شمارش معکوس برای بهرهبرداری از طرح «غدیر ۲»
روزنامه ایران از آخرین وضعیت رسیدگی به مشکلات آبی خوزستان گزارش میدهد: یک خبر خوب از وضعیت آبی خرمشهر و آبادان: «شوری آب این دو شهر تقریباً به شرایط مشابه تابستان سالهای گذشته بازگشته و تا پایان هفته بهتر نیز خواهد شد.» این موضوع را صادق حقیقیپور، مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان بیان کرد و با پیگیریهایی که از مردم شهر انجام دادیم، تأیید هم شد.
روزنامه ایران: یک خبر خوب از وضعیت آبی خرمشهر و آبادان: «شوری آب این دو شهر تقریباً به شرایط مشابه تابستان سالهای گذشته بازگشته و تا پایان هفته بهتر نیز خواهد شد.» این موضوع را صادق حقیقیپور، مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان بیان کرد و با پیگیریهایی که از مردم شهر انجام دادیم، تأیید هم شد. سلیمی، یکی از شهروندان آبادانی در این باره با انتقاد از اخبار انتشار یافته در فضای مجازی اظهار کرد: «هفته گذشته وضعیت آب لوله کشی اصلاً خوب نبود و با آب نمک فرقی نداشت اما دو روز است که شرایط عادی شده و مصرف آب درون شبکه از نظر شوری آزار دهنده نیست.
اینکه فیلمهایی از آب گل آلود داخل لولهها پخش و به خوزستان نسبت داده شده، صحت ندارد. در این زمینه فیلمهایی هم از اعتراضات مردمی منتشر شده، در حالی که من بهعنوان یک شهروند خوزستانی از نزدیک دیدهام که اعتراضات مربوط به مردم عادی و موضوع آب نبود. مردم که روی یکدیگر اسلحه نمیکشند. اغتشاشات اخیر قطعاً کار گروهی مخرب و گروهکها بوده است.»
مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان علت بهبود کیفیت آب لوله کشی خرمشهر و آبادان را رفع شکستگی خط انتقال غدیر یک و احداث بند خاکی «مارد» برای جلوگیری از پیشروی آب شور دریا به رودخانههای بهمنشیر و کارون معرفی کرد که در روزهای اخیر صورت گرفت. او میگوید که تابستان هر سال EC و شوری آب خرمشهر به ۳ هزار و ۵۰۰ میکرو موس و آبادان هم به ۴ هزار میکرو موس میرسید.
اما امسال با این دو مشکلی که رخ داد در روزهای گذشته به ناچار شوری آب به ۱۰ هزار میکرو موس هم رسید. رقمی که بیسابقه بود اما با تدابیری که انجام شد، از روز شنبه دوباره EC به محدوده ۳ هزار و ۴۰۰ تا ۴ هزار برگشته است و تا ۱۵ تیر با تکمیل خط انتقال غدیر دو شرایط بهتر نیز خواهد شد.
توزیع آب تانکری و بطری
در روزهای اخیر به خاطر مشکلات آبی خرمشهر و آبادان برخی از مردم برای مخالفت با دولت فیلمهایی دست به دست کردند که به گفته حقیقیپور برخی از این فیلمها از تانکرهای آبی گرفته شده بود که در روستاها برای استفاده کشاورزان و دامداران گذاشته شده بود و جنبه شرب نداشت.
او در ادامه با اشاره به اینکه در طی ۱۰ روز اخیر حدود ۴۰۰ هزار لیتر آب معدنی بستهبندی و پاکتی در مناطق یاد شده توزیع شده، گفت: هماکنون ۱۶ تانکر در حال آبرسانی سیار به شهرهای آبادان و خرمشهر و ۵۰ تانکر نیز در حال آبرسانی سیار به روستاهای این دو منطقه هستند تا مشکل آب آبادان و خرمشهر برطرف شود. به گفته مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان این آب از خط انتقال شوشتر به آبادان در قالب طرح آبرسانی «آب حیات» تأمین شد که آبی با شوری کمتر از هزار میکرو موس است.
او با اشاره به اینکه در این مدت آب مصرفی برخی از صنایع را نیز تأمین کردیم که اصلاً مشترک ما نبودند، اظهار کرد: نیروگاههای گازی و پالایشگاههای استان از این دست بودند.
داستان خط لوله شکسته
خط لولهای در مسیر اصفهان به یزد شکسته بود و این روزها به اسم خط انتقال آب ایران به عراق رسانهای شد. این موضوع جز دشمنی و تعمیق داغ مردم خرمشهر و آبادان هیچ تأثیر دیگری نداشت.
صابر علی دادی، معاونت آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان در گفتوگو با «ایران» به این موضوع اشاره کرد و گفت:در خوزستان آب نداریم. در این شرایط به عراق آب بفرستیم؟ اصلاً با کدام مجوز و از کدام منبع آب؟ مراقب باشیم که این اخبار کذب تیشه به ریشه کشور میزند. چرا برخی با این توهم هر خط لولهای که در استان میبینند به آن حمله میکنند.
پیشرفت 95 درصدی خط انتقال غدیر 2
علی دادی در خصوص آخرین وضعیت فاز دوم خط انتقال غدیر نیز توضیحاتی ارائه داد. او میگوید که این طرح قرار بود پایان شهریور امسال به بهرهبرداری برسد اما با توجه به مشکلاتی که در روزهای اخیر رخ داد، کار را چندین برابر سرعت دادهاند و با کمک پیمانکاران بیشتری، توانستهاند که پیشرفت طرح را به بیش از ۹۵ درصد برسانند.
معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان توضیح داد: خط انتقال ۹۰ کیلومتری این طرح و ایستگاه پمپاژ آن تکمیل شده و در مرحله نصب شیرآلات و ملحقات هستیم. از اینرو با اطمینان زیادی میتوان عنوان کرد که این طرح ۱۵ تیر به مرحله بهرهبرداری خواهد رسید.
او میگوید: طرح از شهریور سال گذشته آغاز شده و با یک حساب سرانگشتی میتوان گفت که هر ماه حدود ۹۰ کیلومتر خط انتقال ایجاد شده و در دنیا بیسابقه است. با این حال اگر منابع تأمین مالی میشد، کار سرعت بیشتری میگرفت و طرحهای دیگری هم در استان اجرا میکردیم. مثل سال گذشته که تأمین مالی خوبی شد و بیش از ۵۰ پروژه در استان به پیشرفت ۵۰ تا ۶۰ درصدی رسیدند.
گفتنی است با بهرهبرداری از طرح غدیر، ۱۳۵ هزار متر مکعب آب شیرین در آبادان و ۸۶ هزار مترمکعب آب شیرین در خرمشهر وارد شبکه آبرسانی شهری و روستایی این دو شهرستان میشود.
خداحافظی با بهمنشیر
در همین حال حقیقیپور، مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان میگوید که از ۱۵ تیر با راه افتادن فاز ۲ غدیر تأمین آب استان فقط از کرخه و آب حیات انجام خواهد شد. یعنی دیگر از کانون بهمنشیر برداشت نخواهد شد. در سالهای بعد هم این اتفاق نخواهد افتاد. اما برای مقابله با مشکلات احتمالی طرحی در دست اجراست که ۳۰ درصد از تأمین آب استان با استفاده از دستگاههای آب شیرین کن انجام شود.
مدیر عامل آب و فاضلاب خوزستان ادامه داد: «الان در هر کدام از شهرهای آبادان و خرمشهر حدود ۱۲ هزار و ۵۰۰ متر مکعب در شبانه روز دستگاه آب شیرین کم فعال وجود دارد اما این رقم به ۵۰ هزار متر مکعب افزایش خواهد یافت تا اگر خط انتقال غدیر به مشکل برخورد، بتوانیم از این منبع استفاده کنیم. به این منظور مناقصهای نیز در اواخر تیرماه برگزار خواهد شد.»
اما خرمشهر و آبادان اولین قربانیهای کم آبی و خشکسالی کشور بودند. این خطر شهرهای دیگر کشور را هم تهدید میکند و اگر درست مصرف نکنیم بزودی باید منتطر مشکلاتی از این دست در سراسر کشور باشیم.
نظر کاربران
مگه شکستگی لوله حتی تواب باشدچقد
طول میکشه مسول اب بایداعدام بشه
طرحی که قراره 10 روز اینده افتتاح بشه , چراه در این 10 روز اینهمه شلوغ کاری داشت که دشمن سواستفاده کنه ؟