۷۲۷۱۲۱
۱۴ نظر
۵۰۰۶
۱۴ نظر
۵۰۰۶
پ

عامل بالا رفتن تنش‌های روانی در جامعه چیست؟

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه بهداشت و سلامت‌ روان سابقه‌ای در فرهنگ اجتماعی ما ندارد، افزود: ناپایداری اقتصادی، بی‌مهارت‌بودن و فراز و فرودهای اقتصادی باعث می‌شود مردم نتوانند نسبت به آینده خود برنامه‌ریزی کنند.

خبرگزاری ایلنا: الهام فخاری (عضو شورای شهر و رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران) با اشاره به حادثه‌ای که در آن راننده خودروی پراید پس از جریمه شدن، خودروی خود را به آتش کشید و در پاسخ به این سوال که چگونه می‌توان تنش‌های روانی مردم شهر تهران را کاهش داد، گفت: در مورد تنش روانی یا رفتارهای واکنشی ناهنجار و غیرمتعارف باید دو مفهوم را به‌ صورت جداگانه مورد بررسی قرار داد. اولین مساله عوامل تنش‌زا هستند اما پیش از آن بخش دیگری وجود دارد و آن مهارت‌های روانشناختی شهروندی است. این دو مساله با یکدیگر در پیوند است.

عضو کمیسیون اجتماعی و فرهنگی شورای شهر با بیان اینکه مهارت‌های روانشناختی باعث می‌شود یک عامل در فرد تنش روانی شدید ایجاد کند اما همین عامل روی فرد دیگر تاثیر نداشته باشد، افزود: خوشبختانه مهارت‌های روانشناختی آموختنی هستند و نمی‌توان گفت سرشتی بوده و به صورت ارثی منتقل می‌شوند. نظام آموزشی ازجمله آموزش و پرورش یا بخش‌های غیررسمی همچون رسانه و صداوسیما می‌توانند این توانایی‌ها و مهارت‌ها را به شهروندان آموزش دهند و روی وضعیت این مهارت‌ها تاثیرگذار هستند. با این حال مباحثی همچون بهداشت و سلامت‌ روان موضوعی هستند که سابقه و پیشینه دیرینه‌ای در فرهنگ اجتماعی ما ندارند و نباید از جامعه‌مان انتظار زیادی داشته باشیم.

فخاری در ادامه با بیان اینکه عوامل ایجاد تنش‌های روانشناختی دارای دو دسته عوامل درونی و بیرونی است، تصریح کرد: عوامل درونی شامل مهارت‌های روانشناختی ازجمله وضعیت سلامت و روان، مهارت شناختی، سبک شخصیتی و سبک تفکر فرد می‌شود. عوامل بیرونی دارای لایه‌های مختلفی است و شامل اطرافیان، نزدیکان، خانواده، همزیستان، همکاران، اجتماع محلی و در مرحله بعد نظام اجتماعی می‌شود.

عضو شورای شهر افزود: از بین عوامل بیرونی اقتصادی که روی ایجاد تنش‌های روانشناختی موثر هستند، می‌توان به مواردی همچون وضعیت کار و درآمد اشاره کرد. البته بخشی از این عوامل بیرونی شامل موارد سخت‌افزاری همچون فضای شهری، نمای ساختمان‌ها، شکل گذرگاه‌ها و دسترسی‌ها می‌شود. وقتی که در تمامی این حوزه‌ها یعنی عوامل درونی و بیرونی کاستی‌هایی وجود داشته باشد این کاستی‌ها به هم گره خورده، هم‌افزا شده و تبدیل به سیل و فشاری بیش از توان فرد می‌شود و امکان دارد نظام حل مساله را در فرد به هم بریزید.

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران با بیان اینکه این عوامل کنار یکدیگر در راستای ایجاد رفتار سازگارانه بهنجار یا نابهنجار موثر هستند، افزود: اگر فردی مهارت‌های روانشناختی ضعیفی داشته باشد، همچنین دارای برخورد و نگرش منفی نسبت به آینده و جامعه باشد، دچار ناامیدی شده و ممکن است از فرط ناامیدی بخواهد یک پیام خشمگینانه به جامعه پیرامونی، مدیران اجتماعی و فضای رسانه بدهد.

وی ادامه داد: اگرچه فقر، کمبود منابع و تنش‌های سیاسی و اقتصادی خطر تنش‌های روانی را بالا می‌برد اما به تنهایی نمی‌توانند تعیین‌کننده رفتار، کنش و واکنش افراد باشند. ممکن است حتی در یک جامعه برخوردار، کشور توسعه‌یافته یا شهری که از نظر توسعه در ترازهای نخست قرار دارد شاهد رفتارهای خودویرانگر و دیگرکُشی باشیم و بخشی از این واکنش‌ها به رویکرد درونی فرد نسبت به مسائل برمی‌گردد.

فخاری با اشاره به "نظریه اسناد" در روانشناسی اجتماع تصریح کرد: در نظام انگیزشی مدل چهارخانه‌ای داریم که به عنوان نظریه اِسناد شناخته می‌شود. براساس این مدل هرقدر شما ناکامی‌های خود را به عوامل خارجی و خارج از کنترل نسبت بدهید، فشارهای روانی‌تان کمتر می‌شود. ما مردمی هستیم که ناکامی‌های سیاسی و اقتصادی را عمدتا به عوامل بیرونی کمترکنترل‌پذیر و مهارناپذیر نسبت می‌دهیم و این موجب کاهش فشار روانی می‌شود. براساس این مدل، یک خانه دیگر"عوامل درونی مهارشدنی" است؛ اینکه فرد تصور می‌کند چقدر در شرایط خود تاثیر دارد و مسیری که انتخاب کرده است، درست است یا غلط. این عوامل بار روانی را روی فرد افزایش می‌دهند.

وی ادامه داد: ترکیب و حرکت متعادل میان این چهارخانه کمک می‌کند افراد در هر موقعیتی شرایط را به عوامل بیرونی کنترل ناپذیر و یا عوامل درونی کنترل‌پذیر نسبت دهند. در حقیقت مهارت‌های زندگی براساس این چهارخانه تدوین می‌شوند و کمک می‌کند تا یک شهروند در سخت‌ترین شرایط اقتصادی چاره‌جویی بهتری انجام داده و به خود و دیگران صدمه و آسیب کمتری بزند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

می‌خواید یکبار برای همیشه از «بی‌پولی» خلاص شید؟ این وبینار رایگان برای شماست 👇

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    فـــــقـــــــــر،فـــــــقــــــــر

    پاسخ ها

    • حسن

      بی دینی بی دینی بی دینی
      فقر؟
      بله فقر هم باعث بی دینی و تنش روانی میشه
      ولی مطالعه کنید مبتلایان به تنش هی روانی چقدر مشکل اقتصادی دارند؟
      لیبرال ها با آنکه یقینا می دانند علت عمده تنش های روانی سستی مبانی اعتقادی است
      ولی از این واقعیت طفره می روند تا شاید موفق شوند با اهرم های مختلف مبانی اعتقادی را ریشه کن کنند

  • r.s

    خیانت به مردم عامل اصلیه

  • ناشناس

    تنهاتنش رادرمسایل اقتصادی واجتماعی
    نیست شماسری هم به حوزه های مالیاتی
    وشهرداری هاخصوصا شرق تهران بزنید
    برخوردکارکنان باارباب رجوع راهم به ان
    اضافه کنید.

  • ویگن

    خوشی بیش از حد. همه چیز بر وفق مراد هست. خخ

  • بدون نام

    بیکاری بی پولی

  • بدون نام

    پدر ملت رو دراوردید حالا نمیدونید عاملش چیه ...مثلأ میخواید قضیه رو علمی و بسیار پیچیده جلوه بدید....اقا ملت خسته شدن ندارن خیلیها به نون شبشون محتاج شدن چرا کله رو گذاشتید زیر برف مسولین بی لیاقت ...شما هم بچه مثبتی هی سانسور کن

  • کامیار

    همه چیز مادی و معنوی

  • مدافع حقوق فقرا

    قیمت مسکن،کرایه مسکن،تورم،گرانی،بیکاری، فقر و بدبختی اینها عامل تنش هستند ربطی به مسائل روانی نداره،مگر همه مردم روانی شده اند،وقتی همسایه من به راحتی ۳۰۰میلیون وام بدون بهره میگیره و من برای یک میلیون وام ۲۴درصد خودمو به آب و آتش میزنم و آخرش هم هیچ بله که تنش بوجود میاد، هیچکس دچار مشگل روانی نشده،دچار بی عدالتی شده ایم

  • بدون نام

    یعنی نمیدونید چیه؟شما به هیچ خواست مردم اعتنا نمیکنید نمونه اش فیلتر تلگرامه که چهل میلون طرفدار داشت،یا گرانی و تورم و بیکاری روز افزونه که هیچ وقت پایان نداره

  • پیری

    شما فقط تماشاچی هستین فقط همین دیدین کسی که خودکشی میکنه یایک بچه1015ساله چراباید چاقو داشتهباشه همه چیاز خانه شروع میشه بپه ها خانوادهشون نگاه میکنن هرچیبزرگتر کرد ید میگرن فکر میکنن خوبه تنش ماهم میدونیم ولی یک ازکوره رد میره بهخاطر اقتصاد یکی هم فحش انچنانی میده به کسی که تصمصیم میگره قیمتهارابالاببره

  • بدون نام

    همش ازبیکاری وفقرکه افغانی بیگانه همه جاکارمیکنه هم وطن ایرانی بی کارهرکس باش روانی میش وحق وماحق میکنن تاچندوقت دیگه ایرانیاخونشون به جوش میادوهمه اینهارومیریزن بیرون ایشالا چه معنی داربااینهمخ بیکاری وفقرکم ابی نجومی اینقدرافغانی بیادکشورخرج وبودجش دولت ازکجامیارولرای چی به خودمردم مون خرج وهزینه نمیکنه ازجیب ملت بدبخت ومظلوم دیگه کارگری همه شغلها...‌ وسرایداری وچیه که ایرانی ومیزارن انجام بده مگه فلجیم این توهین به ملت وکشوراینامگه مهندس هستن که کسب کارشون نمیتونه انجام بده واین ظلم وخیانت درحق ملتمون وهمه جای دنیااینومیدونن وماایرانبارومسخرمیکنن ومیگن کشورتون کابل وهرات یعنی وحشی بی عرص احمق واین ننگ برای ایران وایرانی وکشورتون پرافغانی قاچاقی میان راحت کارمیکنن وزندگی شماچقدربی عرض هستین حتی کشورهای فقیرسودان اتیوپی هم مارومسخرمیکنن وچه وضعش ۱۶ملیون توکشورمونن و۱۰ملیون شغلمون اشغال کردن یکم غیرت وعقلم خوبه به گفته نمایندگان بیش از۳ملیون فقط توکترساختمانین وچندبرابران توکارهای دیگه چون صابکاروپیمانکارسواستفادگردنبال کارگرارزان افغانی ....وبهدجاش ایرانی هم وطن دین ایمان وجونش درراه وطن گذاشته بیکاربشین وافغانی اماده وراحت مفتی بیادکارکنن لعنت بهدباعثش کاری نمیکنل واخراج نمیکنه

  • بدون نام

    سلام به نطر منعامل اصلی این تنشها فاصله گرفتن مردم از اعتقاداتشون ووابسته شدن به یک سری مقالات دیکته شده غربی است کلا یه عده هویت اسلامی خودشون را ازدست دادن

  • بدون نام

    افغانی تو مملکت تمام جامعه رو مثل ویروس مهلک اشغال کردن،یه روزی ما میشیم فلسطین و افغانیها برامون میشن اسراییل

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج