سفر اروپایی روحانی؛ تجلی قدرت نرم ایران
بهرام قاسمی در روزنامه ایران: سفر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دو کشور مهم اروپایی یعنی سوئیس و اتریش را میتوان تجلی عینی قدرت نرمافزاری جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی دانست.
بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در روزنامه ایران: سفر دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری اسلامی ایران به دو کشور مهم اروپایی یعنی سوئیس و اتریش را میتوان تجلی عینی قدرت نرمافزاری جمهوری اسلامی ایران در عرصه بینالمللی دانست. تعامل عزتمندانه، گفتوگو از موضع برابر و دیپلماسی فعال از عناصر مهم و اساسی قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران محسوب میشوند که در این سفر امکان ظهور و بروز در عالیترین سطح کنش سیاسی را مییابند.
میان تعامل، گفتوگو و دیپلماسی با تقابل و تخاصم و جنگ نسبت و رابطه معناداری برقرار است؛ در واقع یکی نقیض دیگری است. در آموزههای علم سیاست و بصیرتهای دانش روابط بینالملل، دیپلماسی را پایان جنگ و مخاصمه و تقابل را آغازی بر پایان دیپلماسی میخوانند. از این رو، با هر معیار و سنجهای، تعامل و گفتوگو و دیپلماسی بر تقابل و تخاصم، فضیلت و برتری اخلاقی، عقلی و منطقی دارد. بدیهی است در این سخن، منظور تعامل از موضع ضعف و گفتوگو از موضع ذلت نیست که نه عقل سلیم و نه اخلاق انسانی بدان حکم نمیدهد.
با این توصیف و توضیح کوتاه، از چند منظر میتوان به تحلیل و ارزیابی سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به دو کشور اروپایی پرداخت: نخست آنکه انجام این سفر بلافاصله پس از اقدام هنجارشکنانه، غیرقانونی و خلاف حقوق بینالملل رئیس جمهوری امریکا در اعلام خروج این کشور از توافق چندجانبه ولی مورد حمایت بینالمللی برجام صورت میپذیرد تا باردیگر تأییدی باشد بر رهیافت منطقی و تعامل محور جمهوری اسلامی ایران که در نقطه مقابل رویکرد خصمانه و تقابلی ایالات متحده امریکا قرار دارد.
دوم اینکه انجام این سفر، پیام روشن و قاطعی از عزم و اراده سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران برای تعامل عزتمندانه و گفتوگو از موضع برابر را به جهانیان منتقل مینماید.
نکته سوم اینکه، اروپا و اتحادیه اروپا به عنوان یکی از طرفهای اصلی توافق برجام را مستقیم و بی واسطه مورد خطاب قرار میدهد که جمهوری اسلامی ایران به عنوان بازیگری خردمند، آماده تعامل عزتمندانه و از موضع برابر است و هر که با ایران و ایرانی از موضع تکریم سخن بگوید با عزت و احترام پاسخ مناسب دریافت میکند و در مقابل، ملت ایران و مسئولان نظام اسلامی، هیچ گاه در مقابل ظلم و زور و تحمیل تن به ذلت نخواهند داد.
نکته قابل تأمل دیگر اینکه، گرچه انتخاب و برنامهریزی این سفر از مدتها قبل انجام شده، با این حال انتخاب سوئیس و اتریش به عنوان مقاصد سفر اروپایی رئیس جمهوری، مؤید خط مشی اعتدالی سیاست خارجی ایران است.
چرا که دو کشور سوئیس و اتریش به بی طرفی و اعتدال در سیاست خارجی شهرهاند و کشور سوئیس بیش از ۴ قرن و کشور اتریش برای بیش از ۶۰ سال، در سپهر سیاست بینالملل برای خود جایگاهی بیطرفانه و غیرتعهدآمیز اتخاذ کردهاند و تمام اعتبار و امتیاز آنها نیز ناشی از همین میانهروی و اعتدال در سیاستورزی است.
بنابراین، دو کشور اتریش و سوئیس مخاطب مناسب و متناسب و بهنگامی برای دیپلماسی فعال و تعامل عزتمندانه جمهوری اسلامی ایران در وانفسای کنونی به حساب میآیند، هنگامهای که دولت قانون شکن امریکا با نقض عهدها، یکجانبهگرایی و منفعتطلبی برپا کرده است.
جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر آموزههای اسلامی و تعالیم قرآنی و برمبنای اسناد بالادستی از جمله قانون اساسی و فرامین و تعالیم رهبری، نظامی نرمافزاری است که بر پایه منابع قدرت نرم خود شکل گرفته و بیش و پیش از توان و قوت نظامی، متکی بر منابع متنوع و متعدد قدرت نرمافزاری خویش است.
ازجمله منابع غنی نرمافزاری جمهوری اسلامی ایران که ملهم از مکتب و تعالیم متعالی اسلام است، منطق قوی، زبان گویا و کلام احسن است. دیپلماسی بهترین ابزار و عرصه برای تجلی و ظهور منطق، زبان و کلام احسن ماست.
بدیهی است قدرت نرم نظام اسلامی زمانی نافذ و مؤثر است که متکی و مبتنی بر قدرت و توان سخت افزاری باشد. از این روست که امروزه اندیشمندان عرصه روابط بینالملل، قدرت نرم و قدرت سخت را به تنهایی کافی نمیدانند بلکه معتقدند کشورهای موفق در عرصه تعاملات بین المللی آنهایی هستند که موفق به ایجاد ترکیبی متوازن و متناسب از هر دو وجه قدرت سخت و نرم شوند که به آن قدرت هوشمند میگویند.
و سرانجام اینکه، تا سر حد امکان بایستی به دیپلماسی فرصت و مجال داد چرا که «گفتوگو در برابر گفتوگو بهتر و ارجحتر از جنگ در برابر جنگ» است.
مردم رشید ایران و نظام قدرتمند جمهوری اسلامی ایران، با کولهباری از ۴۰ سال حکمرانی و ۸ سال دفاع مقدس، از چنان بلوغ و کارآیی برخوردار است که به مدد منطق قوی، زبان گویا و دیپلماسی فعال و عزتمندانه خویش در دام مکر و حیله دشمنان نیفتد. هرچند توان و قدرت سختافزاری ایران تضمینی است برای صلح، ثبات و امنیت نه تنها برای مردم و کشور ایران، بلکه برای کشورهای همسایه و غیرمعارض در منطقه حساس غرب آسیا.
نظر کاربران
بگویید کمتر به ریش ملت بخندد. بالاخره ما هم خدا را داریم
پاسخ ها
واقعا
آقای روحانی علت شکست شما دردولت1-انحراف ازخط اصیل انقلاب وبی توجهی به فرامین رهبری2-اعتمادبی خردانه شما به استکباروشیطان بزرگ وناکامی شما دراین امر3-دورغ،ریا،وایجاد یاس وناامیدی دردل مردم ایران وایجاد زاویه با رهبری ومردم وبدقولی شما درمطالبات مردم4-گستاخ کردن کشورهای مرتجع عربی بالاخص عربستان،امارت...وضعیف نشان دادن کشور درمقابله با شرارتهای کشورهای خارجی5-ایجاد بحرانهای داخلی ومنجرشدن آنها به درگیری و اعتصابات واعتراضات خیابانی6-نابودی صنعت هسته ای واعتماددوباره شما درخصوص برجام با کشورهای اروپایی....
پاسخ ها
چرت نگو
یه کمی سرتونو بلند کنید دنیارو ببینید
چن شبکه خودمونو نگاه میکنید
گفتهدهای اونارو بیان میکنید
واقع بین باشید
چرت ومزرخف نگین ...
ماشالله به قدرت نرم
کمتر جوک بگید لطفا
اره بابا روحانی جان بروبگرداروپا برای خودت مردم کیلوچند
آنقدر نرم بود که وا رفت