خوشحالی ترامپ و عربستان از توافق جدید اوپک
تصمیم روز جمعه اوپک برای بازگرداندن سطح پایبندی به توافق کاهش تولید به ۱۰۰ درصد به معنای آن است که در هفتههای آینده نفت بیشتری به بازار روانه خواهد شد.
خبرگزاری ایسنا: تصمیم روز جمعه اوپک برای بازگرداندن سطح پایبندی به توافق کاهش تولید به ۱۰۰ درصد به معنای آن است که در هفتههای آینده نفت بیشتری به بازار روانه خواهد شد.
عمده این افزایش عرضه از سوی عربستان و به ضرر کشورهای ایران و ونزوئلا خواهد بود و برد بزرگی برای دونالد ترامپ، رییس جمهور آمریکا و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به شمار میرود.
توافق اخیر در نشست رسمی اوپک، این گروه را ملزم کرده است اهداف تولید کشورها را کنار بگذارد و ایران سهم بازارش را به عربستان سعودی واگذار کند. حتی اگر هیچ وزیر اوپک علنا به این موضوع اذعان نکرده اما این دقیقا اتفاقی بوده که روی داده است.
مهمتر از همه، هدف پایبندی ۱۰۰ درصدی به توافق کاهش تولید برای همه گروه و نه تک به تک اعضای آن است. تنها راهی که اوپک میتواند سطح پایبندی گروه به توافق کاهش تولید را از ۱۶۴ درصد در ماه به ۱۰۰ درصد در نوامبر سال ۲۰۱۶ بازگرداند، تولید بیشتر کشورهایی است که ظرفیت تولید شناور دارند. این کشورها شامل عربستان سعودی، امارات متحده عربی و کویت هستند.
خارج از این گروه، این روسیه است که میتواند تولیدش را به سرعت افزایش دهد. این کشورها بین خودشان میتوانند به راحتی نفت بیشتری تولید کنند و تردیدی وجود ندارد که همین کار را خواهند کرد که به معنای توزیع مجدد سهم بازار است.
در حال حاضر در میان اعضای اوپک، ونزوئلا کشوری است که تولیدش پایینتر از میزانی است که تحت توافق سال ۲۰۱۶ تعیین شده بود. طبق آمار منابع ثانویه اوپک، این کشور در ماه مه ۱.۴۳ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد در حالی که سهمیه تولیدش تحت توافق محدودیت عرضه، ۱.۹۷ میلیون بشکه در روز بود.
با اجرایی شدن تحریمهای آمریکا در ماههای آینده، تولید ایران نیز احتمالا متاثر خواهد شد. مقامات آمریکایی از ژاپن خواستهاند واردات نفت از ایران را به طور کامل متوقف کند در حالی که در دوران تحریمهای قبلی دولت وقت آمریکا از خریداران نفت خواسته بود در قبال دریافت معافیت از محدودیتهای مالی این کشور، میزان واردات نفت ایران را هر شش ماه حدود ۲۰ درصد کاهش دهند.
با فشاری که روی خریداران نفت ایران در اروپا و سایر نقاط برای توقف واردات از ایران وجود دارد، این احتمال وجود دارد که تولید ایران تا پایان سال میلادی جاری کاهش پیدا کند. تحریمهای آمریکا علیه شرکت تولیدکننده آلومینیوم روسال روسیه را میتوان هشداری برای خرید نفت ایران به حساب آورد. دولت آمریکا اهمیتی نمیدهد که تحریمها چه مشکلاتی برای دوستان یا دشمنانش ایجاد میکنند.
نظر کاربران
بی لیاقتی خودتونو گردن کسی نندازید.
مسئولین ساده لوح...
دوست عزیزتون روسیه هم که با امریکا و عربستان هم پیمان شدند،، چقدر مسئولین این مملکت کوته فکرند
پاسخ ها
بله درسته روسیه ناپاک ناخالص وازپشت خجنجررا فرومیکنه
روسیه سالها و ده های متوالی به ایران خیانت کرده، هنوز این روباه مکار را نشناختید. آشغالتر از روسیه توی مناسبتهای سیاسی نداریم.
پاسخ ها
این ها را یاد مسئولین بندازید که با جلسه وسخنرانی مشکلی حل نخواهد شد .
دوصد گفته چو نیم کردار نیست.
لابد آمریکا بهتر از روسیه است!!.وقتی که شرکتهای بزرگ ناچار هستند از امریکا وام بگیرند یا درصدی از سهام شرکت دراختیار آمریکا هست چاره ای جزء تبعیت از امریکا ندارند وشرکت روسی یا چینی و اروپایی فرقی با هم ندارند باید واقع بین بود.
ایشالله که رو سیاه بشید.چیزی نمونده تا رو سیاهی شما
روزگار ما. هر. روز سياهتر از ديروز
در شرایط فعلی خروج از اوپک به نفع ایرانه.
این چارپایان موجود توان هیچ کاری ندارند
این توطئه آمریکا و عربستان هم با همت مردم و کمک خداوند به هیچ جایی نمی رسد
از درد ناچاری مجبورند مجیز روسیه را بگن وقتی سیاستهای غلط باعث انزوای یک کشور شود اونوقت روباه صفتان دام پهن میکنند ایرانی در طول تاریخ تا این حد رودست نخورده بود
نخره کسی اینا که میگن ما میفروشیم از تحریم نمیترسیم حالا بفروش تا ببینیم ما هم تشویقتان کنیم
نخره کسی اینا که میگن ما میفروشیم از تحریم نمیترسیم حالا بفروش تا ببینیم ما هم تشویقتان کنیم
نفت از ملت و مردم هست به ملت که نمیدن چیزی تا تحریم شدید بشه که نتونه نفتی بفروشه مخازن نفت کشور و ملت خالی نشه براشون
عربستان، آمریکا، روسیه خوکهای کثیف
خوبه که یک کشور استقلال داشته باشه وتحت سلطه ی هیچ کشوری نباشه.ولی نه که در صورت استقلالش مردمش زیر خط فقر باشن وحتی آب که نیاز اولیه ی بشر هست رو نداشته باشن.مگه چین نیست با یک میلیارد جمعیت تونسته استقلال داشته باشه وروز به روز پیشرفت کنه ومنزوی نباشه وکلی کشور دیگه که هم زیر سلطه نیستن هم در حال پیشرفتن هم مردمشون رفا دارن.مشکل ما سیاست های نادرست مسئولینه