۷۲۶۷۲۳
۱ نظر
۵۰۱۴
۱ نظر
۵۰۱۴
پ

خرم: اختلاف اروپا و آمریکا، جنگ زرگری نیست

سفیر ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو تاکید کرد: بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا ممکن است ایده‌آل ایران نباشد. ما نباید فکر کنیم که اروپایی‌ها می‌توانند بسته کامل، جامع و ایده‌آلی را می‌توانند به ایران ارائه کنند. این مسئله نیز به خاطر مسائل سیاسی نیست بلکه به خاطر میزان توانایی‌های آنها است.

خبرگزاری ایلنا: سفیر ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو تاکید کرد: بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا ممکن است ایده‌آل ایران نباشد. ما نباید فکر کنیم که اروپایی‌ها می‌توانند بسته کامل، جامع و ایده‌آلی را می‌توانند به ایران ارائه کنند. این مسئله نیز به خاطر مسائل سیاسی نیست بلکه به خاطر میزان توانایی‌های آنها است.

سیدعلی خرم با اشاره به حمایت سیاسی اروپایی‌ها از توافق هسته‌ای گفت: اتحادیه اروپا اهدافی را در رابطه با خود، امنیتش، جایگاه حقوقی و روابط دوجانبه با ایران دارد. این عوامل هم‌اکنون در جهت حمایت از برجام و ایران قرار گرفته که بخشی از آن به خاطر ایران و بخشی به خاطر رویکردهای جدید اروپایی‌ها است.

وی با بیان اینکه با ریاست جمهوری ترامپ، شاهد شکاف و فاصله‌ای میان اروپا و ایالات متحده هستیم، اظهار داشت: رویکردهای ترامپ نسبت به اروپایی‌ها و نگاه تحقیرآمیزی که وی نسبت به آنها داشت، موجب شده است تا اروپا دیگر نخواهد متحد مطیع و کورکورانه امریکا باشد و به همین خاطر است که رقابت‌های فراآتلانتیکی شدت گرفته و کاخ سفید برای اولین بر فولاد و آلمینیوم اروپا تعرفه گذاشته است.

این تحلیل‌گر مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه دفاع برجام و رقابت تجاری میان اروپا و امریکا به یک موضوع حیثیتی برای اتحادیه اروپا تبدیل شده است، تصریح کرد: اروپایی‌ها از برجام می‌خواهند از جایگاه‌شان و دستاوردی که آن را میراث خود می‌دانند، دفاع کنند و برخلاف نظر برخی از افراد، جنگ زرگری نیست. در این شرایط، اگر ایران خوب بازی کرده و یارگیری کند، می‌تواند اروپا را با خود داشته باشد.

خرم در پاسخ به سوالی درباره ارتباط تعرفه‌گذاری بر فولاد و آلمینیوم اروپا و حمایت اتحادیه اروپا از برجام خاطرنشان کرد:‌ حتما بخشی از این مسئله به خاطر حمایت اروپایی‌ها از توافق هسته‌ای و ایران است. در واقع، امریکا با این کار می‌خواهد اروپایی‌ها را تحت فشار قرار دهد تا آنها پیرو و مطیع ایالات متحده باشند. کاخ سفید از اینکه اتحادیه اروپا در موضوع برجام ایستاده و سینه سپر کرده است و سران ۲۸ کشور از ادامه اجرای برجام حمایت کرده‌اند، خشنود نیست.

وی در پاسخ به این سوال که با خروج امریکا و اعمال مجدد تحریم‌ها علیه ایران شاهد خروج برخی از شرکت‌های اروپایی بوده‌ایم. اتحادیه در برابر این مسئله چه اقدامی می‌تواند انجام دهد؟ ابراز داشت: اتحادیه اروپا برای محافظت از سرمایه‌گذاران اروپایی در برابر تحریم‌های امریکا در موضوع ایران، باید ابتدا به این نتیجه برسد که می‌تواند با ایران به همکاری برسد و اینکه ایران قصد همکاری با اروپا درخصوص موضوعات دیگر را دارد یا خیر؟

این استاد حقوق بین‌الملل دانشگاه ادامه داد: اروپایی‌ها اگر بفهمند و به این درک برسند که می‌توانند با ایران همکاری داشته باشند، تمام تلاش خویش را می‌کنند تا با تحریم‌های امریکا مقابله کرده، آن را دور بزنند و حتی خسارت‌های ناشی از تحریم را بپردازند.

خرم در پاسخ به این سوال که بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا به ایران برای تداوم بخشیدن به اجرای برجام بیان کرد: بسته پیشنهادی اتحادیه اروپا ممکن است ایده‌آل ایران نباشد. ما نباید فکر کنیم که اروپایی‌ها می‌توانند بسته کامل، جامع و ایده‌آلی را می‌توانند به ایران ارائه کنند. این مسئله نیز به خاطر مسائل سیاسی نیست بلکه به خاطر میزان توانایی‌های آنها است.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها در بسته پیشنهادی‌شان شاید ۶۰ تا ۷۰ درصد منافع ایران در برجام را تامین کنند، یادآور شد: این ۶۰ تا ۷۰ درصد به دلیل خست اروپا نیست بلکه به خاطر آن است که میزان توانایی اروپایی‌ها به همین اندازه است. حال باید منتظر ماند و دید اروپا چه چیزی را به ایران پیشنهاد می‌کنند و آنگاه ایران براساس آن پیشنهادات باید اقدام به تصمیم‌گیری کند.

سفیر ایران در مقر اروپایی سازمان ملل متحد در ژنو افزود: ایران باید در مقابل بسته پیشنهادی اروپا باید سبک و سنگین کند و بسنجد که منافعش در کدام حالت بیشتر تامین می‌شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چرا گوشها اسیر جهالت هاست؟ برجام فاجعه ای بود که با تحقیر ترامپ رو به قبله شد.
    همه دلسوزان داخلی و حتی اندیشمندان منصف خارجی ، پنج سال داد زدند که این فرجام در انتظار این برجام است.
    اما پرده ضخیم نادانی این دلسوزی را به استهزاء گرفت و واژه دلواپسی را از جدیت انداخت.

    حالا بیایید خسارت معطلی پنج ساله کشور را با خسارت چند میلیارد دلاری تخریب رآکتور اراک جوابگو باشید نه اینکه با گستاخی تمام طلبکار شوید...

    تا دو ماه دیگر فرانسه و انگلستان هم دست از جنازه برجام خواهند کشید و شما به عنوان خیانتکاران تاریخ ایران بزرگ اسلامی معرفی خواهید شد.
    به اندازه داماد شاه مخلوع (اردشیر زاهدی) دانایی نداشتید که حقیقت پیرامون خود را تحلیل کنید . حالا بروید دنبال کدخدایی که باسن خودش را به سویتان گرفت.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج