مهمترین روش انتقال «تب کریمه کنگو»
مدیرکل دامپزشکی استان چهارمحال و بختیاری گفت: مهمترین روش انتقال ویروس بیماری تب خونریزیدهنده کریمه کنگو از طریق فرآوردههای خام دامی است، چون همه افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآوردهها استفاده میکنند.
خبرگزاری ایسنا: «حسینعلی سلطانی» اظهار کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری مشترک بین انسان و دام است و تهدید جدی برای بهداشت عمومی محسوب میشود.
وی افزود: بهترین شرایط رشد و تکثیر ویروس در PH=۷ تا ۷.۲ است و جزو ویروسهای فوقالعاده حساس به محیط اسیدی است.
سلطانی ادامه داد: مهمترین روش انتقال ویروس از طریق فرآوردههای خام دامی است، چون همه افراد جامعه با مواد غذایی با منشاء دامی در ارتباط هستند و از این فرآوردهها استفاده میکنند.
وی گفت: لاشه دامها، پس از کشتار باید به مدت حداقل ۲۴ ساعت در پیش سرد( ۴-۰ درجه ) نگهداری شوند تا جمود نعشی در آنها کامل شده و PH به دست آمده در آنها باعث از بین رفتن ویروس CCHF شود.
سلطانی توصیه کرد که از خرید گوشت فاقد مهر و لیبل(برچسب) بهداشتی دامپزشکی خودداری شود، چون بر روی لاشههای کشتار شده خارج از کشتارگاه هیچ گونه نظارت و اطمینانی از سوی دامپزشکی وجود ندارد.
وی مدت زمان نگهداری در پیش سرد یا یخچال در خصوص جگر را حدود ۴۸ ساعت عنوان کرد.
سلطانی دامپزشکان و کارکنان دامپزشکی را در خط مقدم مبارزه با بیماریهای مشترک بین انسان و دام دانست و گفت: متأسفانه بیماری CCHF هیچ گونه علایمی در دامها ندارد و در این زمینه با دشمن پنهان مبارزه میکنیم.
مدیرکل دامپزشکی استان از اقدامات پیشگیرانه بهمنظور جلوگیری از بروز و شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را آموزش و اطلاعرسانی به دامداران و افراد مرتبط خواند و گفت: سمپاشی دامها و اماکن دامی نیز موجب میشود تا جمعیت کنههای عامل بیماری را به حداقل برسد.
وی خاطرنشان کرد: لازم است هنگام کارکردن با لاشه دامها و خرد کردن گوشت از دستکش استفاده شود.
ارسال نظر