هاشمیطبا: تغییر وزرا مشکلی را حل نمیکند
هاشميطبا در گفت و گو با روزنامه اعتماد: سيد مصطفي هاشميطبا، كانديداي دوازدهمين دوره انتخابات رياستجمهوري معتقد است براي برونرفت از وضعيت فعلي بايد سران سه قوه خود را با مقام معظم رهبري هماهنگ كنند.
مصطفی هاشمی طبا در گفتگو با روزنامه اعتماد:
اگر در انتخابات ارديبهشت ٩٦ شما به جاي روحاني راي ميآورديد، راهكار شما براي برونرفت از وضعيت فعلي چه بود؟
برجام به صورت دقيق و كامل اجرا نشد و امريكا از اين تعهدنامه بينالمللي خارج شده است. اين اتفاقات تبعات سنگيني براي اقتصاد كشور داشته است كه عبارتند از نقدينگي سنگين در كشور كه سبب ظهور فساد است.
مهمترين اولويت من ايجاد همدلي و همكاري ميان قوه قضاييه، دولت، مجلس و مقام معظم رهبري است. براي اجرا شدن برنامههاي پيشنهادي بايد ميان قوا و مقام معظم رهبري هماهنگي وجود داشته باشد. اگر بنا است تصميمي درست اتخاذ و اجرا شود بايد روي آن اجماع وجود داشته باشد. در سياست خارجي نيز اين موضوع صدق ميكند.
زمزمههاي ترميم تيم اقتصادي دولت دوازدهم به گوش ميرسد. آيا اين تغييرات اثر بخش خواهد بود؟
تغييرات در دولتها امري طبيعي است. چه كسي گفته است كه يك وزير بايد ٤ سال بر صندلي تكيه بزند؟ رييسجمهور بايد به تحليل درستي از وضعيت موجود برسد تا با توجه به تحليلها تغييرات را اعمال كند. اما بايد توجه داشت كه با تغيير وزرا هيچ مشكلي حل نميشود.
اين تغييرات بيشتر مسكن سياسي است تا عملي راهگشا زيرا سياستهاي اصلي كشور تغيير نميكند. ما بايد سياستهاي اصلي خود را مورد بازنگري قرار دهيم.
وزارت امور خارجه روزهاي سختي را براي به ثمر رسيدن برجام پشت سر گذاشت. اما خروج امريكا از برجام تقريبا بسياري از آن تلاشها را بيثمر كرد. به نظر شما دستگاه ديپلماسي چه كاري ميتوانست بكند كه نكرد؟
به نظر من وزارت امور خارجه در برابر خروج امريكا از برجام راهكار مناسبي را اتخاذ كرده است اما حرف من اين است كه چه امريكا در برجام باشد يا نباشد و چه ما برجام را ادامه دهيم يا ندهيم تفاوتي براي كشور ندارد. مهم آن است كه ما سياستهاي داخلي خود را تغيير دهيم. واقعيت آن است كه موضوعات بينالمللي در دست ما نيست.
افشاي رانتخواران و مفسدان و شفافيت در بهبود و بازسازي اعتماد مردم به حاكميت تاثيرگذار است؟
دستور اخير رييسجمهور مبني بر انتشار اسامي دريافتكنندگان ارز دولتي گامي بسيار مهم و موثر در راستاي مبارز با فساد سيستماتيك است. چه ايرادي دارد مردم در جريان امور كشور قرار بگيرند؟ متاسفانه برخي وزارتخانهها در برابر شفافيت به هر دليلي مقاومت ميكنند. اين نافرماني از دستور رييسجمهور به كشور لطمه ميزند.
به عنوان نمونه در ماجراي قاچاق چند هزار خودرو هيچكس متوجه نشد كه در نهايت چه اتفاقي افتاده است. ما بايد با مردم صحبت كنيم و واقعيت را براي آنها بازگو كنيم. شفافسازي يكي از اركان مهم در كشور است كه بايد به آن توجه شود.
نظر کاربران
اومدیم دولت تغییر کرد کی میاد مثلا رییسی؟قالیباف؟ یا خود شما؟
این ... هم برا ما میخواسته رییس جمهور بشه ای خدا اونوقت احمدی نژاد که همه ملت میخواستنش نزاشتن
پاسخ ها
آقای هاشمی طبا مرد شریف و بزرگی هستن و از همه ی سیاسون عاقلتر و بالغترن .
دقیقا،
سیستم باید بازنگری بشه
خب شما اگه راه حل بلدی پس چرا ارائه نمیدین?