بحران آب در ایران، «قطعی» است
یک کارشناس مدیریت منابع آب تاکید کرد که بحران آب در ایران با عدد و آمار قابل اثبات است و این امر قطعی است.
خبرگزاری ایسنا: یک کارشناس مدیریت منابع آب تاکید کرد که بحران آب در ایران با عدد و آمار قابل اثبات است و این امر قطعی است.
علی مریدی در پاسخ به این پرسش که آیا برای تشخیص بحران آب شاخصهای کمّی وجود دارد،اظهارکرد: در گزارشهای بینالمللی برای تعریف بحران آب شاخصهایی تعیین شده است. در این میان دو شاخص اهمیت بیشتری دارد؛ یکی سرانه آب است که طی آن نسبت دو عامل «حجم آب» و «جمعیت» مورد بررسی قرار میگیرد. اگر عدد به دست آمده از این کسر زیر ۱۲۰۰ باشد یعنی وارد تنش آبی شدهایم و بحران آب آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در شاخص دوم نسبت میان «میزان مصرف آب» و «میزان آب موجود» اندازهگیری میشود، اظهار کرد: اگر عدد به دست آمده از این شاخص بالای ۰.۴ باشد وارد تنش آبی میشویم و در صورتی که بالای ۰.۹ باشد به مرحله بحران آب میرسیم. متاسفانه در بسیاری از مناطق کشور ما این عدد به نزدیک «یک» می رسد.
بحران آب در ایران تایید شده است
این کارشناس مدیریت منابع آب در مورد نتیجه بررسی این شاخصها در ایران گفت: با سنجش شاخص سرانه آب همچنین بررسی نسبت میزان مصرف و آب موجود کشور متوجه میشویم که ایران وارد مرحله بحران آب شده است چون در کشور ما هیچ کنترلی روی مصرف آب وجود ندارد و خشکی تالابها و رودخانهها همچنین وقوع گرد و خاک ناشی از از خشکی این اکوسیستمها بحران آب را در ایران تایید میکند.
مریدی که مدیریت دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست را هم برعهده دارد، با اشاره به اینکه در شهرهایی مثل مشهد و اصفهان نسبت مصرف آب به میزان آب موجود از عدد یک هم بیشتر است، تصریح کرد: این وضعیت به معنای اضافه برداشت از آبهای زیرزمینی است که قطعا منجر به نشستهای شدید زمین و از بین رفتن ذخیره استراتژیک آبی کشور میشود.
این استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه ضمن تفکیک آبهای تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر گفت: آبهای تجدیدپذیر از طریق بارش سالانه کشور به دست میآید که ۶۵ تا ۷۰ درصد آن تبخیر شده است و مابقی در سدها، رودخانهها و تالابها جاری و بخشی هم داخل زمین ذخیره میشود. منابع ذخیره آبی طی سالیان طولانی با جمع شدن در آبخوانهای کشور تشکیل میشود و در زمره آبهای تجدیدناپذیر قرار میگیرد چون در صورت برداشت بیش از حد از این آبهای زیرزمینی نه تنها امکان جبران این ذخایر از طریق بارشهای کوتاهمدت وجود ندارد بلکه منجر به نشست زمین هم میشود.
در فلات مرکزی ذخایر آبی استراتژیک مصرف میشود
این کارشناس مدیریت منابع آب در مورد میزان مصرف آبهای زیرزمینی در مناطق مختلف کشور تصریح کرد: واضح است که در نواحی غرب و شمال غرب که موقعیتی کوهستانی و بارشهای نسبتا مناسبی دارد بیشتر برداشتها از آبهای سطحی اتفاق میافتد اما در فلات مرکزی ایران از جمله استانهای اصفهان، کرمان، یزد، سمنان و خراسان عمده برداشتها از آبهای زیرزمینی است.
هشدار نسبت به بحران امنیتی در نتیجه بحران آب
مریدی همچنین با تاکید بر اینکه کشور ما دچار بحران آب است و این موضوع با اعداد و آمار اثبات میشود، اظهار کرد: اگر روند مصرف آب به شکل کنونی ادامه یابد، بارشها کمتر از وضعیت فعلی شود و میزان مصرف آبهای زیرزمینی بیش از این باشد، بهطور قطع بحران آب تبدیل به بحران امنیتی میشود. بحرانهای امنیتی شامل بحران امنیت غذایی و بحران اجتماعی است. همان طور که در سالهای اخیر شاهد تنشهای اجتماعی در شهرهای اصفهان و خوزستان بودهایم.
نظر کاربران
خدا قوت با این تحلیل و آمارو ارقامت ، باور کن من هم میدونستم این وضعیت رو البته بدون عدد .
حالا راهکار چیه ؟ چه باید کرد ؟
ی فکری ی راه حلی این نشد دست روی دست گذاشت و فقط حرف زد
ما ایرانی ها بدرد هیچ کاری نمیخوریم و فقط هارت و پورت الکی داریم. هرچه زودتر باید مدیریت با کارشناسان و شرکتهای خارجی واگذار شود تا اندکی از نفس این کشور باقی است . در غیر این صورت در تاریخ جهان رو سیاه میشویم و نسل های بعدی فقط کارشان نثار فحش به قبر ما خواهد بود
یک ماه حقوق مسئولین و آقازاده هارو قطع کنیم و آب شیرین کن دریارو راه بندازیم.
ما میدانیم کم ابی ولی این همه باران امد چی شد بعدا ساعت 5صبح اب ادم باز میکنه برای یه کار کوچک همون که هی زیاد میشه کم میشه در عوض اینکه پار سال اینجور نبود
من راجب بحران اب حرف ناسا رو قبول دارم که گفت ما به کشور خشک تبدیل میشیم. نه مسئولان مفت خور و بدون تکنولوژی روز
اع جدی!! دروغ میگی !! ابرها رم دزدیدن یا اختلاس کردن ؟ تقصیر بی حجاباس !! توطعه امریکا و اسراییله !!'مسعول با کفایت حمایتتتتتتتتتت !!!حمایتتتتتتتتت!!!
شماچه کارشناسی هستین ومسول وقتی این فاجعههارومیدونیدچراعمل نمیکنیدواین وضع مملکت ایران وایرانی فقط به نفع دشمنان وخاینین امریکااسراییل انگلیس عربستان وفرانسه... هست پس روزانه اتباع خارجی افغانی روزانه بالای۵میلیاردلیتراب مصرف میکنن واستانداردجهانی مصرف روزانه بالای۱۵۰لیترمصرف اب وبه قول نمایندگان یعنی چی که بالای۳ملیون افغانی فقط کارساختمانی اشغال وهم وطنان وبیکارکردن واینها پرروترم شدن فکرمیکنن حکم اب وگل دارن وچندبرابران توشغلهای دیگه اگه اینهابرن به وقول وزیرکاردرست میش وضع بیکاری وملتم مجبوربه کشاورزی نیستن ازناچاری فقروبیکاری پس مشکل بحران اب حل میش خودافغانستان حق ابه ایران وباکمال پررویی نمیده وسدزدن اب ومیبرسرزمین خودشون وایران وقتی به این کاراعتراض کردن تظاهرات کردن علیه ایران ایران به کشورمادخالت میکنه وپرچم ایران اتش میزنن
علت این قحطی اب ب
مشکل اب به خاطر مسوولین بی کفایت است چرا که در استان همدان و در شهرستان رزن , روستایی با ۷۰۰نفر فاقد کنتور اب هستند و هر هر کی هرچقدر دلش خواست مصرف میکند و کسی به هدر رفت اب اهمیتی نمیدهد!!!!
روستای سایان