دیدار رو در روی ترامپ و روحانی غیرممکن است
از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ هیچ رئیس جمهور آمریکایی با رئیس جمهور ایران دیداری نداشته است. حتی اوباما که زمینه شکل گیری توافق هسته ای با ایران را فراهم کرد با حسن روحانی رئیس جمهور ایران در سازمان ملل روبرو نشد.
پایگاه خبری انتخاب: باربارا اسلاوین در «Axios» نوشت: پس از نشست سنگاپور، یکی از مهم ترین سوالاتی که اکثرا آن را طرح می کنند این است که آیا ترامپ ممکن است مشابه با ایران خواهان ایجاد شکاف با کره شمالی باشد.
در ادامه این تحلیل آمده است:
تصویر بزرگ
برگزاری چنین نشستی بین ایران و آمریکا به همان اندازه که بین ترامپ و کیم شکل گرفت بی سابقه خواهد بود: از زمان انقلاب ایران در سال ۱۹۷۹ هیچ رئیس جمهور آمریکایی با رئیس جمهور ایران دیداری نداشته است. حتی اوباما که زمینه شکل گیری توافق هسته ای با ایران را فراهم کرد با حسن روحانی رئیس جمهور ایران در سازمان ملل روبرو نشد.
اما دلائل غیرممکن بودن چنین دیدارهایی به چند عامل برمی گردد:
- اگر چه مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا؛ پیشنهاداتی مبنی بر ایجاد توافق جدید داد که در آن در ازای تغییر چشمگیر سیاست ایران؛ تحریم های اولیه آمریکا علیه این کشور لغو خواهد شد و زمینه عادی سازی روابط بین دوکشور فراهم می گردد، اما اکنون آمریکا برای از سرگیری مذاکره مجدد با ایران هیچ استراتژی مشخصی ندارد بلکه آن ها در مقابل برای وادارسازی ایران به نقض توافق هسته ای بر تشدید فشارهای اقتصادی تمرکز کرده اند.
- اکنون ایران با وجود پای بندی به توافق، هیچ گونه تمایلی برای برقراری دیپلماسی سطح بالا با کشوری که به طور یکجانبه برجام را نقض کرده است ندارد. ایران در مقابل برای حفظ توافق هسته ای و کاهش اثر بخشی تحریم ها بر همکاری با شرکای تجاری اروپایی و آسیایی تاکید دارند.
- متحدان منطقه ای آمریکا به طور خاص اسرائیل، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به طور جدی مخالف برگزاری چنین نشست هایی بین آمریکا و ایران هستند در حالی که در مقابل کره جنوبی و تا حدودی کمتر ژاپن، ترامپ را برای برقراری مذاکره و دیدار با کیم جونگ اون تشویق کرده اند تا از این طریق از هر گونه شروع جنگ در منطقه آسیای شمال شرقی جلوگیری کنند.
محور اصلی
برای برقراری روابط بین آمریکا و ایران به مذاکرات جدی و اقدامات اعتماد ساز نیاز است. به همین دلیل موفقیت دستیابی به برجام در دوران اوباما چند سال طول کشید. بنابراین این دستاورد به احتمال زیاد تکرار نخواهد شد و همچنین این روابط تا زمانی که رئیس تخریب گر ( دونالد ترامپ) در قدرت است بهبود پیدا نخواهد کرد.
نظر کاربران
آسیای جنوب شرقی (صرفا" جهت تصحیح)
تا کامل به فنا یا قهقرا نریم کسی نمیره برای مذاکره.
باید کاملا به فنا بریم تا اونوقت ببینیم چی میشه
روسیه که دوباره خیانت کرد پس راه دیگری نیست جز بهبود روابط سیاسی با کشورهای تاثیر گذار ابرقدرت دنیا ازجمله آمریکا
کلا ما عادت داریم غیرممکنا رو ممکن کنیم.
هرگز نگویید هرگز
ترامپ هرگونه دیدار ومذاکره ای با ایران را به گور خواهد برد،مگر دست ازقلدری بردارن
پاسخ ها
غلط وزرزیادی نزن لحمق چرا نباید مذاکره کرد
کیم جونگ اون یک کلید سازواقعی است
با حرف و شعار راه به جایی نبریم . من نوعی تا وقتی خودم را اصلاح نکنم هرگز نمیتونم خانواده ام را اصلاح کنم چه برسه جامعه را . برا حل مشکل اول باید ریشه یابی بشه و دلیل پیداش مشکل شناسایی بشه تا بشه مشکل را حل کرد، پس اول باید قبول کنیم ۹۰درصد مشکل مربوط به داخله و ربطی به خارجی ها نداره و باید ترامپ و امثالهم را برای حل مشکلات در مراحل اخر قرار دهیم و در مرحله اول قبول کنیم که مشکلات عدیده مربوط به داخل کشوره . یاد گرفتیم فقط و فقط برا پوشش مسئله اسم کشورهای دیگر را بیاریم