روشهای سنتی مردم جنوب برای جدال با گرما
هوای گرم و شرجی، یکی از مشخصات اصلی آب و هوای جنوب کشور است. در گذشته، برای مقابله با این پدیده که تقریبا ۷ الی ۸ ماه از سال را در بر میگیرد، معماری خاصی وجود داشت که در کاهش و تعدیل این وضعیت کمک شایانی میکرد.
خبرگزاری مهر: هوای گرم و شرجی، یکی از مشخصات اصلی آب و هوای جنوب کشور است. در گذشته، برای مقابله با این پدیده که تقریبا ۷ الی ۸ ماه از سال را در بر میگیرد، معماری خاصی وجود داشت که در کاهش و تعدیل این وضعیت کمک شایانی میکرد. ایجاد سایه در کوچه ها و هدایت جریان هوا از دریا به داخل کوچه ها و منازل و همچنین ساخت آب انبار ها از جمله این گونه معماری بود.
امروزه به معماری و ساخت و ساز های جدید و ورود انواع کولر ها، معماری دیگر جایی در این مبارزه ندارد. در جنوب مردم معمولا از لباس های روشن استفاده میکنند. جوانان با آبتنی در دریا، گرما را از خود دور کرده و به تفریح میپردازند. همچنین در محل های سرپوشده وسایل خنک کننده مورد استفاده قرار میگیرد.
نظر کاربران
الان باید به خودت افتخار کنی با این تیتر زدنت؟؟؟
کدوم روش؟؟؟؟
خداییش دیگه فهم وشعور مارو ازسطح خر پایینتر نشون ندید.کدوم روش؟تو سایه ی فرغون بشینیم؟تاحالا جنوب آمدید؟نه ماه آدم پزونه.الانم که دوازده ماه خاک وتا صدسال بی آبی هم بهش اضافه شده.بعد بشینیم زیر فرغون خنک بشیم؟
کدوم روش؟
خسته نباشید. روشها خیلی متفاوت و کارساز بودند!
عجب راهکارهای عجیب و پیچیده ای بود .! پنکه ، سایه تو کوچه ، آب تنی .ای خدا
از کی تا حالا شنا کردن شده خنک کردن سنتی