افشاگری دیرهنگام وزیر نفت چه بود؟
روزنامه اعتماد مینویسد: برای شناخت افراد و جریانهای سیاسی که معمولا بر سر راه هر قرارداد خارجی (نفت) سنگاندازی میکنند کافیست سابقه آنان را از گوگل استخراج کنید. افرادی که به نام جبهه پایداری مجلس مشهورند.
خبرگزاري خانه ملت: وزير نفت روز گذشته به موضوع مهمي اشاره كرد. او گفت كه «اگر در كار وزارت نفت تاخير نينداخته بودند و پنج قرارداد ديگر همانند توتال منعقد شده بود ديگر امريكا نميتوانست نفت ايران را تحريم كند.»
انگشت اتهام به سمت كيست؟
براي شناخت افراد و جريانهاي سياسي كه معمولا بر سر راه هر قرارداد خارجي سنگاندازي ميكنند كافيست سابقه آنان را از گوگل استخراج كنيد. افرادي كه به نام جبهه پايداري مجلس مشهورند و در اقليت محض قرار دارند از اين جريانهاي اصلي مخالف با قراردادهاي خارجي هستند. اين افراد با ارايه برخي نطقها و متشنج كردن جو رواني اجازه ندادند كه اين قراردادها به سرانجام برسد.
قراردادهايي كه بسته نشد
وزير نفت در حالي اين سخنان را به زبان آورده كه سيدمهدي حسيني، رييس پيشين كميته قراردادهاي نفتي نيز در گفتوگو با «اعتماد» ضمن تاييد سخنان زنگنه بر اين باور است كه اگر پس از برجام، در حالي كه شركتهاي بزرگ نفتي براي بستن قرارداد با ايران صف بسته بودند، با آنان چند قرارداد بزرگ به امضا ميرسانديم امروز هيچ تحريمي كارساز نبود و آن شركتها به راحتي نميتوانستند صنعت نفت ايران را تحريم كرده و هر وقت بخواهند ساز خروج از ايران را بنوازند.
او گفت: مدل جديد قراردادهاي نفتي را با صدها ساعت جلسه كارشناسي تدوين و به تصويب رسانديم اما از همان ابتدا برخي جريانهاي سياسي در لواي حمايت از توليد ملي و توان داخلي با اينكه ميدانستند در چه موقعيتي قرار داريم، اجازه ندادند اين قراردادها به سرانجام برسد و امروز هم طلبكار شدهاند.
حسيني تصريح كرد: پس از برجام هر مقام نفتي كه به من مراجعه ميكرد تشويقش ميكردم كه تا ميتواند با شركاي خارجي قرارداد ببندد چراكه تجربه حقوق روابط بينالملل به ما آموخته بود هرچه دنيا را به خود وابسته كنيم آنها نميتوانند به راحتي در مواقع تحريم تنهايمان گذارند از اين رو بايد در فاصله سالهاي ٩٢ تا ٩٥ كه فضاي بينالملل به نفع ما شده بود، از فرصت استفاده ميكرديم و با سبدي از قراردادهاي گوناگون به مقابله با تحريمها ميپرداختيم.
رييس پيشين كميته قراردادهاي نفتي گفت: وقتي مدل جديد قراردادهاي نفتي آماده شده بسياري از افراد به بهانههاي مختلف عليه اين قراردادها سخن گفتند و در نهايت با متشنج كردن فضاي داخلي اجازه ندادند وزارت نفت در مسيري منطقي به مذاكره با شركتهاي خارجي بپردازد.
حسيني گفت: بررسي مذاكرات اقتصادي ما با خارجيها ظرف سالهاي گذشته نشان ميدهد كه جرياني در داخل به هر طريق سعي دارند قراردادهاي خارجي را استعماري بدانند و عليه آن سخن به ميان آورند كه اين موضوع به كرات در قراردادهاي نفتي و خودرويي ديده شده است.
نظر کاربران
وزارت نفت حقوق های نجومی کارمنداش رو نصف بکنه وضع مملکت بهتر میشه
پاسخ ها
کارمندان نفت در مناطق نفتی جنوب بایستی بیشتر از این بگیرند. اونها از جون مایه میزارن
ولی متاسفانه سودش رو مدیرانی که تو دفاتر مرکزی هستن میبرند. کار در این سایت ها چنان سخت و گرما هم چنان آزاردهنده هست که نیازی نیست شما نمک به زخمشون بزنه بااین مدل کامنت ها
همون یکی که بستی دیدی چطوری دورمون زد؟ بی کفایتی خودمونو گردن دیگران نندازیم
پاسخ ها
حقوق بگیر جناحی هستی باید حتی بدون منطق حرفت را تکرار کنی وزیر میگه نره تو میگی بدوش
پنچ ساله وزیری میخواستی کاری کنی کرده بودی
مردم چی فرض میکنی
پاسخ ها
شما اول رانت بازی تو وزارت درس کن وسطع حقوق با کل بازنشستکان هماهنک کن بعد حرف بزن یه باز نشسته شرکت نفت با دیپلم ۸میلیون حقوقشه چی میکی وامتیازات دیگر خدا بزرکه
ایناقا کل دوران زندگیش وزیر بوده ولی خیلی خسارت بهمونزد
آقای وزیر شما اگر بجای خام فروشی روی فراوردهای نفتی و پتروشیمی کارکرده و اکنون کشور با مشکل مواجهه نبود.
پاسخ ها
کسانیکه بابک زنجایها ساختن نگذاشتن خارجها سرمایه گذاری کنن تولید نفت بالا میرفت تحریم کردن سخت میشد
این اگرها دردی را دوا نمیکند شما فقط بلد هستید تقصیرها را گردن دیگران بیندازید یک مسئول حقوق میگیرد که این چی ها پیش نیاید و اگر توان جلوگیری از آن را ندارد بهتر است کناره گیری کند.شماها هم اگر تضمین کافی میگرفتید به اینجاها نمیرسید ولی این اگرها حالا دردی را دوا نمیکند
اگر شماها به جوانان و نیروهای داخلی اعتماد میکردید و کشور را وابسته به خارج نمیکردید هم اشتغال ایجاد میشد هم شرکتهای داخلی پیشرفت میکرد و مهمتر اینکه دیگران نمیتوانستند با حربه تحریم ایران را با مشکل روبرو کنند
خدایا دست ابر دزدان مسلمان نما را از مملکت ایران کوتاه بگردان