«رهایم نکن» سریالی در تضاد با مسائل شرعی
سریال «رهایم نکن» قصهای را پیگیری کند که بصورت آشکار با استفاده از مضامین کلیشهای و تکراری و در عینحال سرشار از تناقضات اخلاقی و مسائل شرعی است.
خبرگزاری بسیج نوشت :سریال «رهایم نکن» قصهای را پیگیری کند که بصورت آشکار با استفاده از مضامین کلیشهای و تکراری و در عینحال سرشار از تناقضات اخلاقی و مسائل شرعی است.
«رهایم نکن» سریالی است به کارگردانی «محمدمهدی عسگرپور»، مدیر پیشین خانه سینما است که بلافاصله بعد از برنامه «ماه عسل» با آن حس و حالی که دارد، روی آنتن شبکه سوم سیما میرود. حس و حالی که از برنامه ماه عسل به مخاطب دست میدهد با این سریال ترکیب شده و تلخی مضاعفی به وی القا میکند. مخاطبی که برنامهها و سریالهای پررنگ و لعاب ماهواره را کنار گذاشته و پای گیرنده تلویزیون وطنی نشسته تا لحظات خوشی را به واسطه سابقه خوب تلویزیون از سریالهای مناسبتی ماه مبارک در کنار خانوادهاش سپری کند. متاسفانه این پالس منفی در زمان خاصی که همزمان با افطار هست، یقه مخاطب را گرفته و او را وادار میکند قصهای را پیگیری کند که بصورت آشکار با استفاده از مضامین کلیشهای و تکراری و در عینحال سرشار از تناقضات اخلاقی و مسائل شرعی است.
کلیت داستان حول و محور تقسیم «ارث» و ماجرای تعرض به شخصیت «فرناز» میچرخد که این موضوع در جای خود بحث میشود.
در خصوص برخی شخصیتها و یکی از نویسندگان این سریال نکاتی مطرح میشود که دانستنش خالی از لطف نیست:
۱. شخصیت اصلی فیلم فردی است به نام «حاج رسول» که قبلا در کاراکتر «بزرگ» سریال «جراحت» از همین کارگردان دیده شدهاست.
شخصیتی که بزرگ فامیل بوده و چهرهای موجه و مذهبی دارد، اما در خلال داستان شاهد فریبکاری و خیانت مومنترین فرد سریال به نزدیکترین افراد خانوادهاش هستیم؛ و این حس ناخوشایندی است که از یک شخصیت مذهبی به کاربر دست میدهد. فرد مومنی که علاوه بر حقخوریاش، حتی از تجسس در گوشی دیگران ابایی ندارد؛ و در پایان فیلم مرگ معنادار و قابل فهمی ندارد. با اینکه حال وی رو به بهبودی رفته و عارضه قلبیاش کمتر شده بود.
۲. «شهره»، کاراکتر منفیای که با اغواگریاش بلندپروازیهای زیادی داشته و از هر راهی وارد میشود تا بقول خود هزینههای زندگی خانوادهاش را فراهم کند؛ و اگر این درآمد «نامشروع» باشد برایش معنایی ندارد.
۳. شخصیت مثبت فیلم، همسر جدید و معشوقهی سابق «رسول»، به نام «آذر» است که برای حلال و حرام زندگیاش اهمیت زیادی قائل است و دارای نقشی است که به مثابه شخصیت مترادف خود در سریال قبلی همین کارگردان یعنی «نفس گرم»، در ازای خیانت همسر خود بخشش میکند. با این تفاوت که در «نفس گرم» مرد به همسرش خیانت میکند و در «رهایم نکن» به خواهران و برادر خود. گویا کارگردان به دنبال القای «بخشیدن» در سریعترین زمان ممکن حتی به ازای «خیانت» است.
۴. در سوی دیگر داستان، کاراکتر «فرناز» وجود دارد که از اعتماد دایی خود سوءاستفاده و کلاهبرداری میکند و وقتی به وی تجاوز میشود با آب و تاب زیادی به نمایش گذاشته میشود. موضوعی که باعث میشود بخشی از آن سانسور شده و واکنش کارگردان نسبت به پخش را در پی داشتهباشد. در خلال همین موضوع «مرضیه» مادر «فرناز» میگوید: آنقدر به بچههایم از کودکی اجازه ندادم بیرون بروند تا اولین رفیق پسرم یک معتاد شد! و حالا دخترم بلایی سرش آمده و نمیگوید؛ یعنی علت تجاوز را بیرون نرفتن کودکان از محیط امن خانه عنوان میکند! دقیقا چیزی که مایه سلامت جنسی کودک است!
۵. «یحیی» شخصیت دیگر فیلم است که نقشی مثبت جلوه میکند، اما در عین حال با دختری دوست میشود که نامزد دارد و او را با نام کوچک نیز صدا میزند و در گوشیاش به جای خانم «تولایی» به همین نام ذخیره میکند. فردی که علت تاخیر ازدواج خود را پیدا کردن کار عنوان میکند، اما در عین حال خانه، ماشین و شغل مناسبی دارد.
۶. و، اما یکی از نویسندگان فیلم، «جمیله دارالشفایی» است که شخصیتی فمنیست و سلطنتطلب بوده و عملکرد قابل توجهی در کارنامه خود ندارد و حتی در پیج شخصیاش در اینستاگرام به دفاع از جنبش سبز و چهارشنبههای سفید مسیح پولینژاد و همچنین دختران به اصطلاح خیابان انقلاب پرداخته است. بد نیست بدانید وی از فعالان فتنه ۸۸ بوده و مدتی به اتهام اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شده بود و جالبتر آنکه کارگردان سریال در مصاحبهای از وی حمایت هم کرده و گفته با شخصیت فردی وی کاری نداریم. چطور میشود فردی با همچین تفکری نویسنده یک سریال مناسبتی و مذهبی شود؟
۷. موضوع دیگری که با زیرکی تمام کار شده است تقسیم ارث بین خواهران و برادر «رسول» است، اما نه از طریق «اسلامی» که «سهم پسر دو برابر دختر» باشد، بلکه بصورت «مساوی»؛ و مخاطب را با این دلایل توجیه میکند که یکی از خواهران «رسول» شوهرش مرده است و دیگری همسری فلج و از کار افتاه دارد.
نتیجه اینکه سریال به لحاظ «اسلامی» و عرف جامعه کارنامه قابل قبولی از خود بجای نگذاشت و دو موضوع مهم «ارث اسلامی» و «ارتباط با نامحرم» را به «ارث غربی» و «روابط سفید» تبدیل میکند و احترام به بزرگترها در خلال این فیلم، جلوه خوبی ندارد و این با آیه قرآن که از ما خواسته به والدین خود حتی یک «اُف» هم نگوییم در تضاد است. بهرحال رسانه ملی از این ظرفیت میتواند نهایت استفاده را ببرد و موضوعات دینی را به خوبی «تبیین» و «ترویج» دهد، نه اینکه در «تقابل» با آن عمل نماید.
نظر کاربران
باز هم قضاوت های غیر منطقی..هرچند عادت کردیم
پاسخ ها
اتفاقا مورد 4 و 7 که کاملا درست در سریال بهش اشاره شده و عین حقیقته
اهااا باااااششششش
کلا ذهنی ک اینو نوشته گویا از یه جایی شارژ شده تا از یه ف توی فیلم هزارتا فیل در بیاره
من رهایم نکن رو درست و حسابی ندیدم اما جبهه گیریه برادر منتقدمون از صدکیلومتری جیغ میزنه
سازندگان وهنرپیشه گان این سریال کثیف همان کسانی هستندکه خواهان برگشت بهروزوثوقی نانجیب هستند.چرا صداوسیماقبل ازپخش سریال ها آنهارا بررسی نمیکند؟
پاسخ ها
باشه تمیز
حتی اگه زنها در حال جان کندن از فقر و بی پولی باشند باز باید مردها ارث بیشتری ببرند تا اسلامیتمون حفظ بشه!!!
من این سریال رو ندیدم ولی این متنو کامل خوندم و متاسف شدم از این همه تحمیل عقیده و سلیقه نویسنده متن که به زعم ایشون همه باید به عنوان یک اصل کلی رعایت کنند. شما کجا دوره روانشناسی دیدین که میگین سلامت جنسی کودک یعنی بیرون نرفتن از محیط خانه !!!! شما بچه هاتون رو تو خونه حبس می کنید ؟!! سلامت جنسی نتیجه مراقبت و آموزش هم به کودک و هم به خانواده س نه حبس خانگی. بعد هم خیلی مسائلی که اینجا مطرح کردید و تلویحا خواستار این بودید که مثل یک تابو با آن برخورد شود و مطرح شدنش به مذاق شما خوش نیامده مثل ازدواج سفید مثل تجاوز مثل افرادی با ظاهر مذهبی و اعمال تهی مثل تقابل فرزندان و والدین _ که لزوما هم همیشه فرزندان مقصر نیستند_ از مسائلی هستند که توی جامعه همه داریم میبینیم و میشنویم. و چرا فکر میکنید تمام نویسندگان و کارگردانان و ... باید از فیلتر فکری امثال شما رد شوند تا صلاحیت نوشتن و خلق کردن و ایده پردازی داشته باشند ؟؟؟البته در مملکتی که دیه زن نصف مرد در نظر گرفته میشود و حتی برای قصاص از خانواده مقتوله پول دریافت میشو د هیچ مایه تعجب نیست که مساوی تقسیم کردن ارث بین دختر و پسر آن هم در یک سریال انقدر برای شما سنگین و گران بوده. به خدا پناه میبرم از این همه تحجر ... آن کس که نداند و نداند که نداند در جهل مرکب ابدالدهر بماند.
دختر و پسر چه فرقی داره ارث باید بصورت مساوی تقسیم بشه غیراز این باشه به دختر ظلم شده.هم دخترفرزند پدر محسوب میشه هم پسر دیگه کاری شرق و غربش ندارم انصاف و وجدانم حکم میکنه
سریالا امسال خیلی آبکی بودن ن فیلمنامه خوب داشتن و ن کارگردانی خوب
برای تقسیم ارث نمی شودخرده بگیریدیک عده سهم دختروپسررابرابرمی گیرند
واقعیتهای جامعه رو نشون داد
بروید به اختلاس وتورم رسیدگی کنیدنه این مسائل حاشیه ای این دولت نارکارآمد رازیرسوال ببرید !؟فک نان باشیدخربزه آب است؟
چه اشکال داره مساوی تقسیم بشه ارث؟؟؟
یاد فیلم فارسی قدیم افتادم شهناز تهرانی تو قلعه کار میکرد فردین میگرش مبردش شهر دیگه ، بخاطر سفته هاش دوباره بر می گرده قلعه ، مخاطب بهش القا میشه که حق با اونه ، اینو میگن تطهیر کردن و معجزه سینما
يعني تحليل متنت تو حلق خودت فقط، مخصوصا اونجا كه داري با اون حجم از عقده نويسنده خانم رو فمنيست خطاب ميكني كه انگار جرمه. خدايا اگه اينا هموطنن بميريم كه ديگه نبينيم هموطن يك همچين آدمهاي كندذهن و كم ظرفيتي هستيم.
تحلیلاتون از قبیل تحلیل اون کسانیه که مدام همه چی رو تکذیب می کنن. مسوولیتی چیزی توی مملکت به عهده شماست؟
یحیی خیلی کار بدی کردی به اسم کوچک سیو کردی تو گوشیت . از این به بعد فقط اسم فامیل بزار تو گوشیت تا این یه مشکلمون هم حل شه، باشه؟؟؟ آفرین پسر خوب همیشه باید کار اخلاقی کرد
عسگرپور کارگردان کاربلدی است به شرطی که از نویسندگان متعهد و موجهی استفاده کند انشاءالله دوباره دچار خطا نشود.
سریال خوبی نسبت به بقیه سریالها بود اشتباه است بزرگان را مبرا ازخطا دانستن تفکری که سالها به ما القا شده
«مرضیه» مادر «فرناز» میگوید: آنقدر به بچههایم از کودکی اجازه ندادم بیرون بروند تا اولین رفیق پسرم یک معتاد شد! و حالا دخترم بلایی سرش آمده و نمیگوید؛ یعنی علت تجاوز را بیرون نرفتن کودکان از محیط امن خانه عنوان میکند! دقیقا چیزی که مایه سلامت جنسی کودک است!
همین چند سطر کافیه تا بدونیم چه مثلا آدمی و با چه مغز کوچیک و چه اندازه بی سواد،این مطلب و نوشته.
کلا این نوع تفکر نه می خواد و نه می تونه درکی از شرایط جامعه و مردم و .....داشته باشه.
بقیه اراجیفش راجع به اینکه چرا نقش مذهبی فیلم آدم بدیه یا مثلا نویسنده عقایدش با ما یکی نیست و.......اینقد سطحی و بچگانه س که حتی ارزش اشاره کردنم نداره
بزرگوار این فیلم واقعیتهای ملموس جامعه رو نشون داذ. این روزها این روابط سفید تو هر گوشه و برزنی هست. بها دادن ب دختر خیلی بیشتر از قبل شده ک دخترو زنده ب گور میکردن. انسانیت و وجدان میگه اون تا خواهر مستحق ترن و با رضایت ارث تقسیم شد. فیلم خوبی بود بین این همه سمت خدا و اخبار ک از تلویزیون میبینیم. حالا اگر شما با نویسنده سبزش مشکل داری دعواتو خصوصی پیگیری کن فیلمو تخریب نکن