگر تنگه هرمز هیچگونه اعمال کنترل، نظارت یا مسدود کردن، حتی بابت بهبود جریان عبور کشتی‌های دیگران تعیین کند. قابل توجه است که قسمت عمده طرح‌های تفکیک تردد کشتی‌ها در داخل تنگه هرمز در طرف عمانی تنگه هرمز قرار گرفته است. این یعنی شما اگر کشتی رو تو ابهای منطقه عمان بزنی یعنی اعلام جنگ با همه دنیا

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج