لو رفتن ۱۰ جاسوس اسرائیل در ایران؟
یک روزنامه آمریکایی نوشت ترکیه فهرستی از جاسوسان اسرائیل در ایران را تحویل دولت تهران داده است.
واشنگتن پست افزود: با این اقدام، ضربه سختی به فعالیت های جاسوسی اسرائیل در ایران وارد شد.
با این حال وزیر خارجه ترکیه این خبر را رد و آن را نادرست توصیف کرد.
واشنگتن پست اضافه کرد: به نظر می رسد اسرائیل بخشی از شبکه جاسوسی خود در ایران را از طریق خاک ترکیه، مدیریت می کرد. چنین وضعیتی این فرصت را در اختیار سازمان های امنیتی ترکیه قرار داد تا بتوانند تحرکات شبکه جاسوسی اسرائیل را تحت نظر بگیرد.
واشنگتن پست به نقل از شماری از مقامات آمریکایی هم اعلام کرد: اسرائیلی ها معتقد بودند پس از سال ها همکاری با ترکیه، مقامات این کشور علیه اسرائیل اقدامی نخواهند کرد.
با این حال دولت رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه در اوایل سال ۲۰۱۲ هویت ۱۰ شهروند ایرانی را در اختیار مقامات ایران قرار داد. این افراد برای دیدار با جاسوس های اسرائیل به ترکیه سفر کرده بودند.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز هفته گذشته نوشته بود دولت آمریکا نگران است "حقان فیدان" رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه، اطلاعات حساسی را با ایران مبادله کرده باشد.
در ماه آوریل ۲۰۱۲ نیز دولت تهران از کشف شبکه بزرگ جاسوسی اسرائیل در ایران و بازداشت ۱۵ نفر در همین ارتباط خبر داد.
هنوز معلوم نیست این اتفاق به اطلاعات دریافتی از ترکیه مرتبط باشد یا خیر.
روابط خوب ترکیه و اسرائیل در سال ۲۰۱۰ و پس از قتل ۹ فعال صلح ترکیه به دست نظامیان اسرائیلی در حمله به کاروان دریایی حامی غزه به تیرگی گرایید.
پس از این حادثه، بسیاری از همکاری ها و هماهنگی های اطلاعاتی - امنیتی و سیاسی میان اسرائیل و ترکیه متوقف شد.
واکنش ترکیه
وزیر خارجه ترکیه خبر لو دادن اسامی جاسوسان اسرائیلی در ایران را رد کرد.
احمد داوود اوغلو وزیر خارجه ترکیه که در سفر به شهر کونیا در مرکز ترکیه به سر می برد به خبرگزاری داغان ترکیه گفت: ادعاها درباره "هقان فیدان" رئیس سرویس اطلاعات و امنیت ترکیه بی اساس هستند.
وی افزود: این اطلاعات اشتباه نشان دهنده میزان ارزش کاری است که "فیدان" انجام می دهد.
وزیر خارجه ترکیه همچنین خبرها درباره اقدام ترکیه در لو دادن اسامی جاسوسان اسرائیل در ایران را افترا دانست و گفت هدف از چنین اقدامی، خراب کردن چهره محترمانه ترکیه است. "فیدان" و دیگر نیروهای سرویس اطلاعاتی ترکیه تنها در برابر کابینه و پارلمان ترکیه مسؤول هستند.
رویترز هم نوشت: انتشار این خبر، مقامات ترکیه را در لاک دفاعی قرار داد.
در واکنش به این موضوع ، یک مقام ارشد در حزب عدالت و توسعه (حزب حاکم در ترکیه به رهبری اردوغان) به رویترز گفت: این اتهامات بخشی از اقدامات عامدانه برای خراب کردن وجهه ترکیه و جلوگیری از نقش آفرینی این کشور در منطقه به ویژه پس از انتخاب یک رئیس جمهور معتدل نسبی در ایران یعنی حسن روحانی است.
این مقام ارشد ترک که خواست نامش منتشر نشود اضافه کرد: ترکیه یک قدرت منطقه ای است به همین دلیل مراکز قدرت از چنین وضعیتی احساس راحتی نمی کنند. چنین داستان هایی بخشی از اقدامات علیه ترکیه است.
وی افزود: روشن است که هدف برخی نابود کردن فضای سیاسی معتدل پس از انتخاب حسن روحانی به ریاست جمهوری ایران است.
نظر کاربران
ايول به تركيه اگه اين كارو كرده باشه دمش گرم