اولین تجربه رانندگی زنان عربستان در قرن ۲۱
بامداد یکشنبه ممنوعیت رانندگی بانوان عربستانی رسما لغو شد و زنان این کشور در قرن بیست و یکم اولین رانندگی در خیابانهای این کشور را تجربه کردند.
خبرگزاری فارس: با دستور دولت ریاض، ممنوعیت رانندگی بانوان در عربستان سعودی دقایقی پیش رسما به پایان رسید.
بدین ترتیب، بانوان عربستانی بامداد یکشنبه و در قرن بیست و یکم (سال ۲۰۱۸) برای اولین بار رانندگی در خیابانهای این کشور را تجربه کردند. رانندگان زن عربستانی ابتدا در شهرهای جده و الدمام و تحت تدابیر شدید امنیتی شروع به رانندگی کردند.
وزارت کشور عربستان با صدور بیانیهای اعلام کرد که از تاریخ ۳ اردیبهشت (۱۰ شوال) بانوان عربستانی میتوانند بدون نیاز به همراهی یک مرد، رانندگی کنند.
«سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان در تاریخ ۴ مهر ۱۳۹۶ در حکمی، ممنوعیت رانندگی برای زنان سعودی را لغو کرده بود اما به دلیل فضای بستهای که حکومت سعودی بر جامعه عربستان تحمیل کرده، اجرایی شدن این حکم حدود ۹ ماه طول کشید.
«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی تلاش دارد تا ورود مجددی به عرصه جهانی داشته، پای اقتصاد خود را به تجارت جهانی باز کند و جامعهاش را به اجرای مواردی که پیشتر از آنها به عنوان « اعمال غیر اسلامی» یاد میشد، سوق دهد. در عین حال، فضای محدودی که برای انتقاد و بحث که در این سلطنت مطلقه وجود داشت، در حال بسته شدن است.
زنان عربستان پیش از این اجازه رانندگی، سفر و تحصیل بدون اذن ولی را نداشتند. رژیم سعودی سال گذشته سند چشمانداز ۲۰۳۰ را تدوین کرد. بر اساس این سند عربستان میبایست تا سال ۲۰۳۰ وابستگی خود به اقتصاد نفتی را کم کرده و اسباب تفریح و آسایش شهروندان خود را فراهم کرده و آزادیهای بیشتری به آنها اعطا کند.
وبگاه شبکه خبری «بلومبرگ» در تحلیلی پیرامون اعطای برخی آزادیهای مدنی از سوی پادشاهی عربستان به اهالی این کشور چون اعطای حق رانندگی به زنان نوشت: منتقدان و مخالفان عربستان ارعاب شده، به زندان افتاده و یا مجبور به همکاری شدند.
نظر کاربران
ببخشیدا اما همچی گفتین قرن بیست یکم انگار که ما خودمون واقعا یه قرن بیست یکمی هستیم . دوست عزیز ما هنوز خانم های کشورمون ورزشگاه نمیرن. اسم اوردن از شخصیتهایی که ایرانی هستن و ایران نیستن جرم محسوب میشه .
پاسخ ها
در ایران زنها خیلی پیشرفته تر از عربستانیها هستند .کافیه صفحات عربستانیها رو در اینستاگرام دنبال کنید تا تفاوت رو احساس کنید .اینکه بعضی افراد متحجر با استفاده از قدرتی که در دست دارند جلوی یه سری از آزادیهای فردی اجتماعی رو می گیرند دلیل نمیشه که خودمون رو با عربستانیهای بسیار سنتی مقایسه کنیم
ما دخترها خواهان اخذ گواهینامه برای موتورسواری سی جی 125 هستیم
:|
یه جوری میگین قرن بیست و یکم، انگار ماشینها ،بیست و یک قرن پیش اختراع شده اند و زنان سعودی تا حالا رانندگی نکرده اند!!!اگرم رانندگی نکرده اند آیا ضرری یا نفعی به کشورشون رسیده؟؟اگه یه خورده شعور داشته باشیم خبر قبل از این خبر رو بخونیم و دیگه سکوت کنیم بهتره...نوشتهاید خانم ذوالقدر،نماینده مجلس گفته احساس خوبی بهم دست داده وقتی رفتم ورزشگاه آزادی!!!ما خیلی عقبیم و نمیدونم چرا به سعودی گیر میدیم
پاسخ ها
حالا چرا جدیدا این همه طرفدار و سینه زن برای عربستان پیدا شده ؟ صرفا لج بازی و دهن کجی به مسئولان ایرانیه یا دلایل دیگه هم داره؟!!
همراهی و سینه چاک بودن سایر کشورها و یا افراد دیگر دلیل خاصی نداره و فقط بابت صلح و دوستی از دیگر کشورها میگیم چون نژادپرستی و دروغگویی ماها،زبانزد خاص و عامه و نقد مسئولان هم که جای خود داره و این دنیا جایی واسه دادگاهی ندارن.
مثل اولین تجربه زنان ما. ورود به ورزشگاه در قرن 21 !!!!!!!!
پاسخ ها
زنان در ایران بارها به ورزشگاه رفتند تا چند سال پیش هم فقط استادیوم فوتبال نمی تونستن برن اون هم بخاطر جو لاتی ورزشگاه.که البته درست هم نیست و باید لاتها رو بیرون بیاندازند.بین ایران و عربستان در این مورد فاصله ای بزرگ وجود داره و بهتره اینقدر سعی نکنید که جامعه عربستان و ایران رو یکی کنید
حالا میزنتش به دیوار
عربستان خوب شد اصلاح شد
ایران کی اصلاح میشه و قانون اساسی را رعایت می کنه؟؟؟؟
پاسخ ها
یعنی فکر کردی با رانندگی زنها اون هم به این شکلِ امنیتی جامعه عربستان اصلاح شد؟ بیشتر ایرانیها عوام اند .براحتی میشه افکار نداشته شون رو هدایت کرد!
هه
از اولین تجربه ی استادیوم رفتن زنهای ایرانی در قرن بیست و یک هم بگید.
پاسخ ها
اولین تجربه نبود.زنهای ایرانی احتیاجی ندارند یکی بیاد از بالا بهشون حقوقشون رو اهدا کنه .می جنگند و می گیرند.حقوق زنان شده دستاویز یه مشت نرینه که در عمق ذهنشون هنوز فکر می کنند زن ضعیفه ست!
در اینده ای نه چندان دور ما شاهد همه ازادیها در عربستان هستیم و جایمان با اونها در محدودیتها عوض میشود
خوش به حال مردم عربستان که اینهمه ازادی و تغییرات و رفاه ا سایش اقتصادی دارند و مردم ما دچار مشکلات زیاد زندگی حتی در اب خوردن و هوا برای نفس کشیدن
هر دو کشور هم دین هستند و نفت هم دارند ولی چرا اینقدر تفاوت؟؟؟؟؟
پاسخ ها
ازادی و رفاه یه سر به اعتراضات مدنی عربستان بزنید
مکه و مدینه پر از متکدیان خیابانیست
این حرفهای عوامانه رو در مورد افغانستان هم می زدید . الان در افغانستان خواننده های زن باید در حصاری از پلیس و ارتش برنامه اجرا کنند و سریع فرار کنند تا منفجر نشن! تغییرات اجتماعی رو نمیشه از بالا و به شکل یوهویی تزریق کرد باید خود جامعه کم کم ایجادش کنه
خوب حالا چه اتفاقی افتاد. توی ایران که سالهاست خانمها رانندگی میفرمایند چه اتفاقی افتاده؟ توی اروپا و امریکا که از روز اول ساخت اتومبیل رانندگی خانمها رو شاهد بوده چه اتفاق افتاده؟
البته یه اتفاق مهم افتاده و اون خر کردن زنها و سواری گرفتن بیشتر ازشون شده، همین و بس و صد البته که این خانمهای محترم این رو نفهیمده اند و نمیفهمند و نخواهند فهمید ...
پاسخ ها
مردها این همه رانندگی کردند چی شده؟ همون برای زنها هم میشه .سواری گرفتن از زن هم وقتیه که زن ضعیفه باشه و تو سری خور نرها
عربستان آبدیت شد ما هنوز از نسخه 1400سال پیش استفاده میکنیم
پاسخ ها
دوست عزیز مسئولین آپدیت نشدند و گرنه مردم آگاه شدن.یه خیریتی هم هست توو آپدیت نشدن مسئولین.چون اگه آپدیت بشن داغون میشن.
جند نسل زنهای ایران دارند رانندگی می کنند .در طول چندین نسل اولین کاری که زنها بعد از رسیدن به هیجده سالگی می کنند گرفتن گواهینامه ست
ماشین ها را ببین
خودتونو مسخره کنید فعلا که اونا روز بروز دارن پیشرفت میکنن ما ارزوی موقعیت 40سال پیشمون رو داریم
پاسخ ها
کسی که آرزوی چهل سال پیش رو داشته باشه همیشه بدبخت باقی می مونه .البته می تونه در کامنتدونی سایتها غرغرغر کنه.خلایق هر چه لایق
خاك تو سرمون كه ديگه بايد غبطه عربستانم بخوريم
پاسخ ها
شما تو کدوم روستایی که غطبه عربستان رو می خوری؟ چون برای من خنده دار بود که تازه با سلام و صلوات رانندگی زنهاشون کلید خورده! ما تو دهاتها کلی کارآفرین زن داریم!دهات شما باید خیلی دور افتاده باشه!!!
سلام
زمان پیامبر هم اسب سواری بانوان کراهت داشته ولی حروم نبوده
ولی الان موتور سواری ممنوعه برای بانوان
من خودم موافق اینکه خانمی سوار موتور بشه نیستم
ولی اون زمان با گفتن اینکه کراهت داره فرهنگ سازی می کردن الان خیلی راحت ممنوعش کردن
پاسخ ها
الان زنهایی که بخوان هم دوچرخه سوار میشن هم موتور.من بارها دیدم .مساله اینه که در عرف خیلی رایج نیست که اون رو هم میشه عوض کرد
دقیقا مثل اولین تجربه حضور زنان در استادیوم آزادی در قرن بیست و یکم. و هشتاد سال بعد از اولین حضورشان
عقب مونده ها
واااااااااااای چقد حرف میزنید بزارین بخوابم
من موندم اين اقايوني ك سنگ خانوما رو ب سينه ميزنن ك چرا استاديوم راشون نميدن قصدشون چيه واقعا ؟؟؟
خانوما چقد ساده اين ب خدا
كجا مردا ب فكر ما بود جز زماني ك لذت خودشون در ميون بوده
فك كردين شعار ازادي حجابو ميدن واسه راحتي شماست واسه اينه ك ب فكرمونن نخير ب خاطر منافع خودشونه