۶۶ سد بزرگ کشور ،کمتر از ۴۰ درصد آب دارند
وزارت نیرو اعلام کرد: افت بارش سال آبی جاری موجب شده تا از میان ۱۷۷ سد بزرگ کشور، ۶۶ سد از جمله سدهای زایندهرود، شهیدرجایی، دوستی، ساوه و ملاصدرا در آستانه ورود به فصل تابستان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده داشته باشند.
خبرگزاری ایرنا: وزارت نیرو اعلام کرد: افت بارش سال آبی جاری موجب شده تا از میان ۱۷۷ سد بزرگ کشور، ۶۶ سد از جمله سدهای زایندهرود، شهیدرجایی، دوستی، ساوه و ملاصدرا در آستانه ورود به فصل تابستان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده داشته باشند.
به گزارش وزارت نیرو، کاهش بی سابقه بارشها در سال گذشته و در پی آن افت روان آبها موجب شده است تا به رغم بارندگیهای به نسبه مناسب دو ماه اخیر در برخی از نقاط کشور، حجم ذخیره آب ۱۷۷ سد بزرگ موجود در ۶ حوضه آبریز دریای خزر، خلیج فارس، دریاچه ارومیه، فلات مرکزی، هامون و سرخس به ۲۶.۹۲ میلیارد مترمکعب برسد که در مقایسه با سال گذشته آب موجود در مخازن سدهای کشور کاهش ۱۹ درصدی پیدا کرده است.
ورودی و خروجی آب از سدها نیز متاثر از افت نزولات جوی با کاهشهای محسوسی مواجه شدهاند به طوری که ورودی به این سازههای آبی ۳۷ درصد و خروجی از آنها نیز نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کمتر شده است و هم اکنون به طور میانگین ۵۴ درصد مخازن سدهای یاد شده دارای منابع آبی است.
در این بین از میان ۱۷۷ سد بزرگ موجود در این ۶ حوضه آبریز ۳۷ درصد از آنها و به تعبیری ۶۶ سد بزرگ کشور از جمله سدهای زایندهرود، شهیدرجایی، ساوه و ملاصدرا در آستانه تابستان همچنان کمتر از ۴۰ درصد آب ذخیره شده دارند.
کاهش ارتفاع و ذخیره آب سدهای دارای نیروگاه برقابی موجب شده تا این مراکز نیز با کاهش تولید انرژی روبه رو شوند به طوری که برق تولیدی ۵۳ نیروگاه برقآبی کشور از ابتدای امسال تا ۱۱ خردادماه به هزار و ۵۵۵ گیگاوات ساعت برسد که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۵۷ درصد کاهش داشته است.
بارشهای مناسب دو ماه اخیر در تهران موجب شده تا شرایط منفی منابع آبی استان تا حدودی بهبود پیدا کند. اکنون حجم ذخیره کنونی آب در سدهای پنجگانه استان تهران (لار، طالقان، امیرکبیر، لتیان و ماملو) ۸۰۰ میلیون مترمکعب بوده و ۴۲ درصد حجم این سدها نیز پر است.
با وجود بارشهای مناسب دو ماه اخیر در تهران بررسی این اعداد و ارقام حکایت از آن دارد که کاهش بی سابقه بارشها در سال گذشته موجب شده تا حجم مخازن سدهای پنجگانه استان تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۸ درصد کاهش داشته باشد و ورودی آب به سدهای پنجگانه استان هم افت ۳۷ درصدی پیدا کند.
نظر کاربران
همش منفی منفی
سی سال از عمرم میگذره سال 95 96 97 خیلی بارشا نسبت به دهه هشتاد تو تهران زیاد بوده
دیگه چوپان دروغگو شدین.
از وقتی ما دنیا اومدیم همش گفتین اب کمه اب کمه کل دهه شصت و هفتادمون با اضطراب بزرگ شدیم بعد حالا میگین اون موقع بارش ها مناسب بود و الان کم شده.
خدا هم نمیتونه سیرتون کنه همش ناشکری ناشکری ناشکری با این برکت باران هر روزه.
ان قدر شما بی برنامه هستین اب تمام دنیا را به شما بدهندباز گریه میکنید .چرا چون کسی نیست بالای سر مثلا مدیران و کارشناسان میگن شد که شد نشد به ما مربوط نیست.
سوخت فصیلی رو و ماشین های فصیلی رو از چرخه خارج کنید سوخت خورشیدی و الکترونیکی زمین رو خنک کنید تا بارون بیشتر بیاد و برف بباره
پاسخ ها
شما خوبی یارو نمی تواند راه برود میگویند بدو واقعا دوغ واجب است .
به نفعشون نیست جایگزین کنن.
تقصیره امریکاس
شاید سدها سوراخن.
دروغه اب هست
خاک عالم .....