۷۳۷۸۲۰
۳۴ نظر
۵۰۰۳
۳۴ نظر
۵۰۰۳
پ

چه شد که اقتصاد ایران به اینجا رسید؟

محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره تاثیر استعفای مسئولان اقتصادی بر اوضاع کشور مانند رییس بانک مرکزی می گوید: اوضاع خراب تر از آنی است که با رفتن یکی دو نفر درست شود. افرادی نظیر سیف یا نیلی اتفاقا برای دولت بهترین هستند ولی برای ملت خوب نیستند. اینها به ضرر مردم کار کردند، بحران ایجاد کردند، ناتوانند و افراد شایسته ای نیستند اما همین افراد برای سیاستمداران بهترین هستند.

پایگاه خبری انتخاب: محمدقلی یوسفی، اقتصاددان و استاد دانشگاه درباره تاثیر استعفای مسئولان اقتصادی بر اوضاع کشور مانند رییس بانک مرکزی می گوید: اوضاع خراب تر از آنی است که با رفتن یکی دو نفر درست شود. افرادی نظیر سیف یا نیلی اتفاقا برای دولت بهترین هستند ولی برای ملت خوب نیستند. اینها به ضرر مردم کار کردند، بحران ایجاد کردند، ناتوانند و افراد شایسته ای نیستند اما همین افراد برای سیاستمداران بهترین هستند.

یوسفی در گفت و گو با خبرنگار درباره اینکه آیا کشور در هفته های آتی روی ثبات اقتصادی را خواهد دید یا خیر، گفت: ثبات در جایی هست که یک کشور هم در سطح بین المللی بتواند تعامل سازنده داشته باشد و هم در سطح داخلی شرایطی ایجاد کرده باشد که اقتصاد، خودش بدون اتکا به دولت و بدون دخالت دولت بچرخد و مردم خودشان کارهای خود را انجام می دهند و داوطلبانه دادوستد می کنند، بدون اینکه نیاز به گرفتن مجوز از دولت یا امر ونهی دولت داشته باشند. یا حتی در صورتی کالایی مانند ارز هم کمیاب شود، امنیتی نمی شود و از طریق مکانیسم عرضه و تقاضا خودش توازن را به دست می آورد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: آنچه در اقتصاد ایران شاهد آن هستیم، نتیجه چند دهه سیاست های نادرست است و اکنون اقتصاد را در وضعیت فلج قرار داده. مسئله ای که وجود دارد این است که چرا مسئولین سیاست هایی اتخاذ کردند که کار به اینجا کشیده شد؟ اگر سیاست های درستی دنبال می شد کار به اینجا نمی کشید که شاهد بحران در اقتصاد باشیم و فقر و بیکاری و رکود و تورم، بی ثباتی سیاست های پولی و بانکی، از دست رفتن اعتماد مردم، جو روحی و روانی نامناسب، از بین رفتن انگیزه کار و تلاش در کشور رونق یافتن فعالیت های دلالی، واسطه گری های پولی و فعالیت هایی که ربطی به تولید ندارد، فراگیر شود.

یوسفی درباره عوامل وضعیت کنونی اقتصاد کشور گفت: چند عامل دست به دست هم داده که این اتفاق رخ داده است. یکی سیاست های نادرست تیم اقتصادی و ناکارآمدی مسئولین و یکی گروه های ذینفع که می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند. این گروه ها در همه تشکیلات سیاسی وجود دارند. در ایران برخی از کسانی که به اسم سیاست فعالیت می کنند، رانت جو هستند. در کشورهای دیگر سیاستمداران کسانی هستند که در هر طیفی به یک سری اصول پایبندند مثلا نکوهش کردن فساد، رانت، تبعیض، بی قانونی و پایبندی به اصول اخلاقی.

او ادامه داد: برخی به اسم سیاستمدار ارکان مختلف اقتصاد را در اختیار خود گرفته و از رانت های زیادی بهره مند هستند. اینها نه تنها مراکز تصمیم گیری بلکه رسانه ها را هم در کنترل خود گرفته اند. یعنی نوعی رقابت برای سهم بری بیشتر. متاسفانه در اینجا بحث بر سر این نیست که چه کسی بهتر برای مردم کار کند.

او ادامه داد: این موضوع دردناک است و همه مسئولند که به هشدارهای کارشناسان توجه نکردند. متاسفانه بیماری به قدری پیچیده شده که یک دلیل یا علت وجئد ندارد که بگوییم یک قسمت آن نیاز به جراحی دارد. ثبات و اصلاحات باید توسط کسانی صورت بگیرد که خودشان مشکل ساز نباشند. به عبارت دیگر، کسانی که خودشان بخشی از مشکل هستند نمی توانند بخشی از راه حل باشند.

تیم اقتصادی دولت، اقتصاد ایران را تبدیل به باتلاق کرده؛ مشکل را به جایی رسانده‌اند که دیگر قابل علاج نیست / کسانی که خود بخشی از مشکلند، نمی‌توانند بخشی از راه حل باشند / در شرایط کنونی، هر راهکاری فقط انداختن تیری در تاریکی است / افزایش نرخ سود بانکی کمکی به مشکلات نخواهد کرد؛ مگر قبلا این کار انجام نشده؟

او درباره تاثیر استعفای مسئولان اقتصادی بر اوضاع کشور مانند رییس بانک مرکزی اظهار داشت: اوضاع خراب تر از آنی است که با رفتن یکی دو نفر درست شود. افرادی نظیر سیف یا نیلی اتفاقا برای دولت بهترین هستند ولی برای ملت خوب نیستند. اینها به ضرر مردم کار کردند، بحران ایجاد کردند، ناتوانند و افراد شایسته ای نیستند اما همین افراد برای سیاستمداران بهترین هستند. اینها همواره با سیاستمداران ساخته اند. از موقعیتی برخوردار شده اند که در یک رقابت آزاد جایگاهی ندارند. نه صلاحیت، نه لیاقت و نه علم لازم را دارند. منتها کرسی ها را گرفته اند و اوضاع را به این شکل دراورده اند.

این استاد اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی افزود: الان هم اینکه آقای سیف یا نیلی یا تیم اقتصادی تغییر کند، تغییر عمده ای صورت نخواهد گرفت. به هر حال اینها روزی کنار خواهند رفت ولی مشکل را به جایی رسانده اند که دیگر قابل علاج نیست.

این اقتصاددان درباره تاثیر افزایش سود بانکی و ایجاد بازار ثانویه ارزی بر اوضاع کنونی اقتصاد کشور گفت: متاسفانه در کشور ما انواع آزمایش ها نه یک بار بلکه چندین بار تکرار شده و با شکست مواجه شده است. مگر قبلا این کار را نکرده اند و نرخ سود را افزایش نداده اند؟ الان مردم فهمیده اند که هیچ چیز جایگزین ارز و طلا نیست و بنابراین همه سعی می کنند به این سمت بروند و این هم چیزی نیست که بشود با سیاست های دیگر جبران کرد.

او درباره راهکار علاج این مشکلات گفت: در حال حاضر هیچ راهکاری سراغ ندارم. تیم اقتصادی دولت، اقتصاد کشور را تبدیل به باتلاق کرده. اگر هم کسی بخواهد در این شرایط صحبتی کند، فقط و فقط تیری در تاریکی انداخته است. تجربه نشان داده اوضاع از این بدتر خواهد شد اما در مورد راهکار، آنچه مسلم است اینکه کسانی که خودشان این مشکل را ایجاد کرده اند نمی توانند بخشی از راه حل باشند. تورم و تغییرات پولی باعث شده دارایی مردم پایین بیاید. دولت اگر بخواهد نرخ سود بانکی را افزایش دهد، هیچ کمکی نخواهد کرد. چون باید پرسید هدف چیست؟ آیا هدف این است که تولید ایجاد شود؟

یوسفی در توضیح این موضوع افزود: کسانی که پول دارند، و به طریقی به منابع دست یافته اند، تعدادشان ۲۰ درصد کل مردم هم نیست. ۸۰ درصد مردم فشار را تحمل می کنند. آن ۲۰ درصد کسانی نیستند که پول خود را در بانک بگذارند. در نتیجه پول خود را به ارز یا طلا تبدیل کنند، چون می دانند شرایط بین المللی هم شرایط مناسبی نیست.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بعضی با لج بازی با دولت مسبب این وضع هستند

  • بدون نام

    مرسی واقعیتا رو گفته

  • کامبیر

    تدبیر وامید

  • بدون نام

    زمانی اقتصاد ایران به اینجا رسید که رانت و فساد وآقازاده وارد اقتصاد شد...

  • رضایی

    اصلاً دولت روحانی بدبخت کاره ای نیست تو ایران چند تا دولت هست که اجازه همه کارها را از دست روحانی گرفته اند

  • بدون نام

    مگه این اقتصاد کوفتی مملکت کجا بوده که الان به کجا رسیده باشه؟...

  • بدون نام

    اقتصادمون چشه!!!!ا
    حال ما خوب است
    اما تو باور نکن

  • بدون نام

    ازبس دلارارو فرستتدن برای اقازاده هاشون اونور اب

  • بدون نام

    اولین اشتباه دومینوی اشتباهات آقایان دولتی کاهش نرخ سود بانکی در سال ۹۶ بود و اینک دیگر برای بالا بردن نرخ سود دیر شده واقعا شاید ۲۰% در این شرایط متزلزل در حال تبدیل سرمایه و سود آوری هستند چون پولدارند و باقی مردم محکوم به تحمل فشار وبخش ضعیفتر نابودی هستند بخصوص جوانان که کارشان تمامه متاسفانه

  • بدون نام

    یکی اومد یه حرف حسابی زده...مملکت فلج شده و هیچ کاری نمیشه کرد متاسفانه با حرف درمانی راه به جایی نمی بریم

  • غمخوار

    سه سال پیش به اقای روحانی گفته شد که این راه به ناکجا اباده

  • مهران

    خودتو خسته نکن این مسئولین واقعا ناکارآمد وبی عرضه هستند

  • بدون نام

    خودتان بهترمی دانید چرامملکت به این روزافتاده است باعوض کردن یک تیم وچندنفر هیج مشکلی حل نمیشود ا

  • مهرداد

    احسنت
    بالاخره درست تفسیر شد این اوضاع

  • هموطن

    جانا سخن از زبان ما می گویی. احسنت و صد احسنت به این استاد بزرگوار که حرف دل مردم را شفاف بیان کردند. افسوس که حتی یکبار حتی یکبار هم شاهد پوزش و احساس شرمساری از سوی مسیولین نبودیم گرچه به قول استاد دیگر در این باتلاق سیاسی و اقتصادی اینکار سودی جز دلگرم شدن سرد مردم ندارد. خدا رحممان کند.

  • بدون نام

    حتما باز مقصر احمدی نژاده

  • بدون نام

    دولتمردان=من نبودم دستم بود تقصير آستينم بود

  • میلاد

    من بهت میگم چرا اقتصاد به این روز دچار شد
    چون همه مسئولان فاسد شدن
    اگر دونفر از مسئولان معروف مافیایی را اعدام کنند مملکتمان را میتوانیم حفظ کنیم در غیر اینصورت متاسفانه باید منتظر خونروزیهای داخلی باشد

  • بدون نام

    شاید دزدی شده خدایی نکرده

  • بدون نام

    تو و امثال شماها ویک سری آدمهای از خدا بی خبر که میخواهند به دولت ضربه بزنند باعث بدبخت کردن مردم شدن وتو طوری حرف میزنید که همه بد هستن فقط تو خوبی وتو هم یک آدم عقدی بیشتر نیستی

  • بدون نام

    تا دو تا سه ماه پیش هیچ چیزی افزایش قیمت نبود بیکاری بود ولی همه جا منظم بود آدمهای بی هم چیز مثل نو و امثال تو و مخالفین دولت باعث بهم زدن وضع مملکت هستین اگر قانون باشد باید شما ها را در یک جزیره دور افتاده زندانی کرد تا وضع بهتر شود.

  • بدون نام

    وقتی اقای طالقانی درمجلس خبرگان ان زمان روی زمین نشت همین زمین خواران امروزایشان رامسخره کردن حالااقایان ویلای ۱۰ متری دارن ویلای ۱۰۰۰ متری قسطی دارن عاقبت این مملکت رواینهاخراب کردن

  • بدون نام

    نتیجه حمایت بانک ها و سرمایداران از کاندید انتخاباتی خاص و عدم وحود شفافیت مالی مسئولین.

  • بی نام

    عجب کارشناسای آبکی داریم، اتفاقا افزایش سود بانکی التهاب بازارو کم می کنه چون در اصل ، همون کاهش نرخ سود باعث این اوضاع شد. ی دفعه سود بانکی رو از 20 و خورده ای رسوندن به 15 و 10 که الکی نیست، بعدشم مشکل مملکت ما فقط تولید نیست بلکه قیمت‌های نجومی مسکن و خودرو و نرخ اجاره خونه و چیزای مهم تر هست

    پاسخ ها

    • بدون نام

      هیچ جای دنیا این همه سود بانکی نمیدن الببته هیچ جای دنیا مثل ایران نیست! ایرانیها یونیک اند!

  • بدون نام

    بن بست ...کیش و مات ....

  • بینام ایرانی

    جناب دکتر این که همش شد منفی بافی یعنی یک دکتر اقتصاد نباید راهکاری برای حل مشکل اقتصادی ارائه کند حرفهای شما را هر ایرانی هم میزند بجای انتقاد دنبال راه حل باشیم

  • ALI

    تمام کارهای شما ناشیانه بود.

  • بدون نام

    خر تو خر شد این جوری شد

  • امیر

    مملکت به فنا رفته

  • محمد علی

    جنگ داخلی در راه است همین وتمام . اما و اگری وجود ندارد. روزی میشود که بجای پول اسلحه دست میگریم .

  • محمد

    مسئولان باید همه ازبیخ عوض بشن

  • بدون نام

    تا زمانی که افراد نابخرد سرکارهستند فایده ای نداره.
    ...

  • پیش گو

    ديگه کار تمام آماده چنگ بشيد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج