خشک شدن ۷۶۹ اصله درخت در باغ «وثوق الدوله»
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نسبت به خشک شدن ۷۶۹ اصله درخت در باغ وثوق الدوله که در تملک بنیاد مستضعفان است اعتراض کرد.
خبرگزاری میزان: رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران نسبت به خشک شدن ۷۶۹ اصله درخت در باغ وثوق الدوله که در تملک بنیاد مستضعفان است اعتراض کرد.
محمد سالاری در جریان بازدید خود از منطقه ۱۴ شهرداری تهران از باغ وثوق الدوله بازدید کرد و در خصوص این باغ گفت: باغ وثوق الدوله یکی از باغات قدیمی شهر تهران و دارای ۲۳ هزار متر مربع مساحت است و این باغ در خیابان نبرد واقع در منطقه ۱۴ شهرداری تهران قرار گرفته و به موجب بررسیهای انجام شده این باغ در گذشته ۱۲۲۲ اصله درخت داشته که ۷۶۹ اصله از این درختان خشک و یا به کنده تبدیل شده و صرفا ۴۵۳ اصله از این درختان باقی مانده است؛ لذا بنده به عنوان رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران اعتراض شدید خود در اینباره نسبت به بنیاد مستضعفان اعلام میکنم.
وی با اشاره به اینکه این باغ ارزشمند در مالکیت بنیاد مستضعفان قرار دارد ادامه داد: بنیاد مستضعفان میبایست تمام ظرفیت خود را جهت حفاظت و نگهداری از باغاتی که در تملک دارد به بکار گیرد، اما متاسفانه امروز ما شاهد از بین رفتن این باغ بسیار بسیار ارزشمند هستیم.
این عضو شورای شهر تهران افزود: این باغات در گذشته متعلق به اشخاص حقیقی و حقوقی دیگری بوده و بنیاد مستضعفان در یک فرایند و سازوکاری آنها را به تملک خود درآورده و اساسا فلسفه وجودی این بنیاد هم بر اساس تدابیر حاکمیت این است که تمام ظرفیتهای مادی و معنوی آن در اختیار مردم و نظام قرار بگیرد، اما اکنون که میبایست این باغات را به منظور استفاده شهروندان در اختیار شهر قرار بدهد، جای سوال است که چرا بنیاد مستضعفان این باغ ارزشمند را علی رغم پیگیریهای زیاد شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۱۴ در اختیار شهر قرار نمیدهد تا به عنوان پارک عمومی توسط شهروندان مورد بهره برداری قرار بگیرد.
وی با اشاره به بنای ارزشمند تاریخی که در محدوده مرکزی این باغ قرار دارد بیان کرد: این بنا که توسط میراث فرهنگی ثبت شده "خانه وثوق الدوله" نام دارد که چنانچه این عرصه و مجموعه باغ در اختیار شهروندان قرار بگیرد بشدت مورد استقبال مردم شهر تهران قرار گرفته و میتوان از این خانه هم به عنوان یک خانه تاریخی و بنای ارزشمند ثبت شده حفاظت کرد و هم بهره برداری متناسب با یک فضای توریستی، تفریحی و تفرجگاهی از آن صورت گیرد و قطعا من این موضوع را پیگیری خواهم کرد.
سالاری ادامه داد: متاسفانه در حالی این باغ درحال از بین رفتن است و بنیاد آن را در اختیار شهروندان قرار نمیدهد که مقام معظم رهبری بارها و بارها بر ضرورت حفاظت و صیانت از درختان وباغات و فضاهای ارزشمند شهرها تاکید کرده و در یک تصمیم تاریخی و بی سابقه در سالهای اخیر، فرمان حکومتی ایجاد مجموعه پارک عمومی یاس فاطمی در منطقه شمال شرق تهران را که طی دهههای گذشته در اختیار نهادهای نظامی و امنیتی بود را صادر کردند تا این فضا در اختیار شهر و شهروندان قرار گیرد.
رییس کمیسیون شهرسازی ومعماری شورای شهر تهران افزود: انتظار از آقای سعیدی کیا ریاست بنیاد مستضعفان اینست بجای اینکه درب این باغ را ببندند و حتی اجازه ورود شهرداری برای آبیاری را به سختی بدهند، در یک تصمیم درست و مبتنی بر فرمایشات مقام معظم رهبری، مجموعه این باغ را که دارای درختان ارزشمندی بوده و هنوز هم است در اختیار شهروندان قرار دهند.
وی همچنین به بازدید دیگر خود از باغ دیگری تحت عنوان باغ رییسی اشاره کرد و گفت: در فرایند بازدید از منطقه ۱۴ از باغ دیگری بنام باغ رییسی بازدید کردیم که این باغ مساحتی حدود ۲۶ هزار متر مربع دارد و در خیابان عجب گل واقع شده است که در این باغ هم تعداد قابل توجهی از درختان از بین رفته اند، اما درختان باقی مانده هم ارزشمند هستند و خوشبختانه شهرداری تهران با حکم قضایی که با هماهنگی قضایی که با همکاری جناب آقای تورک دادستان سابق حوزه مربوطه صادر شده، در حال حاضر فرایند آبیاری و هرس آنجا را انجام میدهد و امیدواریم شهرداری بتواند علی رغم محدودیتهای جدی که در حوزه درآمد زایی دارد نسبت به تملک و تبدیل آن به فضای سبز عمومی اقدام کند.
نظر کاربران
با وجود مصادره کردن و سود بری باز هم به درختها رحم نکردند و انها را خشکندند که برج سازی کنند و پول بیشتری نصیبشان شود
اگر این خبر صحت داشته باشد , جایگاه دادستانی و مدعی العموم کجای این داستان تلخ قرار دارد ?
باغ وثوق الدوله اسمش مشخص ومربوط اثارباستانی هست و قبل از انقلاب طبیعت وساختمان زمان قاجار این باغ ومراقبتش به عهده سریداری به همراه خانواده ازان بخوبی حراست کرده ودربهای ساختمان پلمپ بود ومنزل سریداری درخانه خشتی درگوشه باغ زندگی میکردندتا انقلاب شد وساختمان این باغ دراختیارانقلابیون قرارگرفت که چندسالی هست که ساختمان تخلیه ومجدد به حالت قبل برگشت! ولی قسمتی از ان را ناجا مالک شد( کلانتری سلیمانیه، آگاهی،)وقسمتی زیادی هم پارک عمومی شد و .....!بعداز انقلاب نمیدونم چرا این باغ مورد استفاده قرارگرفت و در کل مربوط به پهلوی هم نبود بگیم مصادره !! زمین های زیادی اطرافش بود وخاکی که میتونستن بسازن وتحویل هرسازمانی میخوان بدن..! دیر یادتون افتاد .اگر دست نخورده بود وهمان چهاردیواری بود الان خارجی که هیچ برای تهران بااین جمعیتش منبع درامد خوبی برای بازدیدبود!!
یوناس حقی عزیز از ضلع شمال غربی تا انتهای ضلع جنوبی همه ساخته شد و نانوایی وتره بار هم جدیدا اضافه شد تااگر مدعی وکسی اعتراض کردبگن نانوانی برای رفاه حال مردم است.
برای شما تعجب نیست درست بررسی کنید خاک را آزمایش کنید به نتیجه می رسید
پاسخ ها
بله بنیاد با میراث فرهنگی مردم و اموال مصادره شده متعلق به مردم چنین رفتاری داری ه:چنانکه در نگهداری پارک ارم کوتاهی میکند بالاخره اقای سعیدی کیا کی جای خود را به جوانتر ها میدهد انهمه پست در وزارت راه ایشان را اقناع نکرد