تسویه حساب پس از کیارستمی با فخیم زاده؟
انتظار میرود وزارت بهداشت و درمان به عنوان نهاد ناظر حاکمیتی در حوزه درمان به ماجرای فخیم زاده ورود کند و از این پس شاهد تکرار چنین اتفاقی نباشیم. هنرمندان گناهی مرتکب نشدهاند که قصور در مرگشان بیش از شهروندان عادی مورد توجه و اعتراض افکارعمومی قرار میگیرد و پزشک درمانگر آنها، در صورت خطای پزشکی باید پاسخگو باشد.
تابناک: همزمان با محکومیت پزشک معالج عباس کیارستمی، کارگردان مطرح سینمای ایران به مجازات سنگین تذکر کتبی و درج در پرونده پزشکی، شرایط برای دیگر چهرهها نیز دشوار شده و برخی بیمارستانها اساساً حاضر به پذیرش چهرهها نیستند، چون اگر خطای پزشکی برای یک سلبریتی رخ دهد، هزینه چنین اشتباهی برای آن مجموعه درمانی به مراتب بیش از کشته شدن یک بیمار معمولی بر اثر خطای پزشکی است.
سازمان نظام پزشكی به عنوان صنف پزشکان، دیروز حکم قطعی محکومیت پزشک معالج عباس کیارستمی، هنرمند کشورمان را تأیید کرد که بر اساس این حکم، دکتر احمد میر تذکر کتبی دریافت کرد و این تذکر در پرونده نظام پزشکی او درج شد. همچنین برای این پزشک تا سه سال عدم سوءپیشینه انتظامی صادر نمیشود و به این ترتیب، او نمیتواند مسئولیت فنی مراکز درمانی را در این دوره بر عهده بگیرد و مؤسس مرکزی درمانی باشد.
این حکم طبیعتاً بسیار سبکتر از آنچه انتظار میرفت، بود و تصور میشد اگر خطای پزشک معالج کیارستمی فقط در همین حد خلاصه میشد که در میان روند درمان بیمارش، او را رها کرده و به سفر توریستی رفته، این پزشک دست کم برای دوره طولانی از طبابت محروم و هزینه قابل توجهی برای او به لحاظ حیثیت حرفهای در نظر گرفته میشد که سایر پزشکان در برخورد با بیمار، رفتار بسیار محتاطانهتری در پیش بگیرند اما در نهایت چنین اتفاقی نیفتاد و پزشکان به همصنفشان پشت نکردند!
عباس كيارستمي از اسفند سال 1394 تا اوايل ارديبهشت 1395 با چالشهای فراوانی مواجه شد. ظاهراً در جریان بررسی وضعیت روده کیارستمی، روده پاره شده و در ادامه همین ماجرا منجر به عملهای دیگری میشود و سرانجام کیارستمی پس از این عملها به دلیل شدت عفونت وضعیت حادی پیدا میکند و در هشتم تير 1395 در حالی که احتمال مرگ او میرفت، به صورت فوق العاده به پاریس منتقل شد و همان جا در 76 سالگی فوت کرد.
این اتفاق منجر به اعتراض شدید جامعه هنری نسبت به رویه موجود شد و حتی کار به درگیری میان بخشی از هنرمندان و گروهی از پزشکان کشید و حتی عدهای از هنرمندان مقابل بیمارستان جم در اعتراض به عدم پاسخگویی و وقایع رخ داده، تجمع کردند. این تنش به مرور کاهش یافت؛ اما اکنون مشخص شده که در پس پرده، پزشکان تصمیم گرفتهاند در مواجهه با سلبریتیهایی که وضعیت حاد پزشکی دارند، دست به تیغ نبرند تا اگر خطای پزشکی رخ داد، هزینهای در سطح پزشک معالج کیارستمی نیز پرداخت نکنند!
این موضوع پس از تصادف مهدی فخیم زاده علنی شد و سید حامد حسینی تهیه کننده فیلم مشت آخر گفت: «معضل بزرگی که تاکنون در مورد آن صحبتی نکرده ام، مسأله پذیرش مهدی فخیم زاده در بیمارستانهاست. متأسفانه بعد از مشکلاتی که برای پرونده یکی از هنرمندان مشهور پیش آمد، بیمارستان ها آدم های مشهور را دیگر نمی پذیرند و می گویند به همان بیمارستانی برود که در ابتدا اورژانس تحویل داده است. من برای پذیرش مهدی فخیم زاده در تهران با چهار بیمارستان مذاکره کردم و در آخر با قلدری و داشتن چندین آشنا توانستم وی را در بیمارستان ایرانمهر بستری کنم. حتی مشکل از این هم بزرگتر است و بیمارستان اولی که فخیم زاده در آن بستری بود هر لحظه می خواست تا ما سریع تر وی را از آنجا ببریم.
این تهیه کننده حاشیه ها و درگیری های بوجود آمده بین پزشکان و هنرمندان را دلیلی بر اتفاقات اخیر خواند و افزود: «پذیرش بازیگران و هنرمندان توسط بیمارستان ها این روزها به تهدیدی بزرگ تبدیل شده است. البته نمی خواهم یک طرفه قضاوت کنم. واقعیت امر اینکه جامعه هنری طی سالیان اخیر برخورد و رفتار مناسبی با جامعه پزشکان نداشته اند. افراد فرهیخته و با اخلاق در جامعه پزشکی بسیار زیاد هستند و حال می گویند اگر کسی اشتباهی را انجام داد نباید به همه پزشکان تعمیم داده شود. به همین خاطر ترجیح می دهند برای جلوگیری از حواشی، بیمار هنرمند را قبول نکنند... آن شب اگر من با جدیت تلاش نمی کردم مهدی فخیم زاده را در هیچ جا بستری نمی کردند. البته باز هم می گویند آن قدر فشار بر جامعه پزشکی بالاست که گاه حق دارند از پذیرش هنرمندان بترسند.»
این رویه یک پیغام مشخص با خود دارد و آن اینکه برخی تیغ به دستان ساکن بیمارستانها که از عنوان پزشک استفاده میکنند، با توجه به هزینه بالایی که نظام پزشکی برای آنها به واسطه خطای پزشکی در نظر میگیرد و اینکه ممکن است در پرونده شان یک تذکر درج شود، ترجیح میدهند اساساً سراغ سلبریتیها نروند و اگر چهره مشهوری با وضعیت حاد به آنها مراجعه کرد، بکوشند او به بیمارستان دیگری منتقل شود! وقتی هزینه درمان یک چهره مشهور با یک شهروند عادی تفاوتی ندارد و فقط هزینه خطای پزشکیشان متفاوت است، چرا باید یک چهره مشهور را درمان کرد و زیر بار یک تذکر کتبی رفت؟!
انتظار میرود وزارت بهداشت و درمان به عنوان نهاد ناظر حاکمیتی در حوزه درمان به ماجرای فخیم زاده ورود کند و از این پس شاهد تکرار چنین اتفاقی نباشیم. هنرمندان گناهی مرتکب نشدهاند که قصور در مرگشان بیش از شهروندان عادی مورد توجه و اعتراض افکارعمومی قرار میگیرد و پزشک درمانگر آنها، در صورت خطای پزشکی باید پاسخگو باشد.
نظر کاربران
من بیمارستان جم بودم پزشک مغز واعصاب پدر مرا در اوردند در۲۳ روز طه دفعه مرا عمل کردند چون کسی در ایران نداشتم اخر هم پروندهای که له بیمه دادند با پرونده که در مطب فرق داشت انها زمان بیهوشی از ادم میپرطند که چقدر پول داری طوری که روز اخر جراح به من گفت چوب خط شما پرشده
بله.حقیقتا دیگر می ترسند
فقط تذکر کتبی! و حالا امتناع از پذیرش بیمار! درحالیکه دربعضی کشورهای پیشرفته اگر رهگذر در صحنه تصادف به مجروحین کمک نکند مجرم است. و اینجا پزشکان...بله امتناع! به همین راحتی!
با سلام . از زمانی که به اسم طرح تحول دستمزد و حقوق پزشکان را به صورت تصاعدی و چند برابر زیاد کردند . و در واقع به صورت قانونی به منظور ریشه کردن کردن اخذ رشوه که اسم آن را زیرمیزی گذاشته آمد از جیب بیت المال رشوه دادند. چند ماهی زیر میزی گرفته نمی شد و الان که آبها از آسیاب افتاده و مبالغ در حکم هایشان منظور و جزو حقوق قلمداد شده مجددا زیر میزی ها شروع شده . ولی به گذاشتن روی میز و ریختن به زیر میز غذا به کارت و یا از دستگاه پوز استفاده میکنند. اینجایی درون آدم را میسوزاند . یعنی انسان را احمق فرض میکنند . انگار که با این روش رد گم میکنند. جا الخالق !!!!؟؟؟؟
کلا مسوولیت پذیری در جامعه از بین رفته و از آن بدتر کسی کار سازنده ای انجام نمی دهد
اگر کسی با کلی منت کاری انجام دهد تنها مسوولیت اتفاقات مثبت را می پذیرد و پای خوبش هست اما بدش را گردن نمی گیرد
هزینه ی خطای پزشکی در خصوص عموم مردم در شرایط مساوی یکسان هست فقط خانواده ی آقای کیارستمی از طریق قانونی این مساله را پیگیری کردند و جواب گرفتند اما متاسفانه مردم چنین مسائلی را پیگیری نمی کنند و به غر زدن اکتفا می کنند. و اگر هم پیگیری می کنند از مجاری و شیوه های قانونی صحیح پی نمی گیرند.
شمامگر خونتان رنگی تر از بقیه مردم هست که توقع دارید غیر از انچه بر مردم میگذرد برای شماباشد وفول اپشن دولا و راست بشن همه ؟ اگرچه وضع بیمارستانها ایراد زیاد دارد ولی اینکه فقط به خودتون برسند وبقیه مواقع صدای کسی نمیشوید ، چه لزومی داره که الان مطرح یا همصدا بخواید...!
اینروزها فقط هنرمندان مطرحند پس اگرشخص عادی تصادف یامریض بشود برای کسی مطرح نیست خجالت بکشید بااین تفکرتان
وجدان وانسانیت که نباشه
سوگندپزشگی یعنی:کششششششششک
ولی یادمان باشه پزشکان باوجدان وباانصاف کم نداریم.
بنظرم حق دارن پذیرش نکنن حالا نوبت فخیم زاده میشد 6ماه بحث کنن که جرا امپول زدن دردش گرفته!
پاسخ ها
. دمت گرم بهترین جواب بود. خخخخخخ
شما چرا یک ماجرا کوچک را آنقدر بزرگش میکنید !!!
این همه ظلم و حق خوری داریم کسی پیگیر نیست. زور کسی هم نمی رسه، حالا برو در بیار چرا فلان سلبریتی رو تحویلش نگرفتن بهشون برخورده.