وزارت کشور: رفتار قانونی در تجمعات پیگرد ندارد
معاون سیاسی وزیر کشور تاکید کرد که طبیعی است هر فردی که در تجمعات رفتار قانونی داشته باشد، برای او مساله پیگرد مطرح نیست.
خبرگزاری ایسنا: معاون سیاسی وزیر کشور تاکید کرد که طبیعی است هر فردی که در تجمعات رفتار قانونی داشته باشد، برای او مساله پیگرد مطرح نیست.
اسماعیل جبارزاده در نشست خبری با تشریح مصوبه دولت در مورد تعیین مکان هایی برای برگزاری تجمعات در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه "این نگرانی وجود دارد تصاویر افراد حاضر در تجمعات براحتی تهیه و افراد تحت تعقیب قضایی قرار بگیرند آیا حق اعتراض افراد به رسمیت شناخته می شود تا تحت تعقیب قرار نگیرند؟" گفت: در اغلب شهرهای بزرگ سیستم تصویری و فیلمبرداری است و خیلی از متخلفان توسط دستگاه های امنیتی و انتظامی توسط مانیتورینگ شناسایی می شوند لذا اینکه تصویر افراد تهیه شود برداشت غیرمنصفانه است.
وی تاکید کرد :طبیعی است هر کسی رفتار قانونی داشته باشد بحث پیگرد در این مورد مطرح نیست.
معاون سیاسی وزیر کشور افزود: حتی از مسئولین دولتی و دستگاههای دولتی متناسب با آن تجمع که میتواند مربوط به بخشی از دستگاهها باشد میتوانند در تجمعها حضور داشته و یا میتینگی را داشته باشند.
جبارزاده همچنین بیان کرد: یکی از نکات مثبت این مصوبه در مورد تجمعات این است که مسئولین میتوانند حضور داشته باشند و بشنوند. امیدوار هستیم مطالبی که در این اجتماعات مطرح میشود هر چه زودتر اجرایی شود.
وی در مورد جزئیات تفصیلی مصوبه دولت درباره تعیین محل برای تجمعات، گفت: سال ۹۴ در مجلس و پس از آن در سال ۹۵ در مجمع تشخیص مصلحت نظام، قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی مصوب شد و پس از تصویب جهت اجرا به وزارت کشور ابلاغ شد.
وی افزود: این قانون دارای احکام متعددی است که در ماده ۱۳ این قانون به حقوق و مسئولیتهای احزاب و گروههای سیاسی اشاره میشود. همچنین در یکی از بندهای همین لایحه اختیارات و امتیازاتی که قانون برای احزاب و تشکلهای سیاسی دارد مشخص شده است که احزاب و تشکلها میتوانند حسب مورد با اطلاع و صدور مجوز وزارت کشور و استانداریها و بر اساس اصل ۲۷ قانون اساسی اجتماعات خود را داشته باشند.
معاون سیاسی وزیر کشور تصریح کرد: در همین ماده دولت مکلف شده آییننامه اجرایی برای آن تصویب کند که خوشبختانه آییننامه اجرایی قانون نحوه فعالیت احزاب و گروههای سیاسی در ۲۹ اردیبهشت ماه سال جاری به وزارت کشور ابلاغ شد و بر اساس این آییننامه برای برگزاری تجمع یا راهپیمایی مکانهای مورد نظر تعیین شده است.
جبارزاده یادآور شد: دبیران کل احزاب و در واقع متقاضیان باید تقاضای خود را حداقل سه روز کاری قبل از زمان برگزاری به فرمانداری و استانداریها ارائه دهند و در قالب تکمیل کاربرگ درخواست خود را اعلام کنند که موضوع تجمع چیست، زمان، مکان و حتی اعلام اسامی سخنرانان را هم مشخص کنند.
وی در ادامه اظهار کرد: فرمانداریها و استانداریها هم موظف هستند پس از دریافت تقاضا بلافاصله موضوع را مورد بررسی قرار داده و موارد را به کمیسیون ماده ۱۰ احزاب ارسال کنند و دبیرخانه کمیسیون هم مکلف است جلسه فوقالعادهای را تشکیل دهد و در این جلسه که ۱۲ ساعت بعد از وصول تقاضا است نسبت به تقاضا رسیدگی صورت میگیرد.
وی با اشاره به اینکه طبیعی است که چند حزب و یا تشکل نمیتوانند در یک زمان تجمع داشته باشند، تاکید کرد: مسئول امنیت تجمعات و راهپیماییهای قانونی، نیروی انتظامی است و گروههای دیگر مسئولیتی بر عهده ندارند البته بر اساس تبصره ماده مذکور شورای تامین استانها هم موظف هستند محلهای مناسبی را برای برگزاری تجمعات فراهم کنند.
وی با اشاره به تعیین محلها برای تجمعات که اخیرا در قالب مصوبهای از سوی دولت اعلام شد، گفت: در تهران پنج ورزشگاه شامل ورزشگاههای دستگردی، تختی، معتمدی، آزادی، شهید شیرودی که متعلق به وزارت ورزش است مشخص شده، همچنین شش بوستان در نقاط مختلف شهر و ضلع شمالی مجلس شورای اسلامی محلی برای تجمعات در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای شهرهای بیش از یک میلیون نفر دو محل تجمع در نظر گرفته شده است البته در مصوبه اخیر ۱۰ ویژگی یا شرط برای تعیین این محلها تصویب شده که در راستای رفاه و آسایش تجمعکنندگان است مانند اینکه تجمعات نباید باعث اخلال در کسب و کار دیگر شهروندان شود یا در محل تردد دیگران اشکالاتی را ایجاد کند.
نظر کاربران
از شریعت مداری اجازه بگیر فردا رو تیتر روزنامه اش مینویسد فتنه
اونوقت رفتار قانونی یعنی چی؟؟؟
یعنی در مکان محاصره شده ای که شما تعیین می کنید، و با شعارهایی که شما تعیین می کنید از گل و بلبل بگوییم!
خواهیم دید
پدر مردمو درآوردین با این کلمه "پیگرد"...خداوکیلی خودتون خنده تون نمیگیره
رفتار قانونی یعنی دلواپس باشی
چه مملکتی زشتی داریم
خیابانهای مکانهای عمومی هراستان بهتر
آقای جبارزاده استاندارد سابق تبریز ازبیمارستان بهبوددرتبریزچه خبر ۸۰درصدسهامت ۱۰۰درصد شد...
یعنی بریم اینجاها که تعیین کردید و بگیم درود بر حسین شریعتمداری ، درود بر ده نمکی و مرگ بر اسراییل تا قانونی باشه اونوقت کسی کاریمون نداره ؟!!!
عجبا ، میشه همینا را تو خونه بگیم ؟ اونوقت خونه را رو سرمون خراب نمی کنید ؟
پس دیگه بابت روز قدس و . . . خیابانها رو نبندید
خیابان اصلی بهترتاورزشگاه
میخواید یه جا همه رو بگیرید :)))
پیشنهاد میشود که چنین نکنی درست نشود جون هیچ کس برای اعتراض به آنجا نمیرود پولی که برای ساخت چنین مکانی خرج خواهد شد بین فقرا تقسیم کنید نتیجه بهتری جواب میدهد اصلاح طلبان اقتصاد نابود کردن مردم ناراضی کردن و الان جای درست میکنن برای اعتراضات بهتره استعفا بدید تا همه چی درست شود
جمعش کنید بابا
مردم اگه بخوان حرفای دلشون رو بزنن که توی همین سالن ها به خاک و خون میکشیدشون
باز یه دروغ جدید......
اخه شما چیتون رو با کشورهای بزرگ مقایسه میکنید؟ مگه اقتصاد و جامعه و فضای کشورتون و حتی ازادیهاتون با اونها یکیه که نصب دوربین و پیگرد افراد رو با اون کشورها مقایسه میکنید؟ در حد مملکت خودمون صحبت کنیم فضای کشور ما یه چیزی تقریبا در حد افغانستان و عراق و یمن و سوریه هست
شما تصمیم گیرنده ی نهایی نیستید بیخودی پز وزارت نده.