۷۴۲۷۱۲
۲۲ نظر
۵۰۱۴
۲۲ نظر
۵۰۱۴
پ

گفت‌وگوی مثلث با علی صوفی

مردم نسبت به اصلاح‌طلبان بی‌اعتماد شدند

اصلاح‌طلبان این روزها سردرگم هستند. در انتخابات مجلس، لیست ‌امید را به صحنه آوردند ‌اما از ۱۶۸ نفری که در قالب این لیست به مجلس راه یافتند، حدود ۱۰۰ نفر پای کار ماندند و علی لاریجانی اصولگرا بر کرسی ریاست تکیه زد.

هفته نامه مثلث:

سعید حجاریان اعلام کرد «انتخابات بت نیست برای ما؛ چه کسی گفته اصلا باید شرکت کرد یا نکرد‌؟ اگر شورای نگهبان می‌خواهد همین‌طوری ردصلاحیت کند اصلا شرکت نمی‌کنیم.» به نظر شما چرا آقای حجاریان 18 ماه مانده به انتخابات مجلس چنین صحبتی انجام داده است؟

از یک طرف پیش‌بینی می‌‌شود که مشارکت مردم در انتخابات نسبت به گذشته کاهش چشمگیری پیدا کند که این مساله تهدید جدی برای اصلاح‌طلبان است. جریان اصولگرا یک آرای سنتی دارد ‌اما اصلاح‌طلبان چنین پایگاه رأیی ندارند و وقتی مردم پای صندوق‌های رأی بیایند به نفع اصلاح‌طلبان نخواهد بود. در گذشته وقتی اصلاح‌طلبان استقبال مردم را می‌‌دیدند به کاندیداهای حداقلی نیز اکتفا می‌‌کردند و معتقد بودند «باید در انتخابات حضور داشت» کمااینکه در انتخابات سال ۹۲ وقتی از حضور آقای خاتمی ‌‌ممانعت و آقای‌هاشمی‌‌ ردصلاحیت شد، آقای روحانی و آقای عارف در صحنه رقابت باقی ماندند و همین‌امر باعث شد اصلاح‌طلبان کنار نکشند و استراتژی کاندیدای واحد را ‌پیش گیرند چون خواست و فشار مردم این بود.

مردم نسبت به اصلاح‌طلبان بی‌اعتماد شدند

علی صوفی

مردم می‌‌خواستند اصلاح‌طلبان اشتباهات سال 84 را تکرار نکنند و وقتی همه اصلاح‌طلبان روی حمایت از آقای روحانی اجماع کردند، مردم فوج‌فوج پای صندوق‌های رأی‌ آمدند و به اصلاح‌طلبان رأی دادند، ولو اینکه کاندیدای نهایی اصلاح‌طلب نبود. در سال 94 نیز همین شرایط پیش‌آمد، با ردصلاحیت‌های گسترده کاندیدایی برای ارائه لیست سراسری باقی نماند و در تهران هم پیش‌بینی نمی‌‌شد که اصلاح‌طلبان بتوانند لیست 30 نفره بدهند، حتی اصلاح‌طلبان می‌‌خواستند به لیست 15 نفره اکتفا کنند ‌اما ‌با عدول از ضوابط اصلاح‌طلبی لیست ائتلافی بستند که چند چهره اصولگرا نیز در آن بودند. مردم نیز حمایت کردند و کل نفرات لیست را به مجلس فرستادند.

در انتخابات شورای شهر پنجم و انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 نیز به همین ترتیب عمل شد ‌اما بعد به علت عملکرد مأیوس‌کننده آقای روحانی در ایفای تعهدات و وعده‌های انتخاباتی‌اش، ریزش رأی شدیدی را شاهد بودیم. عده‌ای تحت عنوان «پشیمانم» ظهور و بروز پیدا کردند و عده‌ای نیز در مقابل کمپین «پشیمان نیستم» را راه‌انداختند ‌اما همان «پشیمان نیستم‌»ها معلوم نیست همچنان بر موضع قبل مانده باشند و به نظر می‌‌آید جمعی از آنها نیز پشیمان شده باشند و ریزش کرده باشند.

این مساله چه نتیجه‌ای خواهد داشت‌؟

در‌ چنین شرایطی فقط می‌‌ماند اینکه ما هزینه عدول از ضوابط شاخص‌های اصلاح‌طلبی کاندیداها را بپذیریم. وقتی پیش‌بینی می‌‌شود مردم پای صندوق‌های رأی نمی‌‌خواهند بیایند، دیگر عدول از شاخص‌های اصلاح‌طلبی معنا ندارد چون ممکن است همان لیست نیم‌بند هم رأی نیاورد، بنابراین ما از هر دو طرف ضرر می‌‌کنیم. اگر چهره‌های شاخص اصلاحات تأیید صلاحیت شوند و اصلاح‌طلبان بتوانند لیست خالصی ببندند می‌‌توانند ‌امیدوار باشند و به مردم بگویند «دلیل انتخاب‌‌ آن کاندیداهایی که قبلا معرفی کردیم، این بود که در یک شرایط سخت قرار داشتیم ‌اما حالا شرایط بهتر شده و ما با چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبی لیست حداکثری معرفی می‌‌کنیم، بنابراین مردم! به پای صندوق‌های رأی بیایید تا با قرار دادن چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب در عرصه قدرت، وضع کشور بهتر از گذشته شود.»

یعنی حرف آقای حجاریان منطقی است؟

با این تحلیل حرف آقای حجاریان منطقی است.

برخی اصولگرایان می‌‌گویند «این حرف آقای حجاریان فرار به جلو است چون در انتخابات شورای شهر دست اصلاح‌طلبان در معرفی نامزد باز بود ‌اما نهایتا نه لیست مناسبی بستند و نه عملکرد قابل اعتنایی از خود در مدیریت شهری نشان دادند، به طوری که خود اصلاح‌طلبان نیز منتقد این وضع هستند»، نظر شما چیست؟

این نقد درستی است، یعنی یکی از ضعف‌های اصلاح‌طلبان در برهه انتخابات در شورای شهر تجلی پیدا کرد که حتی جمع قابل توجهی از اصلاح‌طلبان معترض لیست بودند چون آنها که در لیست قرار گرفتند چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبان نبودند، در حالیکه همه هم تأیید صلاحیت شده بودند. این نقد وارد است و نگرانی هم وجود دارد که همین روند ادامه پیدا کند. یعنی در واقع ما روی دست شورای نگهبان بلند شدیم.

نارضایتی شدید اصلاح‌طلبان نسبت به عملکرد شورای نگهبان در انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس این بود که می‌‌گفتند «اجازه نمی‌‌دهند لیست یا نامزد قوی اصلاح‌طلبی داشته باشیم» ‌اما در انتخابات شورای شهر دیگر کاملا توپ در زمین اصلاح‌طلبان بود و آنها درست عمل نکردند و نشان دادند که آن اعتراض‌شان هم چندان موردی نداشت. یعنی ممکن بود، شورای نگهبان چهره‌های شاخص را تأیید کند ‌اما اصلاح‌طلبان لیست حداکثری نبندند و لیست حداقلی تدوین کنند. این انتقاد درست و بجاست‌ و باید تدبیر و حل شود.

این تحلیل، مبنایی هم دارد‌؟

معتقدم تعبیر «فرار به جلو» چندان بی‌ربط نیست چون می‌‌بینیم مردم نسبت به عملکرد اصلاح‌طلبان بی‌اعتماد شدند و پیش‌بینی می‌‌شود که دیگر به کاندیداهای ما اقبالی نداشته باشند، بنابراین شاید این طور تحلیل شود که آقای حجاریان با این پیش‌فرض که می‌‌داند در آینده دیگر اقبالی از طرف مردم بر اثر سرخوردگی به صندوق رأی وجود نخواهد داشت، چنین صحبتی کرد. این تحلیل عقلی و منطقی است و می‌‌تواند مبنا داشته باشد.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مردم نسبت به همه مسئولین بی اعتماد شدن

    پاسخ ها

    • رضا ملی

      خدائیش گل گفتی، هر کی میاد از زبون مردم حرف میزنه اما کسی گوش به صدای حرف مردم نمیده
      این وسط خود مردم اغتشاشگر و نفوذی عامل بیگانه هستند

  • آه ازدست ادمای ..

    حالا نه اینکه اصول گرا ها تا حالا بهتر بودند

  • بدون نام

    اصلاحطلبان عده‌ای دروغگو و کلاهبردارند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اصلاح طلب اصول گر فقط فکر منافع خودشان واطرافیانشان

  • بدون نام

    واقعیت این است که مردم به هیچکدام از دو حزب حاکم اعتماد ندارند ..وای کاش جرات داشتید و یک رفراندوم برگزار میکردید ...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      ۲۲ بهمن و روز قدس رفراندم بود دیگه

  • بدون نام

    مردم بیزارند ولی هیچ گونه چاره ای ندارند...

  • بدون نام

    دو حزب حاکم دروعگو و دزد و غارتگر هستند

  • رفیعی نسب

    خب حالا بعضیهارای دادن بعصیها ندادن حالا سخنرانی میکنید اره ما به همه بی اعتماد شدیم چه گلی دارن میزنن مگه اگر ادم رضایتمند دیدی به ماهم بگو

  • بدون نام

    حالا نه اینکه به شما اصولگراها خیلی اعتماد دارند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      اصلاح طلب ،اصولگرا .دیگه تمومه ماجرا

  • حسام

    مردم کلا بی اعتماد شدن

  • بدون نام

    هیچ پایگاه رای سنتی وجود ندارد بلکه مهندسی انتخابات سنتی وجود دارد کاریکه دوستان از روسا یاد گرفتند.

  • بدون نام

    اگرمردم ماییم دیگرنسبت به خودمان هم بی اعتمادیم هیچکدام ازشماهارانمیخواهیم بریدبگردیدشایدکسان دیگری پیدلکردیدکلاه سرشان بگذاریدماها دیگرگول همه شماهاراتینشااله که نخواهیم خورد

  • بدون نام

    مردم کلا به همه جناح ها و مسئولین بی اعتمادند

  • بدون نام

    شریک دزد رفیق قافله یعنی این

  • بدون نام

    اصلاح طلب اصول گرا دیگه تمومه ماجرا برو بابا

  • بدون نام

    مردم بیزار شدند نفرت داشتیم بلکه ماهیت اونها مشخص بود که چه خواهند کرد منتهی مردم حماقت دارندکه زودگول میخورند

  • p

    مردم به هردوگروه نفرت دارن اماجاداره که بدونی روحانی اصلاح طلب نبیست بلکه اصلاح طلبان ازش حمایت کردن.

  • پاکدل احمدی

    مردم ب هیچ کدام از شما اعتماد ندارن چپ و راست و بالا و پایین نداره

  • بدون نام

    با ای وضعی که برای مردم وجود اوردید مردم دیگه نه به اصلاح طلب نه به تندرو نه به میانه رو نه به هیچ مسعولی اعتماد ندارن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج