۷۳۷۱۲۵
۳۱ نظر
۵۰۰۳
۳۱ نظر
۵۰۰۳
پ

امارات سه برابر نیاز تهران، آب شیرین می‌کند

بحران آب ایران روز به روز دامنه‌های خود را در پهنه جغرافیایی کشور گسترش می‌دهد و پیامد‌های مرگباری، چون خشک شدن رودها، دریاچه‌ها و نابودی مزارع کشاورزی را پیش روی دیدگان میلیون‌ها شهروند ایرانی قرار داده است؛ اتفاقی تأسف بار که در سواحل جنوبی کشور نیز به وضوح دیده می‌شود و شمال و جنوب خلیج فارس را به دو دنیای متفاوت تبدیل کرده است.

تابناک نوشت: بحران آب ایران روز به روز دامنه‌های خود را در پهنه جغرافیایی کشور گسترش می‌دهد و پیامد‌های مرگباری، چون خشک شدن رودها، دریاچه‌ها و نابودی مزارع کشاورزی را پیش روی دیدگان میلیون‌ها شهروند ایرانی قرار داده است؛ اتفاقی تأسف بار که در سواحل جنوبی کشور نیز به وضوح دیده می‌شود و شمال و جنوب خلیج فارس را به دو دنیای متفاوت تبدیل کرده است.

تابستان داغ سال جاری در حالی آغاز شد که گزارش‌های متعددی از بروز بحران جدی در تأمین منابع آب شرب در نقاط مختلف کشور منتشر می‌شود و جای جای جغرافیای کشور به تنش‌های شدید آبی رو به رو شده است؛ وضعیتی خطرناک و قرمز که در فلات مرکزی و سواحل جنوبی کشور شدت آن به مراتب بیشتر و نیازمند تغییر و تحول اساسی در حوزه مدیریت منابع آب است.

از بحران آب پیش آمده در برخی استان‌های بزرگ کشور مثل استان اصفهان، کرمان، یزد و سمنان که بگذریم، این بحران استان‌های ساحلی کشور را نیز در بر گرفته است و اکنون بیشتر شهر‌های نزدیک به ساحل خلیج فارس و عمان نیز درگیر با تنش و مشکلاتی مثل کمبود آب شرب هستند.

این موضوع را می‌توان با بررسی گزارش‌های منتشره از وضعیت کنونی تأمین آب شرب در مناطقی، چون شهرستان چابهار، بندرعباس، بوشهر و بسیاری از شهرستان‌های ساحلی کشور متوجه شد که به واسطه کاهش بارش‌های اخیر در وضعیت بسیار نامطلوبی هستند و تأمین آب در بسیاری از مناطق آن‌ها، جیره بندی شده صورت می‌گیرد.

از جمله این مناطق دچار بحران باید به شهر بوشهر و روستا‌های اطراف آن اشاره کرد که وضعیت بسیار غیر قابل تحملی را تجربه می‌کنند.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، در حال حاضر آب شرب بوشهر و مناطق همجوار توسط سد کوثر و آب شیرین کن‌های بوشهر، کنگان و عسلویه تأمین می‌شود که با توجه به مشکلات جدی در تأمین مناسب و بموقع آب، برخی از مناطق استان بوشهر مانند دشتستان بعضاً چهار روز از نعمت آب شرب سالم بی بهره هستند.

مشکلی که از آن سخن به میان است، مسأله‌ای پنهان و غیر قابل اثبات نیست و با توجه به مصاحبه‌های متعددی که در رابطه با این موضوع از سوی مسئولان صورت می‌گیرد، باید گفت که تقریباً تمام مسئولان ذیربط از مشکل و کمبود آب شرب در شهر و روستا‌های ساحلی کشور باخبرند.

کمبود آب شرب در کنار سیستم توزیع ناعادلانه و بی انضباط آن اکنون به یکی از مشکلات اصلی برای بسیاری از شهروندان سواحل جنوبی کشور مثل بوشهر بدل شده است که حل آن برای مسئولان ایرانی نا ممکن به نظر می‌رسد.

مروری بر واکنش‌های گذشته و کنونی مسئولان و متولیان منابع آب کشور نشان می‌دهد که آن‌ها برای حل مشکل آب مناطق سواحل جنوبی کشور به شدت روی موضوع آب شیرین کن‌ها حساب باز کرده اند و هر بار که سخن از راهکار برای عبور از این بحران می‌شود، به این مسأله اشاره می‌کنند.

برای مثال به تازگی استاندار بوشهر در رابطه با راهکار حل بحران آب بوشهر گفته است که ایجاد ۴۵ هزار مترمکعب آب شیرین کن برای حل بخشی از مشکل آب بوشهر نیاز است که این مسأله ۲۳۰ میلیارد تومان هزینه دربردارد.

ستار محمودی، معاون وزیر نیرو نیز در همین رابطه از جمله شهریورماه سال گذشته بار‌ها تأکید کرد، توسعه صنایع آب شرین کن در مناطق ساحلی کشور از اولویت‌های دولت است که برای آن برنامه ریزی‌های جدی صورت گرفته است.

رضا اردکانیان، وزیر نیرو نیز از جمله مسئولانی است که خروج از بحران آب کنونی مناطق جنوبی کشور را وابسته به توسعه آب شیرین کن‌ها می‌داند و در همین رابطه اسفندماه سال گذشته گفت: با وارد مدار کردن آب شیرین کن‌ها برای تأمین آب شرب مردم از جمله شهر بندرعباس می‌توان نیاز آبی این شهرستان‌ها را برطرف کرد.

هرچند توسعه آب شیرین کن‌ها برای تأمین آب مورد نیاز زندگی شهروندان سواحل جنوبی کشور و توسعه این مناطق سال هاست، در فکر و ذهن مسئولان ایرانی وجود دارد، بررسی‌ها نشان می‌دهد، در این حوزه اقدام مؤثر و شایسته‌ای که بتوان به آن افتخار کرد و در سطح یک اقدام ملی ارتقا داد، وجود ندارد.

همه آنچه مسئولان ایرانی در سال‌های گذشته و شرایط کنونی در رابطه با توسعه آب شیرین کن می‌گویند، بیشتر شبیه یک شوخی است که به خوبی نشان می‌دهد آن‌ها توانمندی چندانی برای بهره برداری از توانمندی‌های دریای عمان و خلیج فارس را برای توسعه این مناطق ندارند.

جدا از حجم و ظرفیت آب شیرین کن‌های ایرانی، که در بهترین حالت چیزی حدود ۲۵ هزار متر مکعب روزانه آب تولید می‌کنند (آب شیرین کن منطقه آزاد کیش)، وجود بحران تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی در شهر‌های ساحلی ایران به خوبی این شوخی بزرگ را به اثبات می‌رساند.

برای اینکه عقب ماندگی ایران در حوزه صنایع آب شیرین کن و لزوم اهتمام ویژه به این حوزه را متذکر شویم، ناگزیر باید مروری بر وضعیت کنونی کشور‌های حاشیه جنوبی خلیج فارس در این زمینه داشته باشیم.

امارات متحده عربی در جنوب خلیج فارس از جمله کشور‌هایی است که از نظر آب و هوایی شرایط به مراتب بدتری از ایران دارد و اگر قرار بر این بود که متولیان آب این کشور نیز، چون متولیان آب ایران با بحران آب برخورد کنند، تا کنون بسیاری از مناطق این کشور از شدت کم آبی نابود شده بود.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، اماراتی‌ها از سال ۱۹۶۳ با پیش بینی شرایط سخت آینده به صورت جدی توسعه آب شرین کن‌ها را در دستور کار خود قرار دادند و با گذر زمان به صورت پیوسته و شتابان حجم شیرین سازی آب شرب را توسعه داده اند.

آن‌ها در شرایط کنونی، روزانه چیزی حدود ۱۰ میلیون متر مکعب آب شور خلیج فارس را شیرین می کنند و در بخش شرب، کشاورزی و صنعت به مصرف می‌رسانند که رقم بسیار و قابل تأملی است.

متولیان آب کشور امارات تنها در منطقه جبل علی و نیروگاه این منطقه از کشورشان، حجمی نزدیک به ۲ میلیون مترمکعب آب را شیرین می‌کنند که با این میزان توانسته اند به شکل قال توجهی با بحران خشکسالی و کاهش شدید بارش‌های جوی کشورشان مقابله کنند.

اشاره به رقم ۱۰ میلیون مترمکعب تولید آب شیرین روزانه در امارات زمانی عجیب‌تر می‌شود که بدانیم این میزان آب سه برابر حجم آب مصرفی تهران در هر شبانه روز است؛ یعنی اگر جمعیت تهران را ۱۰ میلیون تن تصور کنیم، اماراتی‌ها از طریق شیرین کردن آب شور دریا، برای نزدیک به ۳۰ میلیون تن در هر شبانه روز آب شیرین تولید می‌کنند؛ رقمی عجیب و قابل تأمل که در مقایسه با جمعیت ۸ میلیونی کشور امارات به یک شاهکار مدیریتی تبدیل می‌شود که شاید نیاز باشد، مدیران ایرانی، هرچند کوتاه به آن توجه کنند و پاسخ دو دنیای متفاوت جنوب و شمال خلیج فارس را در آن بیابند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خاک عالم بر سرمون.

    پاسخ ها

    • مسعود

      بر سرشون

    • بدون نام

      بله وقتی میتونیم آب شیرین کن هسته ای بسازیم و همه چیز را تعطیل میکنیم، واقعا هم خاک بر سرمون شده

    • بدون نام

      بر سر مسئولین غیور

  • بدون نام

    همه چیز شون درست حسابیه

    پاسخ ها

    • عجب

      سونامی کم آبی انگاری مثل یک بیماری به همه جای ایران سرایت کرده راستش بگویید چه خبر ه؟

  • بدون نام

    ی گروه دانشجو بودیم کلی تحقیق و هزینه کردیم رو آب شیرین کن با راندمان بالا دو سال وقت ما رو گرفت یکی نیومد بگه خرت بچن من اینم حمایت از جوان ایرانی که فقط شعارش رو میدید!!!!!!

    پاسخ ها

    • بدون نام

      عوضش برای مردم ما حرفهای غرور آمیز آقای خیابانی
      مهمتره

  • بدون نام

    در قابل ایران ده برابر حقوق نجومی واختلاس دارد آنها دارند

  • هادی

    چرا طوری صحبت می کنید که انگار از چیزی خبر ندارید بیش از بیست سال از شور شدن آب خرمشهر و آبادان می گذرد .....

  • علی

    مسئولین ما میگن تقصیر بارونه...... انگار در امارات هرروز سیل میاد......

  • بدون نام

    مدیر ایرانی؟؟؟؟؟ از ۴ تا بیسواد که به پشتوانه خانواده و رانت و پارتی چهار تا پست و اشغال کردن انتظار مدیریت دارین؟ نماینده ای که سواد تلفظ یه کلمه ۴ حرفی انگلیسیو نداره انتظار دارین داده های ۲۰ سال بعد و تحلیل کنه و برنامه ریزی کنه به قول امام علی کسی که جایگاهی را به ناحق غصب کنه خاعن به قران خدا و پیامبره اف به مسعولین بی سواد این مملکت که فقط به فکر قدرت و جیب خودشونن

  • یعقوب

    اینا ازبرکت تکنولژی امریکا است ابشیرینکن امارات امریکایی ساختن انوقت ما میگیم مرگ برامریکا

    پاسخ ها

    • بدون نام

      طبق قانون جذب هرچیزی را که طلب کنی و به آن فکر کنی، نصیبت می شود.
      چهل سال است که طلب مرگ میکنیم و به مرگ می اندیشیم و خداوند زمینه نابودی و مرگ را برای ما رقم زده است

  • بدون نام

    اب شیرین کن بسازیم اون وقت کی بره کانادا کیبره امریکا کی کاخ بخره ای بابا توقعتونو بیارین پایین چه مردم متوقعی داریما !!!!

  • بدون نام

    خاک عالم بر سر مسوولین بیسواد مان

  • بدون نام

    هیچ ابی جای اب شیرین رودخانه را نمی گیرد چون اب حاصله از اب شیرین کنها , فاقد هر گونه املاحی است و بیشتر اب مقطر است تا اب شیرین و تعادل یونی بدن رو بهم می زنند لذا ببشنر کشورهای عربی اب بطری را از خارج وارد می کنند قدر این اب خدادای را نمی دانیم .

    پاسخ ها

    • بدون نام

      داداش تو یه بار بیا آبادان یه دوش بگیر
      شیر آب را که باز میکنی آب گل آلود برات بیاد بعد از چند دقیقه که آب صاف شد میری زیر دوش؛دوشت را میگیری میای بیرون سرت شروع به خارش کنه و چشمات را هی باید آب بزنی(البته آب شیرینی که اون را خریدی) تا شوری آب کورت نکنه
      بعد بیا اینجا فلسفه آب مقطر و آب دریا را توضیح بده

  • صدای ملت

    در این کشور مسئول وجود ندارد، آیا ارباب هستند، یا واعظ و خطیب که وقتی مشکلی مطرح می شود به خدا و جهان آخرت حواله میدهند.....

  • بدون نام

    ادعا میکنیم مسلمونیم هرچی روز و به روز میگذره مملکتون اوضاعش داره بدتر میشه چون که همش مرگ و نفرین برای کشورایه دیگه میگیم اونوقت اونا که مسلمون نیستن مملکتشون چجوریه انگار خدا هم قهرش گرفته

  • بدون نام

    این نشانه توانمندی و تخصص مقامات ایران است خاک بر سر ما

  • بدون نام

    تا وقتی که پول نفت ایران بجای خرج شدن برای خودش، خرج جنگ تو سوریه و یمن و فلسطین بشه همین آش و همین کاسه است، کدوم آدم عاقلی خونش رو به خاطر همسایه ای که هیچ منفعتی براش نداره ، خراب و ویران میکنه؟

  • بدون نام

    بجای رسیدن به مشکلات آب ، پول ها رو خرج اتینا کردند

  • بدون نام

    اونجا مدیر دزد نداره

  • مهران

    مسئولین ما خجالت بکشن م

  • بدون نام

    مسئولین ایرانی هم استعداد خاصی تو اختلاص، دروغ گویی دارند

  • mehdi

    جمع کنیم بریم امارات ؟؟

  • امان ازمردم عوام فریب

    اشکال نداره

  • محمد صالحی

    آمریکا کمک کن لطفا

  • کامبیر

    ایران هم سه برابر امارات آب صادر می کنه!؟این به اون در!؟

  • ایرانی

    کشورهای همسایه ما خصوصا کشورهای حاشیه خلیج فارس کا ما آنها را جاهلی مینامیم؛ دارن از آب شور خلیج فارس و دریای عمان ؛ با روشهای نوین تصفیه ؛ آب آشامیدنی تهیه میکنن؛ حالا برین آمار کشور را مطالعه بفرمایید در هر حرفه و رشته از قبیل تولید علم و انرژی و ... ما یه سر و کردن بالاتریم از همسایگان هستیم .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج