۷۳۴۸۷۰
۱۶ نظر
۵۰۱۳
۱۶ نظر
۵۰۱۳
پ

افزایش اخیر قیمت مسکن، بحران نیست

مدیر عامل بانک عامل بخش مسکن گفت: بیش از ۲.۵ میلیون خانه خالی با استفاده از قبوض آب و برق راستی آزمایی شده اند.

خبرگزاری مهر: به نقل از بانک عامل بخش مسکن، ابوالقاسم رحیمی انارکی در مراسم رونمایی از پروژه ۱۴۴ واحدی صندوق زمین و ساختمان نارون گفت: پروژه نارون، دومین تجربه موفقی است که در صندوق های سرمایه گذاری زمین و ساختمان اجرا می شود که دو شاخصه اتمام به موقع و شفافیت هزینه ساخت، از شاخصه های کلیدی این پروژه هستند.

وی ادامه داد: امیدواریم در آینده شاهد ساخت و ساز با استفاده از فناوری های نوین و مدلهای مدرن تامین مالی باشیم. که البته در این پروژه تلاش شده از حداکثر امکانات در قالب فناوری های نوین و صنعتی استفاده شود.

رحیمی انارکی با اشاره به موضوع تضمین کیفیت ساخت و ساز افزود: استفاده از روش های نوین تامین مالی برای تامین منابع مورد نیاز در حوزه ساخت و ساز یک امر اجتناب ناپذیر است و باید نسبت به توسعه این روش ها و استفاده از روش های نوین، فعالیت و کوشش بیشتری را به عمل بیاوریم.

وی گفت: بانک عامل بخش مسکن مجموعه سیاست ها را در پیش گرفته که اگر بخواهیم این سیاست ها را تداوم ببخشیم باید روش های نوین مالی را در پیش داشته باشیم. ما سیاست های اعتباری بدون سپرده را به صورت متداول به دلیل وجود حساب های تعهدی و سایر مشکلات نمی توانیم اجرا کنیم بنابراین باید روش هایی را به کار بگیریم که این فرایند ادامه داشته باشد.

رحیمی انارکی تاکید کرد: تامین مالی به موقع و ساخت پروژه ها در موعد مقرر یکی از کلیدی ترین شاخص های مدنظر است.

وی یادآور شد: انتشار اوراق رهنی را باید هر چه سریعتر عملیاتی کنیم. اواخر سال گذشته به واسطه انتشار اوراق گواهی سپرده با نرخ سود ۲۰ درصد، عملاً امکان انتشار اوراق رهنی بخاطر انتظارات بازار ناشی از نرخ سود ۲۰ درصد، فراهم نشد. اما امسال باید مسیر تامین مالی از محل انتشار اوراق رهنی به پشتوانه تسهیلات اولیه خرید مسکن، گشایش پیدا کند تا قدرت بانک برای پرداخت بیشتر تسهیلات، تقویت شود.

رحیمی انارکی درباره مشکلاتی که در مسیر راه اندازی بیشتر صندوق زمین و ساختمان وجود دارد نیز گفت:‌ موانع اعلام شده در حوزه صندوق ها در جهت تسریع و تسهیل پروژه ها باید به نهادهای مربوطه اعلام شود. بنابراین این موارد را احصا و به صورت مجموعه پیشنهادات راهگشا به مراجع ذی صلاح ارائه خواهیم کرد.

مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن در بخش دیگری از اظهاراتش در حوزه مجموعه سیاست های بانک گفت: از اواخر سال گذشته یک افزایش قیمتی در تهران ایجاد شده و نگرانی هایی ایجاد کرده که من فکر نمی کنم این بحران باشد بلکه ناشی از یک انباشتگی در فنر قیمتی ناشی از رکود سنگین در معاملات مسکن طی سال های ۹۲ تا ۹۶ بوده است که باعث شد در آن سال ها نرخ تورم اسمی مسکن از نرخ تورم عمومی عقب بیفتد. اما اکنون با رشد چشمگیر قیمت در ماه های اخیر، این عقب ماندگی از بین رفته است و انتظار می رود رفتار بازار در ماه های آینده مشابه اواخر سال گذشته و اوایل امسال نباشد.

وی به تاثیر مثبت راه اندازی صندوق پس انداز مسکن یکم بر رونق معاملات مصرفی و تقویت قدرت خرید خانه اولی ها اشاره کرد و گفت: تسهیلات این صندوق که مورد استقبال خانه اولی ها و زوج های جوان قرار گرفته است در تهران ۵۰ درصد هزینه خرید مسکن و در شهرستان ها تا ۹۰ درصد هزینه صاحب خانه شدن را پوشش می دهد.

رحیمی انارکی تصریح کرد: در حال حاضر به تناسب ورود خانه اولی ها به بازار معاملات خرید مسکن، عرضه واحدهای کم متراژ مناسب این گروه وجود ندارد. در نشستی که اخیرا در کمیسیون عمران مجلس داشتیم آمارهای قابل توجهی ارائه شد به این ترتیب که ۲۵ درصد واحدهای معامله شده درتهران زیر ۶۰ مترمربع است اما پروانه های صادر شده برای این واحدها یک درصد از کل واحدها است که این خبر ناخوشایندی است. میانگین متراژ واحدهای احداثی در پروانه ها به بیش از ۱۵۰ مترمربع رسیده که نه تنها کاهش نداشته بلکه افزیش پیدا کرده است در حالی که ۵۰ درصد معاملات در تهران برای واحدهای زیر ۵۰ متر است که این میزان با نیاز بازار تناسب ندارد.

وی افزود: در کشور ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار واحد مسکونی خالی از سکنه است که از طریق فیش های آب و برق راستی آزمایی شده است که البته این غیر از خانه های دوم است. از طرفی، تعداد اجاره نشین ها افزایش پیدا کرده و به ۶۱ درصد کل خانوارها رسیده است.

این مقام مسئول در شبکه بانکی درباره تغییر الگوی خانوارها نیز گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار خانواده های تک نفره در حال افزایش است که متأسفانه ناشی از طلاق است که تقاضای این بخش اکثرا واحدهای زیر ۵۰ متر است. بنابراین باید با یک شناخت واقعی برای بخش مسکن برنامه ریزی شود.

رحیمی انارکی افزود: بنابراین بانک عامل بخش مسکن در سال ۹۷ سیاست اصلی خود را بر این محور متمرکز کرده و وقتی سازندگان به این موضوع توجه نمی کنند سعی می کنیم با سیاست هوشمند پرداخت تسهیلات ساخت مسکن این پیام را به انبوه ساز بدهیم که باید مساحت واحدهای مسکونی جدید را کاهش دهند و از این به بعد به واحدهای مشروط بر رعایت الگوی مصرف یعنی با مساحتر کمتر از ۱۰۰ متر مربع تسهیلات پرداخت می کنیم. ضمن اینکه تسهیلات صرفا به مناطقی داده می شود که تقاضا وجود دارد.

وی افزود: از امسال سقف تسهیلات سازندگان سنتی را کاهش دادیم و سقف تسهیلات سازندگان صنعتی و فناوری های نوین را تقویت کردیم ضمن آنکه نرخ سود تسهیلات ساخت مسکن برای سازندگان استفاده کننده از فناوری های نوین با یک درصد تخفیف از ۱۸ درصد به ۱۷ درصد کاهش پیدا کرده و زمان بازپرداخت برای این سازندگان نیز افزایش می یابد. بنابراین سازندگانی که الگوی مصرف را رعایت نکنند قادر به استفاده موثر از تسهیلات بانک مسکن نخواهند بود.

این مقام ارشد شبکه بانکی اعلام کرد: در سه ماه اول امسال ۹۵ هزار فقره تسهیلات خرید مسکن پرداخت شد که از لحاظ تعداد ۶۶ درصد و از نظر مبلغ ۷۴ درصد رشد را نشان می دهد. در حوزه ساخت نیز تسهیلات پرداختی طی ۳ ماهه اول امسال ۵۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته و تسهیلات جعاله نیز ۱۰۵ درصد افزایش داشته است.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بحران نیست حباب هم نیست حتما رحمته به اندازه ی پولای اختلاس خاوری و یاران خجالت بکش

    پاسخ ها

    • شهروند

      برای قشر یک دصدی بهشت و برای ۹۹ درصد جامعه جهنم درست کردید، ادامه دهید که خط پایان نزدیک است.

  • بدون نام

    فنره زیادتر از اون فشردگی رها شده داداش اخه فنر دلار هم به اندازه مسکن صددرصد داخلی ول نشده

  • بدون نام

    نظر دهنده باید متفکر باشد نه اینکه منفعتی و تبلیغاتی حرفهای خود توجیحی بزند و علت افزایش کاذب رکودی به فروش نرفتنی مسکن را به قیمت ثابت و رکودی چند سال فبل نسبت بدهد، در صورتی که حقیقت این است که‌ افزایش قیمت کاذب مسکن سال ۹۲ باعث شد که مسکن چند سال بعد از ان به فروش نرود و قیمت ثابت بماند و باعث ضرر مالی و روحی و جسمی فروشندگان گردید که چند نفر هم حتی سکته کردند، و الان هم مانند اشتباه توهم قیمتی سال ۹۲ میباشد که باز هم تا چند سال رکود و خانه ها به فروش نرفته و قیمتها ثابت خواهد ماند، و خبر رونق مسکن و امار معاملات ان دروغ و سیاسی است جهت تحریک خریداران به خرید مسکن، غافل از اینکه توان خرید ندارند و اگر توان خرید داشتن انموقع که قیمتها خیلی پایین بود میخریدند.

  • بدون نام

    من نمیخواهم بگویم که خریداران تن به قیمتهای کاذب و حبابی ندهند تا فروشندگان از توهم خارج شوند و قیمتها را بیش از ۵۰ در صد کاهش بدهند، چون میدانم که خریداران توان خرید ندارند که بخواهند تن به قیمتهای حبابی غیر قابل فروش بدهند.

  • ALI

    افزایش قیمت مسکن هم حباب است چقدر حباب‌‌ داریم نمیدانم چرا حباب ها با اینها آمد فکر کنم اینها از صابون خوبی استفاده نمیکنند.

  • بدون نام

    نقشه کشیدن برای سودجویی هر چه بیشتر فروش مسکن دو مرحله دارد که سودجویان در مرحله اول موفق شدند و با خبرهای دروغ رونق و دادن امارهای دروغ معاملاتی خرید و فروش مسکن و با احتمال و وعده دادن به افزایش قیمت مسکن در اینده و نسبت دادن قیمت مسکن به قیمت دلار و طلا و... و با طبیعی نشان دادن افزایش کاذب قیمت مسکن به خاطر چند سال رکود و ثابت ماندن قیمت و .... و در کل باعث ایجاد توهم بسیار سنگین فروشندگان به اعمال افزایش قیمت کاذب و حبابی و رکودی غیر قابل فروش مسکن گردیدند و به هدف مرحله اول افزایش کاذب مسکن رسیدند، اما در مرحله دوم مانند سال ۹۲ شکست خیلی سنگینی خوردند و به هدف اصلی و تمام کننده نرسیدند و غافل از اینکه جهت فروش باید اینکه مصرف کنندگان توان خرید داشته باشند که نداشتند و در نتیجه نتوانستند با رونق دروغ و امار دروغ معاملاتی، خریداران مصرف کننده را تحریک به خرید کنند و مانند اشتباه سال ۹۲ تا چند سال خانه ها بفروش نمیرود و قیمتها ثابت خواهد ماند و موجب ضرر شدید مالی و روحی و حتی جسمی برای فروشندگان متوهم گشته فریب خورده خواهد گشت.

  • بدون نام

    دولت باید فورأ قیمت مسکن و مصالح ساختمانی را پایین بیاورد

  • بدون نام

    نمیدانم چرا بعضیها خودشان را عجیب غریب گول میزنند و توقع هم دارند مردم گول بخورند و باور کنند، از شما میپرسم که علت اینکه خانه ها تا چند سال به فروش نمیرود و خریداری ندارد و قیمتش نمیتواند بالا برود چیست؟ بله درست حدس زدید، علتش قیمت کاذب و حبابی است که افزایش قیمت چند سال بعد را هم مانند سال ۹۲ به خود اضافه کرده تا بعد از چند سال به فروش نرفتن و قیمتش ثابت ماندن به قیمت واقعی برسد، ولی این سود جو بر عکس میگوید.و باز هم اشتباه سال ۹۲ را به بهانه ثابت ماندن قیمت در چند سال مرتکب شدند که باز هم تا چند سال بعد از خانه ها به فروش نرفته و قیمتها ثابت خواهد ماند تا به قیمت واقعی برسد، اگر باز هم در اینده مرتکب اشتباه گذشته نشوند.

  • بدون نام

    شما بگویید که ایا مستاجران و مصرف کنندهها و جوانان به وقت ازدواج رسیده حتی با وامهای نجومی صدوهشتاد میلیون تومانی، و حتی بعد از چند دهه کار شبانه روز، نمیتوانند حتی اپارتمانهای کوچک قدیم ساخت در ارزانترین جای تهران، نه تنها نمیتوانند بخرند، بلکه توان اجاره خانه دادن هم ندارند، ایا بحران نیست؟ایا این بحران موجب کاهش ازدواج و افزایش طلاق و فساد و جرم و جنایت نمیگردد؟اصلا بحران چیست؟ ما باید کلی و عموم و اکثریت را در نظر بگیریم نه اینکه یک عده سرمایه دار دلال و واسطه گری را که با وجود داشتن چندین خانه مجلل، اقدام به خرید و فروش مسکن میکنند و بازار مسکن را بین خودشان به دست میگیرند و مانع خانه دار شدن مستاجران میشوند را بحران ندانسته و رونق بدانیم.

  • بابک ادراکی

    منکه میدونم تمام گرونیا افزایش قیمتها و مشکل کار و ازدواج و هزاران چیز دیگه فقط و فقط تقصیر امریکاس.اصلا یه ذره هم فکر نمیکنم گه اونا که اون بالا هستن کارشونو درست انجام نمیدن

  • مهدی

    درست فرمودید بحران نیست فاجعه است

  • بدون نام

    عزیز دل اگه منم ۱۰ تا ملک داشتم میگفتم بحران نیست و ارزونه و از این حرفها،،، خخخخ ، مرد حسابی و قتی قیمت تورم ملک با حقوق و درآمدها همخونی نداشته باشه و چند برابرش باشه بحرانم نه میگن فاجعه، دو ماه دیگه عاقبت بازار ملک دیدنیه ، رکود بیسابقه

  • بدون نام

    فاجعه است

  • بدون نام

    مگر کسی توانسته خانه بخرد که افزایش قیمت داشته باشه ....

  • بدون نام

    آره راست میگه بحران نیست !در آینده فناوری ساخت کانکس موجب ارزانی مسکن میشه خخخخخخخخخ

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج