کرمان در وضعیت بحرانی کم آبی
مدیر عامل آب منطقهای استان کرمان گفت: امسال بدترین و بحرانیترین سال آبی را داشتهایم در حالی که از فصل آبی هشت ماه گذشته در استان کرمان میزان پایینی از بارندگی را شاهد بودیم.
خبرگزاری مهر: کارگروه استانی سازگاری با کم آبی عصر پنجشنبه با حضور معاون عمرانی استاندار کرمان و جمعی از مسئولان در سالن پیامبر اعظم استانداری برگزار شد.
مدیر عامل آب منطقهای استان کرمان بیان داشت: امسال ۱۱۴ میلیون مترمکعب ورودی آب به مخزن سدها و خروجی ۱۹۲ میلیون متر مکعب در استان داشتیم.
ابراهیم علیزاده در خصوص آبگیری و ظرفیت مخزن سدها گفت: ۵۸۳ میلیون متر مکعب جمع آب در مخزن سدها است که سال قبل نسبت به مدت مشابه امسال یک میلیارد و ۳۱۲ متر مکعب ورودی داشته است.
وی افزود: امسال ۳۷۰ میلیون متر مکعب ظرفیت آب مخازن سدها است که ۱۱۴ میلیون متر مکعب ورودی آب به مخزن داشتیم در حالیکه شاهد ۱۹۲ میلیون متر مکعب خروجی آب از سدها هستیم.
مدیر عامل شرکت آب منطقهای کرمان ابراز داشت: در حال حاضر چهار هزار و ۳۶۵ حلقه چاه غیرمجاز در استان را مسدود کردیم ضمن این که با خاموش کردن موتور پمپها توانستیم ۸۵۰ میلیون متر مکعب عدم برداشت داشته باشیم.
وی افزود: یک هزار و ۸۱۰ حلقه چاه غیر مجاز دیگر وجود دارد که باید آنها را پر کنیم.
علیزاده تصریح کرد: استان کرمان از لحاظ کم آبی در کشور متاسفانه بین مقام اول یا دوم کشور با سیستان و بلوچستان قرار دارد.
مدیر عامل آب منطقهای کرمان اظهار داشت: وزرای نیرو، صنعت، جهاد کشاورزی و محیط زیست نامهای خطاب به رئیس جمهور در خصوص وضعیت کم آبی در ۹ بند نوشتند.
وی افزود: تغییر اقلیم و اثرات آن بر منابع آبی، راهکارهای مختلفی برای مناطق مختلف کشور، اجرای دو طرح پایلوت در دریاچه ارومیه و زاینده رود و اجرای طرحهای کاهش مصرف آب، ساماندهی و توسعه و مشارکت مردمی از طریق تشکیل همیاران آب برخی از موارد ۹ گانه نامه ارسال شده به رئیس جمهور بود.
علیزاده یادآور شد: میانگین بلند مدت آخرین وضعیت بارندگی در استان کرمان در سال آبی گذشته ۱۲۳ میلیمتر بوده که در سال ۹۵ میزان بارندگی ۱۷۳ میلیمتر بوده است.
وی افزود: امسال بدترین و بحرانیترین سال آبی را داشتهایم در حالی که از فصل آبی هشت ماه گذشته در استان کرمان میزان پایینی از بارندگی را شاهد بودیم.
سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمان هم در این جلسه بیان داشت: بخش عمده مصوبات طرح همیاران استان، طی سه سال گذشته اجرایی شده و بخشی از این طرح با کمبود اجرا روبروست که در مواردی مشکل استانی نبوده است.
سیدمصطفی موسوی افزود: هدف تشکیل کارگروه برنامهریزی برای استان در زمینه صرفهجویی، مصرف صحیح آب، مدیریت منابع آبی، اطلاع رسانی و ... میباشد.
وی تصریح کرد: به همت همه دستگاههای اجرایی در سال ۹۳ طرح همیاران آب با ۱۷ مصوبه تدوین شد که همه دستگاههای مربوطه ملزم شدند هر کدام به نوعی در خصوص کاهش مصرف آب و استفاده صحیح از آن تلاش کنند.
نظر کاربران
اون مملکتی که آب نداشته باشه، باید بره گورش رو گم کنه!
اون دولتی که نتواند برای مردمش، ایران، آب نداشته باشد باید برکنار برود و گورش رو گم کند!
مردم کرمان اگر جیرفت را بنگرید وفور آب هست .
برید علت این وفور را بیابید .
من قبلاً علت را پرسیدم .
۲۵۰ کیلومتر با آبهای آزاد فاصله دارند . و نفوذ آب دریای آزاد طراوت را به ارمغان آورده است .
خب طرحی مطرح هست انتقال آب خلیج آنهم نه با پمپاژ و بصورت ثقلی که تونل زیر زمینی و اتصال به کویر کرمان و به کویر نمک و لوت میباشد این طرح ممکن است هزینه بر باشد .
ولی سیستم جو کره زمین متاسفانه رو به بهبود نیست .
الان شمال ایران از برف بی بهره شده و اقلیم ایران که هیچ وضعیت دنیا تا امید کننده است . عاقلان متفکران سیاست بازان و همه باید نسبت به این وضعیت حساس بشوند اینهمه پول دنیا برای تسلیحات خرج شد . تا کی . اینهمه پول صرف مقابله و جبهه گیری و اخبار قدرت طلبی هزینه شد . چی شد . دنیا زنگ خطر اکو سیستم در خطر است را چرا به صدا در نمی آورد .
بعد هیچ برنامه ای در دنیا اجرا نمی شود .
خودشان می گویند گاز های گلخانه ای باید کم بشود .
چرا اقدام نمی کنید .
اخ اخ اخ
2 روز اصفهان اب نداریم بخوریم .......
... تمام کارخانههای صنعتی رفته اونجا
کجای ایران مشکل آب ندارد این را عنوان کنید؟