مرعشی: مردم به نظامیها رای نمیدهند
حسین مرعشی درباره عملکرد روحانی و تمایل مردم به انتخاب یک رئیس جمهور نظامی گفت: من فکر نمیکنم مردم ایران در این شرایط پیچیده کشور از لحاظ سیاسی به نظامیها رأی دهند. اگر مردم قرار است رأی دهند؛ مردم رأی نمیدهند.
اعتمادآنلاین: روحانی و مجموعه دولت سال سختی را گذراندهاند. ناآرامیهای دیماه، اعتراضات در استانهای مختلف از جمله اصفهان، کازرون، خوزستان، شهرهای مرزی، ماجرای دختران خیابان انقلاب، دراویش، فیلترینگ تلگرام، نوسانات بازار ارز، خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریمها؛ همه اینها در یک سال اتفاق افتاده و همه ماجرا هم نیست. مدیریت این شرایط و برآمدن از پس مشکلات گسترده داخلی، خارجی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و ... کار هر کسی نیست و دولت دوازدهم در بد موقعیتی گیر افتاده است. موقعیتی که به اعتقاد برخی تحلیلگران ممکن است به شکست دولت انجامد. برخی از سیاسیون، اما خوشبینتر بوده و معتقدند که از این اوضاع و احوال نیز به سلامت عبور خواهیم کرد.
حسین مرعشی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران در گروه خوشبینها قرار میگیرد و معتقد است که دولت روحانی بیدی نیست که با این بادها بلرزد. او آینده دولت را به آینده نظام گره نمیزند، اما در پاسخ به جریان تندرویی که بر طبل ناکامی و ناکارآمدی دولت میکوبد تاکید میکند که نگاه به دولت به صورت مجزا از نظام، خطا است. مرعشی خوشبینتر از این حرفها است که احتمال شکست دولت را جدی بگیرد، اما تاکید میکند که بیش از هر زمان دیگری به اتحاد و انسجام داخلی نیاز داریم. از رئیس جمهور به خاطر انتقادهای پشت تریبون به اعضای کابینه خرده میگیرند و این کار رای یک ضدتبلیغ میداند.
* به نظر شما در صورت بغرنجشدن مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی و سیاست خارجی، چه آیندهای در انتظار دولت آقای روحانی است؟
دولت آقای روحانی دولت نیرومندی است. بیدی نیست که با این بادها بلرزد. آقای روحانی محکم است، استوار است، پشتوانه دارد و ما در این شرایط باید به فکر این باشیم که راه حلی برای مشکلات ایران پیدا کنیم.
*یعنی شرایط موجود را یک چالش جدی برای رئیس جمهور نمیدانید؟
دولت آقای روحانی که دولت بیریشهای نیست که بخواهد از مشکلات بهراسد و صحنه را ترک کند.
* آن پشتوانه مردمی دولت که به آن اشاره میکنید، برای عبور از مشکلات و وضعیت فعلی کافی است؟
کشور ما اکنون با یک سری مشکلات واقعی مواجه است و آن بدعهدی غربیها است؛ مشخصا آمریکاییها. لازم است که در مقابل این بدعهدیها تدبیر کنیم، دولت هم ایستاده که راهحل مناسب را پیدا کند. کار سختی است، ولی بالاخره انجام میشود.
*بدعهدی آمریکا در برجام را مشکل اساسی و واقعی کشور میدانید. به نظر شما در صورتی که دولت طی مذاکره با اروپاییها برای ادامه برجام به نتیجه نرسد، چه اتفاقی میافتد؟ اصلیترین پیامد شکست دولت در برجام چیست؟
ایران یک کشور نیرومند است، دولت ما هم دولت قویای است و راهحل پیدا میکنیم.
* یعنی اصلا احتمال شکست را در نظر نمیگیرید؟
شکست دولت آقای روحانی، شکست ملت ایران است. دولت منتخب ملت است. ما حتما به چیزی به نام شکست فکر نمیکنیم.
* به هر حال جریانها و گروههای مخالف و منتقد روحانی در تلاش هستند تا از وضعیت فعلی به نفع خود بهره برداری کنند. موضوعات مختلفی را طرح میکنند که یکی از آنها بحث استعفای روحانی است. به نظرتان اینطور مسائل به نتیجه میرسد؟
ما در مقابل یک بدعهدی بینالمللی واقع شدیم و راه عاقلانه این است که اختلافنظرها و اختلاف نگرشهای سیاسی را کنار گذاشته و متمرکز شویم. اکنون در مقابل دولتهای خارجی نیاز به وحدت داریم و اصلا وقت این بحثها و حرفها نیست.
*این که شما میفرمایید ایده آل است و همه هم این روزها همین را میگویند. اما جریان تندرو کار خودش را میکند و این حرفها گوش نمیدهد.
ایدهآل نیست، این یک ضرورت است. اینها فکر میکنند چیزی به نام دولت، جدای از نظام مطرح است و این خطا است. امروز دولت و نظام یک مجموعه هستند و کسی نمیتواند بدون حمایت و دفاع از دولت، نظام را حفظ کند.
*به نظر شما آن اتفاقات دیماه برای جریان تندرو درس عبرت شد؟ یعنی الان این نکته مورد اشاره شما را درک کرده اند؟
امیدوارم شده باشد.
* خود آقای روحانی هم اخیرا خیلی انتقاد میکنند. قبلا هم انتقادهایی نسبت به سایر دستگاهها داشتند، اما اکنون کار به انتقاد از کابینه رسیده است. نظرتان در مورد این رویکرد چیست؟ چقدر میتواند مورد توجه افکار عمومی قرار بگیرد؟ اصلا کمکی به دولت میکند؟
این کار حتما ضدتبلیغ است. هر کس به آقای روحانی در این باره مشورت داده، دقت نکرده است که این کار به یک ضد تبلیغ تبدیل میشود. به هر حال دولت در اختیار آقای رئیس جمهور است و هر تغییراتی که لازم بداند را میتواند انجام دهد، این شیوه انتقاد از اعضا دولت مشکلی را حل نمیکند. به نظر من وزرای دولت به اندازه کافی در فشار هستند، نمیشود که رئیسشان نیز به جای حمایت، انتقاد کند. اگر انتقادی هست یا اصلاح شود یا تغییر کند، نیازی به برخود اینگونه نیست.
*نظرتان در مورد مسئله عبور از روحانی که برخی طرح کردند، چیست؟
چه کسی طرح کرده است؟
* در فضای رسانهای حداقل از طرف جریانهای مختلف دولت...
من چنین مسئلهای را جدی نمیبینم.
*یعنی فکر میکنید که این موضوع از سوی احزاب و مردم مورد پذیرش قرار نمیگیرد؟
نه، اصلا جدی نیست.
*اما برخی از تحلیل گران این فضا و شرایط موجود را خیلی جدی میگیرند. به عنوان مثال آقای حجاریان چهار سناریو طرح کردند و گفتند در صورتی که مشکلات کشور پیچیدهتر شود، ممکن است کار به استعفا، اعمال فشار بیشتر بر رئیس جمهور، پرونده سازی برای دولتیها یا حتی عدم کفایت رئیس جمهور کشیده شود. به نظر شما کدام یک از این سناریوها محتملتر است؟
من در مورد سخنان دیگران اظهار نظر نمیکنم. لازم نیست هر کس در مملکت حرف میزند، من در موردش اظهارنظر کنم.
*بسیار خب، به نظر خود شما آینده نظام چقدر به شکست یا موفقیت دولت بستگی دارد؟
به هر حال دولت جزئی از نظام است، اما معنیاش این نیست که اگر خدای ناکرده دولتی در یک مقطعی ضربه بخورد، الزاما این ضربه نظام را دچار گرفتاری جدی میکند. دولتها میآیند و میروند، نظام هم سر جای خود است. نظام متکی به یک سابقه تاریخی است و حمایت واقعی مردم است.
*خود شما هم در ابتدای صحبت گفتید که بدون حمایت از دولت نمیتوان نظام را حفظ کرد.
معنایش این است که برای تقویت جایگاه نظام و مجموعه حاکمیت به حمایت و همراهی با دولت نیاز داریم.
*برخی معتقد هستند که آلترناتیو روحانی در صورت عدم موفقیت، استقبال از یک رئیس جمهور نظامی است. این را قبول دارید؟
من فکر نمیکنم مردم ایران در این شرایط پیچیده کشور از لحاظ سیاسی به نظامیها رأی دهند. اگر مردم قرار است رأی دهند؛ مردم رأی نمیدهند.
ملاک رای مردم است و هر کسی میتواند رای آنها را جلب کند. نظامیها هم میتوانند از نظامی گری استعفا دهند و بیایند در انتخابات شرکت کنند، ولی مردم باید رأی دهند. این را یادتان باشد.
*در شرایط فعلی کشور غیر از موضوع برجام، اصلیترین چالش نظام چیست و چطور باید از پس آن برآمد؟
به نظر من اصلیترین چالش کنونی ایجاد روندی است که باید ما را به یک اجماع سازی در همه مسائل برساند.
*به نظر شما رسیدن به اجماع در مورد مسائل مختلف در شرایط فعلی کار سادهای است.
ساده نیست و بعضا هم اتفاق نمیافتد، اما نباید ناامید شد. یک مثال مثبت میزنم. در بحران ارزی اخیر همه قوای کشور به یک جمعبندی رسیده و پشت دولت قرار گرفتند و آثار موفقیت آن نیز مشاهده شد. به نظر من باید در همه حوزهها و مسائل بحرانی مثل آب، محیط زیست، سیاست خارجی، سیاست منطقهای و ... نیز باید رویه مشابهی داشته باشیم و به یک اجماع برسیم.
* به نظر شما این اجماع مهمترین دغدغه مردم است؟ مطالبه اصلی مردم چیست؟
مردم مشکلات انباشته شده اقتصادی، سیاسی و فرهنگی دارند و لازم است که به این مشکلات توجه بیشتری شود. اگر ما در هر یک از موضوعاتی که به مردم مربوط میشود بتوانیم به اجماع برسیم، حتما آن مشکل را حل میکنیم و این همان خواست مردم است.
نظر کاربران
دیگه کم کم باید با رای دادن خداحافظی کنید
ما دیگه اصلا رای نمیدیم
هرگز به نظامی که باعث وخیم تر شدن اوضاع شود مردم ما رای نخواهند داد مگر؟...
اصلاح طلبان وخصوصا این آخری که گند زدند!؟
اگه شعور داشتیم رای میدادیم خودمون از شر شماها راحت میکردیم
مگه نظامی از کی کمترند که به آنها رای ندهند اتفاقا در کشورهایی که نظامی رئیس جمهور است خیلی پیشرفت بیشتر بوده تا این نجمومی حقوق بگیرها.؟!
بزک نمیر بهار میاد
حتی به برادران لاریجانی ها
مگه اینجا افریقاست که به یه نظامی رای بدیم
اقای مرعشی مردم به نجومی بگیران واختلاص گران وباند بازان هم رای نمیدهد
با این عملکرد مسوولین مطمئن اید که مردم رای میدن؟
آقای مرعشی شما وامثال شما یاسواد ندارید ویاآگاهی سیاسی حضرتعالی ضعیف است،اول اینکه دولت روحانی کاملا ورشکسته شده ودرحال حاضرکشوربا هردم بیلی اداره میشه نمونه اش لغوبرجام،گرانی وعدم ثبات قیمتها ، بیکاری بی سابقه،ورشکستگی کارخانه های با سابقه کشور،ناآرامیها واعتراضات خیابانی درجامعه ووضع بدمعیشتی مردم،برگشت دوباره تحریمهای شکننده ازسوی آمریکا،رکود کامل دراقتصادکشور،اوج گرفتن تهدیدهای خارجی ازسوی بعضی کشورهای عربی مثل عربستان و....،دیگه کافیه!
نه تنها به نظامی بلکه به غیر نظامی هم رای نخواهیم داد اگر رای دایم تاکنون پشیمانیم . امروز رفتم دارو بخرم قیمت هر بسته 20 هزار تومان بوده این سری میفرمایند هر بسته 40 هزار تومان دیگر نیازی هست که رای بدهیم چه به نظامی چه به غیره
توی عمرم مزخرف تر از روزنامه ی جیره خور دولت(اعتماد) ندیدم!
به نظامی رای میدهیم .به نظامی تحمیلی نه
نه اینکه غیر نظامیها و...................خیلی گل تو سر مردم بدبخت زدن..
چرا رأی نمیدهند؟ دلیلش چیه؟ آیا دلیلی غیر از این داره که سیاسیون از ترس قطع شدن بخوربخورشون بر علیه نظامیان جو منفی ایجاد میکنند و متأسفانه مردم احمق ما هم حرف صد من یه غاز این جماعت سیاستباز رو تکرار میکنند؟
به جای حل مشکلات مردم فقط مزخرف میگند گوش ما پر حرفه دیگه وقته عمله
پس چرا به روحانی که یک نظامی و اطلاعاتی بود رای دادند
آها مردمرو گول زدین
مردم روحانی ۸ سال معاون فرمانده جنگبود
مردم هاشمی رفسنجانی فرمانده جنگبود و روحانی جانشین و معاون ایشون بوده
مردم روحانی از اول انقلاب تا کنون پست و سمت اطلاعاتی امنیتی داشته رئیس شورای امنیت ملی روحانی هست
رئیس شورای انقلاب فرهنگی روحانی است
رئیس شورای مجازی روحانی است
اتفاقا نظامی اصولی کار میکنه با نظم هست شما توی نظامیها خیلی خیلی خیلی خیلی کم میبینید که اختلاس یا دزدی بکنند چون واقعا برای ملت و میهن کار میکنند
پاسخ ها
درود بر شما که گل گفتی
من به سردار جعفری یا سلیمانی رای می دهم برای نخست وزیری
بعضی جاها نظامی گری نیاز تو کشور
کی بهتر از قالیباف