۷۲۶۷۰۷
۳ نظر
۵۰۰۹
۳ نظر
۵۰۰۹
پ

کلید وزارت نیرو برای حل مساله آب

میزان بارش های امسال نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۳ درصد کاهش داشته است؛ علاوه بر این پوشش برف نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته همین مساله نیز وزارت نیرو را امسال به کاری سخت وادار کرده تا بتوان با اجرا و تدوین برنامه‌های مدیریتیی تابستان را بدون چالش پشت سر گذاشت.

خبرگزاری ایسنا: میزان بارش های امسال نسبت به سال گذشته ۳۲ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۳ درصد کاهش داشته است؛ علاوه بر این پوشش برف نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد کاهش داشته همین مساله نیز وزارت نیرو را امسال به کاری سخت وادار کرده تا بتوان با اجرا و تدوین برنامه‌های مدیریتیی تابستان را بدون چالش پشت سر گذاشت.

بر اساس آمار ۴۹ سال گذشته، در هر ۱۰ سال میزان بارندگی‌ها با کاهش روبه‌رو بوده به‌گونه‌ای که متوسط بارش‌ها در ۵۰ سال گذشته ۲۵۰ میلی‌متر ثبت شده اما در ۱۰ سال اخیر این میزان تنها ۲۱۷ میلی‌متر بوده است.

علاوه بر این در حال حاضر ۴۴ درصد جمعیت کشور بدون تنش آبی، ۱۷.۱ درصد درمحدوده تنش آبی زرد، ۱۱ درصد در محدوده تنش نارنجی و ۲۷.۹ درصد نیز در وضعیت تنش آبی قرمز قرار دارند.

حال اگر بخواهیم این عدد را براساس تعداد شهرها بگوییم باید گفت تعداد شهرهایی که دارای تنش آبی هستند زیاد نیست؛ چراکه ۷۱.۱ درصد از شهرها (به لحاظ تعداد) هیچ تنش آبی ندارند، اما شهرهایی که دچار تنش آبی هستند ۶۶ درصد جمعیت شهرها را تشکیل می‌دهند.

مجموعاً در سه محور زرد، نارنجی و قرمز از ۱۱۵۷ شهر، ۳۳۴ شهر تنش آبی دارند که بیشتر آنها در محور زرد و قرمز قرار گرفته‌اند و کار شرکت‌های آب و فاضلاب این است که این شرایط را در فصل تابستان مدیریت کنند که البته برای این مسئله نیز راهکارهایی درنظر گرفته شده است.

در این بین رضا اردکانیان - وزیر نیرو - چندی پیش به ایسنا گفت:حدود ۳۰۰ شهر کشور با جمعیت حدود ۱۷ میلیون نفر در تنش آبی هستند. اگر چه در استانی مانند کرمانشاه کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته در حد چند درصد بوده، اما در برخی از استان‌ها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان و... ۷۵ تا ۸۰ درصد کاهش بارندگی نسبت به سال گذشته داریم.

وی افزود: از سوی دیگر با تغییرات اقلیمی هم مواجه هستیم، بگونه‌ای که نسبت به ۵۰ سال گذشته حدود دو درجه افزایش دما داریم و حتی اگر بارندگی هم مناسب باشد این گرم شدن هوا میزان تبخیر را نیز بالا می‌برد. علاوه بر این افزایش جمعیت و بالا رفتن مصرف نیز عامل دیگر تشدید بحران در کشوراست.

در این راستا وزارت نیرو برنامه هایی را برای دور زدن چالش بی آبی در نظر گرفته که بر اساس گفته‌های عباس سروش معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا برای این‌که مصرف آب را کنترل کنیم، باید تا آنجایی که می‌توانیم در کوتاه‌مدت از هدررفت آب در شبکه توزیع آب جلوگیری کرده و یک الگوی مصرف استاندارد در شرایط کم‌آبی داشته باشیم. علاوه بر این ترکیبی از کارهای فرهنگی و بازی با تعرفه‌های فراتر از الگوی مصرف باید انجام پذیرید تا بتوان گفت می‌توانیم بی‌آبی را دور بزنیم.

به گفته وی علاوه بر این‌که لازم است انشعاب‌های پرمصرف را شناسایی کنیم و با اخطار و جرائم سنگین شرایط را مدیریت کنیم، ازسوی دیگر باید به این موضوع نیز توجه کرد که در مدیریت مصرف گاهی اوقات اگر شرایط تنش‌زا باشد، با کم کردن فشار می‌توان مصرف را کاهش داد و با تعویض کنتورهای فرسوده نیز مصرف را مدیریت کرد لذا باید به این مسائل نیز توجه شود.

سروش اظهار کرد: وزارت نیرو در راستای سازگاری با کم‌آبی، اقدامات پیشگیرانه‌ای را در جهت کاهش هزینه‌ها و تطبیق با شرایط تغییر اقلیم درنظر گرفته است و به دنبال آن است تا درک کافی از وضعیت تغییر اقلیم و پیش‌بینی شرایط منابع آب ناشی از آن پیدا کند تا بتواند براساس آن (اینکه رژیم بارش چه تغییراتی خواهد کرد)، برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهد.

بحران آب چندین سال است که در ایران جا خوش کرده که همین مساله نیز لزوم تدبیر برنامه های کاربردی را نشان می دهد و به نظر می رسد کهسیاست های فعلی وزیر وقت در حوزه سازگاری با کم آبی بتواند در کوتاه مدت پاسخگو باشد اما برای بلند مدت لازم است برنامه های دیگری تدوین شود.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ....

    واقعآ متآسفم برای بی برنامه گی مسولین امر مصرف چاه های کشاورزی رو پایین بیارن مثلآ یک فرد که چاه کشاورزی دارد از این همه آب زیر زمینی فقط و فقط به نفع خودش استفاده کند ( کم آبی بیشترین علتش چاه های کشاورزی مثال استان کردستان منطقه قروه هزار حلقه چاه کشاورزی داره و این حق الناس، حق الناس)ظلم در حق آیندگان و ظلم در حق عامه ی مردم ( خواهشمند است مسولین جلو این ظلم رو بگیرند)

  • بهروز

    وزارت نیرو می تواند در تابستان با ایجادکارخانه های اسپیلت سازی یا دادن وام کم بهره وهزاران راحل دیگر کاری کند که دیگر مردم به جای استفاده از کولر ابی که واقعا چقدر اب مصرف می کنند تازه اگه ان کولر ابی روی پشت بام دارای نقص نباشد واب کولر بی خودی سرازیر نشود از هدر رفت اب جلوگیری کند

  • بدون نام

    اولا ایران نبایدکشاورزی کنه چون بی تب وخشکسالی هست وهم وطنان به اجبارناچاری وازبیکاری مجبورن کشاورزی کنن واگه این۱۰ملیون شغل که افغانیا گرفتن برن بیشترمشکلات بی ابی واقتصادی اجتماعی سیاسی امنیتی حل میش وهمین هندوانه ۱بشکه اب مصرف میکن و۱کلیوخیارچقدراب مصرف میکنه وحدود۱۶ملیوو ن افغانی بیگانه درروزکم‌کم۳۰لیتراب مصرف میکنن درروزمیش ۵۰۰ملیون لیتراب همون شغلخایی که اشغال کردن ساختمانی گاوداری دامداری سبزی کاری ....‌‌همه این شغلها اب نباش تعطیل که با هیچ ایرانی توتهران سبزی نمیدن وفقط به افغانیا هم وطن شون میداینجورهوای همدیگروداره وهمین سبزیجات لبنیات وگوشت میوجات همه بااب مصرف میش همین افغانیادرروزهمه اینهارواستفاده میکنن حالا فهمیدین چرابی اب وبیکاروفقیرجرم وجنایت فسادناامنی ناامیدی نارصایتی زیاده ....وهیمن افغانستان که اینقدرخوبی میکنیدسدزداب هیلمن وهامون خشک کردن سیستان بلوچستان حق ابه ایران ونمیده غیرت تون کجاس وباعقلتون ....

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج